Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyManiaM wrote:Dziewczyny, co do wózków, myślałyście już o jakimś konkretnym modelu ?
Bo mnie się podobały wózki Kinderkraft i dodatkowo mega tanie, ale jak poczytałam opinie to odpuszczam sobie ta firmę.
Chciałabym wózek w miarę lekki, z dużą gondola no i w przystępnej cenie. Oglądam oglądam i nic... ceny kosmos.
Jakieś rady co brać pod uwagę?
Aha no i nie chce wózka który wygląda jak plastikowa mydelniczka czy wanienka.
Piszcie modele które macie na oku, chętnie pooglądam i może coś również i mi wpadnie w okoma dobre opinie i cały zestaw zimowy, czyli śpiworki i inne duperele.
Kupiłam używany, więc w ogóle wyszło super tanio, bo spacerówkę chcę już innąno i nie jest taką mydelniczką, bo te mi się też nie podobają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 11:22
ManiaM lubi tę wiadomość
-
KasiaP Biorę :p pranie mężowi zostawiłam bo mnie brzuch zaczal kłuć... Więc stwierdziłam że na dzisiaj dość. Ale włosy i tak zafarbować muszę żeby je raz przed weselem jeszcze umyc. A później w dzień ślubu
kurde. Mam nadzieję że będę dobrze w tej sukience wyglądać... Wezmę i tak jeszcze ta czarna lejąca na wszelki wypadek
-
Kiniorek91 wrote:KasiaP Biorę :p pranie mężowi zostawiłam bo mnie brzuch zaczal kłuć... Więc stwierdziłam że na dzisiaj dość. Ale włosy i tak zafarbować muszę żeby je raz przed weselem jeszcze umyc. A później w dzień ślubu
kurde. Mam nadzieję że będę dobrze w tej sukience wyglądać... Wezmę i tak jeszcze ta czarna lejąca na wszelki wypadek
ładniutka ta sukienka
ale ta czarna też była ładna, więc też tragedii nie będzie
w ogóle to podziwiam Cię, że masz tyle energii, serio. Moje dni w domu wyglądają raczej "no, jeszcze skończę ten serial i mogę zaczynać następny"
-
KasiaP wrote:Na pewno będziesz dobrze wyglądać
ładniutka ta sukienka
ale ta czarna też była ładna, więc też tragedii nie będzie
w ogóle to podziwiam Cię, że masz tyle energii, serio. Moje dni w domu wyglądają raczej "no, jeszcze skończę ten serial i mogę zaczynać następny"
Haha ja mam tak samo😂 nie wiem cos energi to ja nie mam w tej ciazy. Robie tyle co musze i daje sobie luz.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Co do wagi to u mnie 5 na plusie aleee...ja sie cieszę bo zawsze chciałam przytyć
choć położna ostatnio mówiła ze jedyne co widać u mnie to lekki brzuszek (choc wg mnie jest spory) a reszta tak samo. Tak żartowała niby.
Co do wózków to my mamy adamex barletta. Zakochałam się w nim ❤Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Z Was wszystkich na forum to ja tylko tyję w smoczym tempie
dwa tygodnie temu jak sie ważyłam ostatnio to juz miałam ponad 10kg wiecej niz przed ciąża.
Jesli chodzi o post dr dąbrowskiej to też polecam, bo mi bardzo kiedys pomógł, co prawda robiłam go z powodów zdrowotnych chciałam oczyścić sie z terapi sterydowej na reumatoidalne zapalenie stawów przy okazji ta okropna choroba odeszła w zapomnienie poki co nie daje znaków a było naprawde źle, a ujawniło sie to paskudztwo po pierwszej ciąży i tak męczyłam sie kilka lat. Zrobiłam całe 6 tygodni schudłam 8kg potem jeszcze dwa na powolnym wychodzeniu z postu, pozniej jeszcze powtarzałam dwa razy robiąc 3 tygodnie, potem 2 i sporadyczne dni pojedyncze. Tak wiec na odchudzanie skuteczne ale przedewszystkim na uleczenie jak ktos z czyms niedomaga -
KasiaP bo ja w pierwszej ciąży byłam len. Serio. Nic nie robiłam. Może dlatego że mieszkałam z rodzicami i szkole kończyłam. A teraz mimio wszystko mam obowiązki.
Co do wesela to się właśnie zorientowałam że nie mam dla młodego butów... Bo mnie szlak trafi. Nawet nie ma żadnych adidasów co by się nadawały... albo wysokie pumy takie koszykarskie sobie kupił albo lekkie i czerwone... -
Kotecki to mozemy sobie Piątke przybić
U mnie tez juz 10,ale ja sie tym wcale nie przejmuje...w poprzedniej przytylam 30 i udalo mi sie ich pozbyc,chociaz teraz jestem duzo starsza i pewnie bedzie trudniej mimo wszystko wierze ze jak sie zapre to i tym razem sie uda.Byle dzidzia rosła zdrowo;-)
-
Ja na diecie Dąbrowskiej nie byłam. Zresztą nie jestem na żadnej. Trzymam się bezglutenowo i bezlaktozowo. W sumie w lecie i wiosną aż do jesieni moja dieta opiera się na owocach. Jem ich dużo i i nie produkty nie istnieją. Z racji tarczycy dbam o siebie i jem zdrowo.
