X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka30+ wrote:
    Dziewczyny, a długo będziecie prac rzeczy maluszków osobno? I jak długo w dedykowanych proszkach?

Też piorę osobno. Po pierwsze, bo dalej stosuję dla niej delikatny płyn, a po drugie dla wygody, bo jak jej się uzbiera kosz z brudami to wrzucam jak leci. Męża gacie za przeproszeniem piorę osobno z jego t-shirtami (on ma większość ciemnych rzeczy),a moje rzeczy raczej też osobno, bo mam delikatniejsze i większość jasnych. Tak więc raczej nie mieszam :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Goemi, to ja miałam w piątek wizytę, było wtedy 27+1 i mała ważyła 772 g. Mówił mi właśnie, że powinna ważyć troszkę więcej, że na kolejnej wizycie ponownie sprawdzi ile waży. I też się wystraszylam. Patrząc na moją, a Twoja to i tak Twoja więcej waży. Wierzę w to, że po prostu będzie drobniutka. W sensie długa, bo obydwoje jesteśmy wysocy, ale ze będzie chudzinka. Już bym chciała, żeby minęły te 4 tygodnie i żebym się dowiedziała ile waży, czy jest ok
    wydaje mi sie że nie masz co sie stresowac moja w 30 wazy 1400gr, teraz dopiero Twoja mała bd przybierac i za 4 tyg na pewno bd miała jeszcze raz tyle prawie

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka30+ wrote:
    Dziewczyny, a długo będziecie prac rzeczy maluszków osobno? I jak długo w dedykowanych proszkach?

Do tej pory piorę osobno w jej płynach. Uwielbiam ten zapach.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie teraz prac oddzielnie niemowlakowi i oddzielnie np roczniakowi czy dwulatkowi? Czy można zaryzykować wspólne pranie np po 2 mc?

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka30+ wrote:
    A będziecie teraz prac oddzielnie niemowlakowi i oddzielnie np roczniakowi czy dwulatkowi? Czy można zaryzykować wspólne pranie np po 2 mc?

Ja raczej będę prała osobno najpierw- ze względu na temp. Młodszemu w 60 st, starszej piorę w 40/50.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi waga zmienia się z tygodnia na tydzień. Jakoś w 22/23 tyg mała ważyła ok 660 gram i była małym pulpetem gdzie termin się przesunął aż o dwa tygodnie do przodu a już 4 tyg później 26/27 miała ok. 860 gram i znowu data wskoczyła na 07.10. Lekarka powiedziała żeby się tym nie martwić bo każdy maluszek ma "swój tydzień wzrostu" i raz przybierze więcej a raz mniej.

My się zabraliśmy za szykowanie pokoju dla Małej. Dziś zakupiona komoda gdzie mega się ciesze bo spokojnie się zmieści przewijak i zostanie masa miejsca na organizer na niezbędne do przewijania rzeczy żebym nie musiała się ruszać ani o krok od maluszka, a w przyszłym tygodniu malowanie, karnisze itd. :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj maraton po sklepach,pózniej w domu u w końcu odpoczywam i nadrabiam. Mały rozruszał się wiec spokojna bylam ;)

Basiu waźne,że przybiera i siedzi grzecznie w brzuszku. Ciocie tu cały czas trzymają kciuki!

Odnosząc sie ogolnie to co do pieluch,to nie mam flaneli(nie znosze),mam tetry biale i kolorowe (nie pamiętam ile ,dopiero sie za to bede zabierala na dniach),ale nie duźo bo przy Poli duźo zostalo nieużywanych.
    Co do prania to ja w 40 st. Pranie i prasowanie gora 3 mce jak z Polą o ile tyle wytrzymam 😂 bo dolączę do tych co nie lubią prasowac 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Basiu trzymam dalej mocno kciuki! Właśnie jak spędzasz dni w szpitalu ?
    Co do stanika to ja z Jasiem kupiłam jakieś 2 najtańsze z allegro 🤣 i świetnie nam służyły,byłam mega zadowolona. Teraz domowilam jeszcze 2 na ali, aż sama jestem ciekawa co to przyjdzie 😉
    Piesi dużo mi się nie zmieniły, były nabrzmiale,ale na pewno nie urosły 2 rozmiary, albo niewiadomo ile. W sumie wszystkie staniki sprzed ciąży były dobre i w czasie karmienia tylko niepraktyczne 😉

My jesteśmy u dziadków gdzie miałam odpoczywać,a po 3 dniach już się tylko wkurzam ... Czy Wy ze swoimi starszakami i dziadkami też tak macie,że pasa dzieci tylko słodyczami i soczkami ?
    U nas jest jakaś tragedia i nie można im przetłumaczyć. A na koniec dnia się okazuję,że Jasiek zjadł 10 cukierków,batnika,lizaka,2 lody i pił cały czas soczki ... No krew mnie zalewa. I kończy się na tym,że mały ryczy, a wszyscy się dra dlaczego nie dam mu kolejnego cukierka ...
    Nie mam już sił do tego ... 🥺😲
    Karooo u mnie to samo z dziadkami . Siedzę 3 tydzień i były takie awantury bo dają jej slodkie A dziecko nie ma jeszcze roku. Najgorsze że nagadalam że mają jej nie dawać słodkiego; wyszłam do kuchni bo mąż dzwonił i co wracam A moja siostra ( która dzieci nie ma) daje jej żelka do polizania... myślałam ze pozabijam. Najgorsze że wiem że dają jej jak ja nie widzę i zamiast odpoczywać to muszę ciągle przy niej być i kontrolować babcię i ciocie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 20:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja humor troszkę lepszy, bo przyszły śliczności z wyprawkowo 😊
    801ebc52733b.jpg
    Ale wcale nie jest takie małe to 56... 🤷🏻‍♀️ Ja już zgłupiałam.

