X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Warzyw więcej, tylko pomidora dwa plasterki. Zawsze ten sam zestaw :
    - dwie małe kromki (nie pszenne)
    - chuda wedlina x2
    - plaster pomidora x2
    - ogórek lub jasnozolta papryka

I dotychczas było ok, jedyne co się od dwóch dni zmienilo to wstaję później na śniadanie.

Druga rzecz z jaką muszę poprobowac to godzina przekąski przed snem, chyba ostatnio jem ją zbyt późno bo koło północy. Jest to w sumie zgodne z zaleceniem diabetolog, bo miałam napady głodu w środku nocy.
    Ja bym dodała 1 ogorka jeszcze i powinno być ok. Po 30 tyg ponoć coraz trudniej z cukrami.
    Ja mam ostatnio tak ze jem o 20 a o 4 wstaje i sprawdzam cukier i jest 86 i pije szklanke mleka i wtedy o 6 albo 7 rano jest ok. A vez mleka wybija mi z glodu cukier. Wczoraj miałam zgon w nocy i nie wstałam tylko duuża kolacja i dziś z rana cukier był ok. Wiec trzeba eksperymentować:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    czy tylko ja jeszcze czynnie pracuję ?:((((
    Oj chyba już tylko ty zostałaś. Jedne co moge ci powiedzieć to że życie na zwolnieniu jest fajniejsze:-) ale u ciebie też już tylko chwila:-)

silent lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Oj chyba już tylko ty zostałaś. Jedne co moge ci powiedzieć to że życie na zwolnieniu jest fajniejsze:-) ale u ciebie też już tylko chwila:-)

tak jeszcze tydzien czasu a potem tylko co 2 tyg bede sprawdzac pocztę i ewentualnie dam mężowi do obrobienia sprawy z niej wynikajace.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, jeszcze Aga_ni :) nie jesteś ostatnia :)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    tak jeszcze tydzien czasu a potem tylko co 2 tyg bede sprawdzac pocztę i ewentualnie dam mężowi do obrobienia sprawy z niej wynikajace.
    Ale czas na zwolnieniu wlecze się niemiłosiernie.. Jak pracowałam to pierwszy trymestr zleciał mi momentalnie, teraz każdy tydzień się dluzy :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ale czas na zwolnieniu wlecze się niemiłosiernie.. Jak pracowałam to pierwszy trymestr zleciał mi momentalnie, teraz każdy tydzień się dluzy :)

Oj, to prawda.. Ciągnie się strasznie. Choć odkąd doszła mi ta cała cukrzyca to leci trochę szybciej i kompletnie nie wyobrażam sobie w tej sytuacji pracowac . U mnie dopiero pierwszy tydzień diety i może dlatego, ale całe życie podporządkowane jest teraz robieniu 8 posiłków, mierzeniu, rozkminom co, kiedy zjeść, jak zaplanować wyjścia, co kupić do jedzenia... Masakra. Mam nadzieję, że uda mi się szybko opanować sytuację.

3uqruv0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah nie wiem o co wam chodzi :D ja tam ciągle mam coś do roboty. Teraz prasuje ubranka, za chwilę kolejne wstawiam :)

Uwemhe niestety nie opłaca się wysłać tego bagażu. Ale coś się wymyśli.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Podaj maila prosze:-)

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 16:05

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    ja wczoraj po lodzie 103, po dzisiejszym kawałku pizzy 141 - no niemal się udało zmieścić :) od jutra koniec z grzeszkami
    Ja zobacze po lodzie poźniej, teraz dosc syty obiad zjadlam i ciekawa jestem wyniku..

Kasiu Międzyzdroje ;)

kasia1518 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham. Stopni w cieniu 35. 😩
    Naprawdę już czuję, że jest mi ciężko w takiej temperaturze. Nie da się oddychać, w domu wcale nie lepiej... Nawet jeśli mam cień to mam mieszkanie jednostronne i nie da się zrobić przeciągu nawet 😢
    PS. Mąż dostał urlop! Od środy co prawda, ale i tak się strasznie cieszę 😁 czeka nas zatem malowanie w środę lub czwartek a do lekarza jutro jadę z tatą... 🤷🏻‍♀️

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    czy tylko ja jeszcze czynnie pracuję ?:((((

Ja jeszcze pracuje 😉 teraz co prawda mam tydzień wolnego, ale jeszcze na 2 tygodnie wracam w sierpniu i później już lajcik 😊

Poza tym próbuje uporać się z ciuchami. Dostałam tyle rzeczy,że tone ... Zostało mi jeszcze 5 worków do przebrania w sumie. Mała jest zabezpieczona od rozmiaru 50 do 158 🤣😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:

Mi akurat nie, czas tak mi zasuwa że nie ogarniam... 🙈

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier po sytym obiedzie 116 😍
    Loda sprawdze dopiero po kolacji ;p

silent, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wysłałam maile z dietą dziewczyny.

Kiniorek pinieważ z corkami sama przyleciałam do Wrocławia zaplanowałam że wysle walizke. I bylam na poczcie i u kuriera do 20kg wielka walizka na piczcie 30zl a kurier 43zl. Czyli naprawde nie sś to wielkie pieniądze. Nadacie w srode i w piatek juz tam odbierzecie. A jak ty na 1 dzień to jeszcze mniej kasy. Albo wezcie tylko bielizne na zmiane i też bedzie ok.

