Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrabiam po całym dniu (dojechaliśmy nad morze,przygod i atrakcji milion,padamy! A mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa przy dluzszym chodzeniu..)
Kiniorek diabetolog 8.08.
Uwemhe poprosze,bede wdzieczna😚 wyslalam zaproszenie.
Chleb jem dla diabetyków a drugi mam żytnio razowy aktualnie. A z biedronki to który to?
KasiaP no wlasnie tez sie zastanawialam jak to jest bo ja dluzej jem i dopijam np. Jajko mi sluźy to juz wiem,bo po takim na miekko bylo super a dzisiaj na twardo zjadlam.
Ale ! Przez jazde wstalam o 3:30,pozniej na gloda jechalam i jadlam o 5:40 dopiero i stawiam ze przez to taki cukier. Jak myslicie,ma to sens? Booo po obiedzie 91 bylo a po kolacji teraz 102. Zjadlam 6 posilkow dzisiaj malych i zaraz jem mala kromeczke jako ostatni.
Moni haha moge moge ;p mam na maxa! Ale juz wyczailam,ze lepiej leci z drugiego palca po umyciu bardzo ciepła woda
Silent tak sie zastanawiam jeszcze bo mam taka sama sytuacje czy moze i pomidor nie ponosi? Napisala mi tak Monia ,ze jej babcia nie mogla i kurcze mi póki co pasuje on (lub za długie przerwy i glod).
Cabrera dziekuje 😚😚 do wizyty diabetologa jeszcze walcze i to wśrod kebabow,pizzy,gofrow i lodow..😂
Kiniorek a robilas cos z wagą kiedys czy raczej nic (typu diety,cwiczenia). Domyślam się,że to przykre a juz zwłaszcza w ciazy! Ale powiem Ci,ze sama czasem siostrze dogryzam bo jest 3 lata mlodsza ode mnie i jak ja rodzilam Pole to ona miala 6pak,chodzila na pole dance,cwiczyla a od kiedy ma chlopa to cos tam owszem czasem pobiega ale ogolnie obzera się i tylko mi fotki wysyla. Za rok slub i bedzie ryk,ze jest gruba no ale na własne życzenie bo potrafi byc szczupla,zdrowa..tak ja motuwuje haha no ale tu akurat jej to psychicznie nie boli bo jest świadoma.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja przytylam juz jakies 12-13 kg. Mam brzuch porównywalny jak w ciąży z córką gdzieś w 35 tygodniu.
Zgubimy dziewczyny te wszystkie kg dzieci z nas to wyciagna
A hormony swoja drogą... Ktos coś mi tez powie co kiedyś przyjelabym jako żart odwracam sie i rycze...
Dzisiaj nd a ja wysprzatalam dom i 3 prania zrobilam... Myslalam ze odlece, za duzo na raz ale juz nie moglam patrzec na ten balagan. -
Przedszkolanka tak
W zeszłym roku w styczniu ważyłam 10kg mniej niż na początku ciąży. A później chyba rok mi nie podszedł. Poronienie. Męża choroby, teścia udar... I chyba jakoś tak poszło psychicznie i hormonalnie... A nie jadłam nic więcej i nic mniej niż wcześniej...
-
O tak, jestem za grupą wsparcia w zrzucaniu nadprogramowych kg po ciąży.
Ja dla odmiany się zasmuciłam dwoma rozstepami na brzuchu... W pierwszej ciąży zero. A teraz jak się posypia to będę tygrysem 😔
Rany, dziewczyny jaka ja jestem spełniona i szczęśliwa z tego sprzątania! 🙉 Jutro kilka poprawek, plan jest na dodatkowe regały itd. W ogóle istnieje ten syndrom wicia gniazda, bo dopiero dziś przejrzałam jak to zorganizować, wcześniej nie miałam totalnie pomysłu jak się pomiescimy... Szok 🤯
Padam na pysk, ale jest mi tak dobrze... Do połowy sierpnia wyrobię się że wszystkim.
