Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer moja też płakała tyłem i przodem jak ręką odjął.
Brunetka lepiej pomalować i naklejka. Łatwiej zmienić. I tylko kącik dziecka tak oznaczyć a wasza część sypialni będzie nadal wasza
Cabrera super że wszystko dobrze. Torbiele same znikają z czasem.
Ja smaruje zwykłym nawilżającym kremem. Co akurat kupię. Teraz mam neutrogena hydroboost. Smaruje codziennie żeby skóra łatwiej się rozciągała. Rozstępy mam po pierwszym:)
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyDreamer, mój lekarz utrzymał mi progesteron (tłumaczył to właśnie jakiś dobrym oddziaływaniem na macice (rozkurczowym??)), dokładnie nie pamietam...ale ja tylko zmniejszyłam dawkę, bo jednak zauważyłam, ze to chyba właśnie progesteron powoduje u mnie zaparcia
-
My mamy wolny pokój tzn. czeka na dzieciątko. Właśnie tak się zastanawiam czy już kupować meble czy poczekać tak do pierwszego roku. Maluch i tak na początek będzie spał w naszej sypialni. W tym pokoju jest komoda to bym w niej miała ubrania dziecka i resztę rzeczy i tak właśnie się zastanawiam...
-
nick nieaktualnyGoemi wrote:My mamy wolny pokój tzn. czeka na dzieciątko. Właśnie tak się zastanawiam czy już kupować meble czy poczekać tak do pierwszego roku. Maluch i tak na początek będzie spał w naszej sypialni. W tym pokoju jest komoda to bym w niej miała ubrania dziecka i resztę rzeczy i tak właśnie się zastanawiam...
My chyba tez poczekamy z urządzaniem pokoju. Mamy spora sypialnie, urządzę tu kącik: łóżeczko, komoda z przewijakiem i fotel do karmienia (nie wyobrażam sobie nocnych wędrówek do pokoju obok na karmienia, przewijania etc.)
Ten osobny pokój tylko odmalujemy i odświeżymy, później wystarczy wstawić mebelkiGoemi lubi tę wiadomość
-
My obecnie w sypialni zrobiliśmy małej kącik gdzie stoi łóżeczko, przewijak, komoda. Ściany mamy szare, meble (nasze i dziecka) białe. Prxykleilam do ściany takie literki ze styropianu z imieniem Zosia i są w kolorze turkusowym, różowym, białym i wokół motylki też w takich kolorach. Obecnie Zosi będziemy robić własny pokój i jak skończy rok to chce żeby już tam się pomału klimatyzowała ( jak wyjdzie w praktyce to się okaże) A maluszkowi zostanie kącik u nas w sypialni - zmienię jedynie imię, no i jak będzie chłopak to te motylki .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:10
kasia1518
-
Aga w rossmanie
ja kupiłam go w promocji 10 zł. taniej
Dreamer moja od początku dużo ze mną jeździ i jeździła długo tyłem ,ale my jesteśmy z tych co bezpieczeństwo najważniejsze
ja biorę luteinę cały czas, napinania miałam jakoś w 18 (?) tygodniu ale minęło jak magnez zaczęłam brać.
Mania dla mnie super- nie klei się, szybko wchłania, zapach praktycznie neutralny
W 5 10 15 jest -70 %Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:21
ManiaM, moni05 lubią tę wiadomość
-
Aaga wrote:Dzięki ManiaM i Przedszkolanka za info, a kupowałaś gdzieś w sklepie stacjonarnie czy przez internet? Też bym się chyba skłaniała ku naklejce. My pokoik malujemy na szaro-miętowo i mebelki raczej białe. Będę raczej dodatkami uzupełniać pokoik
Ja stacjonarnie, tzn palmers i oliwka są W Rossmannie A ten Zwitsal to nie wiem czy u nas można kupić gdzieś, ja kupowałam jak byłam w Holandii u mamy kilka tyg temu
-
Przedszkolanka, jak możesz 😂 biedne moje konto...
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hello, jestem
, Oliiii to na bank maluch, slowo daje ale nigdy po naciskaniu brzucha nie unosil mi sie brzuch ani nie falowal, weeeź
.
Cabrerea ja o tej poloznej tez slyszalam, ze niby obowiazkowo trzeba sie zglosic i to jakos teraz wlasnie, ale to bylo raczej poczta pantoflowa od sasiadki, chociaz faktycznie jakies zmiany w standardach okoloporodowych byly, moze to w to wchodzi. Ja generalnie nie przywiazywalam sie mysla do tej poloznej, ale skoro tak to zdzwonilam, do takiej polecanej w okolicy, potwierdzila, ze faktycznie trzeba zglosic sie wczesniej, i ze powinnysmy chociaz jedno spotkanie zaliczyc przed porodem, skro to nie pierwsza ciaza i przyjedzie do mnie za tydzien. Wiec uwazam, ze odhaczone.
Dzisiaj bylas u tego Pietrygi?i jak wrazenia? bo wiesci z wizyty super.
Co tam jeszcze...ja dla synka mam axkida rekida, chociaz ich podobno juz nie mozna kupic, moj mlody jest dosc duzy, wysoki, ma skonczone 4 lata i dalej sie miesci. Od minikida rozni sie wlasciwie glownie montazem bo isofix/ pasy i chyba minimalnie wymiarami. Ja jestem zadowolona. Tego isofixa nie ma co zalowac, ze go nie ma w minikidzie, bo gdy dziecko wazy wiecej niz 18 kg to i to tak zalecany jest montaz na pasy. Jazda tylem bezwzglenie bezpieczniejsza, ale fakt faktem, ze niektore dzieci sie buntuja, ale na pewno bym nie zakladala, ze tak bedzie w przypadku kazdego dziecka, tylko najpierw sprobowala. Jest coraz wiecej profesjonalnych sklepow w Polsce, gdzie super dobiora fotelik do dziecka i do auta.
