X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja uwielbialam femaltiker z mlekiem 🤗 teraz są dwa smaki haha. A jest jeszcze coś na laktacje w takim różowym opakowaniu,jak mi wpadnie nazwa w oko to podeśle;)

Kiniorek przyzwyczaja Ciè maluch do nocnych pobudek ;D
    Adella ja miałam 3 tyg.temu i właśnie jeszcze mialam się nie martwić bo ma się podniesc. Tetaz intensywny czas mialam i ciekawa jestem czy cos sie zmienilo..

Dzisiaj w końcu wizyta na 15:30 😍😍🤗

KasiaP, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:-)
    Witam sie z pracy. Wczoraj obkupiłam mlodego w smyku. Kurcze te przeceny suuuper. Ja kupuje ubranka na 62 i 68. Bo wychodze z załozenia ze od 62 zaczniemy. Duzo sie poznienialo przez tych 7 lat i kurcze czytam teraz ze nawet kombinezonow nie zalecają. Ten Zawitkowski czy jakos tak jeszcze 9 i 7 lat temu na maxa zachwalał chusty od urodzenia. Teraz nie hmmmm. Jednym slowem mozna oszalec:-).
    Ja napewno bede chustowac od urodzenia. Wszystko trzeba robić umiejetnie czyli dobrze zamotac. Maluch ma pozycje na zabke i tak najwiecej sie nosi w tym okresie przeciez.

Co do pieluszek podziwiam:-) ja napewno nie sprobuje z lenistwa:-)
    Ale super ze mam juz 3 dni pracy.
    W wtorek przyniose tylko ciasto.
    Czy wy wracacie do pracy po rodzicielskim i urlopie? Ktos idzie na wychowawczy? Bo ja planuje lacznie 3 lata przerwy by odchowac malucha. Mam plan zajac sie paroma rzeczami wtedy:-). Lepiej szyc i podszkolic moj hiszpanski bo teraz mam 1 w tygodniu korepetycje ale malo wlasnej pracy niestety. Silownia i wogole taki czas dla mnie:-). Planujemy wziac opiekunke na 2 godzinki albo 4 dziennie by pomagała:-).

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kiniorek współczuję wędrówek.
    Ja znowu śpię jak zabita. Rano Bartek skacze jak małpa :)

Kasiap w moim laboratorium też jest diagnostyka i polecam. Wyniki są bardzo szybko. Często już po 15 dostaje SMS że morfologia czy mocz już do odebrania.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzsiaj mnie naszły obawy czy sbie poradzę.Ogólnie mam charakter zadaniowy i niegdy nie miałam problemu z organizacja. Moją wadą jest to, że chce zeby wszystko było super a to wykańcza. Tak było przy Wojtku i musiałam się hamować żeby nie doprowadzic siebie do skraju wyczerpaania.

Mam na głowie działalnosć i juz wiem , że maż mi pomorze w minimalnym zakresie o jak ma mi coś robić a potem gadać mi i wypominać to już wolę sama zająć sie swoimi klientami i ich sprawami.

Jak Wy dziewczyny dałyście radę z dwójką a i jeszcze trzecie w drodze ?

Ta mała różnica wieku też mnie pprzeraża . Wczorak mój mały zpłakał da razy w moch ramionach i uspokoił się w ramionach ojca. Nigddy nie czułam takiej zazdrości. Wszysto to przez ciążę... :( za wcześnie. Po pracy nie zajmuje sie dzieckiem na 100 proc bo nie mogę go nosić. Mąż go kąpie i jak ja jestem padnięta to się nim zajmuje. Teraz śpi u niego w pokoju żebym mogła przespać całą noc w spokoju. Efekt taki że zaiedługo dziecko będzie kochać bardziej moją teściową i moją mamę niz mnie :( serce mi sie kraja. Nawet gdy w sierpniu pójdę na L4 to jak ja będę dzwigać małego, opiekowac sie tym brzuchem? i dalej będę prosic matkę o pomoc a jednak bardzo chce byc z dzieckiem:( Potem urodzę drugie i tez mało czasu dla ppierwszego. I tak minie 3 lata i mały będzie mnie ieć w dupie :(:(:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra hormony szaleją. Jesteś dla synka najlepsza mama na świecie i mimo że czasem woli ojca albo babcie nie znaczy że ciebie nie. Znikniesz mu na 3 dni i będzie tęsknił. Dzieci muszą się uczyć że mama nie nosi cały dzień, czasem musi usiąść i nie zawsze są fajne zabawy. Czasem musi pobawić się sam. Moja córka nieco straszą ale też chce skakać z mamą nadal więc tłumaczymy jej że mama nie może bo dzidzia w brzuchu. Dzieci rozumieją.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Kiniorek, ja to bym chciała żeby moje maleństwo takie aktywne było, a on jest takim leniwcem, że każdy kopniak to dla mnie jak święto :)

