Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja dziś zaczęłam dzień od płaczu bo moja kochana Mama i mąż myślą że ja mam niespożyte siły na wszystko i nawet nie pomyślą zeby mi pomóc choć by w sprzataniu.Chodza obrazeni bo się odezwałam że bałagan to się łatwo robi ale ze wszystkim ja zostanę same.😒
Przeczytałam dziś na FB taki artykuł o rzeczach bambusowych podzielę się z Wami :
https://m.ekonsument.pl/s156_wlokna_bambusowe.html wszystko szkodzi ale czasem dobra reklama napędza sprzedaż a to nie koniecznie takie zdrowe wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:17
-
Dzień Dobry Wszystkim i miłego dnia
KasiaP ja tak miałam prawie dwa tygodnie, że wstawałam między 6 a 7. Teraz sobie budzik nastawiam na 8:15 bo inaczej bym już o 9 wstawała
Odnośnie wózków my mamy Adamex Pajero Alu 3w1.
Kiniorek nie martw się każda z nas się boryka z tymi komentarzami i kilogramami. Tak jak dziewczyny piszą w odpowiednim czasie będzie wielka wspólna akcja chudnięcie!
Ja też się witam z 3 z przodu - zostało równe 10 tygodni do prawdopodobnego terminu rozwiązaniaWizyta dokładnie za tydzień jakoś czuję, że Julka albo się ułożyła poprzecznie albo już główką w dół.
Basiu wy jutro przepływy? Daj znać koniecznie jak wyniki, jak waga i który tydzień!
moni05, KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Hej. A ja chciałam powiedzieć że mój narzeczony jest wspaniały. Dwa miesiące nie ma mnie w domu a on wszystko ogarnia. Pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy i wszystko. Przywozi nam pyszne jedzonko cały czas, jest tu codziennie. Może 4 razy go nie było na te dwa miesiące bo był juz bardzo zmęczony. Mimo ze pracuje w tygodniu codziennie i jest w domu dopiero po 17 to zawsze ma dla nas czas i ogarnia resztę. Jest cudowny i wiem że bez niego nie dałabym rady. Kocham go i jestem z niego mega dumna. Jestem szczęśliwa że będę mogła zostać jego żoną
każdemu życzę takiego wsparcia w drugiej osobie bo to nieocenione... Łukasz i Filipek to najlepsze co mnie do tej pory w życiu spotkało ❤
Aaga, sunshine03, KasiaP, nuśka91, Dominika32, kalcia, ammarylis, ammarylis, ammarylis, moni05, ManiaM, sandrina22, _nova, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, Kinga82, adella1, Sarrrra, lena198808, kasia1518, brunetka91, Karooo93, Cabrera, mia4444, Jupik, japonka, Goemi, Kasiulina lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Ja dopiero co wstaje... Nie śpię ostatnio całe noce. Chyba po 4 dopiero zasnęłam. Jest mi gorąco, nie potrafię się ułożyć, komary mnie gryzą. Masakra 😡 Wiecie może czy mogę używać Raid na komary? Mam taki do kontaktu w płytkach, ale po włączeniu jakąś godzinę ma tak bardzo intensywny zapach, że uznałam że nie będę tego używać, ale może przesadzam.
-
Dzięki dziewczyny :* jesteście cudowne :*
Nuska kup sobie płytki dla dzieci. Nie są tak intensywne. Ja mam taki na komary do kontaktu ale płyn.
Mój kombinuję żeby pożyczyć jakiś bagażnik na dach ale nie mam od kogobo byśmy pojechali tam na ten piątek i sobotę ale się z bagażami nie zmiescimy
-
Basiu, to cudownie, ze partner tak się sprawdza w tej trudnej sytuacji. Ja na swojego tez narzekam czasem, bo idealny nie jest, ale w takim sytuacjach tez staje na wysokości zadania zawsze no i takie sytuacje jak szpital zawsze bardzo nas do siebie zbliżają.