Teraz no wstaje rano pije kawę bezkofeinowa potem do pracy. Ok 12.30 na przerwie jem owoce ( dziś arbuz i banan) potem ok 16 zjem znowu arbuza ( o matko arbuz teraz to mój przyjaciel tak jak maliny) i wrócę do domu to wciągnę coś cieplego ok 18. I tyle
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aleksandra ja mam wózek. Za tydzień bratowa przywiezie mi super leżaczek bujaczek na baterie z Fishera. Może też weźmie od razu rożek. Wanienkę mam w piwnicy. Przewijak na szafie, a łóżeczko będę w sierpniu brać od cioci. Wtedy też kupię materac. W sumie mam dużo rzeczy tylko takich pierdolek brakuje. Typu tetry. Termometry itp. ale to chyba w lipcu zacznę kupować razem z kosmetykami
-
Dominika32 wrote:Kotecki to mozemy sobie Piątke przybić
U mnie tez juz 10,ale ja sie tym wcale nie przejmuje...w poprzedniej przytylam 30 i udalo mi sie ich pozbyc,chociaz teraz jestem duzo starsza i pewnie bedzie trudniej mimo wszystko wierze ze jak sie zapre to i tym razem sie uda.Byle dzidzia rosła zdrowo;-)
No to możemy przybić, co do wieku tak samo bo chyba jestesmy w podobnymja we wrześniu bede miec 36.
-
nick nieaktualnyAleksandra ja powoli kupuję i gromadzę rzeczy
staram się po prostu korzystać z jakiś promocji
jak było -20% w h&mie to kupiłam trochę ubranek, wózek się trafił na olxie tanio, więc też go wzięłam jakieś 1,5tygodnia temu.
Teraz są jakieś promki z okazji dnia dziecka, więc zamówiłam sobie torbę do wózka
Czyli przeglądam, czyham na promocje i jak coś jest taniej to kupujea pozostałe rzeczy planuję kupić w lipcu, żeby tak do 30 tygodnia ogarnąć wszystkie najpotrzebniejsze zakupy
później ewentualnie podomawiam, tzw. zbytki, jeśli nie dostanę ich w prezentach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 13:43
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd68b79d5a83.jpg
Odnośnie zakupów to ostatnio przyszedł mi laktatormoni05 lubi tę wiadomość
-
Kokosowa, chyba bym z głodu umarła 😱 Malutko jesz. U mnie, mimo że też dużo owoców i warzyw, to duuużo więcej tego wychodzi. Co do wyprawki, to ja jeszcze nic nie mam. Na koniec czerwca dostanę podwójną wypłatę, więc pewnie wtedy polecę po całości. No tyle co mam od koleżanki, ale to na razie tylko na zdjęciach widziałam
będą ciuszki, chusta, laktator dla mnie i śpiworek do wózka ☺️
-
Kiniorek91 wrote:Aleksandra ja mam wózek. Za tydzień bratowa przywiezie mi super leżaczek bujaczek na baterie z Fishera. Może też weźmie od razu rożek. Wanienkę mam w piwnicy. Przewijak na szafie, a łóżeczko będę w sierpniu brać od cioci. Wtedy też kupię materac. W sumie mam dużo rzeczy tylko takich pierdolek brakuje. Typu tetry. Termometry itp. ale to chyba w lipcu zacznę kupować razem z kosmetykami
Sunshine fajnie masz wszystko poplanowane, chyba tez zaczne ogladac jakies promocje bo nie jestem na biezaco. -
Ja mam dużo po córce. Jeszcze dokończę kupowanie ubranek i uzupelnie kosmetyki i wszystko będzie. Przewijak kupię w międzyczasie.
Kasiap a ja się czuję pełna. Zawsze mało jadłam. Może dlatego. Ale owocami lepiej się najadłam niż miska zupy.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kotecki wrote:Z Was wszystkich na forum to ja tylko tyję w smoczym tempie
dwa tygodnie temu jak sie ważyłam ostatnio to juz miałam ponad 10kg wiecej niz przed ciąża.
Jesli chodzi o post dr dąbrowskiej to też polecam, bo mi bardzo kiedys pomógł, co prawda robiłam go z powodów zdrowotnych chciałam oczyścić sie z terapi sterydowej na reumatoidalne zapalenie stawów przy okazji ta okropna choroba odeszła w zapomnienie poki co nie daje znaków a było naprawde źle, a ujawniło sie to paskudztwo po pierwszej ciąży i tak męczyłam sie kilka lat. Zrobiłam całe 6 tygodni schudłam 8kg potem jeszcze dwa na powolnym wychodzeniu z postu, pozniej jeszcze powtarzałam dwa razy robiąc 3 tygodnie, potem 2 i sporadyczne dni pojedyncze. Tak wiec na odchudzanie skuteczne ale przedewszystkim na uleczenie jak ktos z czyms niedomaga