X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej 3 ciązy mam mniej dolegliwości niż z dziewczynami. Chodze jak kaczka ale nie boli mnie jakoś mocno.
    Cesarkę mam mieć 30 września wiec zostały 2 miesiące i 1 dzień jak Bog da. Wspaniałe uczucie:-)
    Kurcze dopiero co w szoku byłam że jest ciąża:-) a to już w pełni ruszający się człowiek. Prawdziwy cud Boży.

silent, moni05, Cabrera, Kookosowa, ammarylis, kasia1518, brunetka91, ManiaM, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu z pachwinami i biodrami mam spokój, ale lędźwie to jakaś paranoja. Czasami nie potrafię się podnieś, a nawet poruszyć.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe już zrezygnowałam :( szkoda też kasy na jeden dzień wydawać i robić wszystkim kłopot :(
    Wiesz to bardziej chodzi o to, że zawsze wszystkim pomagam, staram się żeby był każdy zadowolony, może z tego względu, że mam nadzieję że kiedyś to co robię do mnie wróci. Chce żeby każdy był zadowolony zeby nie słyszeć pretensji... Tak mi się wydaje. Zawsze wszędzie w dupę wchodzę a później po tej dupie dostaje... I tak zawsze było. Od małego...
    Ale Krzyś mi jutro przywiezie od cioci piszingera i ser wędzony. Specjalnie dla mnie zrobiła i załatwiła żeby mi smutno nie bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 19:54

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym sama jechać... Ale 2godz w trasie i jeszcze kierownicą mi po brzuchu jeździ więc praktycznie rzecz biorąc już mam zakaz prowadzenia... W razie wypadku kierownica wbija się w brzuch, powinno byc chociaz 20cm odstępu między brzuchem a kierownica 🤦 nie wiem ja jestem chyba głupia albo za dobra, albo jedno i drugie... Serio mam nadzieję, że wszystko co robię, kiedyś do mnie wróci...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Mogłabym sama jechać... Ale 2godz w trasie i jeszcze kierownicą mi po brzuchu jeździ więc praktycznie rzecz biorąc już mam zakaz prowadzenia... W razie wypadku kierownica wbija się w brzuch, powinno byc chociaz 20cm odstępu między brzuchem a kierownica 🤦 nie wiem ja jestem chyba głupia albo za dobra, albo jedno i drugie... Serio mam nadzieję, że wszystko co robię, kiedyś do mnie wróci...
    Świat jest bardzo trudny dla takich ludzi niestety. Ja też jestem osobą ktora zawsze każdemy z checią pomoże. Moja rodzina jest moim najwiekszym skarbem i zrobie dla każdego z nich wszystko i to jest dobre. Ale nie o to.chodzi bo o sobie też trzeba pamietać. Bo inaczej czlowiek czuje frustracje. Czyli ty rezugnujesz z wszystkiego dla innych licząc na to że oni docenią, pomyślą o Tobie i sie zrewanżują a wychodzi jak to w życiu. Nikt nawet poświecenia nie dostrzega.nie mowiąc już o rewanżu. No szkoda że zrezygnowałaś. Jesteś w ciąży i zasłużyłaś na wypoczynek. Oni byli już w Holandii z ktorej też zrezygnowałaś a ty cały czas w domu.
    Ja planuje wykorzystać te wakacje. Teraz jestem w Wrocławiu pomimo tego że męża nie ma. Ale chciałam to kupiłam bilet i zaplanowałam. Kochana rozpieszczaj się. To jest bardzo potrzebna cecha:-) zasłużyłaś na to:-). Ja jestem.ekspertem w rozpieszczaniu siebie:-) kolejnym mistrzem w rozpieszczaniu mnie i dziewczyn jest moj mąż:-).

• Goemi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    czy tylko ja jeszcze czynnie pracuję ?:((((
    Ja też jeszcze pracuje ale tylko do środy. Dziś mi strasznie spuchły nogi masakra. Z pracy wróciłam i poszłam spać...

