Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:-)
Tak opowiadacie o porodach. Ja pimimo tego że rodziłam 8.5 roku temy nadal mam traume. Urodzilam dziecko 4.9 kilo i mialam pękniecie krocza 3 stopnia.
Oj dzialo się dzialo. Lekarze nie wiedzieli że ona taka duża. Choć miałam usg nawet w szpitalu.
Zachodząc w kolejną ciąże 9 miesiecy pozniej musiałam mieć pewność ze bedzie wskazanie do cesarki. I dzieki Bogu bo druga cora urodziła się 5.1 kilo w 36 tyg ciąży ale już przez cc umowione. Teraz też planuje cc bo mały też duży. Ja cc wspominam wspaniale:-) ale to kwestia porownania:-)
Wiec nic dołem u mnie nie wychodzi:-) -
Atyde, pozdrowienia od mojej psinki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c976503454fa.jpgKasiaP, Neroli, moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, Cabrera, Jupik, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj mieliśmy wizytę i maluch ma już 720g
podobno dzieci na heparynie tak dobrze rosną
ale chyba jednak niestety nici z wakacji we Włoszech, bo trochę się boję jechać z tymi bólami brzucha.. Dostałam luteine i magnez. Niby nic nie powinno się dziać, ale samo to, że będzie trzeba chodzić i to w takim upale. Chyba lepiej nie ryzykować.
moni05, przedszkolanka:), ManiaM, Cabrera, kasia1518, Dominika32, KasiaP, ammarylis, adella1, brunetka91, japonka lubią tę wiadomość
-
KINIOREK ale pogadałaś z rodzicami tego chlopca? Hmm aż ciężko w to uwierzyc. Może byli blisko? Z pływaniem dobra decyzja to umiejętność ktorą warto mieć.
Moje dziewczyny są raczej spokojne i posłuszne ale to jednak kwestia charakteru. Bo taki wiek glupi troche. Bo twoj ma 8 tak? -
Aaga ,Kasper ma 8lat.
No ale jeżeli chodzi o swoje zachowanie to trochę odstawał zawsze od rówieśników. Jego nauczycielka sama mi powiedziała, że jest dużo bardziej poważniejszy i odpowiedzialny. Może dlatego jakieś wyskoki ma. Na ogół nie mam z nim problemu. No ale to chłopak. Jakby nie było problemów to bym uznała że jest coś nie tak.
Niestety, powiedzenie o tym, że "małe dzieci, mały kłopot. Duże dzieci duży kłopot," jest prawdziwe
-
Umwehe no akurat powiem Ci, że ciężko było mi go puścić z nimi. To tacy niby wyluzowani rodzice z kasą. I pozwalają na dużo swoim synom. Więc myślę, że to prawda. Co Kasper przynosi do domu i chciałby żeby u nas tak bylo. Ale tłumacze. Tłumacze. Z mężem miał wczoraj rozmowę... No zobaczymy. Dzisiaj rano efekt jakiś był. Zobaczymy przez kolejne dni.
A ja znowu mam infekcjeoszaleje... I mi skóra zaczęła pękac trochę. Wystraszyłam się bo myślałam że krwawić zaczęłam a to mała rana... Dobrze że jutro idę z tymi wynikami to może znowu mi coś przepisze. Chociaż już jej powiem że nie chce leków za 40 zł bo to działa na 3tyg i tyle... Podmywam się dwa razy dziennie już... No nie wiem co więcej mogę zrobic...
-
Ale psiaki fajne 😍
U nas jest sahara,nie da sie wyjsc nawet na ogród, pranie wisi suche już dawno a ja nie mam odwagi czubka nosa po nie wystawic ;p
Ale ostatnio caly czas na nogach jestem i od wczoraj boli mnie brzuch..biorę magnez i no spe bo stac mi ciężko juz. No i jak tylko moge to poleguje. Jutro juź odpuszczam mimo ze posprzątać by sie przydalo ale mamy to wesele i musze odsapnac przed nim.
Co do porodu to ja sie nie bałam pierwszego,nie stresuje i tym. Jedynie rozstaniem z córka..
Kiniorek ja nie moge patrzeć na niektórych nieodpowiedzialnych rodziców.. dobrze że syn chce isc na lekcje i nie jest to wstyd. -
Uwemhe wrote:Hej:-)
Tak opowiadacie o porodach. Ja pimimo tego że rodziłam 8.5 roku temy nadal mam traume. Urodzilam dziecko 4.9 kilo i mialam pękniecie krocza 3 stopnia.
Oj dzialo się dzialo. Lekarze nie wiedzieli że ona taka duża. Choć miałam usg nawet w szpitalu.
