X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża źle upały znosilam. Teraz siedzę na przeciw wiatraka, ręcznik pod plecami, a cała mokra jestem. Dziś niestety córka będzie miała dzień bajek nie daje rady.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Karooo- Ula ma 2 i 4 miesiące. Dopiero zaczęłyśmy przygodę :D Na razie obsikuje wszystko, tylko do nocnika trafić nie może :P Wie o co chodzi, bo zdejmuje majteczki i siada. No ale jeszcze nie leci :)

To mamy dzieci w sumie w tym samym wieku 😉 Jasio ma 2.3 😉
    Ja na początku wysiadałam go co godzinkę, później co 2 i tak któregoś dnia zapomniałam,a on do mnie przychodzi i mówi siusiu 😁 teraz jest dobry czas na naukę 😉
    Ula idzie do przedszkola od września?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków 34 stopnie :p teraz jeszcze ok ale popołudnia to masakra naprawdę tak od ok 15 nie da się żyć:/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja na początku wysiadałam go co godzinkę, później co 2 i tak któregoś dnia zapomniałam,a on do mnie przychodzi i mówi siusiu 😁 teraz jest dobry czas na naukę 😉
    Mój podobnie, 2 lata prawie 2 miesiące :)

Karooo93 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To różnice będę praktycznie takie same 😁

Spirit lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)
    Tak piszecie o tych porodach.. Wiecie ze ja sie boje tego zzo? Brawdopodobnie przejde 3 porod prawie na zywca😂 cos mi dozylnie dawali przeciwbolowego ale co to bylo to nie pamietam;) pewnie paracetamol.
    Z gazu nie korzystalam moze tym razem sie uda. ;)

U mnie tez masakrycznie goraco. W pokoju mam 32st w kuchni 35 na ta chwile. A jeszcze obiadu nie wstawilam. (Mieszkanie mam na poddaszu)
    Modle sie by przezyc ten dzien.
    Jutro popoludniu w koncu wizyta u gin:) juz nie moge sie doczekac😍 mam nadzieje ze w koncu bedzie w 100%okreslona plec:) 95 to malo;)
    Cos mialam pisac ale zapomnialam😉

Milego dnia:)
    Kciuki za dzis wizytujace:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Dziewczyny moge zadzwonic do Zusu z zapytaniem kiedy kaska bedzie? Czy nie udzielaja takich info?
    Neroli mają 2 miesiące na wypłatę, więc pewnie taką odpowiedź dostaniesz ;)

• adella1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:

U mnie stoją dwa nocniki w widocznym miejscu, na razie Peppy robią tam siku :P Nie, Ula nie idzie od września do przedszkola. Ale tak pomyślałam że teraz jest dobry moment na zdjęcie pieluchy. Ciśnienia nie mam, za to kupiłam dużo par majteczek :D Synek jeszcze w pieluszce poszedł do przedszkola, a był w tym wieku co Ula teraz i pamiętam że dość szybko nauczył się siusiać do nocnika. W nocy mu tylko zakładaliśmy pantsy, ale i z tego zeszliśmy.

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Dziewczyny moge zadzwonic do Zusu z zapytaniem kiedy kaska bedzie? Czy nie udzielaja takich info?
    Raczej Ci nie udziela takich informacji,lepiej do nich podjechać i tam na zasiłkach na pewno się czegoś dowiesz.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dzień Dobry Dziewczyny :)
    Śląsk też gorący, ale trzeba przeżyć. Maniam miałam pytać jak idzie przeprowadzka? Bo z tego co pamiętam to się chyba przeprowadzałaś. W kwestii opieki przedporodowej to faktycznie dostęp do technologii i i internetu itd może przynieść wiele złego. U nas zaczęło się od ciąży pozamacicznej bo nie było dość długo pęcherzyka, a okazało się, że najprawdopodobniej później doszło do zapłodnienia. Ale potem już na każde usg z duszą na ramieniu. Skoro jest dostęp to się z tego korzysta, ale nie zawsze to wychodzi na dobre. Tym bardziej że dr. google zazwyczaj diagnozuje same najgorsze przypadłości.
    Moja lekarka na szczęście nie straszy mnie zbędnymi kwestiami. Zawsze powtarza, że nie do końca można się opierać an normach bo może być błąd pomiaru, albo maluszek się rozwija w swoim tempie itd.

KasiaP wagą się nie przejmuj na czerwcówkach niektóre dziewczyny już mają tylko +2kg na plusie a przecież dopiero co urodziły :)

Tak, od 11.05 uwolniłam się od teściowej i mieszkam w swoim mieszkaniu rodzinnym (moja mama mówi że i tak długo wytrzymałam- 1,5 roku)
    Jesteśmy sami z narzeczonym bo mama wpada tu tylko 3 razy do roku na parę tyg także nie jest źle:)

moni05 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.W wielkopolsce też żar tropików od rana uff...Za godzinkę wizytuje u swojego gina. Mały stresik jest jak zawsze. Miłego dnia i trzymajcie się w chłodzie i cieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:28

Cabrera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis, powodzenia na wizycie :)

A do mnie dotarły wczoraj pierwsze ciuszkowe zakupy :)
    Te malutkie (rozmiar 56) <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce4097df0d48.jpg

I te większe (rozmiar 62) <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a596447304.jpg

I udało mi się wczoraj sporządzić listę apteczną (na razie wrzuciłam wszystko do koszyka, będę jeszcze porównywała ceny i aktualizowała listę co jakiś czas i pewnie na początku września zamówię :))

