Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Moni mój mąż już się zapowiedział, że po szpitalu od razu kupuje mi sushi z surową rybą i kieliszek prosecco, a lodówka będzie wypchana wszystkimi rodzajami zakazanych serów, prosciutto i wędzonym łososiem haha
sunshine03, sandrina22 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni ❤️ w sumie w ciągu tych 3tyg z powodu błędów ma 7 odbić po różnych posiłkach głównych. No człowiek się uczy na bledach i własnej głupocie. Ale i tak cieszę się że udaje się to utrzymywać w miarę możliwości tak, żeby gotować wszystkim tak samo a zachowując zdrowe składniki.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek, na pozytywach trzeba się skupić właśnie. 😊 szczęście w nieszczęściu to to, że te cukry Twoje jeszcze da się regulować dieta i nawet po grzechach nie są AŻ TAK wysokie.
Teraz już będzie z górki 💪🏻Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Przy cukrzycy to bym uważała, bo niestety to może zrobić krzywdę
ale nikogo nie oceniam i wiem teraz już jak trudno jest... ochotę to ja mam na wiele rzeczy. Kiełbaskę wędzona bym zjadła, albo polędwice łososiowa albo najlepiej oscypka z żurawinką 😬🤤 ale to wszystko surowe i zakazane. Już mówiłam mężowi, że w szpitalu przypal, ale jak wrócę po porodzie to chce laske bydgoskiej i tigera 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:32
ManiaM, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Boszzzz, dziewczyny, ja od początku roku mam ochotę na sushi! Nie zdążyliśmy zamówić, bo dwie kreski zobaczyłam
Także plan na listopad: sushi, tort pralinowy i najbardziej śmierdzący ser jaki znajdę w sklepie. K się śmieje, że jak urodzę to mi te zachcianki przejdą.
sunshine03, sunshine03, Cabrera lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Moni mój mąż już się zapowiedział, że po szpitalu od razu kupuje mi sushi z surową rybą i kieliszek prosecco, a lodówka będzie wypchana wszystkimi rodzajami zakazanych serów, prosciutto i wędzonym łososiem haha
-
kkkaaarrr wrote:Jejku, moni, wszystkie wymienione przez ciebie rzeczy normalnie jem. Ja kiedys zapytalam mojego gina jak to jest z tymi ograniczeniami zywieniowymi i powiedzial, ze zakaz mam na calkiem surowe mieso i rybe oraz alkohol, a cala reszta w malych ilosciach krzywdy mi nie zrobi. Tego sie trzymam, ja sie do diet nie nadaje!Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Jejku, moni, wszystkie wymienione przez ciebie rzeczy normalnie jem. Ja kiedys zapytalam mojego gina jak to jest z tymi ograniczeniami zywieniowymi i powiedzial, ze zakaz mam na calkiem surowe mieso i rybe oraz alkohol, a cala reszta w malych ilosciach krzywdy mi nie zrobi. Tego sie trzymam, ja sie do diet nie nadaje!
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni ja bym zrobiła sobie oscypek (ale tylko taki ze sklepu, nie ze straganu) na ciepło, np. smazony z patelni albo z grilla
Wtedy zadne bakterie niegrozne
a z zurawina serek na cieplo mniam
jako godne zastepstwo polecam halloumi z lidla albo z biedry - mozna usmazyc albo zgrillowac, jest z pasteryzowanego mleka i smakuje wspanialeteż mozna go zjesc z zurawinka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:40
moni05 lubi tę wiadomość
-
Mania z tabel wychodzi, że w sam raz 😊 ja mam w ogóle taka, mam nadzieje, że jest dobra:
Sunshine z wrażenia az dwa razy polubiłaś post Sandriny 😂Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Co do pieluch mam 2 flanelowe (nie planuję więcej) i około 10 tetrowych - tych jeszcze dokupię, jak nie użyję pójdą na ścierki do kuchni
A powiedzcie mi, jak zamierzacie ubierać dziecko na spacery?
Bo nie wiem co kupić na chłodniejsze dni.
W sensie chcę śpiworek do wózka, ale nie wiem czy jakiś mega ocieplany czy zestaw cienki śpiworek + kocyk? I wtedy dzieciaczka w co ubrać?
