Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera, mi się podoba ta pućka na policzku 😁
Przedszkolanka, rwą mnie niesamowicie pachwiny, wręcz czuje jak mi się czasem wwierca główką w spojenie... O pęcherzu nie wspomnę. Ale sama zauważyłam, że opadł mi brzuch i lepiej mi się oddycha... Dziwnie jakoś dobrze. I kilka osób mi potwierdziło, że wizualnie brzuch jest niżej.
Chciałabym przenosić, już wolę tak. Wiem po prostu, że medycyna na dzisiejszym poziomie pozwoli na to żeby mały był zdrowy nieważne kiedy się urodzi. No, ale zobaczymy co los dadzięki dziewczyny 😘
A z tymi sterydami to jak jest? Kładą do szpitala i się odbiera jakąś serię, tak?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wiktoria, kciuki! ✊🏻
wiktoriaa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Zimri wrote:Uwemhe wybieram się z córką 3 l i mężem na 2 dni do Wrocławia. Co poza zoo i afrykarium polecasz? Masz jakiś fajny nocleg?
Kciuki za wizyty i Filipka 😊
My stary rynek widzieliśmy, hydropilis, zoo i afrykarium oraz jutro aquapark. No i cały wrocław w piątek do zwiedzenia komunikacją w celu szukania dalszych krasnali:-).
Śpimy w akademiku AWF. Nocleg załatwiała koleżanka i bardzo się bałam bo.my jesteśmy rozpieszczone niestety jeśli idzie o noclegi i raczej w hotelach śpimy ale powiem Ci że bie jest zle:-)mamy apartament hostelowy i mam 2 pokoje i łazienkę. A akademik 2 min od tramwaju. Cena 150zl . -
nick nieaktualnyMoni, oj wycałowałabym takie zdjęcie
mój ma dokładnie taką samą wagę (przy czym i tak zawyżoną długimi nogami), według mnie wymiar idealny do wieku
Spirit, też cudowne ujęcie
Przez Was dziewczyny szukam u siebie fajnego usg 3/4d
Edit. Wiktoria, trzymam kciuki, mam nadzieję, ze wizyta Cię uspokoi!moni05 lubi tę wiadomość
-
Cabrera, mój ma ręce długie. Jak malpeczka 😬😂 też myślę, że lekarz ciut przesądza, bo przecież nie musi się urodzić z waga 4kg...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:Moni daj znac po wizycie!
Basiu to jutro tez trzymamy kciuki ;*
Co do książek to wlasnie dwie tu kupilam dzisiaj 😂
I podpisuje sie,ze cukrzycowe musza jesc! Po lodzie i pizzy cukier 137! -
Wiktoria, kokosanka i Moni trzymam kciuki za was. Faktycznie należy najpierw skonsultować z innym lekarzem oby bylo dobrze.
BASIU kciuki przedlużamy do jutra:-)
Ja będe miała chyba 2 baby shower organizowane przez 2 grupy znajomych. Fajna jest to sprawa. Ale gdyby nikt mi nie zrobił to sama bym zaprosiła koleżanki:-).
Wrociłam padnięta z miasta:-) wiec teraz juz tylko wypoczynek:#)moni05, Kookosowa, kalcia lubią tę wiadomość
-
Moni dostaje się dwa zastrzyki domięśniowo w odstępie 24 godzin. Ja za każdym razem akurat byłam przyjęta na oddział z innego powodu. Nie wiem czy ginekolog w gabinecie podaje. Przypuszczam, ze jeśli stwierdzi niewydolność szyjki i zagrożenie porodem to i tak cię położy na oddział w celu obserwacji. Nie martw się jednak na zapas
na prawdę wiele kobiet w takiej sytuacji przenosiło
i tobie tego życzę i sobie, bo tez w podobnej jestem sytuacji. Jutro mam wizytę po wyjściu ze szpitala i dowiem się jak u mnie sytuacja wyglada
moni05 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Moni moja koleżanka była teraz w szpitalu (dostala plamienia akurat) ,3 tyg.za mną jest i podali też zastrzyki na plucka,wiem że na pewno dwa dzien po dniu ale dokladnie nie wiem jak to wygląda.
Wiktoria kciuki!!
Uwemhe nie mierzylam po 2h bo kazał tylkona czczo i po 3 głownych godzine po ale zjadłam na podwieczorek pól gofra z kilkoma malinami,zaraz lekka kolacja i zobaczymy.
My teź juź wykąpani lezymy padnięci,czuje normalny mięśnie nóg od tego chodzenia :omoni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Moni moja koleżanka była teraz w szpitalu (dostala plamienia akurat) ,3 tyg.za mną jest i podali też zastrzyki na plucka,wiem że na pewno dwa dzien po dniu ale dokladnie nie wiem jak to wygląda.
