WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Wy mowicie? Skąd wiecie? Jak sytuacja?
    KasiaP trzymam kciuki!

Słodkie dziewczyny a jaką macie dietę? Macie jadlospisy? Wczoraj po małej kolacji pierwsze klucie i 144.. od dzisiaj kłucie 4x i dieta ale sama nie wiem jak sie za to zabrac zbyt . Czytam i studiuje i sama nie wiem czy lepiej 5 czy 6 posilków,czy jedna kolacja czy dwie..

A ja witam z trójką z przodu🤗 belly pokazuje 8mc i 70 dni do porodu :o

Cabrera, Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a mi się dziś śniło że już rodzę. Trzeba skończyć pakować torbę i domówić brakujące rzeczy...
    Trzymam kciuki za Twój wyjazd Kiniorek i za rodzącą z FB.

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero sobie zdałam sprawę, że teraz to już w każdej chwili może być poród. O ile do 25 tyg moglysmy być jako tako spokojne tak teraz trzeba być przygotowanym.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jesteśmy u dziadków na tydzień. Lekko schizuja z moją szyjką 🙄
    Więc zamierzam "odpoczywać" tzn tryb bardziej siedząco/ leżący 😉

Kiniorek - czyli u Ciebie pomimo częstego stawiania/twardnienia brzucha szyjka się nie skróciła ?
    Trzymam mocno kciuki za mamę i dziecko!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, ale to nie ja ;) Kurcze trzymam mocno kciuki za tę dziewczynę. Nigdy nie wiadomo kiedy nas dopadnie

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka na razie cisza. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Ale wątpię że dzisiaj się odezwie jeżeli ja wezmą na CC.
    Jeżeli chodzi o dietę to metoda prób i błędów. Zmień sobie cukier na inne slodzidlo o niskim IG np ksylitol/erytrol. Mięso, wędliny, jajka nie podnoszą cukru, tak samo jak DOBREJ jakości kiełbasy czy parówki. Warzywa w dużej ilości, owoce mogą być ale nie wieczorem. Najlepiej na drugie śniadanie. Arbuz, banan, winogrona podnoszą mocno cukier więc omijać :) jogurty ok ale śmietaną 12% najlepiej do zup itp.

Karoo powiem więcej :D nawet na ktg się nie rysowały skurcze więc super.

A dzisiaj 32tc! Matko. Przecież to 8msc za chwilę będzie... lekkie przerażenie mnie lapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 08:19

przedszkolanka:), Karooo93 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP uff! To zaciskaj nogi grzecznie a za tamtą mame trzymamy kciuki!

Kiniorek no wlasnie tak czytalam to co napisalaś, no nic damy rade. Tylko 10 tygodni..

KasiaP lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Przedszkolanka na razie cisza. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Ale wątpię że dzisiaj się odezwie jeżeli ja wezmą na CC.
    Jeżeli chodzi o dietę to metoda prób i błędów. Zmień sobie cukier na inne slodzidlo o niskim IG np ksylitol/erytrol. Mięso, wędliny, jajka nie podnoszą cukru, tak samo jak DOBREJ jakości kiełbasy czy parówki. Warzywa w dużej ilości, owoce mogą być ale nie wieczorem. Najlepiej na drugie śniadanie. Arbuz, banan, winogrona podnoszą mocno cukier więc omijać :) jogurty ok ale śmietaną 12% najlepiej do zup itp.

Karoo powiem więcej :D nawet na ktg się nie rysowały skurcze więc super.

A dzisiaj 32tc! Matko. Przecież to 8msc za chwilę będzie... lekkie przerażenie mnie lapie.
    U mnie lekarz już liczy 31+1 jako 8 miesiąc :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za fejsbukowa koleżankę.

Ja liczę miesiące od 9 dnia każdego miesiąca. Bo wtedy mam termin i wypada równy 10 miesiąc. A a tygodniami to każdy inaczej liczy tak samo apki różnie podaja.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziś ślub siostry, trzymajcie kciuki żeby wszystko szło zgodnie z planem:)
    Ps. Nie kupujcie sukienek miesiąc przed imprezą 🤔🤣
    Miłego dnia:)