Czy nie kupować śpiworka tylko grubszy kombinezon i kocyk na to w razie potrzeby? ale to wtedy za zimno może być?
-
Ja nie wiem co wy z tym sushi że nie jecie? Ja tam mam susharnie co robi mi sushi bez surowej ryby
dostaje tylko i wyłącznie z warzywami, serkiem, tykwa itp i ile szczęścia bo po tym cukru w ogóle nie wywala
wystarczy powiedzieć, że sushi będzie jeść ciężarna i prosicie o zamianę na produkty dozwolone czyli 0 surowizny
-
nick nieaktualnyKiniorek jem sushi z pieczonym lososiem albo z warzywami, ale mimo to ciagnie mnie do zjedzenia normalnego sushi bez zadnych ograniczen
dla pewnosci robilam kilka razy sama w domu, zeby nie mialo kontaktu z surowa rybaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:42
Kiniorek91 lubi tę wiadomość
-
Ja tez się wole nie zastanawiać czy ryba jest dobrze zgrillowana, zwłaszcza jak w tempura, czy nie była za krótko itd. Raz sama zrobiłam z pieczoną, ale to za dużo zachodu jak dla mnie 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Kiniorek jem sushi z pieczonym lososiem albo z warzywami, ale mimo to ciagnie mnie do zjedzenia normalnego sushi bez zadnych ograniczen
dla pewnosci robilam kilka razy sama w domu, zeby nie mialo kontaktu z surowa ryba
Za to, jak o smaczkach, to mi sie marzy tatarek...moni05 lubi tę wiadomość
-
Ryż biały to racja, faktycznie może wywalać w kosmos
Tatarek mmm... też 😍 ja jestem zdecydowanie mięsożerna, no i to jeszcze skrajnie. Wielbię tez średnio wysmażone steki. Podziwiam wegetarian i wegan.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnysandrina22 wrote:Co do pieluch mam 2 flanelowe (nie planuję więcej) i około 10 tetrowych - tych jeszcze dokupię, jak nie użyję pójdą na ścierki do kuchni
A powiedzcie mi, jak zamierzacie ubierać dziecko na spacery?
Bo nie wiem co kupić na chłodniejsze dni.
W sensie chcę śpiworek do wózka, ale nie wiem czy jakiś mega ocieplany czy zestaw cienki śpiworek + kocyk? I wtedy dzieciaczka w co ubrać?
Czy nie kupować śpiworka tylko grubszy kombinezon i kocyk na to w razie potrzeby? ale to wtedy za zimno może być?
może być całkiem ciepło i jeszcze letnio albo wręcz przeciwnie zimowa aura
Zawsze można dodatkowo okryć kocykiem, jak będzie zimno.
Ja mam taki pajaco-kombinezon z bluzy, ciut grubszy kombinezon do fotelika, ale do wózka się spokojnie tez nada taki wiosenno-jesienny leciutko ocieplony, ale cały bawełniany, zimowy śpiwór też mam. W razie czego do pierwszego czy drugiego zestawu kocyk
Tu jest spoko wpis o ubieraniu dziecka na spacery https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/ -
W sumie to jadlam 3 razy w ciąży sushi ale właśnie te z dozwolonymi. Ale jest tak pyszne! Otwarli nowa susharnie a tam zamawiasz 50 za 60zl albo 100 za 100zl. I aż żal było nie spróbować. Normalnie się zakochałam w ich smakach. Nie dość że cena powala konkurencję to smakiem przebijają
Kasper od rana na nogach był. Rano o 7:20 wstal i śniadanie zrobił do łóżka ❤️ na 10 do 12 miał letni trening. Wrócił do domu. Zjedliśmy obiad. Powiedział i go przyjaciółka moja wzile do wesołego miasteczka na 2godz (ma karnet na cały sezon kupiony razem z nimi i go zabieraja na spontanie). Wrócił do domu po 18. Kolacja. Poszedł na chwilę do babci. A tam się zdrzmnal na chwilę i babcia go do domu wysłaławykapal się i śpi ponad godzinę już :o wymęczony chyba dniem