Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też z mężem zaczęłam się spotykać jak miałam 15 lat a on 17, jesteśmy razem 11 lat
i co najlepsze kiedy się spotkaliśmy pierwszy raz, powiedział mi, że mnie kocha i zawsze będzie ze mną. I nie okłamał mnie
też jesteśmy dla siebie pierwsi
Paulina -
Kookosowa mnie też się boją haha :d mąż też pyta czy może dać coś tam,ale pyta czy zjadła właśnie obiad itp.
Karoo niestety,ale słodycze nie tylko źle wpływają na brzuszek czy kupę,ale i na zęby (dziury,próchnica), na sen (czekolada zawiera kofeinę!), cukier mega pobudza (i to główny powód dla którego Pola ich nie ma), powoduje otyłość.. no można wymieniać i wymieniać..ale wiem jak to jest nie raz- grochem o ścianę. -
Dzięki dziewczyny 😊 te napy boczne odpadają, ale ta na ramiączkach fajna! 😉
Z kolei ta, którą poleciła Paulina podoba mi się na poród. Chyba kupię 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kokosowa na gadu gadu xD on szukał koleżanki która poznał na wakacjach z rodzicami. Okazało się że ta koleżanka chodziła ze mną cała podstawówkę i gimnazjum do szkoły i się znalyśmy.
On pisał do różnych dziewczyn czy ja znają. No i tak po nitce do kłębka dotarł do niej i do mojej przyjaciółki. Jak go ta koleżanka olala a mnie rzucił chłopak () to oboje w tym samym momencie napisaliśmy do tej przyjaciółki czy ma jakąś koleżankę/kolegę z którym moglibyśmy pogadać. I tak w sumie stwierdziła że ona nie jest biurem matrymonialnym ale ostatni raz pomoże
no i tak tym sposobem jesteśmy razem od 25.03.2006
A oprócz tego że na gadu gadu to on z Katowic a ja z Czechowic, ok 50km od siebie. Spotkaliśmy się po 2tyg pisania i dzwonienia, widzenia na telefonie po parę godzin
Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek super. Było wam to pisane. Ja z mężem poznałam się w pracy. Studiowałam w Lublinie i wszystko zdane a biologia oblana przez prawie cały rocznik. Milion poprawek i nic. Połowa roku na warunek. Więc ja nie wiele myśląc zamiast płacić za warunek w październiku zabralam papiery z uczelni i stwierdziłam że nic mnie tu nie trzyma. I wróciłam do domu. Poszłam do pracy do hotelu. I tam pracował Piotrek. Na początku nic bo on starszy. Jego koledzy mówili że nie jestem dla niego. On kogoś tam miał. A w styczniu były urodziny koleżanki z pracy i na imprezie jakoś się bliżej poznaliśmy i od lutego razem.
Co zabawne teraz wszyscy jego koledzy uważają że trafił na super dziewczyne. A ja zrobiłam studia na piątkach gdzie biologie zdałam na 100%.moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa też super historia. My mieliśmy parę przygód po drodze. Gdzieś tam były niesnaski i myśli żeby rzucić to w cholerę ale jednak walczyliśmy. Może ja trochę bardziej walczyłam, nie chciałam dac się pokonać odległości. Nie wiem. Może w głowie gdzie miałam zakodowane że to ten jedyny. Jeszcze w ogóle w łóżku szybko wylądowaliśmy. Zawsze czułam, że mimo przeciwności byliśmy sobie pisani. I tak zostało. Jak patrzę w jego oczy widzę, że kocha. Widzę te czułość do mnie. Czasem mnie wkurza. Czasem mam ochotę go tłuc patelnia
no ale serio po tylu latach chyba można mieć takie myśli
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Dziewczyny polećcie proszę jakieś staniki do karmienia. Chciałabym zamówić coś i mieć z głowy. Ja mam raczej niewielki biust - teraz w ciąży takie pełne B. Nie wiem jak to się będzie zmieniało, czy powinnam coś większego kupić.
Cabrera lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Ja mogę polecić od siebie te 2 koszule
Są tanie, z allegro i mi w pełni, jak na szpital pasują. Ja wzięłam rozmiar S i mam jeszcze sporo luzu. Szczególnie w tej z rękawkami. Przed ciążą nosiłam xsale obecnie powoli dobijam do wagi 60 😭
Tą na ramiączka zamówię pewnie jeszcze jedną, bo jakoś bardziej mi pasuje
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-napy-l-xl-6661132452#shippingInfo
https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675
Sunshine to aż dziwne ale kupiłam dokładnie te same, w tych samych rozmiarachprzed ciąża tez miałam raczej xs, a te kupiłam ski i wydaje mi się ze będą ok. Materiał się wydaje bardzo fajny. Zdecydowanie ta na ramiączkach jest mniejsza. Zastanawiam się nawet czy się w nią zmieszczę, u mnie póki co 56 kg ale w takim tempie to nie wiem dokąd dojdę
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Cześć dziewczyny! Mało ostatnio czytam i się udzielam bo nie mam czasu... Remont sypialni oraz przeorganizowanie jednego pokoju takze mam co robić.
