X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z mężem zaczęłam się spotykać jak miałam 15 lat a on 17, jesteśmy razem 11 lat :) i co najlepsze kiedy się spotkaliśmy pierwszy raz, powiedział mi, że mnie kocha i zawsze będzie ze mną. I nie okłamał mnie :) też jesteśmy dla siebie pierwsi :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa mnie też się boją haha :d mąż też pyta czy może dać coś tam,ale pyta czy zjadła właśnie obiad itp.
    Karoo niestety,ale słodycze nie tylko źle wpływają na brzuszek czy kupę,ale i na zęby (dziury,próchnica), na sen (czekolada zawiera kofeinę!), cukier mega pobudza (i to główny powód dla którego Pola ich nie ma), powoduje otyłość.. no można wymieniać i wymieniać..ale wiem jak to jest nie raz- grochem o ścianę.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊 te napy boczne odpadają, ale ta na ramiączkach fajna! 😉
    Z kolei ta, którą poleciła Paulina podoba mi się na poród. Chyba kupię 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poród kupiłam zwykła z Wyprawkowo
    Taka jak zwykły t shirt tylko długa i z opcją karmienia. Średnia jakość ale myślę, że na poród się nada :)

moni05 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa na gadu gadu xD on szukał koleżanki która poznał na wakacjach z rodzicami. Okazało się że ta koleżanka chodziła ze mną cała podstawówkę i gimnazjum do szkoły i się znalyśmy.
    On pisał do różnych dziewczyn czy ja znają. No i tak po nitce do kłębka dotarł do niej i do mojej przyjaciółki. Jak go ta koleżanka olala a mnie rzucił chłopak ( :D ) to oboje w tym samym momencie napisaliśmy do tej przyjaciółki czy ma jakąś koleżankę/kolegę z którym moglibyśmy pogadać. I tak w sumie stwierdziła że ona nie jest biurem matrymonialnym ale ostatni raz pomoże :D no i tak tym sposobem jesteśmy razem od 25.03.2006 :D
    A oprócz tego że na gadu gadu to on z Katowic a ja z Czechowic, ok 50km od siebie. Spotkaliśmy się po 2tyg pisania i dzwonienia, widzenia na telefonie po parę godzin :D

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek super. Było wam to pisane. Ja z mężem poznałam się w pracy. Studiowałam w Lublinie i wszystko zdane a biologia oblana przez prawie cały rocznik. Milion poprawek i nic. Połowa roku na warunek. Więc ja nie wiele myśląc zamiast płacić za warunek w październiku zabralam papiery z uczelni i stwierdziłam że nic mnie tu nie trzyma. I wróciłam do domu. Poszłam do pracy do hotelu. I tam pracował Piotrek. Na początku nic bo on starszy. Jego koledzy mówili że nie jestem dla niego. On kogoś tam miał. A w styczniu były urodziny koleżanki z pracy i na imprezie jakoś się bliżej poznaliśmy i od lutego razem.
    Co zabawne teraz wszyscy jego koledzy uważają że trafił na super dziewczyne. A ja zrobiłam studia na piątkach gdzie biologie zdałam na 100%. :)

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa też super historia. My mieliśmy parę przygód po drodze. Gdzieś tam były niesnaski i myśli żeby rzucić to w cholerę ale jednak walczyliśmy. Może ja trochę bardziej walczyłam, nie chciałam dac się pokonać odległości. Nie wiem. Może w głowie gdzie miałam zakodowane że to ten jedyny. Jeszcze w ogóle w łóżku szybko wylądowaliśmy. Zawsze czułam, że mimo przeciwności byliśmy sobie pisani. I tak zostało. Jak patrzę w jego oczy widzę, że kocha. Widzę te czułość do mnie. Czasem mnie wkurza. Czasem mam ochotę go tłuc patelnia :D no ale serio po tylu latach chyba można mieć takie myśli :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny polećcie proszę jakieś staniki do karmienia. Chciałabym zamówić coś i mieć z głowy. Ja mam raczej niewielki biust - teraz w ciąży takie pełne B. Nie wiem jak to się będzie zmieniało, czy powinnam coś większego kupić.
    A ja bardzo polecam Alles, oni maja na prawdę ładne te biustonosze i super jakość. Dostałam 2 od koleżanki co karmiła ok 2msc, szybko dokupilam jeszcze kilka i sama w nich karmiłam 1.5 roku i są w na tyle dobrym stanie, ze na pewno bede teraz ich dalej uzywac. Zwykle staniki przy malym biuscie (szzegolnie jak usztywniana miseczka lub push-up u mnie w ogole do karmienia sie nie sprawdzaly, cyc za maly aby go wyjac...

