X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ale zjadlas 3 kawałki grahamki:-) to duzo. Wiec masz co zmieniać. Zamienić grahamkę na inny chleb i bedzie super albo zjesć 2 kawałki. U mnie po 3 byloby z 160. A 141 to w granicy błedu:-)czyli calkiem calkiem.
    Ja mam podobnie - na pierwsze śniadanie muszę skromniutko.

Także Kiniorek, ja też się zgadzam, że jak po 3 kawałkach jesteś na granicy to i tak fantastycznie :)

Co do poduszki korygującej - nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest!
    Nie kupuję i mam nadzieję, że nie zajdzie taka konieczność:)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Umwehe rano miałam 3 kanapki graham, plasterek sera żółtego na te 3, szynka, pomirod, ogórek, sałata i jajko na miękko i po godzinie 141 :/ a tu teoretycznie wydaje się być bardziej pozywnie na obiad bo i mięso z jelenia i sos kurkowy i ziemniaczki i praktycznie nic nie podniosło się... A teraz zmierzyłam, jest prawie 3godz po obiedzie i mam 105.
    No właśnie miałaś np ziemniaki i powinny podnieść,ja tak samo makaron i też niski. Nie rozumiem A to moja druga ciąża z cukrzycą :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Kupujecie poduszki korygujące główkę? Czy dopiero później, jeśli faktycznie trzeba będzie ją kupić?
    Może nie być potrzebna bo może być ok od początku a dziecko leżeć na brzuchu i nie będzie płaska :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    No to właśnie się troszkę obkupilam w Świecie dziecka za 220 zł 😁
    Maz o dziwo nic nie gadał, tylko dodał, że on zdaje się na mnie co potrzeba 😎
    Więc już coś do przodu będzie, ale w tym miesiącu zapewne jeszcze coś kupię 😂

Co kupiłaś? :)
    Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystko :)

moni05, Karooo93 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja właśnie usiadłam i posegregowałam wszystkie ciuszki i oficjalnie koniec wyprawki. Mam wszystko :)

Wow, brawo Ty! Zazdroszczę! Ja chyba poczekam na zakup kosmetyków i pakowanie do szpitalu na szkole rodzenia a to dopiero w sierpniu. możesz polecić jakieś staniki do karmienia? Myślicie że trzeba mierzyć czy mogę kupić przez neta?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit. Powiem więcej. Ziemniaki były opiekane. Więc po tym się spodziewałam że coś wywali. Nawet byłam.gotowa na rekord.

A ja wróciłam od przyjaciółki szybciej do domu... Tak mnie dźga gdzieś to podbrzusze że wezmę nospe, magnez drugi raz i leżę plackiem...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni ja nie kupiłam ani z córką ani teraz. Nie karmiłam piersią. A lubię zwykle sportowe i te łatwo można dostawić dziecko.

Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Spirit. Powiem więcej. Ziemniaki były opiekane. Więc po tym się spodziewałam że coś wywali. Nawet byłam.gotowa na rekord.

A ja wróciłam od przyjaciółki szybciej do domu... Tak mnie dźga gdzieś to podbrzusze że wezmę nospe, magnez drugi raz i leżę plackiem...
    Mi ziemniaki nie podnoszą cukru za bardzo. Młode ziemniaki to do siebie mają:-). Ryż też dobrze wchodzi. Produkty mączne najbardziej mi podnoszą jesli nie mam tony warzyw do nich
    A czasami tymi warzywami rzygam już.
    Plusem jest to ze wagowo z 3 kilo narazie wiec jest fajnie.

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Zazdroszczę 😁 choć tez mam już bliżej niż dalej. Po ile szt. masz z rozmiaru 56 i czego? Bo ja 56 chciałam kupić tylko body i pajace i nie wiem, czy dobrze robię... bo polspiochy później mam 62.
    A umknęło mi czy masz normalne łóżeczko (ale chyba tak...) czy dostawkę?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje 3 dziecie a też o tej poduszcze nie slyszałam:-).
    Ubranek mamy już bardzo dużo. Na 2 rozmiary pierwsze a reszte sie ogarnie. Dzis mam dzień lenia na maxa:-) cały dzień w lozku. Glownie wstaje na jedzenie. Mąż pojechał na 4 tygodnie wiec tylko ja i młode. Ale ogarniamy:-).

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umwehe ja mam już 7.5+ ale nie ubolewam. Cieszę się wręcz że nie wywaliło mnie tak jak z Kasprem. Z nim rekord pobity.

