X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymaj sie. Leż i odpoczywaj. Trzymam kciuki zobaczysz że jeszcze przenosisz.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jeszcze chwalę moim z wczoraj :)

ff82c790cd38.jpg

moni05, Cabrera, brunetka91, Goemi, Kookosowa, kalcia, przedszkolanka:), Kasiulina, wiktoriaa, Karooo93, Zimri, kasia1518, Jupik, ManiaM, emikey lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, mi się podoba ta pućka na policzku 😁

Przedszkolanka, rwą mnie niesamowicie pachwiny, wręcz czuje jak mi się czasem wwierca główką w spojenie... O pęcherzu nie wspomnę. Ale sama zauważyłam, że opadł mi brzuch i lepiej mi się oddycha... Dziwnie jakoś dobrze. I kilka osób mi potwierdziło, że wizualnie brzuch jest niżej.

Chciałabym przenosić, już wolę tak. Wiem po prostu, że medycyna na dzisiejszym poziomie pozwoli na to żeby mały był zdrowy nieważne kiedy się urodzi. No, ale zobaczymy co los da :) dzięki dziewczyny 😘
    A z tymi sterydami to jak jest? Kładą do szpitala i się odbiera jakąś serię, tak?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę. Poszłam prywatnie do innego lekarza, bo mój dziś nie przyjmuje. od wczorajszej nocy brzuch boli i jest cały czas twardy. Boję się cholera!

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, kciuki! ✊🏻

wiktoriaa lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Uwemhe wybieram się z córką 3 l i mężem na 2 dni do Wrocławia. Co poza zoo i afrykarium polecasz? Masz jakiś fajny nocleg?
    Kciuki za wizyty i Filipka 😊
    Hej:-)
    My stary rynek widzieliśmy, hydropilis, zoo i afrykarium oraz jutro aquapark. No i cały wrocław w piątek do zwiedzenia komunikacją w celu szukania dalszych krasnali:-).
    Śpimy w akademiku AWF. Nocleg załatwiała koleżanka i bardzo się bałam bo.my jesteśmy rozpieszczone niestety jeśli idzie o noclegi i raczej w hotelach śpimy ale powiem Ci że bie jest zle:-)mamy apartament hostelowy i mam 2 pokoje i łazienkę. A akademik 2 min od tramwaju. Cena 150zl .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, oj wycałowałabym takie zdjęcie ;)
    mój ma dokładnie taką samą wagę (przy czym i tak zawyżoną długimi nogami), według mnie wymiar idealny do wieku :)

Spirit, też cudowne ujęcie <3

Przez Was dziewczyny szukam u siebie fajnego usg 3/4d ;)

Edit. Wiktoria, trzymam kciuki, mam nadzieję, ze wizyta Cię uspokoi!

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, mój ma ręce długie. Jak malpeczka 😬😂 też myślę, że lekarz ciut przesądza, bo przecież nie musi się urodzić z waga 4kg...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Moni daj znac po wizycie!
    Basiu to jutro tez trzymamy kciuki ;*

Co do książek to wlasnie dwie tu kupilam dzisiaj 😂
    I podpisuje sie,ze cukrzycowe musza jesc! Po lodzie i pizzy cukier 137!
    Ooooj pizzy? 2 razy jadłam i po godzinie cukier ok. Ale po 2 godz wywalony w kosmos cukier. Nie służy mi wogole.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, kokosanka i Moni trzymam kciuki za was. Faktycznie należy najpierw skonsultować z innym lekarzem oby bylo dobrze.

BASIU kciuki przedlużamy do jutra:-)
    Ja będe miała chyba 2 baby shower organizowane przez 2 grupy znajomych. Fajna jest to sprawa. Ale gdyby nikt mi nie zrobił to sama bym zaprosiła koleżanki:-).

Wrociłam padnięta z miasta:-) wiec teraz juz tylko wypoczynek:#)

moni05, Kookosowa, kalcia lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- kciuki za Was i Wasze maluchy! Niech rosną, rozwijają się zdrowo i siedzą w brzuchach jak najdłużej się da🙂

moni05 lubi tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dostaje się dwa zastrzyki domięśniowo w odstępie 24 godzin. Ja za każdym razem akurat byłam przyjęta na oddział z innego powodu. Nie wiem czy ginekolog w gabinecie podaje. Przypuszczam, ze jeśli stwierdzi niewydolność szyjki i zagrożenie porodem to i tak cię położy na oddział w celu obserwacji. Nie martw się jednak na zapas :) na prawdę wiele kobiet w takiej sytuacji przenosiło :) i tobie tego życzę i sobie, bo tez w podobnej jestem sytuacji. Jutro mam wizytę po wyjściu ze szpitala i dowiem się jak u mnie sytuacja wyglada :)

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni moja koleżanka była teraz w szpitalu (dostala plamienia akurat) ,3 tyg.za mną jest i podali też zastrzyki na plucka,wiem że na pewno dwa dzien po dniu ale dokladnie nie wiem jak to wygląda.

Wiktoria kciuki!!
    Uwemhe nie mierzylam po 2h bo kazał tylkona czczo i po 3 głownych godzine po ale zjadłam na podwieczorek pól gofra z kilkoma malinami,zaraz lekka kolacja i zobaczymy.

My teź juź wykąpani lezymy padnięci,czuje normalny mięśnie nóg od tego chodzenia :o

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Moni moja koleżanka była teraz w szpitalu (dostala plamienia akurat) ,3 tyg.za mną jest i podali też zastrzyki na plucka,wiem że na pewno dwa dzien po dniu ale dokladnie nie wiem jak to wygląda.

Wiktoria kciuki!!
    Uwemhe nie mierzylam po 2h bo kazał tylkona czczo i po 3 głownych godzine po ale zjadłam na podwieczorek pól gofra z kilkoma malinami,zaraz lekka kolacja i zobaczymy.

My teź juź wykąpani lezymy padnięci,czuje normalny mięśnie nóg od tego chodzenia :o
    Ja też po godzinie tylko. Ale pizza to pisiłek niedozwolony dlatego z ciekawości sprawdzałam jak się sprawy mają. I mi wyszło po 2 godz przekroczenie.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze! Boże jak ja się cieszę. U lekarza brzuch miękki, szyjka 4cm (wydłużyła się w 2tygodnie?) Kluska ma 1138g. Mówił że wszystko jest w porządku, ale z polecenia mojego lekarza przepisał mi luteine i czy brzuch będzie twardniał czy nie, w poniedziałek kazał mi przyjść do szpitala i zrobi mi ktg żeby się upewnić czy jest ok. Jakby nie warunki szpitalne i w ogóle to bym się przeniosła tu. Lekarz 7km od domu i prywatnie bierze 130zł. Nawet sam mnie powycierał po usg. A te moje kłucia po bokach, w kroczu itp są normalnym objawem ciąży. Kamień z serca. Dziękuję za kciuki!

kalcia, Karooo93, Kookosowa, moni05, ammarylis, przedszkolanka:), japonka, Kinga82, kasia1518, Cabrera, mia4444, Goemi, KasiaP, aga_ni, Jupik, adella1, Kasiulina, brunetka91 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno za Was wszystkie kciuki!
    Moni ja też mam bardzo nisko brzuch ... USG mam za 2 tygodnie i też się mega stresuje ...
    Ja niestety średnio mogą odpocząć ... Jestem u rodziców i tutaj muszę jeszcze bardziej wymyślać co robić z małym 🙄
    Wszyscy pracuja więc też średnio 😐

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam średni dzień. Wyszłam tylko na chwilkę po deszczu na podwórko i użądliła mnie pszczoła. Całe szczęście, odkąd jestem w ciąży wszystko się na mnie goi jak na psie, po 5 min miałam rumień bardzo duży a po godzinie ani śladu :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ja też po godzinie tylko. Ale pizza to pisiłek niedozwolony dlatego z ciekawości sprawdzałam jak się sprawy mają. I mi wyszło po 2 godz przekroczenie.
    po kolacji obfitej i wcześniejszym lodzie,pizzy i gofrze mam 135, taka średnia dzisiaj. Wysoko,ale w normie patrząc na to co jadłam to chyba bez tragedii?

Wiktoria super wieści ! :) szyjka piękna!
    Paulina a mnie komar użarł nad pępkiem i śmiesznie to wygląda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 21:18

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa będzie dobrze :* czekam w takim razie na jutrzejsze wieści :*
    Monia to Teraz leż i Pachnij ;)
    Wiktoria super wieści :*
    Basia jutro od rana trzymam kciuki :*

Mąż też uznał że to ciężko żeby zorganizować coś jak mam znajome które się nie znają i się po prostu nie dogadają...
    Ale powiedział, że jak urodzę to dostanę od niego coś ładnego w prezencie, żebym się nie smuciła, ale to dla mnie będzie coś a nie dla małego :)

moni05, Kookosowa, przedszkolanka:), kalcia lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny od rana mnie nie było A tu takie numery...

Wiktoria- super że wszystko ok - zawsze lepiej sprawdzić niż się stresować.

Kokosowa ekstra że udało się szybko zorganizować wizytę- 3mam kciuki żeby to była tylko wina kiepskiego sprzętu.

Moni zaciskaj nogi- leż odpoczywaj no z szyjka nie ma żartów- albo leci z dnia na dzień i nie wiadomo kiedy się to dzieje albo można też przenosic.

Basia- kciuki za jutro- będzie dobrze ☺

Dziewczyny z tym seksem to różnie jest - u nas teraz takie cuda na kiju że na pewno będę miło to wspominać i mam nadzieję że po ciąży się nie zmieni, ale w pierwszej ciąży seksu nie było prawie wcale... A to krwiak, potem niby można było ale oboje czuliśmy dyskomfort i nie było to przyjemne, potem skracająca się szyjka więc zakaz A potem połóg- ale córka od początku była nisko, głowa w dół- także wiele czynników ma na to wpływ.

Kiniorek pisałaś że mąż wygrał na jakieś loterii wczoraj i tak sobie przed spaniem czytałam forum, no i mi się śniło że wygrałam 300tys zł ☺ szkoda że tylko sen

moni05, Kookosowa, Kiniorek91, wiktoriaa lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