Także kompletowanie wyprawki uważam za otwarte i co więcej sprawia mi to ogromną radość <3

sunshine03, KasiaP, moni05, kasia1518, silent, ManiaM, ammarylis lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) w Kędzierzynie upał niesamowity, siedzę jak większość z was przy wiatraczku z pieskiem i się chłodzimy :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera fajne ciuszki, ja znowu wczoraj szalalam i to dosłownie bo już kosmetyki kupiłam :). Zdecydowałam się na serię hipp i sucocrem kupiłam trochę wcześnie na takie rzeczy, ale jakoś takos, wyprawkę mam już po pierwszej córce dlatego teraz mi tego kompletowania brakuje więc rzuciłam się na kosmetyki :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Ammarylis, powodzenia na wizycie :)

A do mnie dotarły wczoraj pierwsze ciuszkowe zakupy :)
    Te malutkie (rozmiar 56) <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce4097df0d48.jpg

I te większe (rozmiar 62) <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a596447304.jpg

I udało mi się wczoraj sporządzić listę apteczną (na razie wrzuciłam wszystko do koszyka, będę jeszcze porównywała ceny i aktualizowała listę co jakiś czas i pewnie na początku września zamówię :))

Także kompletowanie wyprawki uważam za otwarte i co więcej sprawia mi to ogromną radość <3

Prześliczne ubranka! Mam dokładnie taki sam gust i dlatego ciężko mi coś wybierać dla Małej bo większość rzeczy mi się nie podoba. Jakoś bliżej mi do chłopięcych ciuszków. ALe juz też parę sztuk mam. Potem spróbuję wrzucić fotkę.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c064d963aed4f792med.jpg

KasiaP, moni05, Cabrera, kasia1518, Olliiii, Jupik lubią tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) dziś w lepszym humorze. Młody nam przechodzi bunt nastolatka. Chciałby więcej niż może i go drażni, że przyjaciel ma trochę bardziej wyluzowanych rodziców niż my. Ale mnie zmroziło. Wczoraj postanowili wziąć go ze sobą na basen. Ludzi w sumie w podobny wieku do mojego
    Kasper nie potrafi pływać o czym mówił. A oni puścili ich na basen 150cm samych bez nadzoru. Kasper uważa że zabawnie było bo w pewnym momencie przestał czuć dno i czuł się jak ryba, ale obok miał schodki to się chwycil.... A że dla mnie zabawne to nie bylo, to pokazałam mu pierwszy lepszy filmik na necie jak się topi dziecko na basenie. Uważał że przecież jak coś się dzieje to ludzie pomogą. No otóż nie... Ludzie myślą że dziecko robi fikołki. Że się wyglupia, nurkuje... Ale widziałam że dalo mu to do myślenia i od września idzie na naukę pływania ze szkoły. Byl płacz, że pewnie się z niego będą śmiać że nie umie pływać. Ale wytłumaczyłam, że po to się tam chodzi, żeby się tego nauczyć, i żeby móc w miarę bezpiecznie korzystać z basenu.

Nie odzywałam się zbytnio bo ostatnio serio Kasper ma ciężki okres. Próbuje się temu koledze przypodobowac chociaż jest rok różnicy między nimi. On mu imponuje, że taki odważny. Fakt, jest plus, że nie boi się tylu rzeczy. Ale niestety z kolegi jest gagatek i muszę Kaspra stopowac, żeby się za daleko nie rozpędził. Do tego strzela fochami na wszystkie strony. Krzysiek wczoraj przeprowadził z nim chyba dwa razy poważną rozmowę na temat słuchania nas i właśnie tych jego fochow o wszystko.

A z rana jak spałam ubrał sie, zrobił porządek, poskładał pranie i poszedł z Melmanem na spacer. Może coś do niego dotarło?

Neroli lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam do Zusu i Pani mi wszystko ladnie powiedziala. Kaska powinna dzisiaj dojsc. :D

Juz jestem po dwoch prysznicach.
    Bylam z psem na dworze i o dziwo chcial dluzej pochodzic ale teraz biedny, zmordowany lezy. A ja siedze i nie wiem czy sie ruszac w ogole.

Co do porodu to bedzie moj pierwszy. Naszykuje plan porodu i niech chociaz wszystko ze mna uzgadniaja, póki nie zemdleje hehe ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek bardzo dobrze, że pójdzie na naukę pływania - będzie bezpieczniejszy i przyda mu się to bardzo zarówno zdrowotnie jak i komfort psychiczny, że potrafi. Ile lat ma Twój syn?

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie roztapiacie się? Ja ledwo żyje :/

Pisałam ostatnio, że nie ruszam z wyprawka jeszcze, ale jednak mi się udało. Weszłam wczoraj na stronę tylko pooglądać ubranka, ale ceny były tak niskie, że zamówiłam 6 bodziakow za 40 zł. Może nie super wyjściowe, ale po domu będą :)

Porodu też już się boję, tzn nie tego, że będzie bolało, ale ze będą znowu jakieś komplikacje. I też po tym co przeszliśmy z mania nie ma opcji żebym rodziła w szpitalu który ma niższy stopień referencyjnosci niż 3.
    Rodziłam bez żadnego znieczulenia, zzo akurat tam nie daja, gazu nie chciałam, bo się bałam, że mnie zmuli. Bolało jak diabli ale miło wspominam grejpfrutowy zapach (aromaterapia jako niefarmakologiczne łagodzenie bólu) :)
    Jak ja bym chciała, żeby teraz wszystko przebiegło dobrze.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