X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, piona! To mój zbiór tematyczny 😊:
    83cdc0f6d03b.jpg

Kookosowa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, w takim razie nie ma tego złego... Może i wyjdzie na lepsze. 😊 Kciukow za Was i tak nie puszczam ani na chwilkę 😘

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni super kolekcja :) ostatnio czytałam i boje się snów. Ja kilka książek kupuje a część z biblioteki bo już nie mam miejsca na regale. A i tak w domu mam 1/3 książek. reszta na strychu u babci

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kokosowa, piona! To mój zbiór tematyczny 😊:
    83cdc0f6d03b.jpg
    Chłopiec w pasiastej piżamie oglądałam jak byłam w pracy w Niemczech, ryczałam okropnie. Jednak książki dużo lepsze od filmów jak czytałam kod Leonarda da vinci czy anioły i demony to dużo lepsze niż film.
    Czyli skoro ten mróz taki słaby to dalej będzie stał na półce 😂
    A pytanie do dziewczyn które biorą nospe. Jaką dawkę i ile razy dziennie?

moni05 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Basiu czekamy do jutra! Z książek o tematyce "macierzyńskiej"mogę polecić "Projekt matka" i "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Czytałam po pierwszej ciąży i podobały mi się bo tematyka akurat na czasie. Kiniorek mi się powoli też zaczyna marzyć taka imprezka. Chciałabym żeby ktoś dla mnie coś zorganizował albo zaprosił a nie tylko to ja wciąż mam gości bo nowy dom to mąż wszystkich zaprasza. Już mnie to wkurza. Dzisiaj też mam mieć znajomych z dziećmi bo przyjechali z Warszawy na wakacje do rodziców i już mój ich zaprosil bez mojej zgody i wiedzy. Ale jak zwykle nie pomoże mi w niczym i przyjedzie do domu jeszcze później niż oni.Szczegół że nas nikt nie odprasza bo nikomu nie chce się nic robić a my jak nie do domu to na kajaki i na grilla zapraszamy i tak od lat. Jupik mój jak by dostał listę zadań to może by jedną rzecz zrobił i poszedł na pi wo.Także szacun😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam:
    Dzien matki - Nele Neuhaus
    Odbiore Ci wszystko - Ruth Lillegraven
    Cisza bialego miasta
    Cala seria Bernarda Minier - kocham go
    Ana - Roberto Santiago
    Bedzie bolało -Adam Kay (prawdziwe przypadki, mozna sie posmiac )

Guillaume Musso tez ma fajne ksiazki :)
    Colleen Hoover - It end with us, oraz wszystkie nasze obietnice. Uwielbiam ją.

Basiu powodzenia !

moni05 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni daj znac po wizycie!
    Basiu to jutro tez trzymamy kciuki ;*

Co do książek to wlasnie dwie tu kupilam dzisiaj 😂
    I podpisuje sie,ze cukrzycowe musza jesc! Po lodzie i pizzy cukier 137!

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza, mmm... A ja w kolejce taka głodna 😬
    Dziękuję za kciuki 😘 myślę, że za 20 minut wejdę. Bo teraz weszła jedna Pani ale to długo trwa u tego lekarza.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg. Bartek waży 1944 (-+287). Wychodzi nam 32 tydzień i 4 dzień. Ale mamy problem z żołądkiem. Ma niedrożność podopuszkowa czy jakoś tak. Nie wiem nawet co bo jestem zestresowana. Muszę się skonsultować z drugim lekarzem i wtedy podejmujemy decyzję o porodzie a Bartek musi przejść operację. Ale to dopiero 20 sierpnia na wizycie i po konsultacji. Narazie proboje się dodzwonić do poradni. Chyba zaraz pojadę tam albo z marszu do szpitala na Bielany bo ten telefon ciągle zajęty.

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, duży już Bartek :)

A z tą niedrożnością to będę trzymała kciuki za drugą konsultację, może okaże się, że jednak w porządku <3

Moni, kciuki <3

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    My po usg. Bartek waży 1944 (-+287). Wychodzi nam 32 tydzień i 4 dzień. Ale mamy problem z żołądkiem. Ma niedrożność podopuszkowa czy jakoś tak. Nie wiem nawet co bo jestem zestresowana. Muszę się skonsultować z drugim lekarzem i wtedy podejmujemy decyzję o porodzie a Bartek musi przejść operację. Ale to dopiero 20 sierpnia na wizycie i po konsultacji. Narazie proboje się dodzwonić do poradni. Chyba zaraz pojadę tam albo z marszu do szpitala 'na Bielany bo ten telefon ciągle zajęty.

