X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny. Zastanawiam się nad kosmetykami. Sroka O poleca w analizach z cien. A w Aldi będzie seria z bambino.
    Ja też przejrzałam kosmetyki na srokao, ale na początku chcę ich stosować, jak najmniej o ile nie w ogóle. Mycie noworodków w samej wodzie jest raczej zalecane. Na potem się zdecyduję pewnie na babydream, mają dobry skład w większości, a cenę rozsądną

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku szare mydło I olej kokosowy do kąpieli :)

Neroli lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wagi wyjściowej to jakieś +2- 3kg, ale że w pierwszym trymestrze schudłam prawie 4kg to teraz już mogę sumować, że przybrałam 6kg i dla mnie to sporo jak na ten moment ciąży. Choć muszę wam się przyznać, że mam straszny apetyt od jakiś 3-4 tygodni i pochłaniam dosłownie wszystko... Niestety w pracy nadszedł też spokojniejszy czas więc żeby zabić nude to człowiek je :/ Myślę, że jak już będę na L4 łatwiej będzie mi opanować obżarstwo bo będę więcej w ruchu.

Dziewczyny czym smarujecie brzuchy? Trochę późno się za to zabieram bo słyszałam, że jak ktoś ma tendencje do rozstępów to nawet jak się najdroższym kremem będzie smarował to rozstępy się pojawią. Jednak wyszłam z założenia, że strzeżonego Pan Bóg strzeże i nie zaszkodzi tego brzuszka jednak smarować :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, kupiliśmy teraz Axkid Minikid 2, to jest fotelik tyłem do kierunku jazdy do 25 kg. Łupinę muszę kupić niestety, ale zastanawiam się czy nie kupić pebble z bazą, a bazę wykorzystam do kolejnego fotelika Pearl, też tyłem na isofix.
    Ty z Pebble byłaś zadowolona? My jeździliśmy Maxi Cosi Cabriofix, początkowo było słabo, bo mimo wkładki niemowlęcej musiałam podkładać coś tam, żeby miała dobrą pozycję, dopiero potem jak była większa było ok, ale tego fotelika już bym nie chciała.

Kookosowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9 kg na plusie już. Aż się boję co będzie do końca, bobas nam też rośnie jak szalony. Ale po tylu staraniach to mogę i 100 kg przytyć byle tylko synek byl zdrowy :)

Dominika32, Karooo93, Karooo93, ammarylis lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tez nie mam nic kupione- czekam aż mi powiedzą jaka płeć, ale dużo rzeczy typu wózek, przewijak, nosidełko mamy po Zosi. Ubranek też dużo miałam uniwersalnych, choć na pewno będę chciała trochę nowych rzeczy kupić.

Dziewczyny A jaki fotelik polecacie po nosidełku? Bo my póki co kupiliśmy spacerowke Zosi i jeszcze przymierzamy się do fotelika bo w nosidełku już jej niewygodnie. Na pewno bym chciała z isofix bo nawet w sklepie usłyszałam opinie że te na pasy to się montuje długo- A u nas często będzie przekładany z auta do drugiego. W sklepie nawet dopasowują do auta tyle że my jesteśmy na etapie zmiany samochodu i wstrzymaliśmy się z zakupem fotelika- w czerwcu na pewno kupimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:55

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik tak jestem zadowolona. Ciężki i masywny. My bez bazy na pasach. Ale zmieniliśmy samochód i też myślimy żeby teraz bazę kupić.

Kasia u nas się sprawdza britax Romet King plus 2 LS ale to przodem do kierunku. Niestety tyłem nie było szans. Judyta nam dała czadu. Nie lubiła jeździć tyłem. Od przesiadki do przodu mamy bloga ciszę w aucie :)

Jem kolacje i czuję że w brzuchu impreza na całego. :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny zrobiłyście smaka tymi truskawkami...

• Jupik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten Axkid jest na pasach montowany, początkowo byłam sceptyczna, ale wygrała wygoda dziecka i moja, poza tym i nas mogliśmy zamontować go pośrodku (tam gdzie nie ma isofixa) i wydaje się być stabilny i bezpieczny. No i u nas nie będzie przekładany, więc zabawa z montowaniem nie będzie często. Trochę duży jest bydlak ale coś za coś.
    Na isofixie najbardziej do mnie przemówił ten Maxi Cosi Pearl i jak Kingę włożyłam wydawało się, że jej wygodnie. Dlatego duża szansa że teraz kupię Pebble na bazie i potem ten Pearl do bazy.

kasia1518 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My łupinę mamy po córce. Ale i tak musimy auto zmienić. Do naszego trzy foteliki nie wejdą.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też dzisiaj truskawki zjadlam:)
    Jutro się muszę wziąć za prasowanie na to wesele... A tego nie cierpię... Bo za chwilę będę miała pewnie nie tylko ciuchy na wesele ale jeszcze powyciągane to co się uzbierali w szafce z pomietymi... I znowu zejdzie godzina...