Dreamer ja mam takie bole brzucha/ napinanie sie brzucha juz od jakiegos czasu, plus podejrzana szyjke i wiadomo, ze ciaze podwyzszonego ryzyka- biore na to duuuuzo progesteronu ( bo luteine podjezykowa 400mg dziennie i prolutex), no-spe 3xdz i mam w razie czego dobierac Relanium lekka reka i duzo lezec i faktycznie to sie wyciszylo teraz na tym zestawie level hard.
Brunetka ja tez nie polecam tapety, mialam takie literki nad lozeczkoz jakims ptaszkiem czy chmurka , potem jak przeprowadzil sie do swojego pokoju, przekleilam na drzwi i do tej pory wygladaja ladnie, duuuzo tego wszedzie, np na allegro, o cos takiego
https://allegro.pl/oferta/literki-3d-20cm-imie-dziecka-neju-6szt-gratis-8028968370
Naklejki ma na scianach w pokoju, kupowalam takie niby dobre jakosciowo, ktore mozna lawo zdjac i po 4 latach to chyba z tynkiem odejdzie, wiec tez ostroznie trzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 21:19
-
nick nieaktualnyw 5.10.15. bardzo często są różne promocje
ale też nie na wszystko
mi akurat najbardziej się podoba tam to, co wcale prawie nie przeceniają (z firmy Pinokio)
a na te rzeczy z przeceny jakoś nie mogę się na nic zdecydować
przecenione są kombinezony na zimę, ale nie mam zielonego pojęcia, jaki rozmiar dziecko będzie miało zimą, ani oczywiście kiedy zima będzie taka u nas, że się przydamam śpiworek do wózka, ale nie wiem, co będzie lepsze czy śpiworek, czy taki kombinezon
-
nick nieaktualny
-
z 5-10-15 to rozmiary trzeba na oko, bo rozmiar rozmiarowi nierowny, a przez internet to ciezko, osobiscie nie lubie tej firmy, a pinokio super.
Ja z takich nieowlecych lubilam bardzo next, i dostawalam duzo cartersa od cioci z usa, w Polsce tez mozna kupic na zalando bywaja i chyba teraz skip hop jakos z cartersem sie polaczyl ale nie patrzylam jeszcze czy jest jakis sklep polski.
Ze smyka body jakies kwadratowe sie robily- nie wszystkie, potem juz poznalawalam, ktore sa slabsze jakosciowo. Hm ok. a najbardziej cena do jakosci to chyba lidl, nie kwadracily sie, nie kulkowaly, nie tracily kolorow i byly jakos dlugo dobre.sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, może doświadczone koleżanki pomogą... Co to może być za ból brzucha tak na dole? Naprawdę cały czas leze, nie dźwigam, naprawdę tryb księżniczki. Dziwne uczucie, ni to ciągnie, ni boli.. ogólnie jak siadam albo wstaje to w środku taki dyskomfort czuje...
-
Cabrera wrote:My meldujemy, ze wszystko w porządku, pomiary, narządy i cały Bąbel wyglada na zdrowego ❤️ Ruchliwy i wstydliwy Chłopak, 400 gram szczęścia ❤️
Do kontroli tylko mała torbielka naczyniowa w główce (ale tym mamy się w ogóle nie przejmować) i wody, bo wyszło ich dużo: Afi 19...
A tu machamy:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/477343254de7.jpgdobrze kojarzę, ze miałaś to usg u prof Pietrygi? Jak wrazenia?
-
https://www.51015kids.eu/bluzka-niemowleca-5h3607
https://www.51015kids.eu/spodnie-dresowe-niemowlece-5m3617
https://www.51015kids.eu/czapka-5x3607
https://www.51015kids.eu/body-niemowlece-3pak-5w3638
No i nie mogłam się oprzeć. Ale z rozsądkiem zamówiłam tylko kilka rzeczy, dresy i koszulkę roz 68 a body roz 62 to będzie pod spód pajaca jak będzie chłodniej
P.s. Z firmy Pinokio też są promocje ale nie aż tak duże, pajac w lamy- cudny
-
My pierwszy fotelik mieliśmy axkida z baza. Nie wyobrażam sobie za każdym razem przypinać pasami, pewnie to kwestia wprawy ale tak jest zdecydowanie prościej
Teraz jako drugi mamy britax obracany o 360. Nie pamietam dokładnej nazwy. Syn 1,5 roku jeździ tyłem, i tak będzie jak najdłużej się da.
Jeżeli ktoś chce z baza to fajnym rozwiązaniem jest właśnie maxi cosi gdzie jest wspólna baza dla łupiny i kolejnego. Be safe tez ma chyba taka opcje.
Z większych rzeczy nie musimy nic kupować bo wszystko będzie po pierwszym synu. Myśle ze pod koniec lipca/ sierpień zabiorę się za wyprawkę kosmetyczna i ogarniania garderoby. Chociaż starałam się odkładać rozmiarami wiec mam nadzieje, ze to pójdzie w miarę sprawnie
kasia1518, Jupik lubią tę wiadomość