Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Ale zjadlas 3 kawałki grahamki:-) to duzo. Wiec masz co zmieniać. Zamienić grahamkę na inny chleb i bedzie super albo zjesć 2 kawałki. U mnie po 3 byloby z 160. A 141 to w granicy błedu:-)czyli calkiem calkiem.
Także Kiniorek, ja też się zgadzam, że jak po 3 kawałkach jesteś na granicy to i tak fantastycznie
Co do poduszki korygującej - nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest!
Nie kupuję i mam nadzieję, że nie zajdzie taka konieczność
-
Kiniorek91 wrote:Umwehe rano miałam 3 kanapki graham, plasterek sera żółtego na te 3, szynka, pomirod, ogórek, sałata i jajko na miękko i po godzinie 141
a tu teoretycznie wydaje się być bardziej pozywnie na obiad bo i mięso z jelenia i sos kurkowy i ziemniaczki i praktycznie nic nie podniosło się... A teraz zmierzyłam, jest prawie 3godz po obiedzie i mam 105.
2017 #1
2019 #2
-
brunetka91 wrote:No to właśnie się troszkę obkupilam w Świecie dziecka za 220 zł 😁
Maz o dziwo nic nie gadał, tylko dodał, że on zdaje się na mnie co potrzeba 😎
Więc już coś do przodu będzie, ale w tym miesiącu zapewne jeszcze coś kupię 😂
Co kupiłaś?
Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystkomoni05, Karooo93 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Co kupiłaś?
Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystko
Wow, brawo Ty! Zazdroszczę! Ja chyba poczekam na zakup kosmetyków i pakowanie do szpitalu na szkole rodzenia a to dopiero w sierpniu. możesz polecić jakieś staniki do karmienia? Myślicie że trzeba mierzyć czy mogę kupić przez neta?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Spirit. Powiem więcej. Ziemniaki były opiekane. Więc po tym się spodziewałam że coś wywali. Nawet byłam.gotowa na rekord.
A ja wróciłam od przyjaciółki szybciej do domu... Tak mnie dźga gdzieś to podbrzusze że wezmę nospe, magnez drugi raz i leżę plackiem... -
Kiniorek91 wrote:Spirit. Powiem więcej. Ziemniaki były opiekane. Więc po tym się spodziewałam że coś wywali. Nawet byłam.gotowa na rekord.
A ja wróciłam od przyjaciółki szybciej do domu... Tak mnie dźga gdzieś to podbrzusze że wezmę nospe, magnez drugi raz i leżę plackiem.... Ryż też dobrze wchodzi. Produkty mączne najbardziej mi podnoszą jesli nie mam tony warzyw do nich
A czasami tymi warzywami rzygam już.
Plusem jest to ze wagowo z 3 kilo narazie wiec jest fajnie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Co kupiłaś?
Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystko
A umknęło mi czy masz normalne łóżeczko (ale chyba tak...) czy dostawkę?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
To moje 3 dziecie a też o tej poduszcze nie slyszałam:-).
Ubranek mamy już bardzo dużo. Na 2 rozmiary pierwsze a reszte sie ogarnie. Dzis mam dzień lenia na maxa:-) cały dzień w lozku. Glownie wstaje na jedzenie. Mąż pojechał na 4 tygodnie wiec tylko ja i młode. Ale ogarniamy:-). -
Jupik wrote:Nie wyrobisz się. Nawet jak wypijesz glukozę o równo 7 (co jest nierealne, bo zanim wypijesz już ci jeden raz pobiorą), to potem kolejne pobranie równo godzinę po i kolejne następną godzinę po. Czyli min.9 stamtąd wyjdziesz, a moim zdaniem pewnie jeszcze później.
Dzięki, to zrobię badanie we wtorek albo środęJupik lubi tę wiadomość
-
KasiaP wystarczy popatrzeć jakie są dozwolone rzeczy i tego się trzymać.