Uwemhe ja nastawiam się na powrót do pracy, ale to jest uzależnione od tego kiedy dostaniemy się do żłobka. Teraz wcześnie poszłam na L4 i już mi doskwiera brak kontaktów z ludźmi.
    No chyba, że zdarzy się drugi cud i znowu będę w ciąży :)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka wiesz , że czytałam o tym? Serio... O tym że teraz będzie więcej nieprzespanych nocy, że tak natura nas przygotowuje to tego wstawania. Ale dziś to przesada. Kręgosłup cały czuję od góry do dołu. I te obolałe narządy.... A jeszcze mnie gardło zaczelo boleć i chyba sobie znowu muszę zacząć płukać woda utleniona...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Jesteście najlepsze z tymi listami <3 mega się cieszę, że trafiłam na to forum <3

Dziś będę gadać z szefem żeby na mniej godzin przychodzić, bo już nie daję rady. Trzymajcie kciuki!

Kasia, trzymam kciuki! Ja tez ostatnio zaczęłam kombinować żeby w sierpniu już pracowac bardziej z doskoku niż na etacie. Jednak siedzenie 8 godzin (a ostatnio niestety dłużej) i dojazdy mnie męczą trochę.

Dziewczyny ja tez chciałam podziękować bardzo bardzo za te wszystkie porady i listy, mój mąż to jest w szoku skąd ja to wszystko wiem! :) wczoraj się uczył nazw poszczególnych ubranek ;p wczoraj tez zrobiłam pierwsze zakupy w smyku. Ale to było miłe!!! Mój mąż uznał ze on tez chce i pójdzie sam do sklepu i coś wybierze. Póki co mam mniej więcej ubranka i reszty nie mam, ale z ta caa wiedza zgromadzona tutaj wydaje mi się to łatwe do ogarnięcia :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Kasia, trzymam kciuki! Ja tez ostatnio zaczęłam kombinować żeby w sierpniu już pracowac bardziej z doskoku niż na etacie. Jednak siedzenie 8 godzin (a ostatnio niestety dłużej) i dojazdy mnie męczą trochę.

Dziewczyny ja tez chciałam podziękować bardzo bardzo za te wszystkie porady i listy, mój mąż to jest w szoku skąd ja to wszystko wiem! :) wczoraj się uczył nazw poszczególnych ubranek ;p wczoraj tez zrobiłam pierwsze zakupy w smyku. Ale to było miłe!!! Mój mąż uznał ze on tez chce i pójdzie sam do sklepu i coś wybierze. Póki co mam mniej więcej ubranka i reszty nie mam, ale z ta caa wiedza zgromadzona tutaj wydaje mi się to łatwe do ogarnięcia :)
    Zamiast 9 godzin, poniedziałek-czwartek będę przychodzić na 7 godzin. Piątek zostaje do 12. Potem mi brakujące godziny z urlopu wezmą. Mam pracę siedząco-stojącą i zwyczajnie się już nie dało. A jeszcze czas przerwy się nie wlicza do czasu pracy, czyli pół godziny ekstra. No to z dojazdami już było 11. Teraz powinno być lepiej. To i tak tylko parę tygodni. Ty też się za to weź. Nie możemy się tak przemęczać w końcu!
    Super że w końcu możesz kupować ubranka :)

aga_ni lubi tę wiadomość

• pukola Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo dziękuje, gdyby nie to,że Was czytam to bym oszalała z tą wyprawką :) A tak koszyk apteczno-kosmetyczny już gotowy, dziś muszę spojrzeć na ciuszki bo nawet nie wiem czego ile mam. Co do mężów, mój często wyjeżdża służbowo za granicę i za każdym razem przywozi jakieś body,pajaca lub pół śpiochy. W sumie ja kupiłam tylko kilka sztuk bodziaków, resztą zajmie się mąż :) Strasznie się cięsze,że się tak wkręcił bo bałam się,że ciężko mu będzie z racji tego,że to pierwsze dziecko i bardzo często jest poza domem.

