Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_ni wrote:Silent a na Siemiradzkiego nie można sobie wykupić? Wiem, że można tam sobie wykupić oficjalnie usługę położnej, więc może jedynkę też?
Mamy tam znajomą położną, właściwie rodzina, i nic mi o tym nie wiadomojak przez mgłę pamiętam, że chyba kiedyś była taka opcja...
EDIT: teraz przeczytałam takie info na stronie „gdzierodzic”:
Opłata za sala poporodowa o podwyższonym standardzie w wysokości 350 zł. doba, po 3 dobie 175 zł doba.
Jednak muszę się w takim razie dowiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 16:34
-
Aaga wrote:Emikey super zdjęcie!! Już mniej więcej wiecie jak synuś będzie wyglądał
Ja jestem potwornie ciekawa mojej Julki a tu jeszcze tyle czasu
No i prawie 1kg już wagi!
Któraś z nowych dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam która z nas) pisała, że synek będzie się nazywał Franciszek - piękne imię też myśleliśmy o Franku gdyby był chłopak choć skończyło się na Mikołaju. Jeszcze jakoś tak Florek mi się podobało i Miłosz, a ostatnio dla dziewczynki Alicja, a z tego co wiem to u nas też jedna z dziewczyn będzie miała Alusie
Aga ja pisałam o Franku, chyba na tym imieniu stanie, chociaż mi bardzo nie pasuje to, że takie popularne. Sama mam na imię Agnieszka i nie znosiłam tego, że to imię jest takie pospolite. Do tego stopnia nie znoszę swojego pełnego imienia, że nawet na wizytówkach służbowych mam Aga i wszędzie gdzie mogę podpisuję się Aga. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Włodzimierzem, Władysławem i Kazimierzem, ale nie są międzynarodowe niestety, i nikomu się nie podobają;p23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Emikey, jaki duży Wasz Daniel już!!!
ja nie mogę uwierzyć, że te kropki tak szybko rosną.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Kiniorek poczekaj do następnego tyg. Nie jest źle ale każe napewno powtórzyć badanie. I jeśli już stwierdzi że źle to dieta bo to cukrzyca. Może sproboj zrobić jeszcze raz w piątek albo w poniedziałek krzywa.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek91 wrote:Kokosowa chciałam. Ale w czwartek jej nie ma bo święto i dopiero za tydzień mogę iść... I nie wiem, zapisać chyba się do innego lekarza muszę jak nie odpisze na sms bo co zorbie?
Normy to po 1godz do 180 a po dwóch do 140...
W sumie gin skieruje cię do diabetologa. Krzywej już nie będziesz powtarzać bo jest stwierdzona. Gdyby byla na pograniczu musiałabyś powtorzyć. Przekroczenia bie są wielkie ale jednak są. Na fb jest fajna grupa cukrzyca ciążowa dużo się nauczysz:-). Dostaniesz glukometr i będziesz robiła pomiary.norma to 92/180/153 na krzywej cukrowej. Gdy się glukometrem sprawdza to na czczo ma być mniej niż 90. A godzine po posilkach 140.
Teraz poczytaj sobie co jesc powinnas i umow sie do diabetologa i pokaż wyniki. Internista jakikolwiek może ci dac glukometr albo w aptece dostaniesz i sprawdzaj sobie. -
Kiniorek nie martw się, nie Ty jedna. Do gina na spokojnie za tydzień a teraz poczytaj o diecie. Unikaj cukru i dbaj o odpowiednie przerwy między posiłkami. Musisz jeść regularnie. Odstępy nie mogą być ani zadlugie ani za krutkie. Wszystko jest do przeżycia. I nie kombinuj z powtarzaniem krzywej, tego nie można robić ot tak bo to obciążenie dla organizmu.
-
Dreamer wrote:Witajcie nowe Dziewczyny. Cieszę się ze przybywa osób z Krakowa bo bardzo nas mało na tym wątku. Będę miała pewnie do Was pytania o opinie na temat krakowskich szpitali. Bo ja osobiście nie mam pojęcia gdzie będę rodzic. W Krakowie jest taki problem ze w każdym szpitalu coś jest nie tak i nie ma takiego, który ewidentnie jest najlepszy.
Ja po poronieniu byłam w uniwersyteckim. To było święto wiec luz ze studentami. Ale następnego dnia jak już był dzień roboczy to masakra z nimi. Siedzą z otwarta buzia, przyglądają się, nic nie mówią. Zle to wspominam ale rozumiem ze musza się gdzieś uczyć i nie ma dyskutowania ze się nie chce.muszę się rozejrzeć za dniami otwartymi
2017 #1
2019 #2
-
ManiaM wrote:Ja na glukozie byłam dziś 23+2. Lekarz powiedział że mam zrobic przed poniedziałkowa wizytą więc zrobiłam. A czy to może mieć jakieś znaczenie jeśli zrobiła bym je kilka dni później np 24+0 mm? Nie sądzę
Masło maślane wyszło, ale z telefonu pisze)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 18:04
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kiniorek mi się wydaje że do wizyty trzymaj dietę, bo przeciez tydzień to niewiele czasu, a mam wrażenie że dużo kobiet ma teraz cukrzycę ciążowa, co najmniej w moim kręgu znajomychNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, plamie... takie 2x po kilka kropel świeżej krwi na papierze... w dodatku rwanie w pachwinach (więzadła) takie, że ledwo się ruszam. Mam zaczekać do późnego wieczora/jutra rano czy jeszcze krew się pojawi. Mały się normalnie rusza, wiec miałam zalecone wzięcie 2x nospy i odpoczywam... 😔
Gdyby nie bolało to może bym się nie bała aż tak...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019