Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po weekendzie 🙂 my dość aktywnie go spędziliśmy,byliśmy w Parku Dinozaurów z malym, bardzo mu się podobało 😁
Kurde trzeba chyba zacząć się oszczędzać naprawdę. To co się słyszy, Kiniorek wszystkie dziewczyny w szpitalu że skracająca się szyjka ?
-
nick nieaktualnyKalcia szkoda, że jeszcze Cię nie puszczą, ale dobrze, że jesteś pod czujną opieką i najpierw chcą sprawdzić dokładnie stan szyjki
Basiu teraz oprócz kciuków za Ciebie, będziemy trzymały za tego dzielnego Maluszka, który tak jak Filipek dzielnie walczy
Przedszkolanko kurcze, odpoczywaj do wizyty, ale mam nadzieję, że to nic poważnego! Będzie dobrze
Dziewczyny, proszę nie nakręcajmy się, że zaraz któraś się rozpakuje...mnie osobiście to troszkę stresuje
A nawet jeśli coś się wydarzy, to przecież mamy eM.'ków, którzy nawet jeśli są mało zaangażowani, to jestem pewna, że w sytuacji podbramkowej wszystko ogarną
Ps. z tego stresu zamawiam dziś łóżeczko i prześcieradła do łóżeczka, gondoli i na przewijak i chyba ogarnę aptekę podstawową
Pps. Mówiłam wam, że upolowałam swoją wymarzoną bryczkę dla Młodego za połowę ceny (króciutko używany)? Em. jedzie w środę do Warszawy, to go obejrzy i jeśli będzie ok to finalnie zakupi
A oto on:
przedszkolanka:), sunshine03, KasiaP, Matka30+, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Ja wiem to wszystko i na prawdę staram się nie nakręcać (no moze poza wczorajszymy twardnieniami non stop cały wieczór). Ale jak juz wszystko na 100% ogarnę to bede spokojniejsza ;p póki co korzystam ile mogę na leżąco(ile sie da przy żywej 4.5 latce,ale rozumna na szczęście jest).
A na pocieszenie napiszę,że skusilam sie na kocyk bambusowy i dzisiaj przyszedł😊moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:
ja bym kupiła body na długi rękaw na 62 jakieś mega śliczne, żeby zaspokoić swoją chęć zakupową przy takim zestawie, jak maszalbo jakieś pojedyncze rzeczy na 68, trochę na zaś będą, ale pragnienie zakupów będzie zaspokojone
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Koroo tak. I kolejna dołączyła ale u nich jest coś z jednym płucem i leżą od dzisiaj. Pogoda chyba i te burzę nie służą. A mam jeszcze godzinę aż chłopcy wyjdą z kina. Pochodzilam i mnie brzuch rozbolał i siedze
dobrze że posprzątane z rana i K robi obiad bo bym nie wyrobiła.
Cabrera ja tam się nie nakręcam. W sumie w tych tyg ostatnich to normalne myślenie. Żeby wytrwac jak najdłużej -
Ta dziewczyna co karmi na sucho... Ciąg dalszy jest. Ja nie wiem, może ja jakaś inna jestem i nie chce nikogo urazić. Ale nie lubię jak na siłę ktoś chce przekonać cała rzesze ludzi do tego że nie ma w tym nic złego. Ja nie mówię że jest. Bo karmienie piersią zbliża. Uczy bliskości. Ale ta bliskosc można mieć także poprzez zabawę, dotyk, glaskanie, przytulanie już w późniejszym etapie rozwoju dziecka. Ogólnie stwierdzenie że dawanie cycka na sucho zbliża ja jeszcze bardziej z dzieckiem jest czymś dziwnym. Ale finał finałów taki że nie karmi na sucho boooo pojawiła się siara 🤦 więc w sumie to można się odwalić od tego...