Wczoraj miałam wizytę. Mały ma już 1.5 kgdokładnie 1490 g. Wszystko w porządku poza anemią którą mam i infekcją dróg moczowych, ehhh! Mam też coraz częściej stawianie się macicy i wracam do luteiny.
Wczoraj wyprałam część ciuszków dla małego. Dziś cd. bo zapowiadają ładną pogodę.
Miłego dnia!Kookosowa, moni05, Karooo93, Jupik, mia4444 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnyaga_ni wrote:Sunshine to aż dziwne ale kupiłam dokładnie te same, w tych samych rozmiarach
przed ciąża tez miałam raczej xs, a te kupiłam ski i wydaje mi się ze będą ok. Materiał się wydaje bardzo fajny. Zdecydowanie ta na ramiączkach jest mniejsza. Zastanawiam się nawet czy się w nią zmieszczę, u mnie póki co 56 kg ale w takim tempie to nie wiem dokąd dojdę
w sumie to nie wiem, gdzie się te dodatkowe kg ukrywają
bo nogi, ręce takie same, a brzuszek mini
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😊
Kciuki za wizytę, Adella i inne dziewczyny, które się jeszcze nie pochwaliły ✊🏻✊🏻😘
Co do kg w ciąży to ponoć odkładamy „zapas” 4-5 kg tłuszczu na samo karmienie piersią. Takie niewidoczne... nie wiem sama, gdzie dojdę, bo tez rośnie brzuch, a waga skacze już niezle w górę. Tzn dla mnie było do 6 miesiąca +1,5kg to teraz w miesiąc po 2-2,5 kg to heca i dużo 😁
Nocka tragiczna. Ala się budziła co godzinę dosłownie z jakimiś złymi snami... ostatecznie w ogóle chciała wstać o 5:30, jak mąż wstał do pracy, ale ja powstrzymał przed tym pomysłem. Nadal śpi, ale ja nie mogę, bo mnie wku*wia od godziny mucha, której nie mogę upolować 😤Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry
Kciuki za wizyty. U mnie też Remik wczoraj razlala dzisiaj śpi. Coś tam tupnie ael na razie spokojnie. Kasper obudził mnie śniadaniem do łóżka ❤️ zrób tosta z serem i szynką i wodę z soczkiem 😍 wiecie, może czasem ciśnienie podniesie, strzeli focha, ale te chwile gdzie przyjdzie i zrobi takie coś to rozczula i zapada w pamięć
-
Dzień dobry. A raczej niedobry. Wstałam w złym humorze bo pies jojczył po pierwszym budziku, a chciałam dospać. Cukry z rana za wysokie, na autobus musiałam biec i jeszcze się kutas nie chciał zatrzymać, musiałam go gonić. Potem się okazało, że chciał podjechać do przodu żeby się drugi autobus na przystanku zmieścił, ale ja już byłam cała w nerwach. I ta praca. W sensie sam fakt że tu jestem mnie wku*wia. Lepiej do mnie nie podchodzić dziś.
Kciuki za wizyty dziewczyny i lepszego dnia niż mój! -
Witam się dziś również z rana
Wczoraj wieczorem zaliczyłam wizytę u ginekologa w końcu tutaj w pl. Potwierdził że łożysko jest zbyt nisko ale określił dokładnie przez to dopochwowe usg ze nie leży na szyjce tylko odrobine z boku, co najważniejsze szyjka zamknięta i trzyma mocno 37mm.
Obejrzał spojenie łonowe bo ostatnio mi dokucza jak pochodzę ale mówił że wszystko w normie wszystko się poszerza na tym etapie.
Miłego dnia dziewczyny!!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Powodzenia na wizytach i badaniach.
Kilka dziewczyn polecało koszulkę rozpinaną na ramiączkach. Też ją kupiłam i bardzo mi się podoba, zawłaszcza że była tania, a jest dobrej jakości.
Dzisiaj pierwszy raz w ciąży musiałam magnez wziąć. Tak mnie w łydkę skurcz w nocy złapał, że aż z łóżka wyskoczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 08:53