Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
I właśnie też za to lubię tu być, piszę że nie prasuję ubrań i się zastanawiam czy dziecku prasować i nie dostaję lawiny oburzonych wiadomości tylko porady:) Dzięki dziewczyny! postanawiam bohatersko, że pierwszy raz wyprasuję!
Basiu, ja niezmiennie trzymam kciuki i wierzę, że póki przyrost wagi jest, to jest dobrze, ważne że dziecko dojrzewa. A coś mówił konkretnego lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 15:29
moni05, Jupik lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Ja Borysowi prasowałam jakieś może 3 miesiące, nie pamiętam dokładnie. Dziś zastanawiam się po co, chyba z rozpędu, bo jakoś ciągle wydawało mi się, że 'ten jeszcze jeden ostatni raz'. Teraz mam zamiar wyprasować tylko przed porodem, a później to tylko jakby tfutfu jakieś skórne problemy się pojawiły oraz jak wystarczy mi sił to pieluchy, bo zwyczajnie wolę tetrę czy flanelę po kontakcie z żelazkiem.
-
Mi jak teraz jestem na zwolnieniu żyje sie o niebo lepiej:-) bo zyskałam okolo 9 godzin w ciągu dnia tak naprawde. Wiec na spokojnie można ugotowac, posprzątac, poukładac, wyjsć na spacer. Jeju normalnie inny świat. Aaaa i drzemki zaliczyć
bałam sie troche że bede siw nudziła ale chyba bedzie ok. Moje młode n polkoloniach wiec ten tydzień to wogole luzik:)
-
Uwemhe ja jestem na wolnym 11 dzień. I od 6 dni się nudzę hehe
na drzemkę nie ma co liczyć bo mam trzy latka. Ale spacery, sprzątanie, gotowanie. Wszystko ogarne. A podobno miałam odpocząć hehe
Ja tetry mam po córce 30 sztuk. A teraz nowych kupiłam 5 kolorowych i 5 zwykłych. Flaneli mam 5 po córce nie używałam.
Ja też uwielbiam zapach córki. Piore w bobini ( ma cudny zapach) a myjemy się różnie. Lubię i Nivea i mixa z zapachu.
Do smarowania zwykły kremik z babydream.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyAga_ni ja tylko uprasuje przed porodem, potem już nie zamierzam
Uwemhe jeśli problemów skórnych nie ma to tak naprawdę do mycia woda i smarować też niczym nie trzebachyba że na wyjście na mróz wiatr
Co do ilości pieluch to niech doświadczone mamy powiedzą, ile potrzebaSpirit lubi tę wiadomość
-
Smarować niczym nie trzeba, ale od odrobiny oliwki, np. tej z Rossmanna nic się nie stanie, no i nie chodzi nawet o sam fakt nawilżenia czy natluszczenia skory, ale fajna opcja jest masaż taki relaksująco-kojący właśnie po kąpieli. I lepiej się to robi „na poślizgu”. Moja Ala uwielbiala 😊
Pieluch tetrowych mam ok. 20szt, w razie potrzeby będę dokupowac, a flaneli 3-5szt, bo ja osobiście używam tylko jako prześcieradełko w dostawce 😉 żadnych innych muślin ani bambusów nie kupuje, bo nie znam, nie używałam i nie widzę zastosowania dla siebie 😉Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Co do ilości pieluch to niech doświadczone mamy powiedzą, ile potrzeba
Jak zatem podsumujemy te wszystkie 'to zależy' to rozstrzał wyjdzie w tetrze między 5 a 20+ i flaneli między 0 a 10.
Osobiście moje notatki wyprawkowe sprzed 3 lat mówią, że miałam 12 tetrowych i 7 flanelowych. W moim przypadku myślę, że 10 i 5 dalej dawałoby poczucie komfortu.moni05, sunshine03, aga_ni, silent lubią tę wiadomość
-
Matka30+ wrote:Dziewczyny, a długo będziecie prac rzeczy maluszków osobno? I jak długo w dedykowanych proszkach?2017 #1
2019 #2
-
Ja też po wizycie, byłam w czwartek ale niestety nie miałam możliwości napisać. Wreszcie potwierdził płeć i będzie dziewczynka. Martwi mnie jednak waga. Maleństwo waży 887g +- 15%.to był 26+6 tc i wydaje mi się że to trochę mało, dopytywałam lekarza i mówi że ok sama nie wiem czy się nie nakręcam. Dodatkowo mam grupę krwi 0RH-. Po pierwszym porodzie na wypisie ze szpitala wpisali mi inną grupę, wtedy próbowałam to wyjaśnić to mi powiedzieli że to pomyłka osoby piszącego wypis. Teraz w ciąży robiłam raz jeszcze grupę krwi i w tym tygodniu mam zgłosić się na zastrzyk z immunoglobiną. Oczywiście już się naczytałam w necie o skutkach konfliktu i jestem mega przerażona 😰. W pracy też już nie daje rady, ale pocieszam się, że już niedługo będę na L4
-
nick nieaktualny