X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ale zjadlas 3 kawałki grahamki:-) to duzo. Wiec masz co zmieniać. Zamienić grahamkę na inny chleb i bedzie super albo zjesć 2 kawałki. U mnie po 3 byloby z 160. A 141 to w granicy błedu:-)czyli calkiem calkiem.
    Ja mam podobnie - na pierwsze śniadanie muszę skromniutko.

Także Kiniorek, ja też się zgadzam, że jak po 3 kawałkach jesteś na granicy to i tak fantastycznie :)

Co do poduszki korygującej - nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest!
    Nie kupuję i mam nadzieję, że nie zajdzie taka konieczność:)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Umwehe rano miałam 3 kanapki graham, plasterek sera żółtego na te 3, szynka, pomirod, ogórek, sałata i jajko na miękko i po godzinie 141 :/ a tu teoretycznie wydaje się być bardziej pozywnie na obiad bo i mięso z jelenia i sos kurkowy i ziemniaczki i praktycznie nic nie podniosło się... A teraz zmierzyłam, jest prawie 3godz po obiedzie i mam 105.
    No właśnie miałaś np ziemniaki i powinny podnieść,ja tak samo makaron i też niski. Nie rozumiem A to moja druga ciąża z cukrzycą :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Kupujecie poduszki korygujące główkę? Czy dopiero później, jeśli faktycznie trzeba będzie ją kupić?
    Może nie być potrzebna bo może być ok od początku a dziecko leżeć na brzuchu i nie będzie płaska :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    No to właśnie się troszkę obkupilam w Świecie dziecka za 220 zł 😁
    Maz o dziwo nic nie gadał, tylko dodał, że on zdaje się na mnie co potrzeba 😎
    Więc już coś do przodu będzie, ale w tym miesiącu zapewne jeszcze coś kupię 😂

Co kupiłaś? :)
    Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystko :)

moni05, Karooo93 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystko :)

Wow, brawo Ty! Zazdroszczę! Ja chyba poczekam na zakup kosmetyków i pakowanie do szpitalu na szkole rodzenia a to dopiero w sierpniu. możesz polecić jakieś staniki do karmienia? Myślicie że trzeba mierzyć czy mogę kupić przez neta?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit. Powiem więcej. Ziemniaki były opiekane. Więc po tym się spodziewałam że coś wywali. Nawet byłam.gotowa na rekord.

A ja wróciłam od przyjaciółki szybciej do domu... Tak mnie dźga gdzieś to podbrzusze że wezmę nospe, magnez drugi raz i leżę plackiem...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni ja nie kupiłam ani z córką ani teraz. Nie karmiłam piersią. A lubię zwykle sportowe i te łatwo można dostawić dziecko.

Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Spirit. Powiem więcej. Ziemniaki były opiekane. Więc po tym się spodziewałam że coś wywali. Nawet byłam.gotowa na rekord.

A ja wróciłam od przyjaciółki szybciej do domu... Tak mnie dźga gdzieś to podbrzusze że wezmę nospe, magnez drugi raz i leżę plackiem...
    Mi ziemniaki nie podnoszą cukru za bardzo. Młode ziemniaki to do siebie mają:-). Ryż też dobrze wchodzi. Produkty mączne najbardziej mi podnoszą jesli nie mam tony warzyw do nich
    A czasami tymi warzywami rzygam już.
    Plusem jest to ze wagowo z 3 kilo narazie wiec jest fajnie.

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Zazdroszczę 😁 choć tez mam już bliżej niż dalej. Po ile szt. masz z rozmiaru 56 i czego? Bo ja 56 chciałam kupić tylko body i pajace i nie wiem, czy dobrze robię... bo polspiochy później mam 62.
    A umknęło mi czy masz normalne łóżeczko (ale chyba tak...) czy dostawkę?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje 3 dziecie a też o tej poduszcze nie slyszałam:-).
    Ubranek mamy już bardzo dużo. Na 2 rozmiary pierwsze a reszte sie ogarnie. Dzis mam dzień lenia na maxa:-) cały dzień w lozku. Glownie wstaje na jedzenie. Mąż pojechał na 4 tygodnie wiec tylko ja i młode. Ale ogarniamy:-).

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umwehe ja mam już 7.5+ ale nie ubolewam. Cieszę się wręcz że nie wywaliło mnie tak jak z Kasprem. Z nim rekord pobity.

