X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z mężem zaczęłam się spotykać jak miałam 15 lat a on 17, jesteśmy razem 11 lat :) i co najlepsze kiedy się spotkaliśmy pierwszy raz, powiedział mi, że mnie kocha i zawsze będzie ze mną. I nie okłamał mnie :) też jesteśmy dla siebie pierwsi :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa mnie też się boją haha :d mąż też pyta czy może dać coś tam,ale pyta czy zjadła właśnie obiad itp.
    Karoo niestety,ale słodycze nie tylko źle wpływają na brzuszek czy kupę,ale i na zęby (dziury,próchnica), na sen (czekolada zawiera kofeinę!), cukier mega pobudza (i to główny powód dla którego Pola ich nie ma), powoduje otyłość.. no można wymieniać i wymieniać..ale wiem jak to jest nie raz- grochem o ścianę.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊 te napy boczne odpadają, ale ta na ramiączkach fajna! 😉
    Z kolei ta, którą poleciła Paulina podoba mi się na poród. Chyba kupię 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poród kupiłam zwykła z Wyprawkowo
    Taka jak zwykły t shirt tylko długa i z opcją karmienia. Średnia jakość ale myślę, że na poród się nada :)

moni05 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa na gadu gadu xD on szukał koleżanki która poznał na wakacjach z rodzicami. Okazało się że ta koleżanka chodziła ze mną cała podstawówkę i gimnazjum do szkoły i się znalyśmy.
    On pisał do różnych dziewczyn czy ja znają. No i tak po nitce do kłębka dotarł do niej i do mojej przyjaciółki. Jak go ta koleżanka olala a mnie rzucił chłopak ( :D ) to oboje w tym samym momencie napisaliśmy do tej przyjaciółki czy ma jakąś koleżankę/kolegę z którym moglibyśmy pogadać. I tak w sumie stwierdziła że ona nie jest biurem matrymonialnym ale ostatni raz pomoże :D no i tak tym sposobem jesteśmy razem od 25.03.2006 :D
    A oprócz tego że na gadu gadu to on z Katowic a ja z Czechowic, ok 50km od siebie. Spotkaliśmy się po 2tyg pisania i dzwonienia, widzenia na telefonie po parę godzin :D

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek super. Było wam to pisane. Ja z mężem poznałam się w pracy. Studiowałam w Lublinie i wszystko zdane a biologia oblana przez prawie cały rocznik. Milion poprawek i nic. Połowa roku na warunek. Więc ja nie wiele myśląc zamiast płacić za warunek w październiku zabralam papiery z uczelni i stwierdziłam że nic mnie tu nie trzyma. I wróciłam do domu. Poszłam do pracy do hotelu. I tam pracował Piotrek. Na początku nic bo on starszy. Jego koledzy mówili że nie jestem dla niego. On kogoś tam miał. A w styczniu były urodziny koleżanki z pracy i na imprezie jakoś się bliżej poznaliśmy i od lutego razem.
    Co zabawne teraz wszyscy jego koledzy uważają że trafił na super dziewczyne. A ja zrobiłam studia na piątkach gdzie biologie zdałam na 100%. :)

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa też super historia. My mieliśmy parę przygód po drodze. Gdzieś tam były niesnaski i myśli żeby rzucić to w cholerę ale jednak walczyliśmy. Może ja trochę bardziej walczyłam, nie chciałam dac się pokonać odległości. Nie wiem. Może w głowie gdzie miałam zakodowane że to ten jedyny. Jeszcze w ogóle w łóżku szybko wylądowaliśmy. Zawsze czułam, że mimo przeciwności byliśmy sobie pisani. I tak zostało. Jak patrzę w jego oczy widzę, że kocha. Widzę te czułość do mnie. Czasem mnie wkurza. Czasem mam ochotę go tłuc patelnia :D no ale serio po tylu latach chyba można mieć takie myśli :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny polećcie proszę jakieś staniki do karmienia. Chciałabym zamówić coś i mieć z głowy. Ja mam raczej niewielki biust - teraz w ciąży takie pełne B. Nie wiem jak to się będzie zmieniało, czy powinnam coś większego kupić.
    A ja bardzo polecam Alles, oni maja na prawdę ładne te biustonosze i super jakość. Dostałam 2 od koleżanki co karmiła ok 2msc, szybko dokupilam jeszcze kilka i sama w nich karmiłam 1.5 roku i są w na tyle dobrym stanie, ze na pewno bede teraz ich dalej uzywac. Zwykle staniki przy malym biuscie (szzegolnie jak usztywniana miseczka lub push-up u mnie w ogole do karmienia sie nie sprawdzaly, cyc za maly aby go wyjac...

Cabrera lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja mogę polecić od siebie te 2 koszule :)
    Są tanie, z allegro i mi w pełni, jak na szpital pasują. Ja wzięłam rozmiar S i mam jeszcze sporo luzu. Szczególnie w tej z rękawkami. Przed ciążą nosiłam xs ;) ale obecnie powoli dobijam do wagi 60 😭
    Tą na ramiączka zamówię pewnie jeszcze jedną, bo jakoś bardziej mi pasuje :)

https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-napy-l-xl-6661132452#shippingInfo

https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675

Sunshine to aż dziwne ale kupiłam dokładnie te same, w tych samych rozmiarach :) przed ciąża tez miałam raczej xs, a te kupiłam ski i wydaje mi się ze będą ok. Materiał się wydaje bardzo fajny. Zdecydowanie ta na ramiączkach jest mniejsza. Zastanawiam się nawet czy się w nią zmieszczę, u mnie póki co 56 kg ale w takim tempie to nie wiem dokąd dojdę ;)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mało ostatnio czytam i się udzielam bo nie mam czasu... Remont sypialni oraz przeorganizowanie jednego pokoju takze mam co robić.
    Wczoraj miałam wizytę. Mały ma już 1.5 kg ;) dokładnie 1490 g. Wszystko w porządku poza anemią którą mam i infekcją dróg moczowych, ehhh! Mam też coraz częściej stawianie się macicy i wracam do luteiny.
    Wczoraj wyprałam część ciuszków dla małego. Dziś cd. bo zapowiadają ładną pogodę.
    Miłego dnia!

Kookosowa, moni05, Karooo93, Jupik, mia4444 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Wizytuje dziś o 10.45.
    Dobrego dnia!

Kookosowa, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Kciuki za wizyty!
    Ja jadę na miasto w poszukiwaniu koszuli . Od kilku dni mam spokój z brzuchem,może to zasługa no spy i magnezu. Mały wczoraj się rozbrykał, dzisiaj jeszcze śpi ;p
    Milego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Sunshine to aż dziwne ale kupiłam dokładnie te same, w tych samych rozmiarach :) przed ciąża tez miałam raczej xs, a te kupiłam ski i wydaje mi się ze będą ok. Materiał się wydaje bardzo fajny. Zdecydowanie ta na ramiączkach jest mniejsza. Zastanawiam się nawet czy się w nią zmieszczę, u mnie póki co 56 kg ale w takim tempie to nie wiem dokąd dojdę ;)
    Ja mam malutki brzuszek, dlatego mam dużo luzu w tych koszulach :) w sumie to nie wiem, gdzie się te dodatkowe kg ukrywają :D bo nogi, ręce takie same, a brzuszek mini :D

aga_ni lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A ja muszę wstać na pobranie krwi na tsh. A tak mi się dobrze spało :(

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Kciuki za wizytę, Adella i inne dziewczyny, które się jeszcze nie pochwaliły ✊🏻✊🏻😘
    Co do kg w ciąży to ponoć odkładamy „zapas” 4-5 kg tłuszczu na samo karmienie piersią. Takie niewidoczne... nie wiem sama, gdzie dojdę, bo tez rośnie brzuch, a waga skacze już niezle w górę. Tzn dla mnie było do 6 miesiąca +1,5kg to teraz w miesiąc po 2-2,5 kg to heca i dużo 😁
    Nocka tragiczna. Ala się budziła co godzinę dosłownie z jakimiś złymi snami... ostatecznie w ogóle chciała wstać o 5:30, jak mąż wstał do pracy, ale ja powstrzymał przed tym pomysłem. Nadal śpi, ale ja nie mogę, bo mnie wku*wia od godziny mucha, której nie mogę upolować 😤

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciuki za wizyty. U mnie też Remik wczoraj razlal :D a dzisiaj śpi. Coś tam tupnie ael na razie spokojnie. Kasper obudził mnie śniadaniem do łóżka ❤️ zrób tosta z serem i szynką i wodę z soczkiem 😍 wiecie, może czasem ciśnienie podniesie, strzeli focha, ale te chwile gdzie przyjdzie i zrobi takie coś to rozczula i zapada w pamięć :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A raczej niedobry. Wstałam w złym humorze bo pies jojczył po pierwszym budziku, a chciałam dospać. Cukry z rana za wysokie, na autobus musiałam biec i jeszcze się kutas nie chciał zatrzymać, musiałam go gonić. Potem się okazało, że chciał podjechać do przodu żeby się drugi autobus na przystanku zmieścił, ale ja już byłam cała w nerwach. I ta praca. W sensie sam fakt że tu jestem mnie wku*wia. Lepiej do mnie nie podchodzić dziś.
    Kciuki za wizyty dziewczyny i lepszego dnia niż mój!

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kciuki za wizyty
    Basia czekamy na wieści jak zawsze:-)
    Ja za godz mam diabetyka,małe szanse że dostane diete przy takich cukrach(200)
    Boję się tej insuliny jak cholera:-(

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś również z rana :)
    Wczoraj wieczorem zaliczyłam wizytę u ginekologa w końcu tutaj w pl. Potwierdził że łożysko jest zbyt nisko ale określił dokładnie przez to dopochwowe usg ze nie leży na szyjce tylko odrobine z boku, co najważniejsze szyjka zamknięta i trzyma mocno 37mm.
    Obejrzał spojenie łonowe bo ostatnio mi dokucza jak pochodzę ale mówił że wszystko w normie wszystko się poszerza na tym etapie.
    Miłego dnia dziewczyny!!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Powodzenia na wizytach i badaniach.

Kilka dziewczyn polecało koszulkę rozpinaną na ramiączkach. Też ją kupiłam i bardzo mi się podoba, zawłaszcza że była tania, a jest dobrej jakości.

Dzisiaj pierwszy raz w ciąży musiałam magnez wziąć. Tak mnie w łydkę skurcz w nocy złapał, że aż z łóżka wyskoczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 08:53

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