Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny 😊
xgirl widzę, ze nie dostałaś odpowiedzi. Miło Cię widzieć, kojarzę z lipcówek 😊 wiesz, nie wiem, czy trzeba uważać „aż tak”, ale tego nigdy się nie dowiesz. Generalnie z dziećmi, zwłaszcza noworodkami i niemowlętami, przyjmuje się zasadę, ze lepiej zrobić za dużo niż za mało. Bierne palenie, wdychanie dymu, nikotyny itd to jeden z czynników najbardziej zwiększających ryzyko śmierci łóżeczkowej.
U mnie nikt nie pali. Tzn ja paliłam, pare lat temu. Mąż nigdy w życiu nie zapalił nic, on w sumie nie pije za bardzo alkoholu także, bo mu nie służy... po wódce kupnej choruje (nawet po jednym kieliszku), po dwóch piwach już jest przytulaśny misio i senny 🤷🏻♀️, ale z papierosami mnie tez niestety za bardzo tolerował i musiałam dojść do etapu, w którym sama chciałam się tego pozbyć. Z osób poza mieszkaniem to pali moja siostra, ale ona nie przyjdzie śmierdząca, mój tata od 2 lat ciągnie te śmieszne e-papierosy. Teściowa pali kilka sztuk na dzień, ale ona tez przyjedzie ten jeden, jedyny raz po urodzeniu, bo tak trzeba, a później to do nich „trzeba” jeździć, ale w domu nie pali, bo mieszka z nimi już 3-letnia wnuczka. Także u nas sytuacja jest w miarę spoko.
Moja mama tez, mimo mojego młodego wieku przy Ali, od początku pytała „zobacz, coś jej wyszło na pupie... co myślisz o posmarowania jej maścią? Czy lepiej zasypkę?”. I to było szczere. To ja jej mówiłam, ze ona wie lepiej 😂 ale ona od początku wpajała mi pewność siebie i to, ze to ja jako matka wczuwam się w potrzeby dziecka i to wszyscy maja słuchać mnie. Jestem jej wdzięczna za to, ze nauczyła mnie tego podejścia. No, ale zawsze była przy mnie jak jej potrzebowałam. Teraz jest pare ulic dalej, 10 minut pieszo, a ja panikuje 😂
Życzę udanych wizyt! Czekam na wieści 😊
Basiu ściskam kciuki za Twojego Filipka i za maluszka znajomej tez! ✊🏻✊🏻xgirl lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przedszkolanka, ona jest elastyczna. Nic tam nie macaj, uważaj żebyś się nie dziabnela za mocno, bo poplamisz i to dołoży stresu. Położenie szyjki i jej długość się ponoć wiecznie zmienia... mi od wizyty zdążyła się raz przedłużyć a raz znów skrócić 🤷🏻♀️ Będzie dobrze 😘
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kkkaaarrr odpoczywaj. Teraz masz czas na synka i książkę.
Ja dziś postanowiłam poprac ciuchy Bartka. No nie wytrzymam do malowania. Wybuchnę jak czegoś nie pooukladam. A ile można oglądać ciuchy z torby. No u meza dziś pogonie to podwyższy łóżeczko.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Kkkaaarrr odpoczywaj. Teraz masz czas na synka i książkę.
moni05, silent, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Moni05 dziekuje
Mysle, ze te 2-3 h raz na miesiac nie zaszkodza.. mam nadzieje.. ale czesciej nie bede tam chodzic. Masz racje, ze lepiej robic wiecej niz mniej. W ogole nie pojmuje jak mozna palic w domumoni05 lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Hihi, starszaka wyprawilam z mezem rano do przedszkola, a sama NARESZCIE biore sie za inwentaryzacje garderoby dla Niny. Musze porobic fotki co od kogo i policzyc czego ile mam w 56 i 62, bo tak mnie nosi aby choc sztuke ubrania kupic, wiec po prostu MUSZĘ znalezc jakies braki.
wtedy wreszcie będę mogła kupić jakiś ciuszek
-
moni05 wrote:Przedszkolanka, ona jest elastyczna. Nic tam nie macaj, uważaj żebyś się nie dziabnela za mocno, bo poplamisz i to dołoży stresu. Położenie szyjki i jej długość się ponoć wiecznie zmienia... mi od wizyty zdążyła się raz przedłużyć a raz znów skrócić 🤷🏻♀️ Będzie dobrze 😘
-
Ja dziś niestety nie wychodzę jeszcze. Za wczesnie na badanie, jutro mam mieć dokładne usg i pomiar szyjki i wtedy decyzja. Przedszkolanko nic się nie stresuj na zapas
A jak tam pozostałe dwie szpitalne ciężarne?już po obchodzie?
Basiu, moja sąsiadka urodziła w 26 tc, teraz maluszek ma 4 miesiące, na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Najważniejsze to specjaliści od takich extremalnych przypadków
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
przedszkolanka:) wrote:Ja wiem,ale pierwszy raz tak wyczulam,zawsze przy lutce jak wkładałam to jedna wielka dziura byla że tak to ujmę 😐Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek a w których tygodniach? Kiepskie wakacje dla ciąży. Ja nie wiem czy się sugeruje tymi wiadomościami czy instynkt ale też mówiłam ostatnio mojemu że Bartek się chyba pośpieszy. Gdzieś mam z tyłu głowy że mam lipiec sierpień na ogarnianie. Córką się przenosiła to syn będzie szybszy.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Wiesz co właśnie październikowe mamy. W sumie to już widziałam od 29tc w zwyz... No w ogóle ta pogoda do dupy. Ja się cieszę że małego ciągle czuję. Ale ewidentnie na prawą stronę się przestawił. Do tego przy chodzeniu cała kość łonową boli wiec tez ciężko od paru dni cokolwiek większego ogarnac. Wieczorem wstawiam pranie kolejne bo się zbieram i zebrać nie umiałam po tym prasowaniu ostatnim...
-
przedszkolanka:) wrote:Moni leżę od wczoraj,w sobote teź się oszczedzałam bo coś czułam juz..
Kiniorek ja właśnie za aktywna i chyba przesadzilam 😐 a nawet ciuszki są nieruszone..Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny tylko sobie stresu dokładacie. Przecież nawet jak się wcześniej urodzi (zanim będą poprane ubranka) to będzie leżeć w inkubatorze... Dla wcześniaków przecież jakoś super ubranka nie są potrzebne, szpital daje... A w tym czasie mąż popierze najwyżej, chyba mu się nic nie stanie od tego :p
Cabrera, przedszkolanka:), silent lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka, ja szyjke czuje zawsze przy lutce. Powiem wiecej, jak na moj 'palec' to ona miekka jak galareta, ale gin (i to nie jeden) ciagke powtarzaja, ze szyjka twarda, wiec chyba aby bylo zle to juz na prawde musi sie byc jak budyn. Raz mi gin powiedzial, abym sie nie spodziewala, ze ta szyjka bedzie kiedykolwiek tak zamknieta i tak twarda jak w 1 ciazy, dla wielorodek sa 'inne standardy'. Takze podsumowujac, odpoczywaj, ale sie nie martw, bo najpewniej nie ma czym
przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość