X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt 🙂 super wiadomości! 😊

Dominika32, ammarylis lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Rok 80% pensji przez 12 miesięcy albo pół roku 100% pensji i drugie pół 60%. Można sobie wybrać ale kwota wychodzi taka sama. Chyba że ktoś zarabia tak że 60% to mniej niż 1000 zł to wtedy do 1000 równa Państwo
    To nie jest pół roku tylko 20 tygodni na 100 i 32 na 60, albo jak od razu zgłaszasz że bierzesz całość to 80% przez rok.

pOla34 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam cotygodniowe słuchanie młodego detektorem i słyszę serce dokładnie tam gdzie mnie smyra, wcześniej łapałam z drugiej strony brzucha, więc myślę że to na 99% on :)
    Jak macie ochotę to posłuchajcie ❤️ http://oversea.jumper-health.com/anglesound/share/heartrate?id=89552

pOla34, ammarylis, Karooo93, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla obiecuję że będę już się oszcZedzac ;p tylko jutro pranie mam i obiad. I w sumie zakupy :p i w sumie by się znowu przydało sprzątnąć :D no coz. Sprzatanie zostawiam na czwartek :D

Kokosowa Krzysiek stwierdził że jak kupic to już porządny. Bo kupowal taki za 15zl i dupa. Po godzinie nic nie pachniało. A kupił ostatnio adidasa za.80 i na.nastepnu dzień pachniał. Teraz kupił taki i normalnie.mi się ciepło zrobiło jak go powachalam :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be477599d620.jpg

W ogóle na wypisie zauważyłam że mały w piątek miał już 477g ;) więc możliwe że już dobił do tego 0.5kg. A na połówkowych tydzień temu miał 411

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    To nie jest pół roku tylko 20 tygodni na 100 i 32 na 60, albo jak od razu zgłaszasz że bierzesz całość to 80% przez rok.
    A a a widzisz,myślałam że ten podział to po połowie. To faktycznie jak komuś brakuje do tego 1000 to się bardziej opłaca

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    pOla obiecuję że będę już się oszcZedzac ;p tylko jutro pranie mam i obiad. I w sumie zakupy :p i w sumie by się znowu przydało sprzątnąć :D no coz. Sprzatanie zostawiam na czwartek :D
    Kurcze kobieto nie załamuj mnie :P heh, sobie obiecaj nie mnie. Wnioskuje o zbiorowy opr dla Kiniorka :P

KasiaP, brunetka91 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie popłakałam mojemu. Że nie chce wyglądać jak wieloryb... Stanęłam na wagę i znowu widzę że rano będzie więcej... Normalnie jak dobije tyle co z Kasprem a mi to nie zejdzie tak jak z młodym to będę wyglądać strasznie ;( niech te hormony przejdą...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p0la na wychowawczym trzeba niestety już składki na działalności płacić, także niewiele to pomaga, ale możesz sobie zostawić furtkę do powrotu :)

co do ilości godzin nie jest to określone, więc tylko jeśli Twój pracodawca, u którego masz wychowawczy postanowi Cię podpierdzielić to wtedy może być zakwestionowany ten urlop wychowawczy. W praktyce chyba nic takiego się nie dzieje :)

pOla34 lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej,ja juz po wizycie.
    Potwierdzona DZIEWCZYNKA ;-) Sunshine jak bedziesz miala chwilke to mozesz mi imie malej dopisac-Michalina

Moja mała,wcale nie jest taka mała ma 460g i 26cm;-)
    Łozysko na przedniej scianie,a dzidzia bardzo głeboko w brzuchu sie chowa,dlatego ruchy sa wyciszone.. Nie udało sie tez zrobic ładnego zdjecia,ale na szczescie pomierzyl wszystko co trzeba(chociaz troche sie musiał przy tym nagimnastykowac)

Wspomnialam tez o kluciach w szyjce powiedział ze normalne ale dla pewnosci zbadał,nie powiedzial jaka dluga ale tylko ze wszystko w pozadku i w sumie to mi wystarczyło;-)Nastepna wizyta 01.07 odliczanie czas zaczac...;-P

