Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do kombinezonow zimowych to te z nóżkami tragedia.
Ja mogę polecić ten. Dostałam jako prezent od koleżanki z USA. To kurteczka na polarze i ma doczepiany w razie potrzeby jakby worek na guziki. Ma dziurki do pasów samochodowych.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b3726ed11fd.jpg
-
Co do 5-10-15 to ja omjjam szerokim łukiem. Nie dlatego, że jakoś jest zła bo jest spoko ale t shirt za 120zl w promocji 50% za 60zl no proszę... z cenami zdrowo przeginaja. Do tego ubranka są dość wąskie. Przynajmniej body. Ciężko mi było często synkowi raczki przełożyć a on nie jest grubasem czy coś.
Pinokio ma super mieciutka bawełnę. Nie mam za dużo ciuszków stamtąd bo grafika mi zazwyczaj nie leżała ale te co mam uwielbialam.
Ja też lubię nextmamy sporo ciuszków stamtąd bo w UK sklepy są stacjonarnie. Mają cudne kolory.
-
nick nieaktualnyPola, Miska, tak dziś byłam u Prof. P.: wrażenia w porządku: bardzo dokładny, rzeczowy, podczas usg omawiał poszczególne narządy, mówił, co jest zgodne z norma etc. Do tego miły i sympatyczny
Ale jako, ze ciąży u niego nie prowadzę to odniósł się jedynie do anatomii płodu. Nie pytał o historie starań, samopoczucie w ciąży, dolegliwości itp. Tym samym nie poczułam „chemii”, dlatego z chęcią zostaje u swojego dotychczasowego lekarza 😊
To miała być tylko taka wizyta kontrolna.
No i uważam, ze cena jest jednak nieco wygórowana (400 pln).
Dziś już padam (pewnie stres mi wychodzi), uciekam spać, dobranoc 🙂
-
Moja córa jeździ tyłem (w łupinie przecież to obowiązek) i jeździ dużo - i nigdy nie marudziła. W tym nowym foteliku też jest ok, bo dziś jechaliśmy, protestu nie było. Dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo, więc będzie tyłem tak długo jak się da. Nie buntuje się, dla niej ta pozycja jest normalna i jestem pewna, że tak zostanie. Zobaczymy jak będzie z Kacpim.
Ja olałam smarowanie Palmersami i innymi, w zeszłej ciąży smarowałam od przypadku jak mi się przypomniało i nie mam żadnych rozstępów, genetyka górą. A przepraszam, na cyckach mi się ze 3 zrobiłyTeraz liczę na to samo. Nie lubię się smarować.
Noworodki, które nie mają problemów skórnych kąpie się w samej wodzie. Im później wprowadzi się jakikolwiek kosmetyk tym lepiej. Nawet emolientów nie powinno się dodawać - oczywiście jeśli skóra zdrowa. My dłuuuugo jechaliśmy na samej wodzie. Tonę próbek którą dostałam w ciąży nawet nie użyłam. Teraz używam dla niej jakiś myjący kosmetyk, ale nie przy każdej kąpieli.sunshine03, Neroli lubią tę wiadomość
-
Hej, witam Was. Dziewczyny, chcę zasięgnąć porady. Co z aktualnie topowym, ale raczkującym wciąż tematem, a mianowicie bankowaniem krwi pępowinowej? Szukam zwolenniczek, ale też przeciwniczek. Co sądzicie o bankowaniu? Mnie przekonuje ilość zastosowań do leczenia/terapii przeróżnych chorób. Kiedyś to się mówiło tylko o białaczce, a teraz? Lista chorób z możliwością leczenia w ten sposób wciąż rośnie. Byłam totalnie zaskoczona jak się wczytałam. Jak podchodzicie do tematu? W każdym szpitalu ponoć pobiorą jak się wykaże taką wolę, tylko ten wariant trzeba sobie samemu dobrać pod siebie. Ja już się orientowałam w temacie z mężem i mamy swoje zdanie na ten temat. Co wy na to?