Ja wszystko czytam i się nie odzywam, bo tez mieliśmy wesele w piątek i w sobotę poprawiny. Przez to ze byłam w szpitalu te 6 dni to mieliśmy nie isc, bo się bałam, odwołałam paznokcie i fryzjera jak tylko trafiłam do szpitala. Mąż solidarnie miał zostać żenada i córka w domu. Ale ja tak zaczęłam mówić, ze to nasza rodzina najbliższa, jego brat cioteczny, z którym się wychowywał i ze może do urzędu chociaż pójdziemy. No to jak do urzędu to i na obiad od razu, zjemy i wrócimy, żeby mu nie było przykro. A ja panika, ze odrost na włosach i paznokciach, rodziny obie zamożne i to będzie bal nie wesele i trochę będę się złe czuła taka nieogarnięta. I w czwartek rano dzwonię do kosmetyczki, ze wiem ze to nierealne ale spróbować trzeba czy może ma coś wilnego, a ona ze ktoś właśnie odwołał i mam przyjechać na 18no to idąc za ciosem dzwonię do swojej fryzjerki do której rekiny na za 3 miesiące, a ona mówi, ze w piątek na 12 włosów ktoś odwołał, wiec zrobi mi odrost i mnie na to wesele uczesze
i jeszcze większe szczęście takie, ze dostałam w końcu zasiłek z zusu , w sumie niecałe 3 tygodnie odkąd księgowa złożyła wszystkie dokumenty. Ze szczęścia aż się popłakałam
a w dzień wesela tak dobrze się czułam jak nigdy. Nawet zatańczyłam z mężem i przyjacielem i panem młodym
szaleństwo. Wszyscy mowili, ze wyglądam przepięknie w ciąży i powinnam chodzić w
niej całe życie. Nasza córka była zachwycona i ciagle tańczyła z tata na rękachi z dziadkiem a potem ze wszystkimi już oby tanczyc. O 23 przyszła do mnie ba kolana i zasnęła i spała w wózku przy stoliku a my siedzieliśmy do 2 w nocy! Chciałam żeby mąż się wybawił a ja na prawdę dobrze się czulam no i mnóstwo przyjaciół moich było i rodzina- było super. Cieszę się ze poszliśmy
A w środę w końcu usg III trymestrujedziemy z córeczka, bo obiecałam ze raz ja zabiorę.
moni05, sandrina22, nuśka91, Kookosowa, KasiaP, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Dziewczyny a co do tycia to naprawdę czasami zależy tylko od organizmu. Żona mojego lekarza jest naprawdę bardzo bardzo fit, nie jedzą glutenu, mięso raz w tygodniu tylko steki, wędlina tylko opalana wiśniowym drewnem, piją tylko wodę, ćwiczą regularnie i przytyła w ciąży 35 kg. Dlatego mój lekarz sprawdza czy nie ma się cukrzycy itp ale nie jest wagowym terrorysta o jakich się słyszy, że lekarze pilnują bardzo wagi w ciąży.
moni05, Kookosowa, nuśka91 lubią tę wiadomość
Paulina -
Uwemhe wrote:Przedszkolanka a co jesz na sniadanie?
Jaki chleb? Wydaje mi sie ze on ci nie sluzy. W biedronce jest 7 ziaren i noe podnosi za bardzo cukru. Chleb o niskim ig tez. Na fb na forum cukrzyca ciążowa jest przepis na buleczki z maki 1850 ten to wogole jest wypas bo pieknie utrzymuje cukier na dobrym poziomie.moze za mało warzyw tez dodajesz?
Ja bylam u dietetyk i zaplacilam 320 a w sumie nie skorzystałam z tej diety. Bardziej czasami czerpie inspiracje. Moge ci przeslać jesli podasz maila. Ona mi przesyla co tydzien menu.
Dwom dziewczynom przesylalam chcecie na kolejne tygodnie?
o ja tez bym poprosiłajeśli można
-
Tak dziewczyny już będziemy kończyć 31 tydz, więc brakować nam będzie tygodnia do upragnionych 32, potem walczymy o 34... jutro przepływy i biometria więc zobaczymy.
moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, kalcia, nuśka91, Cabrera, Jupik, Kasiulina lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Dzień dobry wszystkim
Ja jestem zmordowana upałem. Dzisiaj zrobiłam rajd po połowie aptek w mieście w poszukiwaniu leków od endo. Nic nigdzie nie ma. Aż na pocieszenie sobie kawałek pizzy w piekarni kupiłam.
