Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wracam z Marywilskiej. I powiem że oczekiwałam że coś poszperamy a wszędzie taki badziew. Kupiłam kilka tetry i majtki z siatki i tylko zrobiłam km i te mam nerwa. Chyba już ten okres gdzie hormony buzuja.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
sandrina22 wrote:Od ponad tygodnia mam z przewagę 90, co kilka dni 91-92 wpadnie - i to nawet nie chodzi o przekroczenia, tylko o to że nie mam już niższych wyników. No i niestety ani to co zjem, ani o której godz, nie ma już wpływu.
Trzymam kciuki za Was:-) -
Maniam niestety nie ale mój mąż sam mi po ciąży mówił że byłam jak obca baba ale on wiedział że to ciąża to siedział cicho hehe
może poszukaj u mamy ginekolog albo szczesliva. O matko wariatko jeszcze fajnie pisze i bakusiowo.
ManiaM lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Uwemhe moja diabetolog teraz panikuje, bo przez ostatni miesiąc walczyłam z ketonami i dopiero jak z wielkim bólem zwiększyła mi ilość węgli to się unormowało. Coś za coś. A z krwi nie ma co robić, bo ja nigdy nie miałam wyniku poniżej 96.
Mój gin też strasznie na wysokie cukry jest cięty. Także się ich słucham, żebym później nie miała do siebie pretensji, że coś zaniedbałam
Co do stanów emocjonalnych, to mój K zapewnia, że różnicy nie widzi. Ale temu, że mam budyń w mózgu, to już nie może zaprzeczyć
U nas w szkole rodzenia były jedne fajne zajęcia właśnie z myślą o partnerach - położna tłumaczyła im, że mają wziąć poprawkę na nasze zachowanie, okazywać więcej zrozumienia. Po minach widziałam, że się niektórzy przejęliWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 15:28
-
Wy szczypiorki a ja kuleczka
Ale powiem wam że teściowa nas wzięła na obiad i stwierdziłam, że się jakoś ładnie ubiorę. I chyba wyszło
A obiad pycha. Cukier równą godz po obiedzie 84 🤷 no cóża miałam kotleciki z Daniela w sosie kurkowym z ziemniaczkami
Zaczyna mi się podobać, że brzuszek ciazowy a nie gastronomiczny
sandrina22, Kookosowa, Karooo93, brunetka91, wiktoriaa, moni05, przedszkolanka:), mia4444, Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek bardzo ładnie wyglądasz:-)
Co do.obiadu miałaś dobrze zbilansowany? Bo po god 84 to mało w sensie do kolejnego.posiłku jak bardzo ci spada? Godzina po to niby szczyt wyrzutu cukru Czyli 2 godz po masz np około 70? Może za mało węgli? Sorry dziewczyny ja na tej diecie jestem już 4 miesiące bo zaczęłM w 8 tyg ciązy wiec jestem taki prawie ekspert:-).moni05 lubi tę wiadomość
-
Umwehe rano miałam 3 kanapki graham, plasterek sera żółtego na te 3, szynka, pomirod, ogórek, sałata i jajko na miękko i po godzinie 141
a tu teoretycznie wydaje się być bardziej pozywnie na obiad bo i mięso z jelenia i sos kurkowy i ziemniaczki i praktycznie nic nie podniosło się... A teraz zmierzyłam, jest prawie 3godz po obiedzie i mam 105.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 16:51
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Kupujecie poduszki korygujące główkę? Czy dopiero później, jeśli faktycznie trzeba będzie ją kupić?
Z tego co mi wiadomo, nie powinno się ich używać bez zalecenia lekarza, więc nie kupuję.
Tu ogólnie o poduszkach: https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 17:46
brunetka91 lubi tę wiadomość
-
brunetka91 wrote:Kupujecie poduszki korygujące główkę? Czy dopiero później, jeśli faktycznie trzeba będzie ją kupić?
Nie. Judycie trochę się odkształciła główka i ja poprostu na siłę na drugi bok przekładalam i się wyprostowała.brunetka91 lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
ManiaM wrote:A może znacie jakiś ciekawy artykuł o hormonach w ciazy , tak żeby dac facetowi do przeczytania, żeby zrozumiał nasz stan emocjonalny?
Nie chce żeby się zraził do mnie przez tą ciążę 😱🤣ManiaM, kkkaaarrr, Jupik lubią tę wiadomość