Wiktoria kciuki!!
Uwemhe nie mierzylam po 2h bo kazał tylkona czczo i po 3 głownych godzine po ale zjadłam na podwieczorek pól gofra z kilkoma malinami,zaraz lekka kolacja i zobaczymy.
My teź juź wykąpani lezymy padnięci,czuje normalny mięśnie nóg od tego chodzenia :o -
Wszystko dobrze! Boże jak ja się cieszę. U lekarza brzuch miękki, szyjka 4cm (wydłużyła się w 2tygodnie?) Kluska ma 1138g. Mówił że wszystko jest w porządku, ale z polecenia mojego lekarza przepisał mi luteine i czy brzuch będzie twardniał czy nie, w poniedziałek kazał mi przyjść do szpitala i zrobi mi ktg żeby się upewnić czy jest ok. Jakby nie warunki szpitalne i w ogóle to bym się przeniosła tu. Lekarz 7km od domu i prywatnie bierze 130zł. Nawet sam mnie powycierał po usg. A te moje kłucia po bokach, w kroczu itp są normalnym objawem ciąży. Kamień z serca. Dziękuję za kciuki!
kalcia, Karooo93, Kookosowa, moni05, ammarylis, przedszkolanka:), japonka, Kinga82, kasia1518, Cabrera, mia4444, Goemi, KasiaP, aga_ni, Jupik, adella1, Kasiulina, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam mocno za Was wszystkie kciuki!
Moni ja też mam bardzo nisko brzuch ... USG mam za 2 tygodnie i też się mega stresuje ...
Ja niestety średnio mogą odpocząć ... Jestem u rodziców i tutaj muszę jeszcze bardziej wymyślać co robić z małym 🙄
Wszyscy pracuja więc też średnio 😐 -
Ja też dziś miałam średni dzień. Wyszłam tylko na chwilkę po deszczu na podwórko i użądliła mnie pszczoła. Całe szczęście, odkąd jestem w ciąży wszystko się na mnie goi jak na psie, po 5 min miałam rumień bardzo duży a po godzinie ani śladuPaulina
-
Uwemhe wrote:Ja też po godzinie tylko. Ale pizza to pisiłek niedozwolony dlatego z ciekawości sprawdzałam jak się sprawy mają. I mi wyszło po 2 godz przekroczenie.
Wiktoria super wieści !szyjka piękna!
Paulina a mnie komar użarł nad pępkiem i śmiesznie to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 21:18
-
Kokosowa będzie dobrze :* czekam w takim razie na jutrzejsze wieści :*
Monia to Teraz leż i Pachnij
Wiktoria super wieści :*
Basia jutro od rana trzymam kciuki :*
Mąż też uznał że to ciężko żeby zorganizować coś jak mam znajome które się nie znają i się po prostu nie dogadają...
Ale powiedział, że jak urodzę to dostanę od niego coś ładnego w prezencie, żebym się nie smuciła, ale to dla mnie będzie coś a nie dla małegomoni05, Kookosowa, przedszkolanka:), kalcia lubią tę wiadomość
-
Jejku Dziewczyny od rana mnie nie było A tu takie numery...
Wiktoria- super że wszystko ok - zawsze lepiej sprawdzić niż się stresować.
Kokosowa ekstra że udało się szybko zorganizować wizytę- 3mam kciuki żeby to była tylko wina kiepskiego sprzętu.
Moni zaciskaj nogi- leż odpoczywaj no z szyjka nie ma żartów- albo leci z dnia na dzień i nie wiadomo kiedy się to dzieje albo można też przenosic.
Basia- kciuki za jutro- będzie dobrze ☺
Dziewczyny z tym seksem to różnie jest - u nas teraz takie cuda na kiju że na pewno będę miło to wspominać i mam nadzieję że po ciąży się nie zmieni, ale w pierwszej ciąży seksu nie było prawie wcale... A to krwiak, potem niby można było ale oboje czuliśmy dyskomfort i nie było to przyjemne, potem skracająca się szyjka więc zakaz A potem połóg- ale córka od początku była nisko, głowa w dół- także wiele czynników ma na to wpływ.
Kiniorek pisałaś że mąż wygrał na jakieś loterii wczoraj i tak sobie przed spaniem czytałam forum, no i mi się śniło że wygrałam 300tys zł ☺ szkoda że tylko senmoni05, Kookosowa, Kiniorek91, wiktoriaa lubią tę wiadomość
kasia1518