Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny!
Ktoś tam pisał o żelazie, tu super artykuł o żelazie w diecie.
https://salaterka.pl/najlepsze-zrodla-zelaza/
Generalnie najwięcej jest w strączkachdo tego koniecznie coś z witaminą C. I powinno coś pomóc. Aha i sok z pokrzywy jest też polecany, ewentualnie herbatka ale lepiej taki sok 100%.
Ja dziś też nowy tydzień zaczynam no i już 7kg na plusie. W 2 tygodnie przytyłam 1,6 kg 😱 w takim tempie to do 20 dobije ☹️
Kasia, co za historia! Brawo dla taty, że zimną krew zachował 🙂
Miłego dnia i udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 08:10
-
ManiaM wrote:Dzień dobry
No upalny dzień to mało powiedziane 🥵
U mnie już 29 stopni W mieszkaniu, ledwo oddycham, nie wiem jak dziś przetrwam. Dobrze że jutro ma być chłodniej
Cały dzień w wannieMoże byś się ochłodziła trochę
U mnie w mieszkaniu też ciepło, ale nie aż tak. Wiatrak daje radę.
-
Ja się chyba przyzwyczaiłam do upałów, aczkolwiek dzisiaj raczej z chłopakami nie wychodzę, bo w Warszawie ma być 35 stopni 😱
Kurde powiem Wam,że ja nawet nie byłam świadoma,że są stopnie referencyjnosci szpitali 🤦
Adella1 - w jakim wieku masz córeczkę ? Ostatnio wspomniałaś,że uczycie się korzystać z nocniczka, jak idzie ?
KasiaP - kilogramami się nie przejmuj 😊 mam znajomą co przytyła 40 kg 😱
pOla - jak u Was ? Jak chłopcy ?
Codzienność - jesteś jeszcze z nami ? -
Dzień dobry 😘
Ja już leżę prawie na golasa z elektrolitycznym drinkiem (woda, cytryna, miód, lód i szczypta soli) pod wiatrakiem i włączyłam tryb przetrwania.
W ogóle tu jest skupisko tak fajnych i przede wszystkim silnych kobiet, ze aż żałuje, ze nie będzie mi dane z Wami wszystkimi pogadać przy kawie.
Szpital w Toruniu jest Wojewódzki, wiec ma III stopień. Chociaż tyle w nim dobrego. 😋KasiaP lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Karooo93 wrote:KasiaP - kilogramami się nie przejmuj 😊 mam znajomą co przytyła 40 kg 😱
😱😱😱😱😱
A co do upałów to ja chyba nawet lepiej niż przed ciążą znoszę 😁 co prawda stopy wieczorami trochę bolą ale na szczęście mam matę masującą to sobie kładę stopy na niej i jest git 🙂 A tak to w pracy klima więc w sumie nawet dużo tej gorączki nie odczuję 🙂 -
U mnie +10 na plus, 61 kg.. Nie wiem o co kaman, nie jem specjalnie więcej, a metabolizm mam zupełnie inny. Przy takim jedzeniu przed ciążą waga stałaby w miejscu. Piję potworne ilości wody, może też zwyczajnie napuchłam. Chyba będzie jak w pierwszej ciąży, kiedy dobiję do 21+
-
Dzień Dobry Dziewczyny
Śląsk też gorący, ale trzeba przeżyć. Maniam miałam pytać jak idzie przeprowadzka? Bo z tego co pamiętam to się chyba przeprowadzałaś. W kwestii opieki przedporodowej to faktycznie dostęp do technologii i i internetu itd może przynieść wiele złego. U nas zaczęło się od ciąży pozamacicznej bo nie było dość długo pęcherzyka, a okazało się, że najprawdopodobniej później doszło do zapłodnienia. Ale potem już na każde usg z duszą na ramieniu. Skoro jest dostęp to się z tego korzysta, ale nie zawsze to wychodzi na dobre. Tym bardziej że dr. google zazwyczaj diagnozuje same najgorsze przypadłości.
Moja lekarka na szczęście nie straszy mnie zbędnymi kwestiami. Zawsze powtarza, że nie do końca można się opierać an normach bo może być błąd pomiaru, albo maluszek się rozwija w swoim tempie itd.
KasiaP wagą się nie przejmuj na czerwcówkach niektóre dziewczyny już mają tylko +2kg na plusie a przecież dopiero co urodziły -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
silent wrote:U mnie +10 na plus, 61 kg.. Nie wiem o co kaman, nie jem specjalnie więcej, a metabolizm mam zupełnie inny. Przy takim jedzeniu przed ciążą waga stałaby w miejscu. Piję potworne ilości wody, może też zwyczajnie napuchłam. Chyba będzie jak w pierwszej ciąży, kiedy dobiję do 21+Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyKasiaP, u mnie tez rozpoczęty nowy tydzień. Ale na wagę to ja się boje wejść 😂 ale obawiam się ze tez mam już +7 kg 🙈🙈🙈
U nas ma być 36 stopni...o 07:00 byłam tylko z psina w lesie, to już mi ledwo do domu się doczłapał...wiec leżymy oboje teraz przed wiatrakiem i się nie ruszamy 🥵 -
Cabrera, moja sunia to w ogóle nie chce wychodzić na spacery, nieważne o jakiej porze, tylko się kładzie na pierwszym trawniku i tak leży 😅 a ja stoję przy niej jak ten debil, albo siadam z nią na trawie 😁 sąsiedzi się już przyzwyczaili i nawet nie komentują 😂