No mięsne rzeczy praktycznie nie podnoszą cukru. Pieczywo wieloziarbiste ale takie serio z fajnym skladem. Serki wiejskie. Jajka. Warzywa. Owoce trzeba patrzeć bo jednym podnoszą innym nie. Mnie nie podnosi cukru w ogóle żadna zupa. Czy pomidorowa, czy krem z zielonego ogórka czy krupnik. Za to kotlet podnosi :p ale kurczak z piekarnika nie -
KasiaP jest o tyle łatwiej, że wiesz co i ile możesz zjeść
I trzeba na "swój" chleb trafić; mi przypasował najprostszy pszenno-żytni ze słonecznikiem.
Kokosowa przyłączam się do pytania o ilość ubranek 56.
Zwłaszcza nad pajacykami się zastanawiam bo mam tylko 4, a widzę dużą różnicę w długości między 56 a 62.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 19:40
-
Moni mam łóżeczko po córce. Stoi rozłożone. Jak miałam mdłości to już przestałam córkę przenosić i ona śpi z nami. Teraz robimy remont i kupimy jej już dorosle.
Mam po 6 kompletów. 6 śpiochów 6 body na długi rękaw i 6 pajacyków na 56. Tak samo na 62. A dostałam jeszcze w spadku 2 pajacyki na 50 i 2 body plus 2 spodenki na 50. Ale myślę że nie założę ani razu bo to maleńkie.
Do tego 3 kaftaniki i jeden pokarmowy renifer ze smyka. Czapeczki, skarpetki i niedrapki po 3 pary.
sandrina22, moni05 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Sandrina mi lekarka powiedziała że może być nawet zwykły pszenny chleb. Nie tostowy. Tylko zwykły z piekarni. Próbowałam i spoko. Nie podnosiło.
Kurde leżę na łóżku, na lewym boku i dalej czuję że kłuje to podbrzusze. Mam nadzieję że się nie rozkula. Najwyżej pojedziemy na IP sprawdzić czy wszystko w porządku. -
kalcia wrote:Jupik ćwiczę po prostu zaciskając. W pierwszej ciąży zaczynałam od 10 razy- zaciągasz i puszczasz tak jakbyś trzymała mocno siku. Codziennie robiłam po kilka serii, aż doszłam do 200 razy i już nie chciało mi się tyle liczyć, wić w książce znalałam różne ćwiczenia. Np. Zaciskanie na kilka sekund lub zaciskanie stopniowe i stopniowe odpuszczanie. Chciałam tez kupić balonik do ćwiczeń, ale nie zdążyłam. Mój mąż np. Twierdzi, ze jakość sexu po porodzie się poprawiła dzięki twmu, ze ćwiczyłam i ciagle ćwiczę te mięśnie. Mówi, ze jak podczas sexu zaciskam to bardzo mocno to czuje. Twierdzi, ze dzięki temu jest ciaśniej
Jupik, Przedszkolanka zadała ważne pytanie o twoja aktywność, bo to ma ogromny wpływ na poród oraz to czy uprawiało się sex regularnie , bo to sex najlepiej ćwiczy szyjkę i sprawia, ze jest elastyczna oraz po prostu ruch fizyczny- pływanie czy siłownia. Leżenie w ciąży niestety, ale wydłuża poród oraz sprawia, ze sobie po prostu nie radzimy fizycznie, bo urodzić to wielki wysiłek
Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazy
Jupik lubi tę wiadomość
-
Kiniorek no czytam ciągle te dozwolone rzeczy, ale jeszcze coś sensownego skomponować trzeba
ja mam jeszcze trudniej bo jestem wege więc te mięsne rzeczy odpadają. A poza tym jestem leniwa i nie chce mi się gotować długo
hehe ale no jakoś tydzień zleciał
także czekam właśnie na to jak już będę się znać na tyle żeby wiedzieć co mi służy a co nie
-
Awaria_90 wrote:Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazy
Właśnie takie ćwiczenia wykonywałam, ale nie umiałam ich tak fachowo opisaćjednak ja to robiłam wszędzie. Stojąc pod peysznicem, gotuje obiad, w aucie, przed tv- jak mi się przypomniało po prostu
Awaria_90, Jupik lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata