Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adella a wiele dzisiaj „musisz”? Może daj sobie luźniejszy dzień... 😉
Kurczę, ja po dniu, w którym mam więcej chodzenia choćby niż zazwyczaj tez padam. Bywa, że przez pachwiny nie mogę się wieczorem ruszać normalnie 😕
Ale dzisiaj 28+0. Suwaczek ciut oszukuje 😋 wiec ostatnia prosta! 😅
12 tygodni do terminu 😁 chciałabym żeby co najmniej 10 Misiu został jeszcze w brzuchu 😊przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dobry. Powiedzmy.
Ja wstałam też połamana. Ale źle nie było. Ale po chwili syn mi ciśnienie podniols i już mam humor do dupy... Nie wiem. Was też tak łatwo wyprowadzić z dobrego humoru? Najchętniej bym się schowała pod kołdrę i nie wychodziła... A to taka bzudra mi humor popsula że szkoda gadać... Hormony ciążowe psia mac -
Ja jestem za porodem naturalnym, rodziłam córkę i było to dla mnie piękna chwila. I było tak jak Bóg wymyślił
synka tez chce rodzic sama. Dla mnie cc tylko ze wskazań medycznych, jeśli podczas porodu usłyszę od lekarza, ze jedziemy na stół to mu zaufam. Cc to operacja, masz nacięte mięśnie i już zawsze możesz to odczuwać- tez nie przewidzisz co się stanie jak przy porodzie SN. Poród SN ma mnóstwo dobrodziejstw dla dziecka i ciebie, ale to już napisała Jupik. Przeciskanie się przez kanał rodny ma wpływ na napięcie, umięśnienie, rozwój prawidłowy, tzw. Pocałunek z odbytem- bo dziecko zazwyczaj jest zwrócone twarzą w stronę naszego odbytu ma mu dać przeciwciała, położenie dziecka od razu na brzuchu ma mu dać przeciwciała- i dla mnie to był najpiękniejszy widok na świecie jak córka po kilku minutach na moim brzuchu zaczęła sama się wiercić w stronę piersi- to akurat ma pomoc w urodzeniu łożyska- a dziecko jeszcze rozróżniając tylko czarne i białe i to do góry nogami widzi tylko nasze ciemne brodawki, które właśnie po to w ciąży ciemnieją, żeby dziecko instynktownie samo doszło do piersi
dla mnie to wszytko jest tak cudownie stworzone przez Boga i tak przemyślane, ze mogłabym być w ciąży i rodzic co 3 lata
hehe
przedszkolanka:), Neroli, ManiaM, KasiaP, meerici, Jupik lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Hej dziewczyny 🤗
My u dziadków na wiosce. Ja próbuję trochę "odpocząć" chociaż zawsze jak tu jestem odwiedzam wszystkie koleżanki,babcie itd.
Mi wychodzi ósemka, cała szczęka mnie boli plus rana na policzku 😐
Brzuch co jakiś czas też się stawia 🙄 dodatkowo skurcze w łydkach ... -
Dzień dobry wszystkim
My zaczęliśmy remont pokoju dla maleństwa i od 3 dni biegam tylko z mopem. Strasznie mnie to dobija, że K wraca z pracy i zamiast odpocząć to się bierze za robotę w domu , a ja niewiele mogę mu pomóc, bo od razu brzuch i plecy mnie bolą
No i moja największa porażka - nie udało mi się dietą utrzymać dobrych cukrów rano, i prawdopodobnie od przyszłego tyg insulina.
Już bym chciała październik i synka na zewnątrzW końcu mi się humor może wtedy poprawi, bo teraz to jest katastrofa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 10:36
-
sandrina22 wrote:Dzień dobry wszystkim
My zaczęliśmy remont pokoju dla maleństwa i od 3 dni biegam tylko z mopem. Strasznie mnie to dobija, że K wraca z pracy i zamiast odpocząć to się bierze za robotę w domu , a ja niewiele mogę mu pomóc, bo od razu brzuch i plecy mnie bolą
No i moja największa porażka - nie udało mi się dietą utrzymać dobrych cukrów rano, i prawdopodobnie od przyszłego tyg insulina.
