Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry😀
Basiu powodzenia!!
Silent a jak się budzisz to mierzylas cukier? Może masz spadek duży? Mi kiedyś diab mówiła że można w nocy przekąsić, w sensie np pół kefiru wypić. Mi się nie sprawdziło bo wybijało mi cukier rano. Ale generalnie przyzwolenie było. Bo zaraz bo dobrych cukrach jest ważne żeby nie być głodnym.
Ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam od słodkiej kawy z mlekiem, bo przy ciśnieniu 80/55 to ledwo żyłam. Czekam na ochłodzenie 🤕
-
Moni ja właśnie 90% tego co oglądam i czytam to kryminały. Teraz lecę z Jo Nesbo seria o Harrym Hole. Super jest
Sarrra, zgadzam się z Kokosową. Musi Ci tego brakować. Chociaż teraz w tej sytuacji może krótki wyjazd do mamy nie byłby złym pomysłem. Chociażby żeby sobie na spokojnie wszystko przemyśleć i zdążyć za sobą zatęsknić. Przesyłam buziakimoni05 lubi tę wiadomość
-
Kokosowa dziękuję za pamięć 😘 Moje USG dopiero o 15:45 😩
Natalii 5 znam i nieźle się naśmiałam 😁 resztę chętnie sprawdzę 😊 ja ostatnio czytałam tego Maxa Czornyj'a, ale już przy trzeciej książce w ciąży te opisy morderstw na tle religijnym w tym obdzieranie że skóry, wypruwanie flakow mnie nudzi i nie chce mi się już teraz dalej tego czytać 😅🤷🏻♀️Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kasia, Jo Nesbo i te wszystkie z empikowej topki już znam i potwierdzam, że fajne. Też lubię 😊
KasiaP, silent lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Obcielam paznokcie u stóp. Czuję się jakbym dokonała czegoś prawie niemożliwego! Natura to źle wymyśliła, paznokcie u stop w ciazy, no a przynajmniej w 3 trymestrze, powinny przestać rosnąć!!
Kookosowa, brunetka91, moni05, KasiaP, wiktoriaa, kalcia, Cabrera, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr brawo Ty😄
Ja obcinałam tydzień temu. Następnym razem kosmetyczka albo mój K, bo ja na pewno nie dam rady. A teraz chciałam też pomalować, ale nie mogę znaleźć pozycji w której sięgam do stóp. Ostatnio nawet tarkę do pięt kupiłam na patyku, żeby się przez akrobacje pod prysznicem nie zabić 😅aga_ni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przepuszczałam majątki na książki swego czasu 🙈 teraz na szczęście większość dostaję.
Ja sięgam stóp, mogę malować i w sumie już bym musiała zdjąć starą hybryde, ale mi się tak nie chce... 😬Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Basiu kciuki!!
Silent spoko,ja sie prawie glodzilam i cukry skakaly,od wczoraj jem normalnie-parowki,lody,solidna kolacja o 19:30 i jest udealnie. Tez głod o 21 lapal mimo kolacji sporej ale odpusciłam juz,rano cukier 75 byl. Ale po prostu jedz,nie głodz sie!
Sarrra oby sie udalo dogadac jakoś..
Ja dzisiaj teź dobra noc nawetcukry tez wiec idziemy na rowerki i lody 😀
moni05, silent lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy znacie ale ja uwielbiam książki autora Harlan Coben do rana potrafiłam siedzieć byle skończyć 😁
Ostatnio dostałam Prezent i Siostra Louise Jensen też fajne,a od urodzin czeka na mnie nieodnaleziona i nieodgadniona Mroza też się muszę za to wziąśćmoni05 lubi tę wiadomość
-
Ja się witam po dwóch mega upalnych dniach na działce. Mąż tak jak mówił został i nie pojechał na imieninowy obiad mojej msmy, która najpierw się na niego wkurzyła, ale jak zaczęłam go tłumaczyć, że zapracowany itd.i mu zostawiłam listę z 12 rzeczami do zrobienia (których nigdy nie ma czasu ogarnąć), to podsumowała z uśmiechem, że co ze mnie za żona, jak zamiast dać mezowi 1 dzień odpocząć obarczam go myciem okien
tak więc wyszło, że to przeze mnie nie przyjechał, trudno. Przynajmniej dużo zrobił, i rzeczywiście już na żadne piwo nie poszedł.
Nuska, ja miałam Cabriofix i on ma wkładkę wyjmowaną, która koryguje pozycję noworodka, ale moim zdaniem pozycja Kini nie była dobra (za bardzo zgięta, nie leżąca) i to ja jeszcze pod tą podkładkę musialam wkładać złożone ręczniczki, żeby wypłaszczyc bardziej to siedzenie (moja koleżanka od której pożyczyłam ten fotelik też tak robiła). No i moja dość długo była mała, więc trochę tak jeździliśmy. Potem pozbyłam się ręczników, potem wkładki i teraz Kinga ma 16 mcy i dalej wchodzi w ten fotelik, choć kupiliśmy już też 2 (ale chwilowo mamy 2 auta, więc jeździmy też na 2 foteliki). Z Citi porównania nie mam.