Wcześniej było wszystko ok? Operacja będzie polegała na udrożnieniu żołądka? Też bym chyba z nerwów z buta poszła i jak najszybciej się skonsultowała.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Wcześniej było wszystko ok? Operacja będzie polegała na udrożnieniu żołądka? Też bym chyba z nerwów z buta poszła i jak najszybciej się skonsultowała.

Wcześniej było Dobrzeń teraz na USG był właśnie zły obraz. No ale wiadomo że USG to maszyna. Muszę się skonsultować z kimś drugim. No i już się dodzwonilam. Na prywatną wizytę się umówiłam na jutro.

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Operacja niestety nie wiem na czym ma polegać bo nie mogę nic znaleźć w necie. Ale już sam fakt że to będzie noworodek. W domu trzylatka i nie wrócę po trzech dniach mnie przeraża.

Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymam kciuki żeby okazało się że jednak obraz nie był czytelny. Współczuje Ci nerwów:(ale jesteś silna wszystko będzie dobrze!

Kookosowa lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, oby Cię uspokoiła. Nawet jeśli potrzebna będzie operacja to jestem pewna, że będzie dobrze. O której wizyta?

3uqruv0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Moje przeczucia były dobre...
    Szyjka jest miękka (jednak miałam badanie), mały na USG 1512g i ponoć drobny, poza siatką na początku, ale zamiast termin miesiączki mi wpisać 31.12 to wpisał 21.12 i dlatego tak, więc jak na ten czas to jest w normie. Wiadomo, że dolna granica, ale się łapie. Zbyt duży się nie urodzi, zalecił więcej małych ubranek.
    Ale leży bardzo nisko, naciska na szyjke macicy i ona już może puszczać. Pytał mi się kiedy mam wizytę u prowadzącego bo najprawdopodobniej będzie konieczne podanie sterydów na rozwój płuc, bo do terminu najprawdopodobniej nie doczekam 😔 i do poniedziałku mam głównie leżeć i czekać...

Zdjęcie mam, co prawda na żadnym nie wygląda na zadowolone, taki wyraz twarzy - po starym.
    db26d78f7784.jpg

Kokosowa, widzę, że u Ciebie też średnio... Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za to żeby to był tylko błąd... ✊🏻✊🏻

Cabrera, Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie się na zapas. Kokosowa czekamy na jutzejwza wizytę, może to zły obraz :)

Moni ja w ciąży z Kosia miałam rozwarcie od 30 tc i tez miałam urodzić przed terminem. Mój prowadzący już mi wymaz zrobił w 32 bo się bal ze do 36 urodzę a jednak jeszcze 5 dni po terminie rodziłam :) nic się nie da przewidziec, ale się oszczędzaj :) tez dostałam sterydy na rozwój płuc w pierwszej ciąży i teraz tez, na szczęście żadnych skutków ubocznych u córki nie stwierdzono.

Kookosowa, przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, to teraz tylko leżenie i odpoczywanie...!

Ale post polubiłam za cuudowne ujęcie: ten nosek i usteczka <3

moni05 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa piękna waga! 400gram mniej moj mial w tym dniu 😁
    Co do żołądka to trzymam kciuki by to byl efekt słabego sprzętu!:*

Moni jednak przeczucie dobre? Ale zamkniete wszystko? A jak to odczuwalas?
    Drobniutki ale jeszcze może nadrobic więc sie nie przejmuj plus wiadomo pomiar z granica blędu.
    I powiem Ci że ja tez z Pola terminu mialam nie doczekac( znikajaca i rozmiekczona szyjka,rozwarcie) i do terminu doczłapalam ;)

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie smuć się!tylko zaciskaj mocno nogi i na pewno wytrzymacie jak najdłużej!posłuchaj lekarza leż i wszystko będzie dobrze!zaciskam mocno kciuki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 18:09

moni05 lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