Basiu najważniejsze, że poza rozmiarem wszystko inne z synkiem jest w porządku 😘 razem dacie radę.

Adella odpoczywaj teraz koniecznie! 😊

Matko, przejście ponad 3km na zakupy i pozałatwiać drobne sprawy jest strasznie męczące. Tzn dla moich pleców. Mam wrażenie ze krzyż włazi mi w dupsko 😋
    Moni gdzie kupiłaś takie śliczne pajace ?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:50

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Joe anna, mam taką nadzieję, że za miesiąc już będzie chociaż ok. 1400 g, że podwoi swoją obecną wagę 🙂
    Zobaczysz, że za miesiąc będzie duuuzo więcej :) teraz nasze dzieci rosną z dnia na dzień

moni05, brunetka91 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 - łącze się w bólu ... Widzę,że dziadkowie mają jakiś problem z tymi słodyczami 🙄

Ja mam mega dużo ubrań, pieluch, kocyków itd. Ale to tylko dlatego,że się wymieniamy z koleżankami 😉 także ja np mam ze 30 bodów na dany rozmiar.
    Rzeczy piorę nasze zazwyczaj razem, wszystkie w dziecięcym proszku i płynie z Rossmanna 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Moni gdzie kupiłaś takie śliczne pajace ?
    Na wyprawkowo.com 😊 śliczne i w dobrej cenie.

A ja... pierwszy poważny kryzys. Sardynki w oleju i czekolada z dużymi orzechami laskowymi. Myślałam, że umrę jak tego nie zeżrę...

kasia1518, ManiaM, brunetka91, przedszkolanka:), Jupik lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... Monia Ty mi o zachciankach nie mów 🤦😑 burknelam po obiedzie, że zjadłaby..KFC. ale takiego burgera fajnego. A moi chłopcy konspira i zamówili zapominając o mojej cukrzycy... Zjadłam pół dosłownie. I co? Po dwóch godz 158, bałam się zmierzyć po godz...

Mogę zebrać baty teraz po dupie... Własna głupota i smaki ciazowe przegrały z rozsądkiem... 🤦🤷😭 I serio jest mi głupio... Serio... I przykro że sama się nie powstrzymałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 20:56

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cukrzycy to bym uważała, bo niestety to może zrobić krzywdę :( ale nikogo nie oceniam i wiem teraz już jak trudno jest... ochotę to ja mam na wiele rzeczy. Kiełbaskę wędzona bym zjadła, albo polędwice łososiowa albo najlepiej oscypka z żurawinką 😬🤤 ale to wszystko surowe i zakazane. Już mówiłam mężowi, że w szpitalu przypal, ale jak wrócę po porodzie to chce laske bydgoskiej i tigera 😂

sunshine03 lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzajów pieluch, ja zamówiłam na próbę 1 sztukę flanelowej, 1 sztukę bambusowej (w rozmiarze chusteczki 30x30), 3 tetrowe i 3 muślinowe (zestaw)
    i flanela mi w ogóle nie pasuje, bambusowa też nie za bardzo wiem do czego by mi się miała przydać (nie wydaje się chłonny ten materiał, ale może jest-nie wiem :D), natomiast muślinowe są prawie takie same, jak tetrowe tylko dużo milsze w dotyku :)
    także muślinowe wygrywają mój mały konkursik pieluch :D

moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni właśnie dlatego sama siebie karcę. Bo głupota wyszła po prostu jak słoma z butów. Więcej tego błędu nie popełnię na pewno. Od jutra żadnych odstepst. Żadnych. Nie po to o małego się tyle starałam żeby teraz coś wywinąć... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Przy cukrzycy to bym uważała, bo niestety to może zrobić krzywdę :( ale nikogo nie oceniam i wiem teraz już jak trudno jest... ochotę to ja mam na wiele rzeczy. Kiełbaskę wędzona bym zjadła, albo polędwice łososiowa albo najlepiej oscypka z żurawinką 😬🤤 ale to wszystko surowe i zakazane. Już mówiłam mężowi, że w szpitalu przypal, ale jak wrócę po porodzie to chce laske bydgoskiej i tigera 😂
    Moni mój mąż już się zapowiedział, że po szpitalu od razu kupuje mi sushi z surową rybą i kieliszek prosecco, a lodówka będzie wypchana wszystkimi rodzajami zakazanych serów, prosciutto i wędzonym łososiem haha :D :D :D

moni05, sandrina22, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, jesteśmy tylko ludźmi. Od jednego razu się nie obwiniaj i nie karć. Obserwuj tylko dzisiaj częściej te cukry. A ja normalnie, przed ciąża miałam hiperinsulinizm po nowotworze - taki skutek uboczny. I można się niezle oszukać dobrymi w smaku, dobrze zbilansowanym „zdrowymi” fastfoodami. Na szczęście w Twoim przypadku to jeszcze TYLKO 2,5 miesiąca. Później wszystko minie :)

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek to mam takie same odczucia. Bambusowe mam 2 duże ale tylko do okrycia bobasa. Flanelowe do mnie nie przemawiają. Muślinowe super, tetrowe zawsze się przydadzą

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