X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po byle jakim obiedzie na szybko (pół cheesburgera z warzywami ,kanapka z serem i pomidorem) było 119 :o bylam w szoku! Zobaczymy jak po kolacji bo zaryzykowalam i maslo dalam.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Kokosowa no właśnie o to chodzi, że to wszystko spadnie. Jeśli się ktoś nie obżera a przybiera dużo mimo wszystko, to znaczy że tak po prostu musi być. A wtedy po zabiegu ćwiczyłaś coś? Bo może mięśni miałaś więcej i dlatego waga była większa?
    Silent 17,4? 😲 Ale jesteś drobniutka

Nie. Ja ogólnie jestem lewa do sportu. Jedyny ruch to u mnie praca ( dom dziecko więc to w sumie jak siłownia) ale mięśni to nie mam hehe
    Może to wina hormonów.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, no nie ma sprawiedliwości na tym świecie :D
    Kokosowa, to faktycznie dziwne. Może rzeczywiście hormony

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• silent Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    119 po posiłku to jest dużo? Bo u mnie wszystkie posiłki są między 115 a 120 i się cieszyłam, bo norma jest do 140. Nawet nie straszcie, że to źle :p

3uqruv0.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, 119 to super właśnie! Ja miałam 149 po zdrowym :(

• silent Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Nie no, 119 to super właśnie! Ja miałam 149 po zdrowym :(
    Aaa ok. Mnie raz wyszło 148,jak zamieniłam w śniadaniu jedną kanapkę na kawałek sękacza. Sękacz to cukrzycowe zło :)

3uqruv0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent jest ok ;)

U mnie BMI przed ciążą 32... No więc... Nie wypowiadam się bo to kolejna zmora... Przed Kasprem mialam normalna wagę, a później coś poszło nie tak i zostało... Po połogu walcze z tym żeby nie było wstyd i żeby można było się cieszyć długo zdrowiem...

Teściowa dostała telefon od zaprzyjaznionych z Rabki, ktorzy prowadzą pensjonat, że zaprasza ją teścia szwagra i Kaspra na tydzień :) tak O. Bez żadnej zapłaty itp. Maja wolny pokój 4osobowy a że się stęsknili to mają przyjechać. :P szkoda że najbardziej ja burczalam że bym pojechała a będę siedzieć w domu z kotem teściowej i Melmanem bo Krzysiek ich zawozi. A znają się z czasow gdzie mój mąż miał może 10lat jak pojechali pierwszy raz :)

My już w domu... Ale od razu piętro na dół bo tesc ma urodziny akurat jak będą w Rabce i mama chce z nami posiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 18:10

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Aaa ok. Mnie raz wyszło 148,jak zamieniłam w śniadaniu jedną kanapkę na kawałek sękacza. Sękacz to cukrzycowe zło :)
    Eh no po sękaczu to przynajmniej zrozumiałe, że wybiło. A po tym co ja zjadłam to nie wiem :( muszę resztę na po ciąży zamrozić bo się boję teraz. A swoją drogą to zjadłabym sękacza <3 albo paczkę ciastek hehe

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co 5kg na plusie. Jak dla mnie ok, daje sobie spokojnie luz do 15 😁
    Odwiedziła mnie koleżanka z kilkoma torebkami dla małej 😱
    https://naforum.zapodaj.net/28f68c5e86f0.jpg.html

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WooooW Karoo Ładne mi parę 😮 to masz co przebierać.
    Ja mam 4 pudełka plastikowe z zabawkami dla małego do około roku. Już nawet nie będzie mieć co mu kupować w prezencie bo wszystko ma. Tak tylko myślałam że jak ktoś się będzie pytac to powiem o termometrze skroniowo-czołowym. Bo nawet kocyk do nosidełka moja mama znalazła w NL. Wózek mamy, nosidełko też, bujaczki, tak samo karuzelke. Jedynie to kusi mnie huśtawka Rain Forest z Fischer Price. Sprawdziła się nam nieziemsko z Młodym.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek miałam identyczną huśtawkę tylko bugies z caratero i też była ok :)

Przymierzałam dziś szafę swoją, mamy i nie mam sukienki na chrzciny. Kolejny wydatek. Zamówiłam już sobie w szykowna mama.pl

