X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś zaczęłam dzień od płaczu bo moja kochana Mama i mąż myślą że ja mam niespożyte siły na wszystko i nawet nie pomyślą zeby mi pomóc choć by w sprzataniu.Chodza obrazeni bo się odezwałam że bałagan to się łatwo robi ale ze wszystkim ja zostanę same.😒
    Przeczytałam dziś na FB taki artykuł o rzeczach bambusowych podzielę się z Wami :
    https://m.ekonsument.pl/s156_wlokna_bambusowe.html wszystko szkodzi ale czasem dobra reklama napędza sprzedaż a to nie koniecznie takie zdrowe wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:17

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko- na tym weselu były jeszcze dwie ciężarne, w tym jedna chyba w bardziej zaawansowanej ciąży (albo na równi, ciężko to ocenić😉). Tak wywijala na parkiecie że ja bez ciąży tak nie potrafię😀😃

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim i miłego dnia :)

KasiaP ja tak miałam prawie dwa tygodnie, że wstawałam między 6 a 7. Teraz sobie budzik nastawiam na 8:15 bo inaczej bym już o 9 wstawała :D

Odnośnie wózków my mamy Adamex Pajero Alu 3w1.

Kiniorek nie martw się każda z nas się boryka z tymi komentarzami i kilogramami. Tak jak dziewczyny piszą w odpowiednim czasie będzie wielka wspólna akcja chudnięcie!

Ja też się witam z 3 z przodu - zostało równe 10 tygodni do prawdopodobnego terminu rozwiązania :D Wizyta dokładnie za tydzień jakoś czuję, że Julka albo się ułożyła poprzecznie albo już główką w dół.

Basiu wy jutro przepływy? Daj znać koniecznie jak wyniki, jak waga i który tydzień!

moni05, KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na inf od Ciebie Basia. Zobacz już masz jeśli się nie mylę 31 tydzień i ciągle dajecie radę.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja chciałam powiedzieć że mój narzeczony jest wspaniały. Dwa miesiące nie ma mnie w domu a on wszystko ogarnia. Pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy i wszystko. Przywozi nam pyszne jedzonko cały czas, jest tu codziennie. Może 4 razy go nie było na te dwa miesiące bo był juz bardzo zmęczony. Mimo ze pracuje w tygodniu codziennie i jest w domu dopiero po 17 to zawsze ma dla nas czas i ogarnia resztę. Jest cudowny i wiem że bez niego nie dałabym rady. Kocham go i jestem z niego mega dumna. Jestem szczęśliwa że będę mogła zostać jego żoną :) każdemu życzę takiego wsparcia w drugiej osobie bo to nieocenione... Łukasz i Filipek to najlepsze co mnie do tej pory w życiu spotkało ❤

Aaga, sunshine03, KasiaP, nuśka91, Dominika32, kalcia, ammarylis, ammarylis, ammarylis, moni05, ManiaM, sandrina22, _nova, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, Kinga82, adella1, Sarrrra, lena198808, kasia1518, brunetka91, Karooo93, Cabrera, mia4444, Jupik, japonka, Goemi, Kasiulina lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co wstaje... Nie śpię ostatnio całe noce. Chyba po 4 dopiero zasnęłam. Jest mi gorąco, nie potrafię się ułożyć, komary mnie gryzą. Masakra 😡 Wiecie może czy mogę używać Raid na komary? Mam taki do kontaktu w płytkach, ale po włączeniu jakąś godzinę ma tak bardzo intensywny zapach, że uznałam że nie będę tego używać, ale może przesadzam.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* jesteście cudowne :*

Nuska kup sobie płytki dla dzieci. Nie są tak intensywne. Ja mam taki na komary do kontaktu ale płyn.

Mój kombinuję żeby pożyczyć jakiś bagażnik na dach ale nie mam od kogo :/ bo byśmy pojechali tam na ten piątek i sobotę ale się z bagażami nie zmiescimy

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, to cudownie, ze partner tak się sprawdza w tej trudnej sytuacji. Ja na swojego tez narzekam czasem, bo idealny nie jest, ale w takim sytuacjach tez staje na wysokości zadania zawsze no i takie sytuacje jak szpital zawsze bardzo nas do siebie zbliżają.