Zachodząc w kolejną ciąże 9 miesiecy pozniej musiałam mieć pewność ze bedzie wskazanie do cesarki. I dzieki Bogu bo druga cora urodziła się 5.1 kilo w 36 tyg ciąży ale już przez cc umowione. Teraz też planuje cc bo mały też duży. Ja cc wspominam wspaniale:-) ale to kwestia porownania:-)
Wiec nic dołem u mnie nie wychodzi:-)
Jak Ty to przeżyłaś??? U mnie dwie znajome przy wadze 4,5kg od razu miały cesarke nawet sie nad sn nie zastanawiali. A tu praktycznie 5kg... podziwiam -
Uwemhe ale paczuszki
zdrowo urosły w brzuchu
Kiniorek a twój mąż się leczy razem z tobą na infekcje? Pamiętaj że on cię będzie zarażał za każdym razem bo on może nie mieć objawów ale może przenosić. Wtedy twoje leczenie na nic.
Czuję jak się rozpuszczam.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:Atyde, pozdrowienia od mojej psinki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c976503454fa.jpgmoja Abi to jak goliat przy tej kruszynce, ile ma??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 13:52
Olliiii lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
https://allegro.pl/oferta/lozeczko-kolyska-kojec-lionelo-vera-moskitiera-3w1-7418005609
Dziewczyny co o tym sądzicie? Kurcze bo za bardzo nie wiem na co zwracać uwagę przy kolysce, wiem już ze lepiej żeby była z siateczki i bez żadnych ochraniaczy, a chce ją umieścić w salonie połączonym w kuchni i na wieczór przenosić do sypialni, bo nie chce żeby Oliwka póki co była sama w swoim pokojuNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Ojej jakie piękności
moja Abi to jak goliat przy tej kruszynce, ile ma??
-
Olliiii wrote:Tylko główka malutka, bo reszta otyła i musi być na diecie 😂 ma 4 lata, też kobietka 🙂
ale apetyt dopisuje, nawet w upały, gdzie nikomu jeść się nie chce:) moja ma 2 lata
ciekawe jak zareaguja na nowego członka rodziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 14:04
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:https://allegro.pl/oferta/lozeczko-kolyska-kojec-lionelo-vera-moskitiera-3w1-7418005609
Dziewczyny co o tym sądzicie? Kurcze bo za bardzo nie wiem na co zwracać uwagę przy kolysce, wiem już ze lepiej żeby była z siateczki i bez żadnych ochraniaczy, a chce ją umieścić w salonie połączonym w kuchni i na wieczór przenosić do sypialni, bo nie chce żeby Oliwka póki co była sama w swoim pokoju
https://www.chicco.pl/produkty/8058664092185.ozeczko-chicco-baby-hug-4-w-1.odpoczynek.lozeczka-dzieciece.html -
Kinga82 wrote:A ja wybrałam takie coś,na początek będzie mógł leżeć na płasko a później leżaczek a na koniec można dokupić tackę i jest krzesełko do jedzenia.
https://www.chicco.pl/produkty/8058664092185.ozeczko-chicco-baby-hug-4-w-1.odpoczynek.lozeczka-dzieciece.htmlNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde, właśnie to kupuję
Zastanawiałam się też nad modelem lionelo toon 3w1, ale pomyślałam, że na uj mi kojec... Więc kołyska wygrałaSą fajne, na żywo również.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Atyde, właśnie to kupuję
Zastanawiałam się też nad modelem lionelo toon 3w1, ale pomyślałam, że na uj mi kojec... Więc kołyska wygrałaSą fajne, na żywo również.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 14:14
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Moja póki co na 2kg nadwagi
ale apetyt dopisuje, nawet w upały, gdzie nikomu jeść się nie chce:) moja ma 2 lata
ciekawe jak zareaguja na nowego członka rodziny
ja o moją się nie boję, bo często przyjeżdża do nas chrzesniak i jest po prostu do rany przyłóż. Jeśli by zrobiła jakąkolwiek krzywdę to tylko niechcący przez swoją wagę jakby na niego usiadła
myślę, że to taka kochana rasa że możemy być spokojne
-
Atyde wrote:Właśnie zastanawiam się gdzie tam jest ten kojec, bo na zdjęciu go nie widać, chyba że inaczej rozumiem pojęcie kojec, a ta siateczka wydaje mi się fajna bo i widać wszystko i dostęp powietrza jest duży, tylko właśnie na żywo jeszcze nie widziałam
Model Vera czyli ten, nad którym myślisz nie ma kojcaKojec ma model "toon 3w1" ale za to on nie ma kołyski
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Olliiii wrote:No niestety mopsiki mają to do siebie, że się borykają z nadwagą, ale walczymy z tym
ja o moją się nie boję, bo często przyjeżdża do nas chrzesniak i jest po prostu do rany przyłóż. Jeśli by zrobiła jakąkolwiek krzywdę to tylko niechcący przez swoją wagę jakby na niego usiadła
myślę, że to taka kochana rasa że możemy być spokojne
ale myślę że problemów wielkich nie powinno być, tym bardziej że to rasa bardziej do dzieci i dosyć cierpliwy jest jak go tam dzieci męczą i o dziwo cały czas cieszy się na ich widok, a dzieci jak to dzieci czasem to uszczypna tu przyniota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 14:22
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.