-
Mandarynka wrote:Hej, witam Was. Dziewczyny, chcę zasięgnąć porady. Co z aktualnie topowym, ale raczkującym wciąż tematem, a mianowicie bankowaniem krwi pępowinowej? Szukam zwolenniczek, ale też przeciwniczek. Co sądzicie o bankowaniu? Mnie przekonuje ilość zastosowań do leczenia/terapii przeróżnych chorób. Kiedyś to się mówiło tylko o białaczce, a teraz? Lista chorób z możliwością leczenia w ten sposób wciąż rośnie. Byłam totalnie zaskoczona jak się wczytałam. Jak podchodzicie do tematu? W każdym szpitalu ponoć pobiorą jak się wykaże taką wolę, tylko ten wariant trzeba sobie samemu dobrać pod siebie. Ja już się orientowałam w temacie z mężem i mamy swoje zdanie na ten temat. Co wy na to?
Hmm, a po co szukasz zwolenniczek i przeciwniczek, skoro macie już z mężem zdanie na ten temat? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMandarynka wrote:Hej, witam Was. Dziewczyny, chcę zasięgnąć porady. Co z aktualnie topowym, ale raczkującym wciąż tematem, a mianowicie bankowaniem krwi pępowinowej? Szukam zwolenniczek, ale też przeciwniczek. Co sądzicie o bankowaniu? Mnie przekonuje ilość zastosowań do leczenia/terapii przeróżnych chorób. Kiedyś to się mówiło tylko o białaczce, a teraz? Lista chorób z możliwością leczenia w ten sposób wciąż rośnie. Byłam totalnie zaskoczona jak się wczytałam. Jak podchodzicie do tematu? W każdym szpitalu ponoć pobiorą jak się wykaże taką wolę, tylko ten wariant trzeba sobie samemu dobrać pod siebie. Ja już się orientowałam w temacie z mężem i mamy swoje zdanie na ten temat. Co wy na to?
Firma reklamująca bankowanie uważa, że jest cała długa lista zastosowań, natomiast w rzeczywistości jest to nieprawda. Wystarczy spytać lekarza pediatry. Nikt dziecku z białaczka nie przeszczepi krwi pępowinowej, która może doprowadzić do wznowy choroby, bo nie wiadomo, czy tam już nie ma komórek nowotworowych. Inne choroby wymienione przez tą firmę to ich fantazja jedynie, bo prowadzone są badania naukowe na ten temat, ale dowodów póki co brak, że to coś wyleczy
polecam jak już i będzie dostępne bankowanie dla ogółu, za darmo, a wtedy mooooze kiedyś się komuś to na coś przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 07:33
moni05, Goemi, Neroli, Jupik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Miłego dnia i kciuki za wizyty.
Dobrze że każdy ma inne poglądy na temat pielęgnacji i innych. Warto poczytać inne poglądy.
Jupik zazdroszczę spokoju w aucie. My mieliśmy gehennę. Wesołe autko w każdej podróży. Nawet do sklepu. Tak samo reakcja na wózek. Aż do spacerówki przodem do swiata. U nas spacery w gondoli to był dramat a nie przyjemność. Liczę że drugie będzie zwolennikiem ciąży i wozkowym dzieckiem.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Emikey ja również nie lubię typu smyk,51015 i praktycznie nie kupuję tam, bo ceny z kosmosu,ale tu były/są ceny wręcz pepcowe dlatego warto zajrzeć
Kciuki za wizyty dzisiaj
Jupik podpisuję się pod Twoim postem a propo fotelika i kąpaniaco do smarowania to ja z Polą tylko oliwka i miałam jeden na pępku ?teraz smaruję bo widze kolejnego dziada ;p
-
W smyku online są spoko ceny i rzeczy, które stacjonarnie są niedostępne. Czasem kupuje tam dla młodej koszulki w fajnych cenach od 10 do 20 zł, dla mnie to ceny jak pepco a jakość nieco lepsza
Jeśli chodzi o krew pępowinowa to podzielam zdanie Sunshine, zreszta w rodzinie byłego faceta był przypadek i lekarze odmówili jej transferu z takich powodów właśnie. Nie robiłam tego przy młodej i teraz tez nie będę
Miłego dnia! 😘
Ja jadę z chłopem do Barbera i do Tesco na zakupy - po przyjęciu ślubnym robimy grilla dla najbliższych w ramach małego „after party”to już jutro... 😱🙈
przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, Karooo93, Jupik, Cabrera, kkkaaarrr, KasiaP lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzien dobry dziewczyny
Kciuki za wizyty:)
Ja tak z pytaniami poza tematami
Tez macie bol w pachwinie? Mam takowy w prawej jak wstaje. Wczoraj juz i dzis bardziej dokuczliwy przy chodzeniu na poczatku czy obracaniu sie w nocy..