To będą dwie Michalinki na forum :)

mia4444 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek muszę powąchać. Ja mam swój zapach męski który muszę kupić mężowi ( jak na złość nie mogę znaleźć stacjonarnie a internetem się boje)
    issey miyake l'eau d'issey pour homme intense to taki zapach że mi się ciepło robi i nogi miękną.
    Ma też Jean Paul Gaultier Le Male i też cudnie pachną. Inne to jak cię mogę. Co do tanich zapachów to też uważam że szkoda pieniędzy. Pachną pięć minut a wydasz więcej i raz psikniesz i pachniesz na drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 21:56

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek nie przejmuj się. Bedziemy sie nawzajem motywowały po ciąży przy z rzucaniu. Najgorzej to jeat zacząć z nadwagą. Ja zaczelam.z najwyższą wagą życia
    I.miałam.się w 2019 do.porzadku doprowadzic a tu suprise:-) hehehhe.
    Pociesza mnie to że przez tą cukrzyce może nie utyje tak bardzo. Bo z młodymi utyłam 30 kilo i kurcze gubiłam to nie wiem jak
    Ale teraz zaczelam 20 kilo cięższa i 9 lat starsza:-).

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ja się popłakałam. A on mi zrobił grahamke z szyneka serem i pomidorem, bo kolacji nie jadłam. Tzn o 18 jadłam miskę owoców. Kochany mąż :)

No ja też zaczęłam się brać za siebie, dwa kilo schudłam i w ciążę zaszłam

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to dobrze nie trzeba było się 2 razy odchudzać:-). Więc ogarniemy po ciąży hehehhe.

Mąż kochany:-) właśnie takiego wsparcia bym oczekiwała:-) ale do grahamki jeszcze lody albo czekoladę z podsumowaniem że od tego nie przytyję:-)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ale to dobrze nie trzeba było się 2 razy odchudzać:-). Więc ogarniemy po ciąży hehehhe.

Mąż kochany:-) właśnie takiego wsparcia bym oczekiwała:-) ale do grahamki jeszcze lody albo czekoladę z podsumowaniem że od tego nie przytyję:-)

No w sumie dzisiaj dużo nie zjadłam. Rano jajecznicę z grahamka. Na obiad dwa naleśniki z kurczakiem i pieczarkami. Później owoce (po pół banana, nektarynki, gruszki i parę truskawek) i na kolację grahamka...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mało tego. Aż za mało moim zdaniem. choc ja teraz jem około 6 razy. Jak w zegarku bo cukier mi spada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czymialyscie wszystkie badany poziom zelaza?
    Ja ostatnio zapytalam o to mojego gina i stwierdzil ze jak wyniki ogolne krwi sa ok to nie bedziemy 'bawic sie w zelazo'. Faktycznie mozna to olac ? Zaczynam o tym intensywnie myslec.
    Jeszcze jedna sprawa .. Jestem u mamy w innym miescie. Mailowo zapytalam Pania z zusu jak zglosic zmiane adresu. Odpisala ze pisemnie do 3 dni. Telefonicznie sie ne da ???

P.s
    Ja dzis sie objadlam truskawkami inl plackiem po wegiersku i kolacji juz nie tknelam.
    Dobrej nocy mamusie :)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli dopiero jak hemoglobina zaczyna być koło 10 nalezy w ciąży zacząć myśleć o suplementacji żelazem. Samego żelaza nigdy w pierwszej ani obecnej ciąży nie oznaczałam.

Neroli, Kookosowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli sam wynik poziomu żelaza we krwi nie wnosi za wiele, trzeba by było zbadać też ferrytynę i transferrynę. Chyba coś jeszcze, ale już nie pamiętam nazwy.

Póki morfologia jest ok (hemoglobina, erytrocyty) to nie ma sensu badać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 23:38

Neroli lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    ja mysle, ze to dzidziol, te ruchy na tym etapie juz wcale nie sa takie delikatne i zalezy w co akurat kopie ;), a sproboj go sprowokowac lekkim nacisnieciem na brzuch w jego okolicach, ja w takiej pozycji polezacej czasem tak robie i czesto mi "odpowiadaja".
    Nie wiem czy to nie autosugestia, ale jak ponaciskałam brzuch to za chwilę się ruszał :D nawet na filmiku było widać. Oby to na serio był dzidziek, bo inaczej oznacza że zachwycam się jelitami 😂

moni05, Kookosowa, brunetka91, ammarylis, ManiaM, Karooo93, wiktoriaa, Cabrera, Snow White lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂 Powodzenia na wizytach!

Boję się na wagę stanąć, czuję się jak wieloryb. Poza tym nie mam się w co ubrać😛

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