Wrzesień będzie dla mojej córki i chce ją wesprzeć na 200% w tym trudnym okresie rozpoczęcia szkoły. To coś nowego, będzie mnie potrzebować, a ja będę. 😊Kookosowa, nuśka91, Aaga, Goemi lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja jeszcze tydzień do pracy. Potem jeszcze 5 przyjdę ogarnę księgowość i siedzę w domu. Mam nadzieję że mi się uda na prawdę nie robić nic większego z działalnością. Boję się jednak że jyz mogę urodzić 26 sierpnia skoro 26 września mam naturalny termin i zabraknie mi czasu.
Priorytet kupić i spakować kosmetyki i rzeczy do szpitala i ogarnąć rzeczy córki. Zamówić wózek. Jak to ogarnę to będzie ok. Dobrze ze sprzątać nie muszę bo mam Panią co przychodzi co 2 tyg. A co drugi tydzień my coś tam zrobimy sami ale nie jakos że spina.moni05 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór, ja sobie czytam nocą 😉
Sarrrra co do męża to trudna sprawa. Myślę, że w sprawie ewentualnego rozwodu lub podjęcia decyzji o zostaniu razem za bardzo tutaj nie doradzimy na forum, bo to trzeba dokładnie znać całą sytuację najlepiej na żywo. Ale prawdą jest to co piszą dziewczyny, że nie wygrasz z jego matką i nie zmusisz go w żaden sposób by Ciebie słuchał a jej nie. Szkoda tylko, że Wasze małżeństwo cierpi przez osobę trzecią... Pamiętaj mimo wszystko, że tutaj jesteśmy na forum po to, żeby się wspierać i jeżeli potrzebujesz to możesz się tutaj "wygadać". Na pewno czy z mężem czy bez dasz sobie ze wszystkim radę.
Kiniorek waga nie jest najważniejsza. Rozumiem, że musiałaś się wyplakać po takim komentarzu... Ja zwłaszcza w ciąży też tak mam, że ktoś mi coś powie niekoniecznie miłego to udaje, że jest ok, a potem muszę sobie poryczeć w samotności. Będzie dobrze, masz już nawet plan powrotu do formy, a myślę że jesteś bardzo konsekwentna. Czasami kolejna ciąża powoduje, że organizm się odblokowuje i jest bardziej podatny na zmiany niż wcześniej. Poza tym podobasz się mężowi, czego chcieć więcej😉
A ja dzisiaj trochę przymusiłam męża, żeby obejrzał ze mną "Jak urodzić i nie zwariować" 😉 w sumie myślałam, że to będzie trochę lepsze, ale ujdzie. Zawsze mogę z tego wynieść jakiś morał jak znowu będę mojemu mówić, żeby był ze mną przy porodzie, że w filmie wszyscy faceci byli przy swoich kobietach 😁 w sumie najbardziej podobało mi się, że każda kobieta miała inną sytuację. Jedna przechodziła bardzo ciężko ciążę, druga super, trzecia taka pracoholiczka i był też przypadek adopcji i poronienia. Jak nie widziałyście to myślę, że to jest dobry czas na takie filmy, ale nie nastawiajcie się na nie wiadomo co 😉
A jak znacie jakieś super filmy o ciąży, ale takie naprawdę super to możecie mi polecić☺️ -
Dzień dobry. Niby wolne a ja znowu od 6 na nogach
Kiniorek przykra sprawa z tą mamą, trzeba jej wprost powiedzieć żeby oszczędziła sobie takie komentarze, bo sprawia Ci to przykrość! Może nie do końca sobie sprawę z tego zdaje?
Przedszkolanka,wszystko co wymieniłaś może mieć wpływ. Często czytam na grupie cukrzycowej, że komuś pomidory nie służą, zwłaszcza z rana na śniadanie. Ja na szczęście mogę jeść i jem na kilogramy wręcztak samo długie przerwy. Wczoraj np. miałam znowu 140 po obiedzie i tak się zastanowiłam o co może chodzić. A tu miałam przerwę prawie 6 godzin bo książkę czytałam i się nie mogłam oderwać. Czyli to też jak najbardziej wpływa.
