X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Tak myślę sobie i myślę. Bo ja się ciągle suplementuje. Tzn biorę sopel Hertz plus dha i on jest też na czas karmienia. Ale z przyzwyczajenia biorę ciągle kwas foliowy. Codziennie jedna tabletka. Plus magnez. Tym kwasem to chyba nie szkodzę?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A ja bardzo polecam Alles, oni maja na prawdę ładne te biustonosze i super jakość. Dostałam 2 od koleżanki co karmiła ok 2msc, szybko dokupilam jeszcze kilka i sama w nich karmiłam 1.5 roku i są w na tyle dobrym stanie, ze na pewno bede teraz ich dalej uzywac. Zwykle staniki przy malym biuscie (szzegolnie jak usztywniana miseczka lub push-up u mnie w ogole do karmienia sie nie sprawdzaly, cyc za maly aby go wyjac...

Dzięki kkkaaarrr, sprawdzę!

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiecie co. Tak myślę sobie i myślę. Bo ja się ciągle suplementuje. Tzn biorę sopel Hertz plus dha i on jest też na czas karmienia. Ale z przyzwyczajenia biorę ciągle kwas foliowy. Codziennie jedna tabletka. Plus magnez. Tym kwasem to chyba nie szkodzę?
    A badałas poziom kwasu foliowego może?
    Zbyt duża ilość może zaszkodzić. Mi się nawet p. Genetyk pytała ile czasu przed ciąża go łykałam, na koniec kazała zbadać, bo długo. Zależy tez jaka formę ma Twój kwas foliowy. Bo zazwyczaj już w witaminach ciążowych jest go dosyć...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek tyle co w doppelherz wystarczy w zupełności, bo to 100% zapotrzebowania, nie bierz już więcej dodatkowo.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę tran (który ma witaminę d i kwas foliowy) i hematolog kazała koniecznie odstawić wszystkie inne leki zawierające Wit d i kwas foliowy. Mówiła, że za duża dawka tego jest niebezpieczna dla dziecka

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas dalej kiepsko. Mały tylko 610g więc znów słabo przybrał... Dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa. Ja za Was wszystkie też trzymam kciuki. Cieszcie się swoimi ciążami. Naprawdę nie wyszukujcie sobie problemów, niech każdy dzień w tej ciąży będzie dla Was najpiękniejszym dniem :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kniorek też biorę doppel Herz i już nie biorę dodatkowo kwasu.
    Za to biorę podwójny magnez b6 max i dziś w nocy ratowałam się przed skurczem łydki. Już któryś raz mam tak że się przeciagne i czuję że mnie zaraz weźmie więc szybko masaż i nie łapie.

Kasia może coś dobrego na poprawę humoru. Albo jakies piętnaście minut z ulubioną piosenką.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, powolutku ale rośnie. Pamiętaj o tym co tamta lekarka mówiła, że ważniejsza dojrzałość ciąży niż masa. Już tyle przetrwałaś, każdy dzień przybliża Cię do celu!
    Kokosowa, już mi powiedzmy że przeszło, miałam miłe spotkanie w pracy i już się tak nie ciskam :)

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej
    Kciuki za wizyty
    Basia czekamy na wieści jak zawsze:-)
    Ja za godz mam diabetyka,małe szanse że dostane diete przy takich cukrach(200)
    Boję się tej insuliny jak cholera:-(

Dietę dostaniesz, bo dieta to podstawa. Ale przy takich cukrach faktycznie insulina też będzie. I nie taki diabeł straszny. Ja w poprzedniej ciąży miałam insulinę. Chodziłam z penem w torebce. Do opanowania. To tylko jeszcze kilka tygodni, a dla maluszka wszystko :)
    Polecam stronkę słodkiemamy.edu.pl
    Tam są diety i zalecenia przy cukrzycy ciążowej.

Basiu trzymajcie się. Oby Maluszek jak najdłużej pozostał w brzuszku. Trzymam kciuki za Was.

I dołączam to tych w kiepskim nastroju. Mąż nadal mnie wnerwia. Z jednej strony mówi żebym sobie odpoczela, przecież nie mogę się przemeczac. A z drugiej zostawia mi listę zadań, na L4 mam przecież tyle czasu że wszystko ogarnę. Fakt że ostatnio ma dużo pracy, często po 12godz. Ale ja też nie leżę i nie pachne. Wrrrr a potem zaskoczony że wieczorem padam na twarz i wstaje zła. Jak w nocy też wstaje po kilka razy do WC. To starszaka przekładam bo po przeprowadzce zaczął spadać z łóżka. Już go krzesłami zastawiam...

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej
    Kciuki za wizyty
    Basia czekamy na wieści jak zawsze:-)
    Ja za godz mam diabetyka,małe szanse że dostane diete przy takich cukrach(200)
    Boję się tej insuliny jak cholera:-(
    Przy 200 to bym się jednak bała być bez insuliny :( wszystko Ci wytłumaczą plus to już tylko kilka tygodni!

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • silent Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    %
    basia1987 wrote:
    No to u nas dalej kiepsko. Mały tylko 610g więc znów słabo przybrał... Dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa. Ja za Was wszystkie też trzymam kciuki. Cieszcie się swoimi ciążami. Naprawdę nie wyszukujcie sobie problemów, niech każdy dzień w tej ciąży będzie dla Was najpiękniejszym dniem :)

Basia, a jak proporcje?