Ja wszystko czytam i się nie odzywam, bo tez mieliśmy wesele w piątek i w sobotę poprawiny. Przez to ze byłam w szpitalu te 6 dni to mieliśmy nie isc, bo się bałam, odwołałam paznokcie i fryzjera jak tylko trafiłam do szpitala. Mąż solidarnie miał zostać żenada i córka w domu. Ale ja tak zaczęłam mówić, ze to nasza rodzina najbliższa, jego brat cioteczny, z którym się wychowywał i ze może do urzędu chociaż pójdziemy. No to jak do urzędu to i na obiad od razu, zjemy i wrócimy, żeby mu nie było przykro. A ja panika, ze odrost na włosach i paznokciach, rodziny obie zamożne i to będzie bal nie wesele i trochę będę się złe czuła taka nieogarnięta. I w czwartek rano dzwonię do kosmetyczki, ze wiem ze to nierealne ale spróbować trzeba czy może ma coś wilnego, a ona ze ktoś właśnie odwołał i mam przyjechać na 18 :) no to idąc za ciosem dzwonię do swojej fryzjerki do której rekiny na za 3 miesiące, a ona mówi, ze w piątek na 12 włosów ktoś odwołał, wiec zrobi mi odrost i mnie na to wesele uczesze :D i jeszcze większe szczęście takie, ze dostałam w końcu zasiłek z zusu , w sumie niecałe 3 tygodnie odkąd księgowa złożyła wszystkie dokumenty. Ze szczęścia aż się popłakałam :D a w dzień wesela tak dobrze się czułam jak nigdy. Nawet zatańczyłam z mężem i przyjacielem i panem młodym :D szaleństwo. Wszyscy mowili, ze wyglądam przepięknie w ciąży i powinnam chodzić w
    niej całe życie. Nasza córka była zachwycona i ciagle tańczyła z tata na rękach :D i z dziadkiem a potem ze wszystkimi już oby tanczyc. O 23 przyszła do mnie ba kolana i zasnęła i spała w wózku przy stoliku a my siedzieliśmy do 2 w nocy! Chciałam żeby mąż się wybawił a ja na prawdę dobrze się czulam no i mnóstwo przyjaciół moich było i rodzina- było super. Cieszę się ze poszliśmy :)

A w środę w końcu usg III trymestru :) jedziemy z córeczka, bo obiecałam ze raz ja zabiorę.

moni05, sandrina22, nuśka91, Kookosowa, KasiaP, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do tycia to naprawdę czasami zależy tylko od organizmu. Żona mojego lekarza jest naprawdę bardzo bardzo fit, nie jedzą glutenu, mięso raz w tygodniu tylko steki, wędlina tylko opalana wiśniowym drewnem, piją tylko wodę, ćwiczą regularnie i przytyła w ciąży 35 kg. Dlatego mój lekarz sprawdza czy nie ma się cukrzycy itp ale nie jest wagowym terrorysta o jakich się słyszy, że lekarze pilnują bardzo wagi w ciąży.

moni05, Kookosowa, nuśka91 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Przedszkolanka a co jesz na sniadanie?
    Jaki chleb? Wydaje mi sie ze on ci nie sluzy. W biedronce jest 7 ziaren i noe podnosi za bardzo cukru. Chleb o niskim ig tez. Na fb na forum cukrzyca ciążowa jest przepis na buleczki z maki 1850 ten to wogole jest wypas bo pieknie utrzymuje cukier na dobrym poziomie.moze za mało warzyw tez dodajesz?
    Ja bylam u dietetyk i zaplacilam 320 a w sumie nie skorzystałam z tej diety. Bardziej czasami czerpie inspiracje. Moge ci przeslać jesli podasz maila. Ona mi przesyla co tydzien menu.

Dwom dziewczynom przesylalam chcecie na kolejne tygodnie?

o ja tez bym poprosiła :) jeśli można :)

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny już będziemy kończyć 31 tydz, więc brakować nam będzie tygodnia do upragnionych 32, potem walczymy o 34... jutro przepływy i biometria więc zobaczymy.

moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, kalcia, nuśka91, Cabrera, Jupik, Kasiulina lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Ja jestem zmordowana upałem. Dzisiaj zrobiłam rajd po połowie aptek w mieście w poszukiwaniu leków od endo. Nic nigdzie nie ma. Aż na pocieszenie sobie kawałek pizzy w piekarni kupiłam.
    Miałam w planach zacząć pranie, ale postanowiłam że będę robić NIC :D

Basia wspaniale, że masz takie wsparcie od partnera :)

Konieczynka my zamówiliśmy Bebetto Vulcano - stwierdziliśmy, że na początek coś taniego wystarczy, byle miało w miarę amortyzatory na spacery po lesie (a mamy w pobliżu). Na lato dopiero kupimy jakąś wypasioną spacerówkę, żeby mało miejsca zabierała i była lekka.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) macie może jakieś sprawdzone sposoby na hmmm zaparcia? :) Byłabym bardzo wdzięczna za rady z pierwszej ręki.
    Miłego dnia! ;)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemmiilliia u mnie sprawdza się kompot z suszonych śliwek, albo dużo świeżych surowych albo jogurt naturalny z płatkami orkiszowymi.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia u mnie kawa,jabłka i owsianka ;) a czasem nic..