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek zasmuciłaś mnie trochę bo pamiętam że byłaś smutna że oni jadą a ty nie możesz. Potem znowu była opcja byś ty pojechała i tu znowu klops. Ja jestem corką bardzo silnej kobiety, jest nas 4 dziewczyny i mam 2 corki i od zawsze wszystkie miałyśmy zakorzenione i powtarzane jaką stanowimy super wartość i że nasze dobro się bardzo bardzo liczy. Więc wzmacniaj w sobie ten zdrowy egoizm. On jest potrzebny we wszystkim .

Przyda sie nawet w opiece nad małym.
    Mocno cię ściskam:-)

sunshine03, KasiaP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po badaniu prywatnym. Szyjka bez zmian na szczescie. Lejek wewnetrzy jest, ale lekarz pozytywnie nastawiony. Pomiary dzidzi idealnie co do dnia ciazy. Waga 1255.. Oby do 34 tyg a potem moge chodzic na ile sil mi starczy. Troche mnie podbudowal :)

Kookosowa, Cabrera, moni05, brunetka91, Karooo93, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ma rację. Kiniorek jesteś prawie przed 30 a masz odbiór swojej osoby jak nastolatka z kompleksami. Jesteś super babka i napewno nie przeszkadzasz nikomu. I nie traktuj siebie jako problem innych bo co oni zrobią z bagażem. Ja bym na twoim miejscu zajęła najwygodniejsze miejsce i chciała postoje co godzinę żeby to mi i brzuchowi było wygodnie. Masz się traktować teraz jak złote jajko bo wkoncu to ty odwalasz tu kawał roboty. Stworzenie dziecka to moment. Weź to wyhoduj w brzuchu tyle czasu. Martw się o wszystko, dbaj o siebie i jeszcze teraz z cukrzyca poswiecaj się. Należy ci się odpoczynek i koniec. Teraz do porodu to powinnaś leżeć na leżaku i czytać ksiazki. Rozpieszczanie się to nie grzech. Tylko nagroda za cały dzień pracy. I uwierz że niestety ale to że każdemu ulegasz i twoje na końcu żeby wszystkich zadowolić nie wróci do ciebie. Niestety. I to ty musisz nauczyć syna i męża że mają cię rozpieszczać

sunshine03, Cabrera, Aaga, moni05, KasiaP lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie trochę w życiu nie fajnych rzeczy mnie spotkało. I może rzeczywiście jest gdzieś ta nastolatka z kompleksami. To nie jest tak że ja się chce użalać nad sobą. Bo to ostatnia rzecz jaką robię. Po prostu czasem mam wrażenie że ja na rozpieszczanie nie zasłużyłam, a w życiu nic złego nie zorbilam. Nawet w zeszłym roku, żeby dobrze zacząć, oddałam swoje komórki jajowe. Stwierdzilam, że to będzie dobry start i rok będzie udany, że dobro wróci, bo pomogłam kobietom, które nie mogą mieć swojego dziecka a bardzo chca.
    W zamian dostałam męża dwa razy w szpitalu, nogę w gipsie, teścia z udarem i puste jajo płodowe... W pewnym momencie pomyślałam, że to sprawdzian tego ile dam rady znieść. Ile jeszcze musi się stać żebym odpuscila. I serio. W pewnym momencie chciałam rzucic wszystko w cholerę i się poddać. Płakałam i myślałam co zrobiłam, że tyle rzeczy w ciągu roku musiało nas dotknąć. W sylwestra powiedziałam z mężem jedno zyczenie, żeby ten rok był lepszy. Nic więcej. I na razie się spełnia. Ja nie mam dużych wymagan. Jeżeli moja rodzina jest szczęśliwa i bezpieczną to też jestem. Ale fakt. Chyba nie umiem zawalczyć tak na prawdę o swoje, może dlatego, że nikt mnie tego nie nauczył...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:51

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pachwiny, biodra bolą i mnie - aż do kolan szczególnie w nocy.
    Ja po wizycie, musze się lekko wyżalić. Lekarka podejrzewa, że mogłam złapać jakiegoś brodawczaka.. zrobiła tez cytologię, widzi jakaś nadżerkę na jej oko pierwszego stopnia. Wyniki jednego i drugiego będą w poniedziałek. Na tą chwilę przepisała mi dwie maści, nigdzie ich nie ma w aptekach, muszę zamówić na jutro. Hemoglobina na pograniczu, przytyłam 3 kg w tym miesiącu, więc tak ten 1 kg za dużo, ale się nie czepia mocno, bo jestem szczupla. Jakaś taka podłamana się czuje.
    Moze któraś z Was do czynienia z nadżerka 1 stopnia wykryta w ciąży czy z tym brodawczakiem?