Też myślę nad kolacja. I chyba znowu postawie na jajka :D dzisiaj kupiłam jakiś nowy chleb ciemny w pierkani. Aż mi się uszy trzęsą :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:19

moni05 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja truskawki codziennie wsuwam 😍
    Co do fotelika to po Poli sprzedalam,taka rzecz ja muszę mieć nową.
    Z promocji smyka skorzystalam dzisiaj 😀
    Aagaa ja smaruje fajnym,przypomnij mi sie to podam nazwe ;)plus oliwka ;)
    Co do kosmetykow to ja również początkowo nic. Pózniej emolient raczej. Pole mam atopika.
    A stanęlam na wadze i chyba sie menda zepsula! 😂😂😂za duzo pokazala😂😂

moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o smarowanie, to ja nie codziennie bo zwyczajnie nie lubię tego robić. Ale najczęściej po kąpieli na mokre ciało oliwka dla dzieci z jonshona- pięknie pachnie na zmianę z balsamem dla dzieci marki Zwitsal, czasem dove zwykly ale jak się pokończą czyli nie prędko pewnie to kupię sobie Palmers strach Marks czy jakos tak :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ,Mania ja mam ten Palmers strech marks, perfecta mama + i Chodakowska ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ja póki co to narazie mam kupiona szafę na ciuszki, łóżeczko z materacem i ciuszki to z olx, to od siostry. Jak przyjdzie lipiec to zacznę je segregowac i będę wiedziała jakie kupić jeszcze rozmiary. Wózek kupię pewnie jakoś we wrześniu. Teraz jesteśmy na etapie szykowania pokoju dla malucha. Mąż sobie rozdlubal przy okazji, więcej gniazdek dorobił. Teraz tylko się zastanawiam czy pomalować i przykleić naklejkę czy położyć tapetę 🤔
    Pokój mam w kolorze kawy z mlekiem i podobalaby mi się taka tapeta:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3205095bdb.jpg

A jak nie to, to pomalować w kolorze takim kremowym i jakaś naklejka na ścianie, gdzie będzie łóżeczko. Tylko nie wiem co lepsze 😁
    Ja bym zrobiła naklejkę, łatwej zmienić jak dziecko ma już swoje zdanie :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meldujemy, ze wszystko w porządku, pomiary, narządy i cały Bąbel wyglada na zdrowego ❤️ Ruchliwy i wstydliwy Chłopak, 400 gram szczęścia ❤️
    Do kontroli tylko mała torbielka naczyniowa w główce (ale tym mamy się w ogóle nie przejmować) i wody, bo wyszło ich dużo: Afi 19...

A tu machamy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/477343254de7.jpg

Kookosowa, Goemi, Dominika32, kasia1518, KasiaP, Kasiulina, moni05, brunetka91, sunshine03, przedszkolanka:), pOla34, ManiaM, Karooo93, Spirit, Jupik, nuśka91, adella1, japonka, Matka30+, mia4444 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:19

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie kiepski dzień. Strasznie mi się brzuch napina. Jest bardzo naprężony. Nad pępkiem tez. Sama nie wiem czy to te skurcze. Lekarka powiedziała ze pojedyncze skurcze spoko. Ale jak się będzie powtarzać to powrót do progesteronu. Czy któraś z Was jeszcze bierze ? Macie tez taki ciężki napięty brzuch ?

Do fotelików tyłem do jazdy podchodzę sceptycznie. Dzieci mojej siostry strasznie płakały jeżdżąc tyłem tak około roku. Po zmianie fotelika jak już jechały przodem było ok. Ale to od dziecka zależy.

Ja dzielnie smaruje rossmanowym balsamem i masłem shea. Ja oliwek nie lubię bo się lepią. Ciekawe czy ma to znaczenie czym się smarujemy. Bo jakby to coś dawało to ja bym zainwestowała w drogi krem.

Chyba muszę coś poszukac w smyku. Bo ja nic nie mam. Ale te większe zakupy najwcześniej sierpień. Ja wciąż się boje. Zwłaszcza jak taki kiepski dzień jak dziś.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ManiaM i Przedszkolanka za info, a kupowałaś gdzieś w sklepie stacjonarnie czy przez internet? Też bym się chyba skłaniała ku naklejce. My pokoik malujemy na szaro-miętowo i mebelki raczej białe. Będę raczej dodatkami uzupełniać pokoik :)

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