Zobaczę co z kolacją. Nie wiem co mam zjeść w sumie...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze właśnie moim zdaniem,że trzeba ciągle myśleć o jedzeniu. Ile czasu na to schodzi. Powiedzcie, że później jest lepiej i bardziej naturalnie to przychodzi

• Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Nie wyrobisz się. Nawet jak wypijesz glukozę o równo 7 (co jest nierealne, bo zanim wypijesz już ci jeden raz pobiorą), to potem kolejne pobranie równo godzinę po i kolejne następną godzinę po. Czyli min.9 stamtąd wyjdziesz, a moim zdaniem pewnie jeszcze później.

Dzięki, to zrobię badanie we wtorek albo środę

Jupik lubi tę wiadomość

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wystarczy popatrzeć jakie są dozwolone rzeczy i tego się trzymać.
    No mięsne rzeczy praktycznie nie podnoszą cukru. Pieczywo wieloziarbiste ale takie serio z fajnym skladem. Serki wiejskie. Jajka. Warzywa. Owoce trzeba patrzeć bo jednym podnoszą innym nie. Mnie nie podnosi cukru w ogóle żadna zupa. Czy pomidorowa, czy krem z zielonego ogórka czy krupnik. Za to kotlet podnosi :p ale kurczak z piekarnika nie :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP jest o tyle łatwiej, że wiesz co i ile możesz zjeść :D
    I trzeba na "swój" chleb trafić; mi przypasował najprostszy pszenno-żytni ze słonecznikiem.

Kokosowa przyłączam się do pytania o ilość ubranek 56.
    Zwłaszcza nad pajacykami się zastanawiam bo mam tylko 4, a widzę dużą różnicę w długości między 56 a 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 19:40

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mam łóżeczko po córce. Stoi rozłożone. Jak miałam mdłości to już przestałam córkę przenosić i ona śpi z nami. Teraz robimy remont i kupimy jej już dorosle.

Mam po 6 kompletów. 6 śpiochów 6 body na długi rękaw i 6 pajacyków na 56. Tak samo na 62. A dostałam jeszcze w spadku 2 pajacyki na 50 i 2 body plus 2 spodenki na 50. Ale myślę że nie założę ani razu bo to maleńkie.
    Do tego 3 kaftaniki i jeden pokarmowy renifer ze smyka. Czapeczki, skarpetki i niedrapki po 3 pary.

sandrina22, moni05 lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina mi lekarka powiedziała że może być nawet zwykły pszenny chleb. Nie tostowy. Tylko zwykły z piekarni. Próbowałam i spoko. Nie podnosiło.

Kurde leżę na łóżku, na lewym boku i dalej czuję że kłuje to podbrzusze. Mam nadzieję że się nie rozkula. Najwyżej pojedziemy na IP sprawdzić czy wszystko w porządku.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Jupik ćwiczę po prostu zaciskając. W pierwszej ciąży zaczynałam od 10 razy- zaciągasz i puszczasz tak jakbyś trzymała mocno siku. Codziennie robiłam po kilka serii, aż doszłam do 200 razy i już nie chciało mi się tyle liczyć, wić w książce znalałam różne ćwiczenia. Np. Zaciskanie na kilka sekund lub zaciskanie stopniowe i stopniowe odpuszczanie. Chciałam tez kupić balonik do ćwiczeń, ale nie zdążyłam. Mój mąż np. Twierdzi, ze jakość sexu po porodzie się poprawiła dzięki twmu, ze ćwiczyłam i ciagle ćwiczę te mięśnie. Mówi, ze jak podczas sexu zaciskam to bardzo mocno to czuje. Twierdzi, ze dzięki temu jest ciaśniej :) Jupik, Przedszkolanka zadała ważne pytanie o twoja aktywność, bo to ma ogromny wpływ na poród oraz to czy uprawiało się sex regularnie , bo to sex najlepiej ćwiczy szyjkę i sprawia, ze jest elastyczna oraz po prostu ruch fizyczny- pływanie czy siłownia. Leżenie w ciąży niestety, ale wydłuża poród oraz sprawia, ze sobie po prostu nie radzimy fizycznie, bo urodzić to wielki wysiłek :)

Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
    http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazy

Jupik lubi tę wiadomość

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek no czytam ciągle te dozwolone rzeczy, ale jeszcze coś sensownego skomponować trzeba :D ja mam jeszcze trudniej bo jestem wege więc te mięsne rzeczy odpadają. A poza tym jestem leniwa i nie chce mi się gotować długo :D hehe ale no jakoś tydzień zleciał :D także czekam właśnie na to jak już będę się znać na tyle żeby wiedzieć co mi służy a co nie :D

• kalcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
    http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazy

Właśnie takie ćwiczenia wykonywałam, ale nie umiałam ich tak fachowo opisać :D jednak ja to robiłam wszędzie. Stojąc pod peysznicem, gotuje obiad, w aucie, przed tv- jak mi się przypomniało po prostu :)

Awaria_90, Jupik lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