Brunetka, super że mąż się zreflektował. Jednak trzeba tym chłopom wprost mówić wszystko bo sami najwyraźniej nie myślą
Miłego poniedziałku :*brunetka91 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja jak zwykle ledwo wstałam. Mogę spać i spać. Dziś muszę oddać mocz a rano był kurier. Co trzy tygodnie mi przynosi Oriflame i zawsze wpada rano. Już mnie widział prosto z łóżka, z pod prysznica, z mokrą głową, niepomalowana, no chłopu raczej nie zaimponuje hehe
Ja z filmów oglądałam tully ale jest dosyć cieKi jak na ciążowy mózg. Ale obejrzeć warto bo przedstawia sedno po porodzie.
Mogę polecić lekkie książki o babkach które muszą swoje życie przewartosciowac gdy nagle zjawia się ciąża ( nieplanowana)
Rebbeca eckler-wpadka ( są 3 tomy)
Ruda green - notatki przyszłej matki ( dwie części)
Zabawkę i lekkie do poczytania
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hej dziewczyny:-)
Kciuki za wizyty.Moja będzie w piątek,nie mogę się doczekać,ciekawa jestem czy mala okrecila się bo ostatnio główka na górze była:-)
Kiniorek ja też mam problemy z wagą,odkąd urodziłam syna tyje i chudne na przemian i to nie po kilka ale po kilkanaście kg...
Od października możemy się wspierać w odchudzaniu:-)Mam nadzieję że mała bedzie chciala pic z piersi i wyssie ze mnie chociaż kilka zbednych kg:-)
-
Zazdroszczę Ci Kokosowa tego spania 😋 ja jestem bardziej zmęczona tą nocą niż wypoczeta... Ale śpij sobie na zdrowie 😁
W ogóle mam zakwasy straszne po tym wczorajszym przedsięwzięciu. 😅 Ale dzisiaj z siostrą kończę takie drobiazgi i naprawdę - jest mega.
We wtorek USG III trymestru, w środę mogę odebrać dodatkową komodę 😊
No i wczoraj skończyłam 30tc, dzisiaj już pelnoprawnie witam się z trójka z przodu 🤯
Miłego dnia kochane 😘KasiaP, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, wiktoriaa, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry w kolejny cieplutko dzień.
Kiniorek znam ten ból, chyba każda z nas usłyszała jakiś komentarz na swój temat będąc w ciąży. Ja na ostatniej imprezie też od mamy usłyszałam że jestem taka gruba że mogłabym już rodzic. I wybuchłan przy wszystkich. Może nie potrzebnie bo świadkiem była cała rodzina, ale powiedziałam że jedyne o czy kobieta w zaawansowanej ciąży marzy to usłyszeć jaka jest gruba i wielka. I nazywanie mnie grubasem naprawdę to miód na serce. Zaraz któraś z ciotek żeby rozładować atmosferę wypaliła jak pięknie wyglądam. Ale niesmak pozostał. Potem mnie przeprosiła. A sama ma nadwagę i brzuch dość duży. I płacze bo ktoś jej powie że utyla.
Co do wagi ja mam jakieś +10 według karty ciąży, ale tak naprawdę to +12kg. Dużo więcej niż w pierwszej ciąży bo wtedy na diecie cukrzycowej przybyło mi łącznie 10kg do końca i tydzień po porodzie ważyłam tyle co przed.
Moim zdaniem nie ma co się przejmować. Normalny przyrost przy prawidłowym BMI to 11 do 16kg. Więc raczej należy się martwić jak przybywa tylko 5-7kg a waga przed ciąża była w normie. Ten zapas tłuszczu to tylko 2kg i są potrzebne po porodzie do prawidłowej laktacji.
Samo dziecko waży 3,5kg, macica 1,5, woda 3kg,lozysko 1kg, w biuście do 2kg. Do tego ilość krążące dodatkowej krwi to min 1kg.