wiktoriaa, nuśka91, Jupik, Cabrera, ammarylis, sunshine03, przedszkolanka:), KasiaP, kasia1518, moni05, Kasiulina lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa w takim razie jutro wypada mi poczatek 8msc :p nam jeszcze 50min do celu zostało. Mały się wierci troszkę ale do zniesienia ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, ja rozumiem o co Ci chodzi, powiem Ci co pomaga- przyjęcie za fakt, że chłopy to jełopy, bo naprawdę tak niewiele trzeba żeby zrobić swojej kobiecie przyjemność (no kurna, kupienie kwiatka raz na jakiś czas- też mi wyczyn), a oni nie potrafią. I ponadto- za każdym razem jak masz ochotę na kwiatka, spójrz na punkt 1 i ..sama go sobie kup ;-P serio! A już wczoraj to pognalabym po największy bukiet i jakby mąż spytał co to, to bym mu powiedziała, że skoro mi nie kupił, a mam imieniny, to sama sobie musiałam kupić. Notabene ja właśnie tak kiedyś zrobiłam, głupio mu było i przynajmniej na jakiś czas się poprawił. Ja wiem, że kwiaty są nietrwałe, ale osobiście je bardzo lubię i czasem jak mam ochotę to sobie je kupuję. I mąż czasem też wpadnie, żeby mi kupić, ale musiałam to wypracować, bo zupełnie nie ma wzorców z domu- jego ojciec nawet na święto nie kupuje matce kwiatów.

brunetka91 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam zazdroszczę tej wagi w miejscu albo nawet w dół... U mnie nieposkromienie w górę już między 7 a 8 kg do przodu. Chyba ograniczę słodycze i niezdrowe przekąski bo sobie zdecydowanie za dużo pozwalam. I niestety widzę co się dzieje :/ A nie są to kilogramy ciążowe...

• Aaga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyyy już październikówka na porodówce?! Oby wszystko było dobrze... Jest już po 30 tyg?

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dziewczyne z fb... Oby maluszek był bardzo silny.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż wczoraj też wkurzył, bo niedawno wrócił z 3dniowego wyjazdu nazwijmy go hobbystycznego, a teraz ma wolne jutro i pyta do jakich znajomych idziemy. No to ja najpierw mu z listą, którą musi najpierw w domu ogarnąć typu mycie okien, no i po zastanawieniu mówię, że ma być upał, odpuscmy znajomych. To ten do mnie, że w takim razie on idzie z kolegą na piwo. No żesz kur.. bo on musi się oderwać. Kuźwa, 3dni sie odrywał i kolejny wolny dzień zamiast z rodziną to na piwie. W międzyczasie moja mama (Anna) zaprosiła nas na działkę na imieniny, to też, jemu się jechać nie chce. Do kolezaneczki albo kolegi to by pogrzal, ale tak to ma w dupie. No tak jak staram się być wyrozumiała i cierpliwa, tak wczoraj już mu powiedziałam (wykrzyczalam) co o tym myślę, i że następnym razem ja mu zostawię dziecko i oznajmie, wyjezdzam na 3 dni, albo wychodze i będę mieć w dupie. Koniec końców wymyślilam, że biorę jutro rano dziecko ma działkę (są tam też kuzyni, z którymi będzie mogła się bawić) a jemu zostawię listę zadań do zrobienia w domu, jeszcze pożałuje, że z nami nie chciał jechać, i niech się w tyłek ugryzie.

kasia1518, brunetka91 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas z wagą przyzwoicie- tylko 5kg od początku ciąży. Myślę, że przytyję jeszcze max.3 i zmieszczę się w 8. Ale i tak po będę zrzucać więcej, bo zanim zaszłam miałam już parę nadprogramowych kilogramów.

Aaga lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety z wagą idę w górę. Połowę ciąży przytulam 1 kg tak teraz co wizytę +3 albo +4. I jestem zła. Bo jem regularnie, zdrowo, nie jem słodyczy bo mnie odrzuca. Jem mało a mimo to tyje.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja niestety z wagą idę w górę. Połowę ciąży przytulam 1 kg tak teraz co wizytę +3 albo +4. I jestem zła. Bo jem regularnie, zdrowo, nie jem słodyczy bo mnie odrzuca. Jem mało a mimo to tyje.

Kokosowa, ale to u Ciebie typowo kilogramy ciążowe, więc pewnie szybko po porodzie waga zacznie lecieć w dół. A ja jem jak oszalała i to właśnie nie to co powinnam. Codziennie jakiś pączek, ptyś, ciasteczko, lody itd. Na obiad tu pizza, tu hamburger do tego piwko 0% a nieraz jakiś napój gazowany... Więc nie mam się co dziwić, że tak poszłam do góry. Więc na ostatnie dwa miesiące odstawiam słodycze i niezdrowe napoje i przekąski. Więcej warzyw. Może chociaż jak nie spadnie ta waga to nie będzie tak gnała do przodu.

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnie 3 ty.plus 2 a od początku równe +5 kg. Ciekawa jestem jak teraz na tej diecie bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:09

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