Już bym chciała październik i synka na zewnątrzW końcu mi się humor może wtedy poprawi, bo teraz to jest katastrofa.
A duzo masz przekroczeń? Ja też nadal walcze dietą. Choć ostatnio mam przekroczenia na czco ale widze ze wybija mi z glodu. Jestes na grupie na fb? -
Ja mam mało przekroczeń. Nawet bardzo. Jedynie co co mi wybili 2 razy jak zjadłam na mieście z K. I dzisiaj rano zmierzyłam o 15min za wcześnie i miałam 147 po śniadaniu. Jak zmierzyłam normalnie po godz to miałam 141 więc przekroczenie jest ale minimalne. I u mnie nie ma cukrów wyższych czy niższych po danym posiłku. Jedynie po zupach mam poniżej 100. Ogólnie to przez 3tyg miałam może 6przekroczen o różnych porach. Sama ciekawa jestem co mi powie diablo.
A wyślij mi na email jeśli mogę prosic[email protected]
-
Uwemhe wrote:Hej
A duzo masz przekroczeń? Ja też nadal walcze dietą. Choć ostatnio mam przekroczenia na czco ale widze ze wybija mi z glodu. Jestes na grupie na fb?
Od ponad tygodnia mam z przewagę 90, co kilka dni 91-92 wpadnie - i to nawet nie chodzi o przekroczenia, tylko o to że nie mam już niższych wyników. No i niestety ani to co zjem, ani o której godz, nie ma już wpływu.
-
Hej dziewczyny. Z racji tego, że aplikacja pokazała mi dzisiaj 100dni do porodu to wstawiam Wam zdjęcie 😂 nie patrzcie na bałagan ale remontu ciąg dalszy,generalny porządek zrobię po wszystkim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:49
sandrina22, brunetka91, ManiaM, KasiaP, moni05, Kookosowa, Spirit, Cabrera, przedszkolanka:), Zimri, Awaria_90, mia4444, Jupik, kasia1518, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Piękne brzuszki macie dziewczyny
Dziś zaczynam 3 trymestr i łączę się w bólu z tymi bez humoru, jestem tak nerwowa że sama siebie nie poznaje, odpalam się jak zapalnik... czy mozna coś na uspokojenie w ciazy ? Melise ?
Jak najbardziej, można. -
sandrina22 wrote:Od ponad tygodnia mam z przewagę 90, co kilka dni 91-92 wpadnie - i to nawet nie chodzi o przekroczenia, tylko o to że nie mam już niższych wyników. No i niestety ani to co zjem, ani o której godz, nie ma już wpływu.
Ale szczuplutkie jesteście dziewczyny
A co do humoru to ja też tak sobie. Bo pada znowu od 2 tygodni. Masakra ta pogoda. Calutki maj padało, rekordy opadów i najzimniejszy maj od wielu lat. Potem znowu rekordy ciepła w czerwcu i teraz od początku lipca znowu ciągle pada. W ogóle co rusz jakiś rekord w tym roku mamy pod względem pogody. Ponoć tu w Alpach bardzo wyraźnie widać skutki zmian klimatu i trudno mi się z tym nie zgodzić. Także byle to przetrwać. Chyba dziś spędzę dzień na kanapie -
Zależy w co się ubiorę, czasem go bardziej widać, w ostatnim czasie zrobił się większy A jak się młoda wypnie to dopiero są góry i doliny 😂 jeszcze 2kg i będzie waga z pierwszego ważenia u położnej.
Mania można mekiske. Chyba taki czas bo mnie też wszystko wkurza A najwięcej to się z ojcem kłóce w zasadzie o pierdoły.
Później idę na imprezę bo brat wczoraj skończył 30lat. Miłej niedzieli mamusie 😀 -
Adela mnie fryzjerka pytała czy to bliźniaki
także ludzie mają wizje że brzuch to se ustawiam sama. Ja mam duży. Z córką miałam taki na koniec. Tylko z nią miałam rozlany na boki a teraz mam takiega do przodu.widac kto pierwszy raz bo inaczej mieście brzucha działają.
Wiktoria gdzie ty chowasz dzieckobardzo zgrabny brzuszek.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku