WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zdycham dziś taki upał nawet południa nie ma a w salonie mam 27stopni 🙄
    Wczoraj u teściowej było w miarę dopóki wszystkie ciotki nie siadły na mnie bo jak w ciąży można mieć takie chude nogi, jak na ten miesiąc można mieć taki brzuch, czy ja w ogóle coś jem, czy dziecko zdrowe, czy rośnie, no myślałam że tam oszaleje! Mój brzuch wcale nie jest taki mały, jem wszystko na co mam ochotę, tak mi głowę zrobiły że nie mogę się doczekać wizyty A ta dopiero za 2tyg.

Jeśli chodzi o wózek to zamówiłam przez Internet z komisu wózek Adbor ottis w bardzo dobrym stanie. Trochę się bałam kupując coś czego nie widzę na żywo ale miałam już dość szukania, oglądania więc zaryzykowałam i nie żałuję. Zobaczymy jak się będzie sprawdzał na żywo.

A jeśli chodzi o zaparcia to bujam się z nimi od początku teraz jest już lepiej. Próbowałam wszystkiego, dużo wody, jogurty naturalne, maślanki, mój gin mówił że jedna pacjentka mu mówiła że wieczorem je kiwi i popijając ciepłą wodą i to najlepszy sposób. Na mnie nie zadziałał 😂, w szpitalu kazali mi pić duphalac albo laktuloze dają radę te syropy, a w gorszych przypadkach jak nie byłam parę dni to stosowałam czopek, ale gin mi powiedział że ja w ciąży muszę mieć codziennie wypróżniane.

Powodzenia na wizytach, Basiu kciuki za jutrzejsze pomiary!

eemmiilliiaa, kasia1518 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziękuję wszystkim za rady :) generalnie moja dieta jest całkiem zdrowa, staram się jak mogę, tym bardziej, że jest lato, więc jest lepszy dostęp do fajnego jedzenia :) będę próbować Waszych sposobów :)
    W Świnoujściu też gorąco, ale u nas jest zawsze ciut chłodniej niż w pozostałych częściach Polski :)
    U nas wczoraj skończył się 29 tydzień <3 dzielę się moimi +10 kg :) ffaa0baa9b72.jpg
    Gdzie Ty masz te kg? Pięknie wyglądasz!

eemmiilliiaa, ManiaM lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) macie może jakieś sprawdzone sposoby na hmmm zaparcia? :) Byłabym bardzo wdzięczna za rady z pierwszej ręki.
    Miłego dnia! ;)
    Ja mam z tym problem od początku ciąży☹️mi jedynie pomagają czopki glicerynowe🙃

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Gdzie Ty masz te kg? Pięknie wyglądasz!
    Dziękuję :)
    Zaczynam z 55 kg. Wczoraj sprawdzalam i już dyszka pękła - dziś wieczorem mam wizytę u gin to jeszcze potwierdzę :) przy moich 169 cm na zrostu zauważyłam, że wszystko idzie mi w tyłek i uda - uda zaczęły mi się o siebie obcierac no i pojawił się cellulit, ale to w mojej rodzinie podobno genetyczne - większość kobiet tak miało w ciąży. Tylko te zaparcia nie dają mi żyć od niedawna :(

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier po parówkach 119 💪💪
    Po lodzie jak bedzie ladny to jutro pizza😀 chyba takie jedzenie mi lepiej sluży😂😂 ale ten 7 ziaren kupie dzisiaj 😊

I pozdrawiam!
    d63f4cf8c0bc.jpg

Kookosowa, wiktoriaa, silent, kasia1518, ManiaM, brunetka91, moni05, nuśka91, Cabrera, Goemi lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Zaczynam z 55 kg. Wczoraj sprawdzalam i już dyszka pękła - dziś wieczorem mam wizytę u gin to jeszcze potwierdzę :) przy moich 169 cm na zrostu zauważyłam, że wszystko idzie mi w tyłek i uda - uda zaczęły mi się o siebie obcierac no i pojawił się cellulit, ale to w mojej rodzinie podobno genetyczne - większość kobiet tak miało w ciąży. Tylko te zaparcia nie dają mi żyć od niedawna :(
    Rozumiem Cię doskonale. Ja przed ciąża byłam po 2,3 razy w wc, a w ciąży myślałam że umrę chwilami. Już się śmiałam że najgorszemu wrogowi mogę życzyć zaparć bo nie ma nic gorszego. Może spróbuj ten syrop nie uzależnia, ja tak co drugi dzień na noc wypijam i jest ok. A teraz w sumie wcinam też dużo owoców on i duże ilości wody pomagają.

