Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Awaria_90 wrote:Polecam te ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, które zaleciła mi fizjoterapeutka.
http://www.pelvica.pl/pl/cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-w-ciazyAwaria_90 lubi tę wiadomość
-
Kookosowa, dzięki 😘 bo ja mam właśnie 5 bodziakow i 4 pajacyki na 56, ale za to na 62 mam wszystkiego więcej, 15 chyba sondy i pajaców z 7, polspiochow tez 7, ale to są z różnych firm i różnie wypadają rozmiarowo. Np. Od mamyginekolog są malutkie, wiec raczej się wpiszą w to „56”.
Któraś z Was tak ma? Że niby byłam już w ciąży, przechodziłam przez to, kupowałam itd... a jestem zagubiona jak owieczka 😁Goemi lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kookosowa, dzięki 😘 bo ja mam właśnie 5 bodziakow i 4 pajacyki na 56, ale za to na 62 mam wszystkiego więcej, 15 chyba sondy i pajaców z 7, polspiochow tez 7, ale to są z różnych firm i różnie wypadają rozmiarowo. Np. Od mamyginekolog są malutkie, wiec raczej się wpiszą w to „56”.
Któraś z Was tak ma? Że niby byłam już w ciąży, przechodziłam przez to, kupowałam itd... a jestem zagubiona jak owieczka 😁tzn.jestem zorganizowana, wiem co potrzeba a co zbędne, co się sprawdziło u mnie a co nie, na co się przygotować,ale zupełnie nie pamiętam tych dni po, czyli w co ubierać na przykład
moni05 lubi tę wiadomość
-
Moni ja robię to samo co sprawdziło się z córką. 3 lata temu to pamiętam
z córką też byłam zielona. Miałam że 20 pajacyków a używałam do spania tylko. Większość nie użyłam. Teraz mam wielką ochotę na pranie i układania. Włączył mi się syndrom wicią gniazda i jaram się tym jak przy pierwszym dziecku
Kasia też nie jem nabiału przez tarczycę. Mleko kupuje ryżowe albo kokosowe gdy chce coś zrobić albo upiec.moni05, KasiaP lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
przedszkolanka:) wrote:Ja ja!
tzn.jestem zorganizowana, wiem co potrzeba a co zbędne, co się sprawdziło u mnie a co nie, na co się przygotować,ale zupełnie nie pamiętam tych dni po, czyli w co ubierać na przykład
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kookosowa wiem, tez tak chce. Ale zalecenia są inne. Z rozszerzaniem diety choćby, a 7 lat temu moje dziecko popylalo radośnie z chodzikiem... 🤷🏻♀️ A teraz tych mam lekarzy, pediatrów, fizjoterapeutów od groma w internecie i piszą mądrości. A ja głupieje.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:A to tez czytałam 😁 ja wręcz się boje... strach teraz nawet zdjęcie wstawić. Moja koleżanka urodziła w czerwcu, to masa na instagramie: „o matko, ona ma poduszeczkę”, „widzę podgrzewacz do mleka, nie karmisz piersią?!”, „ona ma wytarte włoski z jednej strony, kładź ja czasem na drugi bok!” Itd... w komentarzach. Dlatego ja nic nie wstawiałam, na fejsa rzadko, a na instagramie mam konto prywatne 😂 ale co to za czasy, że kobieta kobietę ocenia... o karmieniu akurat mówię.
dlatego jak mam o coś zapytać, to wolę tutaj
też mamy różne zdania, ale przynajmniej się szanujemy
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haha Moni, teraz to norma! jakaś plaga! ostatnio był artykuł z Koroniewską,że karmi 1.5 roczną córkę i wiesz co pisali w komentarzach? Że to zboczone i chore,że pokarm już wtedy jest niewartościowy i leci woda (to mnie najbardziej rozwala) a te co karmią np.3 lata (tak,ja)to krzywdzą dziecko!
A pamiętaj,że najwięcej do powiedzenia mają Ci, co dzieci nie mają- toż to specjaliści od wszystkiego sąmoni05, Kookosowa, kalcia lubią tę wiadomość
-
Kasia ja generalnie jestem otwarta na inne opinie, nawet na krytykę, dlatego tez lubię i wolę tutaj, bo wielu ciekawych rzeczy się już dowiedziałam, a żadna z nas żadnej tu nigdy nie obraziła. Zawsze to wszystko jest uzasadnione, miło powiedziane itd. 😊
Brunetka no śliczna 😊 ja dostałam 100zl od enei na zakupy w ich strefie i tez znalazłam całkiem spoko matę, do której będę musiała dopłacić 60zl, wiec pasujeGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Woda leci 😂😂😂👍🏻
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:A to tez czytałam 😁 ja wręcz się boje... strach teraz nawet zdjęcie wstawić. Moja koleżanka urodziła w czerwcu, to masa na instagramie: „o matko, ona ma poduszeczkę”, „widzę podgrzewacz do mleka, nie karmisz piersią?!”, „ona ma wytarte włoski z jednej strony, kładź ja czasem na drugi bok!” Itd... w komentarzach. Dlatego ja nic nie wstawiałam, na fejsa rzadko, a na instagramie mam konto prywatne 😂 ale co to za czasy, że kobieta kobietę ocenia... o karmieniu akurat mówię.
moni05 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Moni zalecenia są nawet od różnych lekarzy. Ciężko trafic. Jeden mówi tak a potem drugi się drze i łapie za głowie kto ci tak kazał. Nie ma co się tym przejmować tylko robić jak czuję instynkt. Co do chodzików i innych zakazanych teraz przedmiotów. Kiedyś dzieci w tym były a teraz jako dorośli żyją i mają się dobrze. Więc może i nasze jakoś dzieciństwo przetrwają hehe
Kasia dlatego nie czytam fejbukow. Tam zawsze jakaś gówno burza. Awantura na każdy temat. I szkoda że to matka matce najczęściej wbija szpile.moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Spirit ja notorycznie słyszę, nawet od przedszkolanek, „Dlaczego Alicja nie ma czapeczki?”, „nie dała pani czapeczki”. Ja się wtedy pytam... „proszę Pani, jest 15 stopni. Gdzie jest pani czapeczka?” 🤷🏻♀️
Z czapeczką zawsze miałam największe dramy.Kookosowa lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Spirit ja notorycznie słyszę, nawet od przedszkolanek, „Dlaczego Alicja nie ma czapeczki?”, „nie dała pani czapeczki”. Ja się wtedy pytam... „proszę Pani, jest 15 stopni. Gdzie jest pani czapeczka?” 🤷🏻♀️
Z czapeczką zawsze miałam największe dramy.tak samo tutaj jak wam w listopadzie napiszę że wiózłAm dziecko że szpitala na rowerze i mi powiecie że jestem szalona to ok -jestem sama z miejscu w którym chce być i sama o czymś mówię,najwyżej powiem że tak było fajniej i tyle
ale na ulicy,obcy masakra:p
moni05 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2