Cabrera lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja mogę polecić od siebie te 2 koszule :)
    Są tanie, z allegro i mi w pełni, jak na szpital pasują. Ja wzięłam rozmiar S i mam jeszcze sporo luzu. Szczególnie w tej z rękawkami. Przed ciążą nosiłam xs ;) ale obecnie powoli dobijam do wagi 60 😭
    Tą na ramiączka zamówię pewnie jeszcze jedną, bo jakoś bardziej mi pasuje :)

https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-napy-l-xl-6661132452#shippingInfo

https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675

Sunshine to aż dziwne ale kupiłam dokładnie te same, w tych samych rozmiarach :) przed ciąża tez miałam raczej xs, a te kupiłam ski i wydaje mi się ze będą ok. Materiał się wydaje bardzo fajny. Zdecydowanie ta na ramiączkach jest mniejsza. Zastanawiam się nawet czy się w nią zmieszczę, u mnie póki co 56 kg ale w takim tempie to nie wiem dokąd dojdę ;)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mało ostatnio czytam i się udzielam bo nie mam czasu... Remont sypialni oraz przeorganizowanie jednego pokoju takze mam co robić.
    Wczoraj miałam wizytę. Mały ma już 1.5 kg ;) dokładnie 1490 g. Wszystko w porządku poza anemią którą mam i infekcją dróg moczowych, ehhh! Mam też coraz częściej stawianie się macicy i wracam do luteiny.
    Wczoraj wyprałam część ciuszków dla małego. Dziś cd. bo zapowiadają ładną pogodę.
    Miłego dnia!

Kookosowa, moni05, Karooo93, Jupik, mia4444 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Wizytuje dziś o 10.45.
    Dobrego dnia!

Kookosowa, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Kciuki za wizyty!
    Ja jadę na miasto w poszukiwaniu koszuli . Od kilku dni mam spokój z brzuchem,może to zasługa no spy i magnezu. Mały wczoraj się rozbrykał, dzisiaj jeszcze śpi ;p
    Milego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Sunshine to aż dziwne ale kupiłam dokładnie te same, w tych samych rozmiarach :) przed ciąża tez miałam raczej xs, a te kupiłam ski i wydaje mi się ze będą ok. Materiał się wydaje bardzo fajny. Zdecydowanie ta na ramiączkach jest mniejsza. Zastanawiam się nawet czy się w nią zmieszczę, u mnie póki co 56 kg ale w takim tempie to nie wiem dokąd dojdę ;)
    Ja mam malutki brzuszek, dlatego mam dużo luzu w tych koszulach :) w sumie to nie wiem, gdzie się te dodatkowe kg ukrywają :D bo nogi, ręce takie same, a brzuszek mini :D

aga_ni lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A ja muszę wstać na pobranie krwi na tsh. A tak mi się dobrze spało :(

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Kciuki za wizytę, Adella i inne dziewczyny, które się jeszcze nie pochwaliły ✊🏻✊🏻😘
    Co do kg w ciąży to ponoć odkładamy „zapas” 4-5 kg tłuszczu na samo karmienie piersią. Takie niewidoczne... nie wiem sama, gdzie dojdę, bo tez rośnie brzuch, a waga skacze już niezle w górę. Tzn dla mnie było do 6 miesiąca +1,5kg to teraz w miesiąc po 2-2,5 kg to heca i dużo 😁
    Nocka tragiczna. Ala się budziła co godzinę dosłownie z jakimiś złymi snami... ostatecznie w ogóle chciała wstać o 5:30, jak mąż wstał do pracy, ale ja powstrzymał przed tym pomysłem. Nadal śpi, ale ja nie mogę, bo mnie wku*wia od godziny mucha, której nie mogę upolować 😤

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciuki za wizyty. U mnie też Remik wczoraj razlal :D a dzisiaj śpi. Coś tam tupnie ael na razie spokojnie. Kasper obudził mnie śniadaniem do łóżka ❤️ zrób tosta z serem i szynką i wodę z soczkiem 😍 wiecie, może czasem ciśnienie podniesie, strzeli focha, ale te chwile gdzie przyjdzie i zrobi takie coś to rozczula i zapada w pamięć :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A raczej niedobry. Wstałam w złym humorze bo pies jojczył po pierwszym budziku, a chciałam dospać. Cukry z rana za wysokie, na autobus musiałam biec i jeszcze się kutas nie chciał zatrzymać, musiałam go gonić. Potem się okazało, że chciał podjechać do przodu żeby się drugi autobus na przystanku zmieścił, ale ja już byłam cała w nerwach. I ta praca. W sensie sam fakt że tu jestem mnie wku*wia. Lepiej do mnie nie podchodzić dziś.
    Kciuki za wizyty dziewczyny i lepszego dnia niż mój!

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kciuki za wizyty
    Basia czekamy na wieści jak zawsze:-)
    Ja za godz mam diabetyka,małe szanse że dostane diete przy takich cukrach(200)
    Boję się tej insuliny jak cholera:-(

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś również z rana :)
    Wczoraj wieczorem zaliczyłam wizytę u ginekologa w końcu tutaj w pl. Potwierdził że łożysko jest zbyt nisko ale określił dokładnie przez to dopochwowe usg ze nie leży na szyjce tylko odrobine z boku, co najważniejsze szyjka zamknięta i trzyma mocno 37mm.
    Obejrzał spojenie łonowe bo ostatnio mi dokucza jak pochodzę ale mówił że wszystko w normie wszystko się poszerza na tym etapie.
    Miłego dnia dziewczyny!!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Powodzenia na wizytach i badaniach.

Kilka dziewczyn polecało koszulkę rozpinaną na ramiączkach. Też ją kupiłam i bardzo mi się podoba, zawłaszcza że była tania, a jest dobrej jakości.

Dzisiaj pierwszy raz w ciąży musiałam magnez wziąć. Tak mnie w łydkę skurcz w nocy złapał, że aż z łóżka wyskoczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 08:53

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