Basiu same dobre wiadomo póki co🤗

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Przedszkolanka a co jesz na sniadanie?
    Jaki chleb? Wydaje mi sie ze on ci nie sluzy. W biedronce jest 7 ziaren i noe podnosi za bardzo cukru. Chleb o niskim ig tez. Na fb na forum cukrzyca ciążowa jest przepis na buleczki z maki 1850 ten to wogole jest wypas bo pieknie utrzymuje cukier na dobrym poziomie.moze za mało warzyw tez dodajesz?
    Ja bylam u dietetyk i zaplacilam 320 a w sumie nie skorzystałam z tej diety. Bardziej czasami czerpie inspiracje. Moge ci przeslać jesli podasz maila. Ona mi przesyla co tydzien menu.

Dwom dziewczynom przesylalam chcecie na kolejne tygodnie?

Ja jem właśnie 7 ziaren.. bo 100% żytni z naszej piekarni mi wybijał cukier, więc chyba miał jakieś domieszki.. i tak samo IG - u nas jest niestety z dodatkiem mąki pszennej i o ile po godzinie cukier był 'w normie" to jak z ciekawości zmierzyłam po 45 minutach to wtedy były po nim wyrzuty cukru większe ;/ Więc żuję ten 7 ziaren :p chociaż po 2 miesiącach prawie, już mi się trochę przejadł :P więc chyba upiekę swój żytni :)

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Kiniorek czemu juz zakładasz że za rok nic? Masz już dużego synka A drugi będzie idealny wiekowo na wakacje ☺ my tam już planujemy że wyjeżdżamy na tydzień albo do Grecji albo Chorwacji i dzieci będą 9mcy i prawie 2 lata.

Może jak mąż wróci we wtorek to zaplanujcie sibie jakis wypad na dzień- dwa we dwoje? Wtedy na pewno samopoczucie Ci się poprawi ☺

Kasia jadę z Tobą :D My już też planujemy Cro :) W zeszłym roku byliśmy z młodą jak miała 8 miesięcy i było super :) Teraz trochę z nią gorzej z podróżami, ale mam nadzieje, że za rok da radę :D

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gorąco!! Poszłam do laboratorium i do Biedronki z córką na spacer. Wróciłam i ledwo żyjemy. Zero cienia ( więcej tych drzew niech wycinają będzie napewno przyjemniej).

Basiu cieszę się razem z tobą. Gratuluje narzeczonego. W takich momentach jak masz na kogo liczyć to znaczy że dobrze trafiłaś. Nadal trzymam kciuki :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) macie może jakieś sprawdzone sposoby na hmmm zaparcia? :) Byłabym bardzo wdzięczna za rady z pierwszej ręki.
    Miłego dnia! ;)

Nie chce denerwować tekstami o diecie. Hehe u mnie w pierwszej ciąży był dramat z wyróżniaiem. Do tego stopnia że pojawiły się hemoroidy które potem musiałam operować.
    Ale wracając do tematu...
    Sałata i sałatki typu greckie (tylko uwaga na wzdęcia)
    Kiwi 3szt jednego dnia
    Śliwki suszone i duuuuzo wody.
    Buraki gotowane
    Siemię lniane
    Colon C do każdego jogurtu
    I bardzo dużo pij wody.
    Możesz też lactuloze i coś z macrogoli z apteczny h rzeczy, jest też laximama takie w saszetkach. Ja musiałam wypić 3szt żeby coś ruszyło. Taki kisiel się robi.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za rady :) generalnie moja dieta jest całkiem zdrowa, staram się jak mogę, tym bardziej, że jest lato, więc jest lepszy dostęp do fajnego jedzenia :) będę próbować Waszych sposobów :)
    W Świnoujściu też gorąco, ale u nas jest zawsze ciut chłodniej niż w pozostałych częściach Polski :)
    U nas wczoraj skończył się 29 tydzień <3 dzielę się moimi +10 kg :) ffaa0baa9b72.jpg

Kookosowa, ManiaM, brunetka91, moni05, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