Podobno to normalne w 2 i 3 trymestrze ale jest to coraz bardziej dokuczajace. Czuje sie jak kaleka:(
Kolejna sprawa - kleszcz. Jak w zyciu nie mialam tak wczoraj nie wiem skad sie wzial. Bym nie wiedziala ze mam ale kapiac sie z boku brzucha zaczelo mnie swedziec jak od ukaszenia komara. Patrze a tu czerwone i maly gad siedzi. Bardzo maly. Od razu meza prosilam by wyciagnac i chyba wyszedl caly. Ale znow pewnosci nie mam tak byl malutki a pozniej krewki polecialo i poki strupek mam nie zobaczymy. Musze cos z tym robic czy czekac na ewentualne objawy odkleszczowe?
Normalnie mam jakoegos pecha w tej ciazy😥Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
W smyku to jeszcze czasem t shirt za 14, 99 bez promo można kupić. Mi w Polsce mama głównie kupuje ubrania (hurtowe ilości) głównie pepco hm reserve Smyk czasem Kik. Ja kupuje w Anglii w Next Asda Matalan Tu M&S Gap (jak jest 50% off). W jojo mama bebe są śliczne rzeczy ale ceny też kosmiczne. Nie mam nic z popularnego teraz newbie bo też ceny mnie trochę odstraszają.
Co mnie zawsze zastanawia to ceny w UK i PL. Np ta sama rzecz w hm w Polsce jest średnio o 10zl droższa niż w UK. A przecież średnio w Polsce zarabia się 5 razy mniej. Dużo rzeczy można kupić w cenach pepcowych ale jakość lepsza niż np w cocodrillo. Mówię mamie, żeby ograniczała zakupy tam bo nie dość, że drożej to ja potem jeszcze muszę karton dpd wysyłać co 2 miesiące. Ale ona lubi rozpieszczac wnuki więc kupuje i kupuje -
przedszkolanka:) wrote:Monalissa dokladnie w sobotę z córką to pszeszłam..przetarlaś wodą utlenioną albo spirytusem miejsce? Mi dziewczyny poradziły obserwować miejsce. Póki co u nas jest czysto..
Tak przetarlam. Jako takie doswiadczenie z tymi stworami mam bo co lato moje corki lapia tego mnostwo:/ tylko wlasnie jak pomyslalam ze ciaza to dostalam ataku paniki co teraz. To bede obserwowala te miejsce. Wydaje mi sie ze byl dosc szybko wyciagniety. Najlepsze ze nie wiem gdzie mnie dorwal:/Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Goemi wrote:Taki mam zjazd emocjonalny, że już nie wyrabiam. Wszystko mnie denerwuje, nie mam na nic siły no masakra jakaś. Na szczęście w brzuchu poranna gimnastyka i tym staram się pocieszać. Miłego dnia dziewczyny
Tez czesto mam takie trefne dni;) ba! Czesciej mam fatalny nastroj niz dobry;) cos nie tak z tymi hormonami u mnie.ammarylis lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
dziewczyny, które mają już pierwsze smyki. Napiszcie kiedy zaczęłyście lub zaczniecie odpieluchowywanie? mój skończył rok i sobie tak myślę, że moze kupie mu nocnik? i dam mojej mamie. Ona ma ogródek i mały jak będzie ciepło moze latac bez pieluszki w majteczkach samych. I jak się uda to może trafi do nocnika:)