Miałam w planach zacząć pranie, ale postanowiłam że będę robić NIC
Basia wspaniale, że masz takie wsparcie od partnera
Konieczynka my zamówiliśmy Bebetto Vulcano - stwierdziliśmy, że na początek coś taniego wystarczy, byle miało w miarę amortyzatory na spacery po lesie (a mamy w pobliżu). Na lato dopiero kupimy jakąś wypasioną spacerówkę, żeby mało miejsca zabierała i była lekka.
-
Uwemhe wrote:Przedszkolanka a co jesz na sniadanie?
Jaki chleb? Wydaje mi sie ze on ci nie sluzy. W biedronce jest 7 ziaren i noe podnosi za bardzo cukru. Chleb o niskim ig tez. Na fb na forum cukrzyca ciążowa jest przepis na buleczki z maki 1850 ten to wogole jest wypas bo pieknie utrzymuje cukier na dobrym poziomie.moze za mało warzyw tez dodajesz?
Ja bylam u dietetyk i zaplacilam 320 a w sumie nie skorzystałam z tej diety. Bardziej czasami czerpie inspiracje. Moge ci przeslać jesli podasz maila. Ona mi przesyla co tydzien menu.
Dwom dziewczynom przesylalam chcecie na kolejne tygodnie?
Ja jem właśnie 7 ziaren.. bo 100% żytni z naszej piekarni mi wybijał cukier, więc chyba miał jakieś domieszki.. i tak samo IG - u nas jest niestety z dodatkiem mąki pszennej i o ile po godzinie cukier był 'w normie" to jak z ciekawości zmierzyłam po 45 minutach to wtedy były po nim wyrzuty cukru większe ;/ Więc żuję ten 7 ziaren :p chociaż po 2 miesiącach prawie, już mi się trochę przejadłwięc chyba upiekę swój żytni
-
kasia1518 wrote:Kiniorek czemu juz zakładasz że za rok nic? Masz już dużego synka A drugi będzie idealny wiekowo na wakacje ☺ my tam już planujemy że wyjeżdżamy na tydzień albo do Grecji albo Chorwacji i dzieci będą 9mcy i prawie 2 lata.
Może jak mąż wróci we wtorek to zaplanujcie sibie jakis wypad na dzień- dwa we dwoje? Wtedy na pewno samopoczucie Ci się poprawi ☺
Kasia jadę z TobąMy już też planujemy Cro
W zeszłym roku byliśmy z młodą jak miała 8 miesięcy i było super
Teraz trochę z nią gorzej z podróżami, ale mam nadzieje, że za rok da radę
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Jak gorąco!! Poszłam do laboratorium i do Biedronki z córką na spacer. Wróciłam i ledwo żyjemy. Zero cienia ( więcej tych drzew niech wycinają będzie napewno przyjemniej).
Basiu cieszę się razem z tobą. Gratuluje narzeczonego. W takich momentach jak masz na kogo liczyć to znaczy że dobrze trafiłaś. Nadal trzymam kciuki
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
eemmiilliiaa wrote:Cześć dziewczyny
macie może jakieś sprawdzone sposoby na hmmm zaparcia?
Byłabym bardzo wdzięczna za rady z pierwszej ręki.
Miłego dnia!
Nie chce denerwować tekstami o diecie. Hehe u mnie w pierwszej ciąży był dramat z wyróżniaiem. Do tego stopnia że pojawiły się hemoroidy które potem musiałam operować.
Ale wracając do tematu...
Sałata i sałatki typu greckie (tylko uwaga na wzdęcia)
Kiwi 3szt jednego dnia
Śliwki suszone i duuuuzo wody.
Buraki gotowane
Siemię lniane
Colon C do każdego jogurtu
I bardzo dużo pij wody.
Możesz też lactuloze i coś z macrogoli z apteczny h rzeczy, jest też laximama takie w saszetkach. Ja musiałam wypić 3szt żeby coś ruszyło. Taki kisiel się robi.eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję wszystkim za rady
generalnie moja dieta jest całkiem zdrowa, staram się jak mogę, tym bardziej, że jest lato, więc jest lepszy dostęp do fajnego jedzenia
będę próbować Waszych sposobów
W Świnoujściu też gorąco, ale u nas jest zawsze ciut chłodniej niż w pozostałych częściach Polski
U nas wczoraj skończył się 29 tydzieńdzielę się moimi +10 kg
Kookosowa, ManiaM, brunetka91, moni05, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość