Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
silent wrote:Warzyw więcej, tylko pomidora dwa plasterki. Zawsze ten sam zestaw :
- dwie małe kromki (nie pszenne)
- chuda wedlina x2
- plaster pomidora x2
- ogórek lub jasnozolta papryka
I dotychczas było ok, jedyne co się od dwóch dni zmienilo to wstaję później na śniadanie.
Druga rzecz z jaką muszę poprobowac to godzina przekąski przed snem, chyba ostatnio jem ją zbyt późno bo koło północy. Jest to w sumie zgodne z zaleceniem diabetolog, bo miałam napady głodu w środku nocy.
Ja mam ostatnio tak ze jem o 20 a o 4 wstaje i sprawdzam cukier i jest 86 i pije szklanke mleka i wtedy o 6 albo 7 rano jest ok. A vez mleka wybija mi z glodu cukier. Wczoraj miałam zgon w nocy i nie wstałam tylko duuża kolacja i dziś z rana cukier był ok. Wiec trzeba eksperymentować -
Uwemhe wrote:Oj chyba już tylko ty zostałaś. Jedne co moge ci powiedzieć to że życie na zwolnieniu jest fajniejsze:-) ale u ciebie też już tylko chwila:-)
tak jeszcze tydzien czasu a potem tylko co 2 tyg bede sprawdzac pocztę i ewentualnie dam mężowi do obrobienia sprawy z niej wynikajace. -
Sarrrra wrote:tak jeszcze tydzien czasu a potem tylko co 2 tyg bede sprawdzac pocztę i ewentualnie dam mężowi do obrobienia sprawy z niej wynikajace.
Kookosowa lubi tę wiadomość
Paulina -
paulina2811 wrote:Ale czas na zwolnieniu wlecze się niemiłosiernie.. Jak pracowałam to pierwszy trymestr zleciał mi momentalnie, teraz każdy tydzień się dluzy
Oj, to prawda.. Ciągnie się strasznie. Choć odkąd doszła mi ta cała cukrzyca to leci trochę szybciej i kompletnie nie wyobrażam sobie w tej sytuacji pracowac . U mnie dopiero pierwszy tydzień diety i może dlatego, ale całe życie podporządkowane jest teraz robieniu 8 posiłków, mierzeniu, rozkminom co, kiedy zjeść, jak zaplanować wyjścia, co kupić do jedzenia... Masakra. Mam nadzieję, że uda mi się szybko opanować sytuację. -
sandrina22 wrote:ja wczoraj po lodzie 103, po dzisiejszym kawałku pizzy 141 - no niemal się udało zmieścić
od jutra koniec z grzeszkami
Kasiu Międzyzdrojekasia1518 lubi tę wiadomość
-
Zdycham. Stopni w cieniu 35. 😩
Naprawdę już czuję, że jest mi ciężko w takiej temperaturze. Nie da się oddychać, w domu wcale nie lepiej... Nawet jeśli mam cień to mam mieszkanie jednostronne i nie da się zrobić przeciągu nawet 😢
PS. Mąż dostał urlop! Od środy co prawda, ale i tak się strasznie cieszę 😁 czeka nas zatem malowanie w środę lub czwartek a do lekarza jutro jadę z tatą... 🤷🏻♀️przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sarrrra wrote:czy tylko ja jeszcze czynnie pracuję ?
(((
Ja jeszcze pracuje 😉 teraz co prawda mam tydzień wolnego, ale jeszcze na 2 tygodnie wracam w sierpniu i później już lajcik 😊
Poza tym próbuje uporać się z ciuchami. Dostałam tyle rzeczy,że tone ... Zostało mi jeszcze 5 worków do przebrania w sumie. Mała jest zabezpieczona od rozmiaru 50 do 158 🤣😁 -
Hej wysłałam maile z dietą dziewczyny.
Kiniorek pinieważ z corkami sama przyleciałam do Wrocławia zaplanowałam że wysle walizke. I bylam na poczcie i u kuriera do 20kg wielka walizka na piczcie 30zl a kurier 43zl. Czyli naprawde nie sś to wielkie pieniądze. Nadacie w srode i w piatek juz tam odbierzecie. A jak ty na 1 dzień to jeszcze mniej kasy. Albo wezcie tylko bielizne na zmiane i też bedzie ok.
Ja cukrzyce mam od 8 tyg wiec chodziłam tak do pracy z wielką siatą jedzenia:-). Smiałam sie juz pod koniec że wiecej jem niż pracuje:-)
Mi ten czas leci super szybko ale jest full do zrobienia. No.i ja mam 2 dzieci ktore mają wakacje.
Mieszkanie 90 metrow ale tu szybko mi idzie bo dziewczynki pomagają w sprzataniu no i też sprzątamy na bieżąco. To bardzo pomaga.
No i zawsze jakas drzemka wpadnie. Zwolnienie jest super. Ale nie od poczatku ciąży.moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny potrzebuje rady:
Fotelik maxi cosi citi czy cabriofix?
Dodam, że nie będziemy go montować z bazą tylko z pasami. Miała któraś doczynienia z jednym i drugim modelem?
I pytanie kolejne: czy trzeba kupować jakieś specjalne wkładki dla niemowlaka żeby za bardzo się nie zapadał? Dosyć głębokie są te foteliki i niby mają jakieś wkładki od producentów ale nie wiem czy to wystarcza.
Następne pytanie: czy opłaca się kupować adapter do wózka, żeby montować fotelik do stelaża wózka? Używałyście tego?
I ostatnie: Czy dokupujecie jakieś dodatkowe akcesoria do wózków i fotelików typu parasolka do wózka itp?
Wybaczcie, że tak dużo pytań, może już był ten temat jak ja miałam przerwę od forum, ale skróćcie moje męki, bo chcę w końcu zamówić wózek i fotelik. Już mam dość zastanawiania się 😑 -
Ja mam 3 tygodnie wolnego a czuję się jakbym już siedziała pół roku. Z córką czas leci. Bo a to plac zabaw a to zakupy. Ale mimo wszystko w pracy szybciej. Gdyby nie te upały to pewnie wolałabym pracować. Ale jak ledwo mogę w domu usiedzieć to w pracy było by strasznie.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Nuska z modelem ci nie pomoge bo miałam pebble plus i on miał już taka wkładkę dla noworodka. Wkładka przydaje się chwilę. Najlepiej odkupić albo pożyczyć od kogoś na tą chwilę.
My mieliśmy adaptery do wózka i parasolkę. Przydały się .
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnynuśka91 wrote:Dziewczyny potrzebuje rady:
Dodam, że nie będziemy go montować z bazą tylko z pasami. Miała któraś doczynienia z jednym i drugim modelem?
I pytanie kolejne: czy trzeba kupować jakieś specjalne wkładki dla niemowlaka żeby za bardzo się nie zapadał? Dosyć głębokie są te foteliki i niby mają jakieś wkładki od producentów ale nie wiem czy to wystarcza.
Następne pytanie: czy opłaca się kupować adapter do wózka, żeby montować fotelik do stelaża wózka? Używałyście tego?
I ostatnie: Czy dokupujecie jakieś dodatkowe akcesoria do wózków i fotelików typu parasolka do wózka itp?
Wybaczcie, że tak dużo pytań, może już był ten temat jak ja miałam przerwę od forum, ale skróćcie moje męki, bo chcę w końcu zamówić wózek i fotelik. Już mam dość zastanawiania się 😑
U mnie w aucie np. pasy okazały się zbyt krótkie to zamontowania fotelika bez bazy isofix.
Poza tym trzeba sprawdzic kat nachylenia fotelika na danej kanapie w aucie. Zamówienie przez internet fotelika bez przymierzenia go wcześniej to kiepski pomysł
Wkładka jest potrzebna głównie dla noworodka, żeby stabilnie siedział w foteliku i głowa nigdzie nie opadała.
Na tyle, ile widziałam w sklepie to maxi cosi citi ma taką dosyć sztuczną tapicerkę, cabriofix dużo fajniejszą. Ale właśnie ze względu na to, że wkładka w nim jest na bardzo duże dziecko to nie kupiliśmy, bo by nasze dziecko w tym utonęło (ma być małe).
Któraś z Was pisała, że musiała kombinować i podkładać coś, żeby dziecko w tym cariofixie mogło stabilnie siedzieć, bo za duża była ta wkładka
Możesz zawsze wozić ze sobą gondolę i po wyjęciu dziecka z fotelika przekładać do gondoli i tak dalej podróżować. Wygodniej raczej mieć adaptery, na krótkie wypady typu do lekarza i przepiąć tylko fotelik w stelaż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:19
-
nuśka91 wrote:Dziewczyny potrzebuje rady:
Wybaczcie, że tak dużo pytań, może już był ten temat jak ja miałam przerwę od forum, ale skróćcie moje męki, bo chcę w końcu zamówić wózek i fotelik. Już mam dość zastanawiania się 😑
My mamy maxi cosi cabriofix ale na isofix. nasza pierworodna szybko z niego wyrosła, bo jak miała już 9-10 miesięcy to trzeba było przerzucić się na kolejny -
Uwemhe tu chodzi bardziej o to że n
Jak ja pojadę po Nich do Rabki to trzeba rozłożyc siedzenia z tyłu i braknie miejsca na bagaże. Musieliby z mojego powodu wysłać bagaże które że sobą zabrali. Zobaczymy. Wypożyczenie boxu też nie jest drogie i też to rozważamy. Nie lubię jak z mojego powodu jest jakieś kombinowanie i zastanawiam się czy po prostu nie zostanę żeby kłopotu nie robic