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey mam nadzieje że jestes dzis na forum, powiedz mi jak lecisz z uk do pl i dają ci list ze mozesz lecieć to czy potem jak wracasz pobierasz nowy od polskiego lekarza czy cały czas wracasz na tym samym?

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty,jeśli ktoś wizytuje:-)
    Kciuki za Basie,jak zawsze.
    Kiniorek u mnie też zawsze mala majaktywniejsza w nocy,oby po porodzie im się odmieniło.

kalcia lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Olala Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Emikey mam nadzieje że jestes dzis na forum, powiedz mi jak lecisz z uk do pl i dają ci list ze mozesz lecieć to czy potem jak wracasz pobierasz nowy od polskiego lekarza czy cały czas wracasz na tym samym?

Ja po ponad tygodniu czasu leciałam na tym samym 😊

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty,jeśli ktoś wizytuje:-)
    Kciuki za Basie,jak zawsze.
    Kiniorek u mnie też zawsze mala majaktywniejsza w nocy,oby po porodzie im się odmieniło.

Ja siedzę i płacze... Jestem tak obolała :( nawet mąż mi dzisiaj powiedział że mam odpuścić cokolwiek i siedzieć na tyłku :( a ja czuję taka bezsilnośc. Pewnie z tego że się też nie wyspałam ale te plecy to koszmar... Dobra nie będę wam dzisiaj przymulac :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek płacz nam, po to w końcu jesteśmy :*

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Kiniorek płacz nam, po to w końcu jesteśmy :*

Znacie mnie już na tyle, że ja jak czegoś nie zrobię to jestem chora :( dzięki :*

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to jest masakra. Zanim się znajdzie odpowiednią pozycje to już 2 w nocy.. Ja to się tak wytłukę w łóżku zanim zasnę, a jeszcze do łazienki ze 4 razy się chce iść i po spaniu

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Saarra nie dołuj się niepotrzebnie że zaniedbujesz dziecko. To nie prawda bo robisz co możesz a ono i tak niewiele będzie pamiętać z tego okresu. A mama jest zawsze dla dziecka najważniejsza. Ja też byłam zazdrosna jak mały się cieszył bardziej na męża albo babcię niż na mnie, ale to jest tylko przejściowy okres.Fajnie, że będzie mała różnica wieku między Twoimi dzieciakami, będą miały dobry kontakt. Więc głowa do góry bo wszystko jest w porządku. Kiniorek odpuść może dzień albo dwa i może będzie lepiej. Ja wiem że wszystko musi być zrobione na cacy ale jak organizm się buntuje to trzeba zwolnić. Zazdroszczę, że Wasi mężowie interesują się wyprawką i nawet sami coś kupują. U nas nie ma w ogóle tego tematu. Brzuch to może mój ze dwa razy dotknął.Pogadać też nie idzie. Nie ma go w domu ani w tygodniu ani w weekendy bo pracuje na etacie a do tego prowadzi treningi z których wraca 22-23. Ostatnio się go pytam czy zamierza też tak wracać jak się drugie dziecko urodzi to powiedział że nie ale jeszcze jedną grupę będzie prowadził.Ostatnio się zastanawiam czy w naszym związku nie ma trzeciej osoby.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek zrób sobie dziś labe:-)
    Doskonale rozumiem Twój ból ja też często musze nospe wziąć bo jestem tak pokopana
    Mija mała jeszcze się nie obrucila główka,dlatego nóżki ma przy moim pecherzu czasem jak mi przydzwoni to czuje się jakby naraz 10000 szpilek mi ktoś w pęcherz wbił Nawet jak sięjuz uspokoji to ja jeszcze długo jestem obolala
    Sprobuj się przespać,sen jest dobry na wszystko:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Z tym spaniem to jest masakra. Zanim się znajdzie odpowiednią pozycje to już 2 w nocy.. Ja to się tak wytłukę w łóżku zanim zasnę, a jeszcze do łazienki ze 4 razy się chce iść i po spaniu
    Ja mam tak samo. Dzisiaj zasnęłam o 2.30 chyba.

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