-
nick nieaktualny
-
Kkkaaarrr, no masz dużo
ale możesz na 62 spokojnie ze dwa bodziaki kupić jeszcze 😋 ale takie ekstra, np z pinokia są dobre jakościowo, ładne, ale dość drogie 🤷🏻♀️ Spokojnie sobie możesz pozwolić 😊
W ogóle piona za excele, listy, organizacje - to mój fetysz 😁 aż mi coś w oku się zaszklilo, taka lista to miód na me oczy 😂😂😂kkkaaarrr lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kkkaaarrr, no masz dużo
ale możesz na 62 spokojnie ze dwa bodziaki kupić jeszcze 😋 ale takie ekstra, np z pinokia są dobre jakościowo, ładne, ale dość drogie 🤷🏻♀️ Spokojnie sobie możesz pozwolić 😊
W ogóle piona za excele, listy, organizacje - to mój fetysz 😁 aż mi coś w oku się zaszklilo, taka lista to miód na me oczy 😂😂😂
Mam tez liste z wyprawka pozaubrankowa, z oznaczeniem co mam, czego nie, co zamowione, zaplacone, pozyczone i linki do stron skad zamawiam. A najlepsze jest to, ze sama sobie taaaaaak podziekowalam za tego excela z poprzedniej ciazy, bo teraz nie musialam myslec od poczatku co trzeba tylko weryfikuje co jest, co sie zuzylo, co z chlopca na dziewczynke nie pasuje. Dla tych co planuja dalsza produkcje, zrobcie taka inwentaryzacje same dla siebie, podziekujecie sobie w kolejnej ciazyCabrera, moni05 lubią tę wiadomość
-
Sunshine, moni, no ja wlasnie mysle nad jakims rozczulajacym bodziakiem i jeszcze nad sweterkiem, bo w sumie te co mam, to niby im nic nie dolega, ale widac, ze nie nowki sztuki, wiec to powinien byc relatywnie najsensowniejszy wydatek.
Na 68 na pewno nie bede kupowac, bo w kolejnych rozmiarach mam tego chyba jeszcze wiecej. Mowie wam, dostalam lacznie ok 7-8 duzych toreb IKEA ciuszkow i tekstyliow. Wybieralam z tego bedac na prawde wybredna, ale tak gdzies do 86 mysle ze mam wszystkiego az za wielemoni05 lubi tę wiadomość
-
Kasia jak się upierze to przecież się nie popsuje. Zdążą nabrać zapachu domu i otoczenia
ja myślę że mąż by upral ale jak ja to zrobię dziś to będzie z głowy. A mam jaka silna potrzebę układania. Z córką w 7 miesiącu już miałam poprasowane. Zrobione i spokojna głowę.
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
kkkaaarrr wrote:
Hej dziewczyny🙂 Tylko 14 par skarpetek, hahaha?😉😁
Mieliśmy dość intensywny weekend, wczoraj byliśmy na urodzinach teściowej. Dzieci się wyszalaly, dziadek ma do nich świetne podejście🙂 I dużo cierpliwości. I siły😀😀 Szwagierka oczywiście wielka królewna i nawet nie uraczyla nas słowem ni spojrzeniem😕😤 -
basia1987 wrote:Poznałam ostatnio przez FB dziewczynę która z niemal identyczną sytuacją jak moja. Miała problem z przepływami i mały waga 550g. Trafiła do szpitala w 27tc. Napisała mi dziś rano że wczoraj urodził się Maciuś z waga 600g w 28tc. Boziu jaki on maleńki. Mam nadzieję ze wszystko będzie u nich dobrze... Modlę się.
Ty Basiu jesteś już w 30 tyg a każdy tydzień dla małego ważny. 30 tydzień to jeszcze dwa tygodnie i już nie będzie nawet mowy o skrajnym wcześniactwie. a jeśli uda się do 35 tyg dotrwac to już w ogóle. Jesteś mega dzielna i sina Wiesz ile teraz waży mały? -
Mi sie nie spieszy z tym,ale chcialabym wiedziec ile czego mam ,bo procz fotelika jest wszystko z tym,że nie wiem jak te ciuszki bo mam szafki napchane i dopychalam co zdobylam , warto by bylo chociaz to ogarnąc,poukladac 😂 a pranie stopniowo by się nie zajechac bo jakos do prasowania to mi sie wcaaaale nie spieszy ;p
Ale czekam do czwartku,on mi wszystko wyjasni co z wakacjami, ogarnianiem itp.
-
Ja też jestem fanką excela hahaha. Do ślubu miałam założonego, przy kupnie nieruchomości też, przy remontach, a w pracy to nie ważne czego dotyczy projekt mam excela - jestem zboczona pod tym kątem
Więc wyprawkowa tabelka i zakładki też są gotowe i się ciągle aktualizują
Ja dziś nie mam ochoty gotować, więc zamówiłam pizze i w ogóle się nie przejmuję tym, że nie naszykowałam nic. Do tego zawsze mam jakieś szybkie danie typu pierogi czy coś w zamrażarce na takie dni kiedy nie mam sił i chęci.
Ja jakoś się nie nakręcam póki co. Objawy mam standardowe, brzuch twardnieje i są skurcze, ale biorę magnez wtedy trochę odpoczywam i jest OK. Wizytę mam 5 sierpnia i mam nadzieję, że do tego czasu spokojnie sobie poczekamy i porobię niezbędne badania.
A wyprawka stoi w miejscu bo teraz wybieram kolor do pokoju i dodatkisilent, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość