Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm. No właśnie jedni chwalą A drudzy karza unikać, że względu m.in na alergię u dziecka i takie tam. Robie właśnie zamówienie na stronie Sante i dawno nie jadłam masła orzechowego właśnie A chce ograniczyć cukier i myślę że to niezła alternatywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 16:48
-
aga_ni wrote:Poza ceną to wydaje się super! Tzn ja się nie znam wcale na tym, ale wydaje mi się bardzo fajnym rozwiązaniem. A poza tym będziesz miała zwykłe łożeczko do spania w nocy?
-
nick nieaktualnyManiaM wrote:Hmm. No właśnie jedni chwalą A drudzy karza unikać, że względu m.in na alergię u dziecka i takie tam. Robie właśnie zamówienie na stronie Sante i dawno nie jadłam masła orzechowego właśnie A chce ograniczyć cukier i myślę że to niezła alternatywa
W orzeszkach mogą być faktycznie aflatoksyny, w maśle orzechowym też, jest to taka niewidoczna pleśń o działaniu rakotwórczym, ale myślę, że można by zwariować od ilości rzeczy, których lepiej nie jeść. Tak poza tym masło orzechowe jest całkiem zdrowe.
Polecam masło z nerkowcow, jest strasznie drogieale przepyszne
Maslo z migdalow i orzechów laskowych niestety mi nie smakujechociaz migdaly i orzechy laskowe bardzo lubie
ManiaM, Neroli lubią tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Ja mam hemoglobine 11,9 właśnie. Lekarz stwierdził, że to już tworzy się lekka anemia i Tardyferon 2x1 plus sokiGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
paulina2811 wrote:Ja mam hemoglobine 11,9 właśnie. Lekarz stwierdził, że to już tworzy się lekka anemia i Tardyferon 2x1 plus sokikasia1518
-
moni05 wrote:A to dokładnie jak moja. Dodatkowo te dwa wskaźniki co mam podwyższone to oznaczają ponoć początek niedokrwistości między innymi... ale ja żelazo mam za duże, wiec nie rozumiem.Paulina
-
kasia1518 wrote:Ja tez na ostatniej wizycie miałam 11.9 i już zwróciła uwagę na to , jutro mam wizytę i po 2 tyg jest 11.3 - pewnie będzie kazała suplementowac bo i erytrocyty mocno spadły i hematokryt też poniżej normy... z wizyty na wizytę coraz gorzejPaulina
-
nick nieaktualny
-
Mój lekarz mówi,że czekamy spokojnie do hemoglobiny 10. Mam 11.5 a normalnie zawsze 12.5. To normalne że hemoglobina w trakcie ciąży spada i też w ciąży w każdym trymestrze normy są inne. Znowu mam nic nie brać ani witamin, ani Wit.D, ani magnezu -niczego poza kwasem fol. W poprzedniej ciąży też nic nie brałam, dopiero w 3 trym. kwasy Dhea i trochę mnie to martwi że niektóre z Was mają zaleconą na prawdę dużą suplementację witamin a ja tak ciągle nic.
-
Ammarylis mój lekarz to samo, z tym, ze morfologia co miesiącGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
U mnie hemoglobina 11.9, lekarz okiem nie mrugnął. On się niczym nie przejmuje, nawet tym że mam nieliczne bakterie w moczu, pojedyncze pasma śluzu i bardzo liczne fosforany. Sama już nie wiem. W ogóle zauważyłam, że lekarze pracujący w szpitalach często tak mają.
-
Ja już po wizycie Maciuś waży 950gram😙mój duży chłopczyk🥰trochę mi lekarz namieszał w głowie bo powiedział że on nie jest za szczepieniem kobiet w ciąży.Powiedzial że to moja decyzja czy się zaszczepie na krztusiec ale on jest przeciwny.I teraz bądź mądry ,ufam mu i chyba zrezygnuje z tego szczepienia.
Kookosowa, adella1, moni05, KasiaP, Kasiulina, kasia1518, Karooo93, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Amarylis moj lekarz też mi nie zleca witamin. Witaminy z dha biorę na własną rękę. On mi zaleca magnez na twardnienie i tyle. Kwasy dha są ważne w ciąży i powinno się je brać bo mimo zdrowej diety ciężko jest je zgromadzić z samego jedzenia.
Brunetka rodziłam 12 godzin i kilka dziewczyn się przewinęło na porodówce a przez cały czas było cicho. Słychać rozmowy albo typowe polecenia położnych. Nikt nie krzyczał. Krzyk osłabia organizm a nic nie daje do akcjinie sugeruj się tym. Poród boli ale dasz radę
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja ostatnio miałam 10.8 i teraz drugi tydzień lecę na wolowinie,pietruszce,sokach z buraków, kaszy.. we wtorek zobaczymy czy pomogło bo jak nie to tabletki..
Moni co jadasz,ze Twoja ładna jest? :d
Mania ja nie jadam bo nie lubie zbyt,ale bez przesady- to,że zjesz nie oznacza,że dziecko bedzie miało alergie. Jedz to,na co masz ochotę
u mnie ból brzucha wrócił znowu ,ale mały aktywny po leniwym poranku. Jeszcze długi tydzień do wizyty..