Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaP wrote:Kokosowa no właśnie o to chodzi, że to wszystko spadnie. Jeśli się ktoś nie obżera a przybiera dużo mimo wszystko, to znaczy że tak po prostu musi być. A wtedy po zabiegu ćwiczyłaś coś? Bo może mięśni miałaś więcej i dlatego waga była większa?
Silent 17,4? 😲 Ale jesteś drobniutka
Nie. Ja ogólnie jestem lewa do sportu. Jedyny ruch to u mnie praca ( dom dziecko więc to w sumie jak siłownia) ale mięśni to nie mam hehe
Może to wina hormonów.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Silent jest ok
U mnie BMI przed ciążą 32... No więc... Nie wypowiadam się bo to kolejna zmora... Przed Kasprem mialam normalna wagę, a później coś poszło nie tak i zostało... Po połogu walcze z tym żeby nie było wstyd i żeby można było się cieszyć długo zdrowiem...
Teściowa dostała telefon od zaprzyjaznionych z Rabki, ktorzy prowadzą pensjonat, że zaprasza ją teścia szwagra i Kaspra na tydzieńtak O. Bez żadnej zapłaty itp. Maja wolny pokój 4osobowy a że się stęsknili to mają przyjechać.
szkoda że najbardziej ja burczalam że bym pojechała a będę siedzieć w domu z kotem teściowej i Melmanem bo Krzysiek ich zawozi. A znają się z czasow gdzie mój mąż miał może 10lat jak pojechali pierwszy raz
My już w domu... Ale od razu piętro na dół bo tesc ma urodziny akurat jak będą w Rabce i mama chce z nami posiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 18:10
-
silent wrote:Aaa ok. Mnie raz wyszło 148,jak zamieniłam w śniadaniu jedną kanapkę na kawałek sękacza. Sękacz to cukrzycowe zło
muszę resztę na po ciąży zamrozić bo się boję teraz. A swoją drogą to zjadłabym sękacza
albo paczkę ciastek hehe
-
WooooW Karoo Ładne mi parę 😮 to masz co przebierać.
Ja mam 4 pudełka plastikowe z zabawkami dla małego do około roku. Już nawet nie będzie mieć co mu kupować w prezencie bo wszystko ma. Tak tylko myślałam że jak ktoś się będzie pytac to powiem o termometrze skroniowo-czołowym. Bo nawet kocyk do nosidełka moja mama znalazła w NL. Wózek mamy, nosidełko też, bujaczki, tak samo karuzelke. Jedynie to kusi mnie huśtawka Rain Forest z Fischer Price. Sprawdziła się nam nieziemsko z Młodym. -
Kiniorek miałam identyczną huśtawkę tylko bugies z caratero i też była ok
Przymierzałam dziś szafę swoją, mamy i nie mam sukienki na chrzciny. Kolejny wydatek. Zamówiłam już sobie w szykowna mama.pl
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
KasiaP wrote:Eh no po sękaczu to przynajmniej zrozumiałe, że wybiło. A po tym co ja zjadłam to nie wiem
muszę resztę na po ciąży zamrozić bo się boję teraz. A swoją drogą to zjadłabym sękacza
albo paczkę ciastek hehe
Mnie się śnią krówki po nocach *_* moze jedna dziennie... malutka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 20:26
KasiaP lubi tę wiadomość
-
Kokosowa mi mama w końcu kieckę znalazła. Nie wiem jak będę wyglądac na to wesele. K powiedział że będzie ok. A będę mieć taka
Zobaczymy. To w końcu tylko jeden dzień. Chociaż myślałam że będe mieć coś bardziej stonowanego i w kolorze. Ale trudno. Nie będę musiała wydac kasy, tylko tyle co na buty jakieś. W sumie nawet nie mam ochoty na to weselenie wiem, najchętniej bym pojechała na parę godzin i do domu bo będzie ciężko wysiedzieć ciągle przy stole z takim brzuchem... Plus czuję po dzisiaj więzadła więc nie wiem co będzie dalej... Oby nie koszmar jak z Młodym bo będę uziemiona na amen w domu...
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
My już po rodzinnej sobocie. Wiecie co? Bieganie za trzylatką, która leci za moją siedmiolatką, z miesięcznym dzidziusiem i brzuchem w prawie 8 miesiącu to hardcore 😂 jestem zmęczona. Ale młoda pojechała do taty na noc, więc przynajmniej się wyśpię porządnie.
Wagowo startowałam też z BMI na granicy, prawie 24 i też każdy mówił, że nie widać po mnie tej wagi. Na plusie mam około 5 kg od wagi sprzed ciąży, ale schudłam i nadrobilam w międzyczasie, więc te kilogramy "pracują". Więcej niż 15 na bank nie zgromadzę, choć może się zdziwie 😋 ale z młodą miałam +16 i w sumie po porodzie, jak wróciłam do domu, ważyłam tylko kilogram więcej niż przed ciąża. Musiałam wody dużo zgromadzić, bo nie wiem co innego.
Dzisiaj znów usłyszałam, że mam nisko brzuch... I naprawdę nisko czuje młodego. Mam średnie przeczucia, oby do wizyty. Za mocno czuje rozpychanie przy szyjce...
Wy widzę też aktywnie spędzacie czas. Gratuluję tym, które wreszcie mają "wolne" 😁Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej
Pozdrowienia z Wrocławia:-)
Przyleciałam sama z corkami na tydzień. Trochę się bałam ale licze że bedzie fajnie. Oby starczyło mocy by jak najwiecej z dziewczynkami pooglądać. W planach aquaparka/afrykanarium/hydropilis/szukanie krasnali
moni05, Cabrera, Kookosowa, przedszkolanka:), ammarylis, Jupik, sunshine03, KasiaP, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Uwemhe na krasnale we Wrocławiu jest nawet specjalna aplikacja do szukania
łapie się jak pokemony xD
Kokosowa 7/10 punktów. Jak zawsze procedura 2doby na rozruch. Jak będzie ok z laktacja to jutro mały dostanie jej mleczkoKookosowa, kasia1518, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Pewnie na te moje cukry będzie to kiepski pomysł ale nie mam się czym ratować
3 dni mam zastój w WC... Więcej wody piłam i nic. Wzięłam sobie 4sliwki suszone bo inaczej nie drgnie
boje się że z rana cukier będzie ponad normę ale nie mam innego ratunku...
oczywiście waga w górę przy tym! Pewnie jak tak pójdzie to do kolejnej wizyty będzie taki plus jak stąd do Holandii...
Nóżki w górze trzymam. Tak mnie po dzisiejszej wycieczce bolą ;] ale przynajmniej się poruszałam.