X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. No właśnie jedni chwalą A drudzy karza unikać, że względu m.in na alergię u dziecka i takie tam. Robie właśnie zamówienie na stronie Sante i dawno nie jadłam masła orzechowego właśnie A chce ograniczyć cukier i myślę że to niezła alternatywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 16:48

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobine 11,9 właśnie. Lekarz stwierdził, że to już tworzy się lekka anemia i Tardyferon 2x1 plus soki

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Poza ceną to wydaje się super! Tzn ja się nie znam wcale na tym, ale wydaje mi się bardzo fajnym rozwiązaniem. A poza tym będziesz miała zwykłe łożeczko do spania w nocy?
    Prawda że cena wysoka ale na innej stronie kosztuje 750zl,tak będę miała też zwykle lozeczko.To tak w ciągu dnia,mnie przekonuje w nim też to że można regulować jego wysokość ,a mi na tym zależy bo wysoka jestem i będzie mi zdecydowanie łatwiej i to że na samym początku syn będzie mógł leżeć na płasko bo czytałam sporo o tych lezaczkach i pozycja nie jest zbyt zdrowa dla niemowlaka co najwyżej godzinne dziennie może w nim spedzac.Fajne też to że na kółkach to można wszędzie przewieź.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Hmm. No właśnie jedni chwalą A drudzy karza unikać, że względu m.in na alergię u dziecka i takie tam. Robie właśnie zamówienie na stronie Sante i dawno nie jadłam masła orzechowego właśnie A chce ograniczyć cukier i myślę że to niezła alternatywa
    Ja czasem jem. Obecny stan wiedzy wskazuje na to, że ani w ciąży ani podczas karmienia piersią nie trzeba unikać produktów mozliwie alergizujących, bo nie ma do tego podstaw.

W orzeszkach mogą być faktycznie aflatoksyny, w maśle orzechowym też, jest to taka niewidoczna pleśń o działaniu rakotwórczym, ale myślę, że można by zwariować od ilości rzeczy, których lepiej nie jeść. Tak poza tym masło orzechowe jest całkiem zdrowe.
    Polecam masło z nerkowcow, jest strasznie drogie :( ale przepyszne :D
    Maslo z migdalow i orzechów laskowych niestety mi nie smakuje :( chociaz migdaly i orzechy laskowe bardzo lubie

ManiaM, Neroli lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja mam hemoglobine 11,9 właśnie. Lekarz stwierdził, że to już tworzy się lekka anemia i Tardyferon 2x1 plus soki
    A to dokładnie jak moja. Dodatkowo te dwa wskaźniki co mam podwyższone to oznaczają ponoć początek niedokrwistości między innymi... ale ja żelazo mam za duże, wiec nie rozumiem.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja tez na ostatniej wizycie miałam 11.9 i już zwróciła uwagę na to , jutro mam wizytę i po 2 tyg jest 11.3 - pewnie będzie kazała suplementowac bo i erytrocyty mocno spadły i hematokryt też poniżej normy... z wizyty na wizytę coraz gorzej

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A to dokładnie jak moja. Dodatkowo te dwa wskaźniki co mam podwyższone to oznaczają ponoć początek niedokrwistości między innymi... ale ja żelazo mam za duże, wiec nie rozumiem.
    Ja mam żelazo też w normie, nawet w górnej granicy. Tylko limfocyty obniżone ale mówi, że to nie ma znaczenia.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja tez na ostatniej wizycie miałam 11.9 i już zwróciła uwagę na to , jutro mam wizytę i po 2 tyg jest 11.3 - pewnie będzie kazała suplementowac bo i erytrocyty mocno spadły i hematokryt też poniżej normy... z wizyty na wizytę coraz gorzej
    Ja miałam 12,3 i brałam żelazo i mimo wszystko spadło do 11,9...chociaz piłam soki z buraka i pietruszki. Nie wiem od czego to zależy. Ale teraz mam zwiększona dawkę więc zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też przy poziomie hemoglobiny ok 11 jestem Tardyferonie :/

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi,że czekamy spokojnie do hemoglobiny 10. Mam 11.5 a normalnie zawsze 12.5. To normalne że hemoglobina w trakcie ciąży spada i też w ciąży w każdym trymestrze normy są inne. Znowu mam nic nie brać ani witamin, ani Wit.D, ani magnezu -niczego poza kwasem fol. W poprzedniej ciąży też nic nie brałam, dopiero w 3 trym. kwasy Dhea i trochę mnie to martwi że niektóre z Was mają zaleconą na prawdę dużą suplementację witamin a ja tak ciągle nic.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis mój lekarz to samo, z tym, ze morfologia co miesiąc ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 to mnie pocieszyłaś bo już myślałam że jestem jedyna.

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:13

• silent Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 11.9, lekarz okiem nie mrugnął. On się niczym nie przejmuje, nawet tym że mam nieliczne bakterie w moczu, pojedyncze pasma śluzu i bardzo liczne fosforany. Sama już nie wiem. W ogóle zauważyłam, że lekarze pracujący w szpitalach często tak mają.

3uqruv0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie Maciuś waży 950gram😙mój duży chłopczyk🥰trochę mi lekarz namieszał w głowie bo powiedział że on nie jest za szczepieniem kobiet w ciąży.Powiedzial że to moja decyzja czy się zaszczepie na krztusiec ale on jest przeciwny.I teraz bądź mądry ,ufam mu i chyba zrezygnuje z tego szczepienia.

Kookosowa, adella1, moni05, KasiaP, Kasiulina, kasia1518, Karooo93, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam lody i jakoś mi niedobrze. Michaś nie lubi słodkiego😉
    Dalej gorąco, a w nocy ma być 20 stopni, ehh.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis moj lekarz też mi nie zleca witamin. Witaminy z dha biorę na własną rękę. On mi zaleca magnez na twardnienie i tyle. Kwasy dha są ważne w ciąży i powinno się je brać bo mimo zdrowej diety ciężko jest je zgromadzić z samego jedzenia.

Brunetka rodziłam 12 godzin i kilka dziewczyn się przewinęło na porodówce a przez cały czas było cicho. Słychać rozmowy albo typowe polecenia położnych. Nikt nie krzyczał. Krzyk osłabia organizm a nic nie daje do akcji :) nie sugeruj się tym. Poród boli ale dasz radę :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis- po porodzie miałam hemoglobine 9 i ledwo z osłabienia na nogach stałam. No ale każdy to inaczej znosi. Na ostatnich badaniach miałam 11,3 i lekarka nic się nie przejęła, a i ja nie czuję się źle.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam 10.8 i teraz drugi tydzień lecę na wolowinie,pietruszce,sokach z buraków, kaszy.. we wtorek zobaczymy czy pomogło bo jak nie to tabletki..
    Moni co jadasz,ze Twoja ładna jest? :d

Mania ja nie jadam bo nie lubie zbyt,ale bez przesady- to,że zjesz nie oznacza,że dziecko bedzie miało alergie. Jedz to,na co masz ochotę :)

u mnie ból brzucha wrócił znowu ,ale mały aktywny po leniwym poranku. Jeszcze długi tydzień do wizyty..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zalecił tran żebym przyjmowała dha bo są ważne od początku drugiego trymestr. Plus Wit d bo miałam niedobór i witaminę b

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