X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. No właśnie jedni chwalą A drudzy karza unikać, że względu m.in na alergię u dziecka i takie tam. Robie właśnie zamówienie na stronie Sante i dawno nie jadłam masła orzechowego właśnie A chce ograniczyć cukier i myślę że to niezła alternatywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 16:48

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobine 11,9 właśnie. Lekarz stwierdził, że to już tworzy się lekka anemia i Tardyferon 2x1 plus soki

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Poza ceną to wydaje się super! Tzn ja się nie znam wcale na tym, ale wydaje mi się bardzo fajnym rozwiązaniem. A poza tym będziesz miała zwykłe łożeczko do spania w nocy?
    Prawda że cena wysoka ale na innej stronie kosztuje 750zl,tak będę miała też zwykle lozeczko.To tak w ciągu dnia,mnie przekonuje w nim też to że można regulować jego wysokość ,a mi na tym zależy bo wysoka jestem i będzie mi zdecydowanie łatwiej i to że na samym początku syn będzie mógł leżeć na płasko bo czytałam sporo o tych lezaczkach i pozycja nie jest zbyt zdrowa dla niemowlaka co najwyżej godzinne dziennie może w nim spedzac.Fajne też to że na kółkach to można wszędzie przewieź.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Hmm. No właśnie jedni chwalą A drudzy karza unikać, że względu m.in na alergię u dziecka i takie tam. Robie właśnie zamówienie na stronie Sante i dawno nie jadłam masła orzechowego właśnie A chce ograniczyć cukier i myślę że to niezła alternatywa
    Ja czasem jem. Obecny stan wiedzy wskazuje na to, że ani w ciąży ani podczas karmienia piersią nie trzeba unikać produktów mozliwie alergizujących, bo nie ma do tego podstaw.

W orzeszkach mogą być faktycznie aflatoksyny, w maśle orzechowym też, jest to taka niewidoczna pleśń o działaniu rakotwórczym, ale myślę, że można by zwariować od ilości rzeczy, których lepiej nie jeść. Tak poza tym masło orzechowe jest całkiem zdrowe.
    Polecam masło z nerkowcow, jest strasznie drogie :( ale przepyszne :D
    Maslo z migdalow i orzechów laskowych niestety mi nie smakuje :( chociaz migdaly i orzechy laskowe bardzo lubie

ManiaM, Neroli lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja mam hemoglobine 11,9 właśnie. Lekarz stwierdził, że to już tworzy się lekka anemia i Tardyferon 2x1 plus soki
    A to dokładnie jak moja. Dodatkowo te dwa wskaźniki co mam podwyższone to oznaczają ponoć początek niedokrwistości między innymi... ale ja żelazo mam za duże, wiec nie rozumiem.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja tez na ostatniej wizycie miałam 11.9 i już zwróciła uwagę na to , jutro mam wizytę i po 2 tyg jest 11.3 - pewnie będzie kazała suplementowac bo i erytrocyty mocno spadły i hematokryt też poniżej normy... z wizyty na wizytę coraz gorzej

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A to dokładnie jak moja. Dodatkowo te dwa wskaźniki co mam podwyższone to oznaczają ponoć początek niedokrwistości między innymi... ale ja żelazo mam za duże, wiec nie rozumiem.
    Ja mam żelazo też w normie, nawet w górnej granicy. Tylko limfocyty obniżone ale mówi, że to nie ma znaczenia.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja tez na ostatniej wizycie miałam 11.9 i już zwróciła uwagę na to , jutro mam wizytę i po 2 tyg jest 11.3 - pewnie będzie kazała suplementowac bo i erytrocyty mocno spadły i hematokryt też poniżej normy... z wizyty na wizytę coraz gorzej
    Ja miałam 12,3 i brałam żelazo i mimo wszystko spadło do 11,9...chociaz piłam soki z buraka i pietruszki. Nie wiem od czego to zależy. Ale teraz mam zwiększona dawkę więc zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też przy poziomie hemoglobiny ok 11 jestem Tardyferonie :/

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi,że czekamy spokojnie do hemoglobiny 10. Mam 11.5 a normalnie zawsze 12.5. To normalne że hemoglobina w trakcie ciąży spada i też w ciąży w każdym trymestrze normy są inne. Znowu mam nic nie brać ani witamin, ani Wit.D, ani magnezu -niczego poza kwasem fol. W poprzedniej ciąży też nic nie brałam, dopiero w 3 trym. kwasy Dhea i trochę mnie to martwi że niektóre z Was mają zaleconą na prawdę dużą suplementację witamin a ja tak ciągle nic.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis mój lekarz to samo, z tym, ze morfologia co miesiąc ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 to mnie pocieszyłaś bo już myślałam że jestem jedyna.

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:13

• silent Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 11.9, lekarz okiem nie mrugnął. On się niczym nie przejmuje, nawet tym że mam nieliczne bakterie w moczu, pojedyncze pasma śluzu i bardzo liczne fosforany. Sama już nie wiem. W ogóle zauważyłam, że lekarze pracujący w szpitalach często tak mają.

3uqruv0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie Maciuś waży 950gram😙mój duży chłopczyk🥰trochę mi lekarz namieszał w głowie bo powiedział że on nie jest za szczepieniem kobiet w ciąży.Powiedzial że to moja decyzja czy się zaszczepie na krztusiec ale on jest przeciwny.I teraz bądź mądry ,ufam mu i chyba zrezygnuje z tego szczepienia.

Kookosowa, adella1, moni05, KasiaP, Kasiulina, kasia1518, Karooo93, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam lody i jakoś mi niedobrze. Michaś nie lubi słodkiego😉
    Dalej gorąco, a w nocy ma być 20 stopni, ehh.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis moj lekarz też mi nie zleca witamin. Witaminy z dha biorę na własną rękę. On mi zaleca magnez na twardnienie i tyle. Kwasy dha są ważne w ciąży i powinno się je brać bo mimo zdrowej diety ciężko jest je zgromadzić z samego jedzenia.

Brunetka rodziłam 12 godzin i kilka dziewczyn się przewinęło na porodówce a przez cały czas było cicho. Słychać rozmowy albo typowe polecenia położnych. Nikt nie krzyczał. Krzyk osłabia organizm a nic nie daje do akcji :) nie sugeruj się tym. Poród boli ale dasz radę :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis- po porodzie miałam hemoglobine 9 i ledwo z osłabienia na nogach stałam. No ale każdy to inaczej znosi. Na ostatnich badaniach miałam 11,3 i lekarka nic się nie przejęła, a i ja nie czuję się źle.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam 10.8 i teraz drugi tydzień lecę na wolowinie,pietruszce,sokach z buraków, kaszy.. we wtorek zobaczymy czy pomogło bo jak nie to tabletki..
    Moni co jadasz,ze Twoja ładna jest? :d

Mania ja nie jadam bo nie lubie zbyt,ale bez przesady- to,że zjesz nie oznacza,że dziecko bedzie miało alergie. Jedz to,na co masz ochotę :)

u mnie ból brzucha wrócił znowu ,ale mały aktywny po leniwym poranku. Jeszcze długi tydzień do wizyty..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zalecił tran żebym przyjmowała dha bo są ważne od początku drugiego trymestr. Plus Wit d bo miałam niedobór i witaminę b

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