Zobaczę co z kolacją. Nie wiem co mam zjeść w sumie...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze właśnie moim zdaniem,że trzeba ciągle myśleć o jedzeniu. Ile czasu na to schodzi. Powiedzcie, że później jest lepiej i bardziej naturalnie to przychodzi

• Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Nie wyrobisz się. Nawet jak wypijesz glukozę o równo 7 (co jest nierealne, bo zanim wypijesz już ci jeden raz pobiorą), to potem kolejne pobranie równo godzinę po i kolejne następną godzinę po. Czyli min.9 stamtąd wyjdziesz, a moim zdaniem pewnie jeszcze później.

Dzięki, to zrobię badanie we wtorek albo środę

Jupik lubi tę wiadomość

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wystarczy popatrzeć jakie są dozwolone rzeczy i tego się trzymać.
    No mięsne rzeczy praktycznie nie podnoszą cukru. Pieczywo wieloziarbiste ale takie serio z fajnym skladem. Serki wiejskie. Jajka. Warzywa. Owoce trzeba patrzeć bo jednym podnoszą innym nie. Mnie nie podnosi cukru w ogóle żadna zupa. Czy pomidorowa, czy krem z zielonego ogórka czy krupnik. Za to kotlet podnosi :p ale kurczak z piekarnika nie :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP jest o tyle łatwiej, że wiesz co i ile możesz zjeść :D
    I trzeba na "swój" chleb trafić; mi przypasował najprostszy pszenno-żytni ze słonecznikiem.

Kokosowa przyłączam się do pytania o ilość ubranek 56.
    Zwłaszcza nad pajacykami się zastanawiam bo mam tylko 4, a widzę dużą różnicę w długości między 56 a 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 19:40

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mam łóżeczko po córce. Stoi rozłożone. Jak miałam mdłości to już przestałam córkę przenosić i ona śpi z nami. Teraz robimy remont i kupimy jej już dorosle.

Mam po 6 kompletów. 6 śpiochów 6 body na długi rękaw i 6 pajacyków na 56. Tak samo na 62. A dostałam jeszcze w spadku 2 pajacyki na 50 i 2 body plus 2 spodenki na 50. Ale myślę że nie założę ani razu bo to maleńkie.
    Do tego 3 kaftaniki i jeden pokarmowy renifer ze smyka. Czapeczki, skarpetki i niedrapki po 3 pary.

sandrina22, moni05 lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina mi lekarka powiedziała że może być nawet zwykły pszenny chleb. Nie tostowy. Tylko zwykły z piekarni. Próbowałam i spoko. Nie podnosiło.

Kurde leżę na łóżku, na lewym boku i dalej czuję że kłuje to podbrzusze. Mam nadzieję że się nie rozkula. Najwyżej pojedziemy na IP sprawdzić czy wszystko w porządku.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Jupik ćwiczę po prostu zaciskając. W pierwszej ciąży zaczynałam od 10 razy- zaciągasz i puszczasz tak jakbyś trzymała mocno siku. Codziennie robiłam po kilka serii, aż doszłam do 200 razy i już nie chciało mi się tyle liczyć, wić w książce znalałam różne ćwiczenia. Np. Zaciskanie na kilka sekund lub zaciskanie stopniowe i stopniowe odpuszczanie. Chciałam tez kupić balonik do ćwiczeń, ale nie zdążyłam. Mój mąż np. Twierdzi, ze jakość sexu po porodzie się poprawiła dzięki twmu, ze ćwiczyłam i ciagle ćwiczę te mięśnie. Mówi, ze jak podczas sexu zaciskam to bardzo mocno to czuje. Twierdzi, ze dzięki temu jest ciaśniej :) Jupik, Przedszkolanka zadała ważne pytanie o twoja aktywność, bo to ma ogromny wpływ na poród oraz to czy uprawiało się sex regularnie , bo to sex najlepiej ćwiczy szyjkę i sprawia, ze jest elastyczna oraz po prostu ruch fizyczny- pływanie czy siłownia. Leżenie w ciąży niestety, ale wydłuża poród oraz sprawia, ze sobie po prostu nie radzimy fizycznie, bo urodzić to wielki wysiłek :)

Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
    http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazy

Jupik lubi tę wiadomość

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek no czytam ciągle te dozwolone rzeczy, ale jeszcze coś sensownego skomponować trzeba :D ja mam jeszcze trudniej bo jestem wege więc te mięsne rzeczy odpadają. A poza tym jestem leniwa i nie chce mi się gotować długo :D hehe ale no jakoś tydzień zleciał :D także czekam właśnie na to jak już będę się znać na tyle żeby wiedzieć co mi służy a co nie :D

• kalcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
    http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazy

Właśnie takie ćwiczenia wykonywałam, ale nie umiałam ich tak fachowo opisać :D jednak ja to robiłam wszędzie. Stojąc pod peysznicem, gotuje obiad, w aucie, przed tv- jak mi się przypomniało po prostu :)

Awaria_90, Jupik lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