Wszystko zależy oczywiście od kobiety i dziecka, ale ciąża to nie czas na odchudzanie.
Wczoraj wyciągnęłam rzeczy po synku. I jeny jakie żółte plamy. Polezaly 4lata w kartonie i na niektórych rzeczach dramatyczne przebarwienia. A sama pralam i pakowalam więc jestem pewna że były czyste. W kartonie nadal utrzymywał się zapach lovelli
I miałam coś dokupić ale mam tego tyle że bez sensu, czasem tylko córcia będzie w body w samochody hehe ale mam też trochę różu i kroliczkow po kuzynki córce.
Z mężem już się dogadaliśmy, za to moja mama zrobiła mi jazde. Poryczalam się wieczorem. Aż się boję o córkę, w tej ciąży płaczę i się denerwuje, z synem miałam dużo spokojniejszy czas.
Ps. Jakie macie wózki? -
Dzień dobry. Ale żeście naskrobaly w weekend 😉 Wesele udane, no ale nie da sier ukryć- ciężko z tym brzuchem. Potanczylismy trochę, zjadłam i o 1 byliśmy w domu. A potem przez weekend dochodzilam do siebie.
W nocy bolały mnie nogi, no nie mogłam sobie miejsca i pozycji znaleźć. Do tego gorąco, padał deszcz i przechodziła burza. Ledwo na oczy widzę.moni05, Kookosowa, KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:-)
We wrocławiu jest tak gorąco że nie wiem co powiedzieć. Nie mam się gdzie schowaća dziś w planach zoo. Robie tu tyle kilometrow z dziewczynkami. I byłoby łatwiej gdyby było chłodniej.
Przedszkolanka napisz mi maila jakiego nasz tutaj prosze.
Pomidor wielu dziewczynom podnosi.
Moj organizm pracuje jak w zegarku u musze jesc co 3 godz max bo czuje osłabienie i głowa zaczyna boleć z głodu.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam Was w końcu. Urlop mężowi się skończył i koniec sielanki 😊
Byłam na usg w lux medzie idą na rekord 3 minuty. Przy ostatnim obiecałam sobie, że już nie pójdę bo szkoda czasu, ale poszlam
Mała główka na górze, waga 1,3 kgi łożysko podobno na przedniej ścianie. Tyle wie, a i córka potwierdzona 😊
Trzeba za 2 tygodnie prywatnie się umówić i tyle 😁przedszkolanka:), Kasiulina, moni05, nuśka91, KasiaP, Dominika32, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Adella i tak podziwiam,bo ja w 27 tyg.do 21 ledwo pociąglam😂
A wczpraj ledwo wrócilam z promenady do pokoju tak lędźwia dawały..
Kciuki za wizyty w tym tygodniu!
Monia ostatnia prosta🤗
A z kilogramami nie ma się co porownywac,każda ma inny wiek/wage/bmi/wzrost ale kazda bez wyjątku najpiękniejszy ma brzuszek 😍😍
Bedzie akcja zrzucania od stycznia
Z tej okazji dzisiaj zjem według zalecenia dr kreciolka za kaźda(w koncu lody podobno odchudzaja😀) !
A wszyscy co mnie tu pytaja o miesiąc tak a propo brzucha to mowia że mala pileczka tylko 😀 a ja czuję wielkiego arbuza 😀
Miłego dnia:*moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Cześć dziewczyny:-)
We wrocławiu jest tak gorąco że nie wiem co powiedzieć. Nie mam się gdzie schowaća dziś w planach zoo. Robie tu tyle kilometrow z dziewczynkami. I byłoby łatwiej gdyby było chłodniej.
Przedszkolanka napisz mi maila jakiego nasz tutaj prosze.
Pomidor wielu dziewczynom podnosi.
Moj organizm pracuje jak w zegarku u musze jesc co 3 godz max bo czuje osłabienie i głowa zaczyna boleć z głodu.
Mój mail: [email protected]
Prosze nie cytujcie bo usunę.