Ja cukrzyce mam od 8 tyg wiec chodziłam tak do pracy z wielką siatą jedzenia:-). Smiałam sie juz pod koniec że wiecej jem niż pracuje:-)

Mi ten czas leci super szybko ale jest full do zrobienia. No.i ja mam 2 dzieci ktore mają wakacje.
    Mieszkanie 90 metrow ale tu szybko mi idzie bo dziewczynki pomagają w sprzataniu no i też sprzątamy na bieżąco. To bardzo pomaga.

No i zawsze jakas drzemka wpadnie. Zwolnienie jest super. Ale nie od poczatku ciąży.

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje rady:

Fotelik maxi cosi citi czy cabriofix?
    Dodam, że nie będziemy go montować z bazą tylko z pasami. Miała któraś doczynienia z jednym i drugim modelem?

I pytanie kolejne: czy trzeba kupować jakieś specjalne wkładki dla niemowlaka żeby za bardzo się nie zapadał? Dosyć głębokie są te foteliki i niby mają jakieś wkładki od producentów ale nie wiem czy to wystarcza.

Następne pytanie: czy opłaca się kupować adapter do wózka, żeby montować fotelik do stelaża wózka? Używałyście tego?

I ostatnie: Czy dokupujecie jakieś dodatkowe akcesoria do wózków i fotelików typu parasolka do wózka itp?

Wybaczcie, że tak dużo pytań, może już był ten temat jak ja miałam przerwę od forum, ale skróćcie moje męki, bo chcę w końcu zamówić wózek i fotelik. Już mam dość zastanawiania się 😑

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 tygodnie wolnego a czuję się jakbym już siedziała pół roku. Z córką czas leci. Bo a to plac zabaw a to zakupy. Ale mimo wszystko w pracy szybciej. Gdyby nie te upały to pewnie wolałabym pracować. Ale jak ledwo mogę w domu usiedzieć to w pracy było by strasznie.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska z modelem ci nie pomoge bo miałam pebble plus i on miał już taka wkładkę dla noworodka. Wkładka przydaje się chwilę. Najlepiej odkupić albo pożyczyć od kogoś na tą chwilę.
    My mieliśmy adaptery do wózka i parasolkę. Przydały się .

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

Dodam, że nie będziemy go montować z bazą tylko z pasami. Miała któraś doczynienia z jednym i drugim modelem?

I pytanie kolejne: czy trzeba kupować jakieś specjalne wkładki dla niemowlaka żeby za bardzo się nie zapadał? Dosyć głębokie są te foteliki i niby mają jakieś wkładki od producentów ale nie wiem czy to wystarcza.

Następne pytanie: czy opłaca się kupować adapter do wózka, żeby montować fotelik do stelaża wózka? Używałyście tego?

I ostatnie: Czy dokupujecie jakieś dodatkowe akcesoria do wózków i fotelików typu parasolka do wózka itp?

Wybaczcie, że tak dużo pytań, może już był ten temat jak ja miałam przerwę od forum, ale skróćcie moje męki, bo chcę w końcu zamówić wózek i fotelik. Już mam dość zastanawiania się 😑
    Fotelik trzeba dopasować w sklepie do auta.
    U mnie w aucie np. pasy okazały się zbyt krótkie to zamontowania fotelika bez bazy isofix.
    Poza tym trzeba sprawdzic kat nachylenia fotelika na danej kanapie w aucie. Zamówienie przez internet fotelika bez przymierzenia go wcześniej to kiepski pomysł

Wkładka jest potrzebna głównie dla noworodka, żeby stabilnie siedział w foteliku i głowa nigdzie nie opadała.

Na tyle, ile widziałam w sklepie to maxi cosi citi ma taką dosyć sztuczną tapicerkę, cabriofix dużo fajniejszą. Ale właśnie ze względu na to, że wkładka w nim jest na bardzo duże dziecko to nie kupiliśmy, bo by nasze dziecko w tym utonęło (ma być małe).

Któraś z Was pisała, że musiała kombinować i podkładać coś, żeby dziecko w tym cariofixie mogło stabilnie siedzieć, bo za duża była ta wkładka

Możesz zawsze wozić ze sobą gondolę i po wyjęciu dziecka z fotelika przekładać do gondoli i tak dalej podróżować. Wygodniej raczej mieć adaptery, na krótkie wypady typu do lekarza i przepiąć tylko fotelik w stelaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:19

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

My mamy maxi cosi cabriofix ale na isofix. nasza pierworodna szybko z niego wyrosła, bo jak miała już 9-10 miesięcy to trzeba było przerzucić się na kolejny :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe tu chodzi bardziej o to że n
    Jak ja pojadę po Nich do Rabki to trzeba rozłożyc siedzenia z tyłu i braknie miejsca na bagaże. Musieliby z mojego powodu wysłać bagaże które że sobą zabrali. Zobaczymy. Wypożyczenie boxu też nie jest drogie i też to rozważamy. Nie lubię jak z mojego powodu jest jakieś kombinowanie i zastanawiam się czy po prostu nie zostanę żeby kłopotu nie robic

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