Witaj synku
  • silent Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Eh no po sękaczu to przynajmniej zrozumiałe, że wybiło. A po tym co ja zjadłam to nie wiem :( muszę resztę na po ciąży zamrozić bo się boję teraz. A swoją drogą to zjadłabym sękacza <3 albo paczkę ciastek hehe

Mnie się śnią krówki po nocach *_* moze jedna dziennie... malutka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 20:26

KasiaP lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa mi mama w końcu kieckę znalazła. Nie wiem jak będę wyglądac na to wesele. K powiedział że będzie ok. A będę mieć taka
    54d6984595d3.jpg

Zobaczymy. To w końcu tylko jeden dzień. Chociaż myślałam że będe mieć coś bardziej stonowanego i w kolorze. Ale trudno. Nie będę musiała wydac kasy, tylko tyle co na buty jakieś. W sumie nawet nie mam ochoty na to wesele :/ nie wiem, najchętniej bym pojechała na parę godzin i do domu bo będzie ciężko wysiedzieć ciągle przy stole z takim brzuchem... Plus czuję po dzisiaj więzadła więc nie wiem co będzie dalej... Oby nie koszmar jak z Młodym bo będę uziemiona na amen w domu...

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f4769d1fb25e.jpg

f67c92f06f6b.jpg

Ja zamówiłam taka. Ta w kwiatki. Ona jest ciążowa i po. Bo jest zwiewna. I ma suwaki do karmienia. Więc liczę że będzie dobra teraz i na imprezy po porodzie też się nada :)

KasiaP lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    My już po rodzinnej sobocie. Wiecie co? Bieganie za trzylatką, która leci za moją siedmiolatką, z miesięcznym dzidziusiem i brzuchem w prawie 8 miesiącu to hardcore 😂 jestem zmęczona. Ale młoda pojechała do taty na noc, więc przynajmniej się wyśpię porządnie.
    Wagowo startowałam też z BMI na granicy, prawie 24 i też każdy mówił, że nie widać po mnie tej wagi. Na plusie mam około 5 kg od wagi sprzed ciąży, ale schudłam i nadrobilam w międzyczasie, więc te kilogramy "pracują". Więcej niż 15 na bank nie zgromadzę, choć może się zdziwie 😋 ale z młodą miałam +16 i w sumie po porodzie, jak wróciłam do domu, ważyłam tylko kilogram więcej niż przed ciąża. Musiałam wody dużo zgromadzić, bo nie wiem co innego.
    Dzisiaj znów usłyszałam, że mam nisko brzuch... I naprawdę nisko czuje młodego. Mam średnie przeczucia, oby do wizyty. Za mocno czuje rozpychanie przy szyjce...
    Wy widzę też aktywnie spędzacie czas. Gratuluję tym, które wreszcie mają "wolne" 😁

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październikowa mama urodziła bobasa 1450 gram :) czyli mamy pierwsza mamę w naszym gronie :)

Kiniorek91, Kookosowa, przedszkolanka:), moni05, Cabrera, Jupik, Kasiulina, kasia1518, KasiaP, silent, nuśka91 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy? Waży całkiem ładnie. :)

Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pozdrowienia z Wrocławia:-)
    Przyleciałam sama z corkami na tydzień. Trochę się bałam ale licze że bedzie fajnie. Oby starczyło mocy by jak najwiecej z dziewczynkami pooglądać. W planach aquaparka/afrykanarium/hydropilis/szukanie krasnali :-)

moni05, Cabrera, Kookosowa, przedszkolanka:), ammarylis, Jupik, sunshine03, KasiaP, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe na krasnale we Wrocławiu jest nawet specjalna aplikacja do szukania :D łapie się jak pokemony xD

Kokosowa 7/10 punktów. Jak zawsze procedura 2doby na rozruch. Jak będzie ok z laktacja to jutro mały dostanie jej mleczko :)

Kookosowa, kasia1518, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie na te moje cukry będzie to kiepski pomysł ale nie mam się czym ratować :( 3 dni mam zastój w WC... Więcej wody piłam i nic. Wzięłam sobie 4sliwki suszone bo inaczej nie drgnie :( boje się że z rana cukier będzie ponad normę ale nie mam innego ratunku... :( oczywiście waga w górę przy tym! Pewnie jak tak pójdzie to do kolejnej wizyty będzie taki plus jak stąd do Holandii...

Nóżki w górze trzymam. Tak mnie po dzisiejszej wycieczce bolą ;] ale przynajmniej się poruszałam.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