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli hm nie wiem jak to nazwać lewa warga sromowa jak się tam dotkne to cała ta skóra kość pod nią nie wiem jak siew ogóle do tego odnieść. Taki dziwny dyskomfort. Młoda mi się dziś tak wierci że czuje ją w każdym miejscu A najbardziej boleśnie przy zebrach.
    A czy macie podczas upałów zwiększona ilość wydzieliny? Nie wiem czy to upławy takie kremowe czy jakaś infekcja.

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jeżeli o siebie nie zawalczysz prędzej czy później wróci do Ciebie żal do innych i poczucie wykorzystywania, braku troski. Też uważam, że powinnaś zdecydowanie jechać, a kwestia bagaży czy psa itd to nie tylko Twoje zmartwienie, ale też Twojego męża. Różne rzeczy nas w życiu spotykają, z tą karmą to pewnie jest prawda, ale zazwyczaj dopada innych bądź do nas wraca w zupełnie innym czasie niż my tego oczekujemy. Kiniorek dobrze że o tym piszesz zawsze lepiej jest się wygadać i wyżalić jest lżej, ale niestety jeżeli tylko będziesz na tym poprzestawać i dalej pozwalać ludziom wchodzić Ci na głowę to Twoje poczucie własnej wartości będzie drastycznie spadać.

Jest takie powodzenie i uważam, że jest bardzo prawdzie:
    "Chcący szuka sposobu, ten kto nie chce szuka powodu".

kalcia lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera,Neroli gratuluję dobrych wizyt 😊
    Kiniorek musisz sobie powtarzać codziennie,że jestes bardzo wartościową osobą i nic ani nikt tego nie zmieni !;)

Melduje cukier po lodzie i fajnej kolacji 101 💪💪 zdecydowanie jedzenie wiecej mi bardziej sluzy ;)

moni05, Neroli, sunshine03, silent, Cabrera, kasia1518, Dominika32, kalcia, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek słuchaj dziewczyn, dobrze mówią! Jak same o siebie nie zadbamy to nikt o nas nie zadba, taka jest prawda.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, skoro oni są już tak przez Ciebie nauczeni to myślą, że tak Ci dobrze. Faceci są strasznie prości pod tym względem. Sama musisz im pokazać w jaki sposób maja Cie traktować, jak Ci dobrze itd.

Wiktoria a nie masz tam żylaczka? Na sromie też wychodzą niestety w ciąży od obciążenia. Sama mam z prawej strony :/ nie jest to bolesne, dziwne właśnie.

Ja już ledwo żyje. Czuje,ze ta noc nie będzie lepsza niż poprzednia, a już mnie boli głowa od małej ilości snu... Jutro ponoć ostatni taki upalny dzień i kilka dni ulgi... Oby 😩

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozalilam się :* ale wracam z dobrymi wiadomościami. Maz zadzwonił że wygrał kasę na kuponie i jutro będziemy zamawiać bagażnik i w końcu pojadę :) ❤️
    Dzięki dziewczyny :*

Kookosowa, Uwemhe, Goemi, kasia1518, moni05, brunetka91, Neroli, Klaudia2016, Cabrera, Dominika32, KasiaP, kalcia, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny czy Was też bolą biodra i pachwiny?
    Mnie w nocy, muszę co chwilę zmieniać boki . Ale jest i tak o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży- wtedy musiałam spacerować w nocy po pokoju bo jak się odwróciłam z jednego boku na drugi to za 5min już bolał. Teraz pośpię nawet godzinę i jest ok.

W kwestii śluzu/upławow to jak jest gorąco to nam wrażenie że cały czas mi coś cieknie między nogami- co chwilę się podmywam. Ja jeszcze codziennie na noc pakuje luteine to później pół dnia wypływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 22:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:40

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja mam taką swoją życiową mantrę: wszystko co dajemy od siebie kiedyś do nas wróci że zdwojoną siła.
    I trzymam się tego kurczowo od paru lat. Myślę że dobrze jest w coś wierzyc :*

brunetka91 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