Basia, też trzymam kciuki.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Jupik a wczoraj o Tobie myslalam, czy się pofatygował czy nie. Ale przynajmniej masz ogarnięte.
My jedziemy dzisiaj zobaczyć czy będzie pasować bagażnik bazowy do naszego auta.
Najgorzej bo tylko ten pan chce nam na jeden dzień wypożyczyć bagażnik. Więc mam nadzieję że będzie pasować.
Co do ciśnienia to mi skacze i biorę sumiennie tabletki ale tylko rano. Bo po jednej dawce schodzi mi do 100/70... Tylko puls dalej wysoki i dudni serducho ale trudno...
Czekam dziewczyny na wiadomości z wizyty :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 10:52
-
Sarrrra a może właśnie tego wam brakuje. Ja wiem ze seks nie rozwiązuje problemów ale to wazna cześć związku i czasem pomaga.
Ja codziennie po kilka razy sprawdzam mapę burzowa Polski i mapę deszczu. Wszystko omija Kurpie. Jakie to niesprawiedliwe. Jednych zalewa inni maja pogodę niczym na słońcudziś nie wychodzę z domu. Nadmucham synowi basen na balkonie i niech tam siedzi.
-
Jupik, jak dla mnie to jesteś moją idolką 😁 mega rozegrałas to z mężem, może zacznie doceniać 😊
Cobena też lubięale mi osobiście te dwie Mroza nie przypadły do gustu. Za to Parabellum czytane parę lat temu, seria o Chyłce i seria pod pseudonimem fajjjne 😉
Ostatnio z nowości też Chmielarza "Żmijowisko", bardzo takie "normalnie osadzone" wsrod zwykłych ludzi i zwykłych problemów rodzinnych.
Dość dużo też tych "medycznych" czytam 😉Jupik lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
emikey wrote:Sarrrra a może właśnie tego wam brakuje. Ja wiem ze seks nie rozwiązuje problemów ale to wazna cześć związku i czasem pomaga.
Ja codziennie po kilka razy sprawdzam mapę burzowa Polski i mapę deszczu. Wszystko omija Kurpie. Jakie to niesprawiedliwe. Jednych zalewa inni maja pogodę niczym na słońcudziś nie wychodzę z domu. Nadmucham synowi basen na balkonie i niech tam siedzi.
Paulina -
U mnie bardzo słaba noc zresztą jak i kilka poprzednich.
Co do książek to również kryminały wygrywają ale King też ma wysoką pozycjęMiałam serię książek Maxime Chattama, która mega mi się podobała, ale niestety z każda kolejną troszkę się psuł. Natomiast Mróz to może dwie książki dla mnie były ok reszta to już kwestia pójścia na ilość nie na jakość.
Sarrrra a jak Twój mąż podchodzi do tematu? Zależy mu jeszcze na zbliżeniach?moni05, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
Hej hej.
Witam z 3 z przodu. 30tygodni za mną.
Basiu ja też kciukam za Was
Moja noc również nie była najlepsza. Wstałam z nogami jak balerony, wczoraj pod prysznicem udało mi się ściągnąć obrączkę. Bo i dłonie puchnal. A w domu nie mam zasłon ani rolet i nagrzewa strasznie. Muszę w końcu coś zamówić bo się ugotuje. A po przeprowadzce jeszcze tyle brakuje.
Sexu i mi brakuje. Czasem mi się śni. A ostatnio jakoś tak miło mi się wspominalo okres starań ze względu na ilość sexu. I to takiego fajnego, bywały oczywiście stosunki małżeńskie prokreacyjne. Ale to już nie było nic extra. Zresztą nasza Malutka została cudem splodzona trzy dni po pozytywnym teście owulacyjnym.
A teraz chęci są, ale jak by się tu do tego zabrać, jaką pozycje przybrać żeby nic nie bolało, nie ciągnęło. I zapomnieć na chwilę że jesteśmy w trójkę w łóżku
Jeśli chodzi o moje doświadczenie z cukrami to mi diabetolog powtarzała że kobieta w ciąży nie może być głodna. W moim przypadku cukry szybowaly wyżej przy dłuższych odstępach z jedzeniem. Czyli jepiej mi wychodziło jak jadłam 10razy na dobę niż 5. A jak byłam głodna to zaraz ketony się pojawiały a to jeszcze gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 11:13
-
Ech my też mieliśmy kryzysy. I w łóżku i e życiu. No ale jakoś się dochodzilo do porozumienia. A w sumie jak się otworzyłam trochę bardziej na pomysły męża i swoje wdrożyła w życie to w łóżku się coraz lepiej zaczęło robić :p a wiadomo że nie samym seksem czlowiek żyje
a w ciąży trzeba sobie jakoś radzic!
Marzy mi się babyshower. A nie mam nawet 3 koleżanek które by się znały wzajemnie i coś pomyślały. Mi nawet się nie marzą prezenty czy coś ale właśnie taką babska posiadowka niespodzianka. No i tu też wychodzi to, że mężowi po powrocie ze szpitala zarobiłam turniej w Fifę niespodziankę i nic o tym nie wiedział.
Karma wraca, karma wraca, karma wraca...moni05 lubi tę wiadomość