Pisałaś wczoraj, ze psychika Ci siada (co naturalne i zrozumiałe). Zdaje się, że na Ujastku jest psycholog, ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa - nie myślałaś, żeby z nim porozmawiać? Żeby pomógł Ci przejść przez tą sytuację. Jeszcze pewnie trochę tam poleżysz, potrzebujesz siły i wsparcia. Maluch cały czas przybiera i to jest bardzo pozytywne, tylko żebyś Ty się nie posypała.

3uqruv0.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam dla tych z podłym nastrojem ...
    Z tym,że do szału doprowadza mnie niezmiennie placówka, w której chodzę do lekarza. Dostałam skierowanie na USG za 2 tygodnie, dzwonię żeby się zapisać na dodatkową wizytę. Oczywiście terminów nie ma, ale skoro prowadzący zaleca kontrolna wizytę wcześniej no to chyba jest ku temu powod.
    W piątek idę na kolejną glukozę i nie wiem jakim cudem, ale we wtorek albo w środę mają mnie zapisać na dodatkową wizytę ...

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu masz bardzo ciężki czas i to prawda, że przy Twojej sytuacji nasze problemy to raczej "problemiki". Basiu, a dostajesz jakieś leki, suplementy czy coś? Czy tylko tam jesteś i sprawdzają przepływy co jakiś czas? Może uda Ci się jeszcze raz porozmawiać z tą lekarką co ostatnio?

Kiniorek ja odstawiłam kwas foliowy i nie wiem czy wykupywać Pregme plus a wizytę mam dopiero 5 sierpnia. A zastanawiam się nad tym bo ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła, że właśnie ta suplementacja powoduję, że maluszki rodzą się takie duże i czasami mamy przesadzają z tymi witaminami.

• adella1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek wstał przed 4, także tego...😡😡
    Jestem po wizycie: było szybkie usg, łożysko dalej nisko, szyjka 3cm. Jak najwięcej odpoczywać, brać nospe i magnez.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela to nic to tylko się stosować do zaleceń. Ja dzisiaj znowu plackiem będę leżeć... Pojechałam z młodym na trening. Miałam jechać do domu ale znajoma też była z synem więc powiedziałam te 2godz. Szłam do auta i myślałam że nie dojdę... Tak mnie zaczelo kłuć podbrzusze... Zrobiłam w domu naczynia. Obiad z wczoraj zjadłam z młodym i Teraz będę leżeć... Mam nadzieję że się nie rozkula

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja humor troszkę lepszy, bo przyszły śliczności z wyprawkowo 😊
    801ebc52733b.jpg
    Ale wcale nie jest takie małe to 56... 🤷🏻‍♀️ Ja już zgłupiałam.

Basiu najważniejsze, że poza rozmiarem wszystko inne z synkiem jest w porządku 😘 razem dacie radę.

Adella odpoczywaj teraz koniecznie! 😊

Matko, przejście ponad 3km na zakupy i pozałatwiać drobne sprawy jest strasznie męczące. Tzn dla moich pleców. Mam wrażenie ze krzyż włazi mi w dupsko 😋

sunshine03, brunetka91, wiktoriaa, Cabrera, Kookosowa, ManiaM, mia4444, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Basiu masz bardzo ciężki czas i to prawda, że przy Twojej sytuacji nasze problemy to raczej "problemiki". Basiu, a dostajesz jakieś leki, suplementy czy coś? Czy tylko tam jesteś i sprawdzają przepływy co jakiś czas? Może uda Ci się jeszcze raz porozmawiać z tą lekarką co ostatnio?

Kiniorek ja odstawiłam kwas foliowy i nie wiem czy wykupywać Pregme plus a wizytę mam dopiero 5 sierpnia. A zastanawiam się nad tym bo ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła, że właśnie ta suplementacja powoduję, że maluszki rodzą się takie duże i czasami mamy przesadzają z tymi witaminami.
    z tymi witaminami i dużą masą to jakiś zabobon. Nie ma żadnych badań naukowych, które by to udowadniały

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tu 3km a mnie chcą do Ustronia na wycieczkę wziąć do Parku Leśnych Niespodzianek. I się zastanawiam czy jechać. Zobaczę co moja powie ginekolog i czy pozwoli w ogóle.
    Jeszcze wyjazd do Istebnej na "weekend miodowy" znajomych. Ale tam będę po prostu odpoczywać w pensjonacie ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jak dasz radę to podziwiam. Wymiekłabym 😁 masz lepsza kondycję pewnie. Ja dziennie tak staram się robić przynajmniej 5-7 tys kroków. Ale już jest normalnie coraz gorzej. Z plecami. Ale nie tylko od chodzenia, od siedzenia na krześle tez.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni te rozmiary ciuszków to w cały świat są :D
    ja posegreguję po praniu ciuszki po prostu od najmniejszego do największego i tyle :D

Powoli kończę wyprawkę :) :) :) dzisiaj kupiłam wanienkę, zamówiłam łóżeczko-dostawkę, a w sobotę jadę po fotelik :D
    zostały tylko jakieś drobnostki do dokupienia :D no i pranie i najgorsze - prasowanie...

moni05, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