syy26iye928jhyb7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę się łapać każdego sposobu :) wczoraj zjadłam bigos z młodej kapusty a po 40 minutach miałam taką ochotę na zimne mleko z lodówki, że myślałam, że umrę jak nie wypije :p niestety nie pomoglo w toalecie, ale zachcianka spełniona :D wieczorem będę w aptece, to zapytam o ten syrop, dziękuję :)))

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na zaparcia polecam owsianki. Fakt, że w ciąży nie miałam tego problemu ale jedzenie owsianki przez tydzień z owocami naprawdę czyni cuda.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • silent Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Po lodzie jak bedzie ladny to jutro pizza😀 chyba takie jedzenie mi lepiej sluży😂😂 ale ten 7 ziaren kupie dzisiaj 😊

I pozdrawiam!
    d63f4cf8c0bc.jpg

Brawo :) Ja wczoraj w ramach testowania i słabości zjadłam między posiłkami (po południu) 4 ptasie mleczka. Cukier po nich SPADŁ ze 115 do 105. Nie ogarniam :o

A dziś znowu powtórka z wysokim cukrem po pierwszym malutkim śniadaniu, 143. Nie jest to wina pomidorów, bo wcześniej jadłam identyczne śniadania i było 30 jednostek mniej. Zresztą dziś były tylko 2 plastry. Mam teorię, że faktycznie za późno,zaczęłam jeść śniadania, tu chyba znaczenie ma nawet pół godziny w tę czy w tamtą. Kurczę, mam nadzieję, że obejdzie się bez insuliny. Cukry na czczo mam już w górnej granicy normy...

3uqruv0.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U mnie też to rodzinne-tylek,uda ogrom plis cellulit.. mimo diety i ćwiczen 5 x dziennie tez byl . I moja Pola tez ma po nas:p
    Ja z Pola bralam lactuloze na zaparcia w kryzysie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dzięki dziewczyny :* jesteście cudowne :*

Nuska kup sobie płytki dla dzieci. Nie są tak intensywne. Ja mam taki na komary do kontaktu ale płyn.

Mój kombinuję żeby pożyczyć jakiś bagażnik na dach ale nie mam od kogo :/ bo byśmy pojechali tam na ten piątek i sobotę ale się z bagażami nie zmiescimy
    To wyslijcie kurierem.
    Bedą rzeczy na was czekały.

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Brawo :) Ja wczoraj w ramach testowania i słabości zjadłam między posiłkami (po południu) 4 ptasie mleczka. Cukier po nich SPADŁ ze 115 do 105. Nie ogarniam :o

A dziś znowu powtórka z wysokim cukrem po pierwszym malutkim śniadaniu, 143. Nie jest to wina pomidorów, bo wcześniej jadłam identyczne śniadania i było 30 jednostek mniej. Zresztą dziś były tylko 2 plastry. Mam teorię, że faktycznie za późno,zaczęłam jeść śniadania, tu chyba znaczenie ma nawet pół godziny w tę czy w tamtą. Kurczę, mam nadzieję, że obejdzie się bez insuliny. Cukry na czczo mam już w górnej granicy normy...
    No ja też z tym poznym sniadaniem/dopuszczeniem do glodu widze sens. Jeszcze na forum dostalam rade by popijac posilki szklanka wody to spróbuj i Ty 😊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    o ja tez bym poprosiła :) jeśli można :)
    Podaj maila prosze:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:

Hej
    2 plasterki warzyw i nic wiecej? Jak dokladnie wyglądało sniadanie?

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też to rodzinne-tylek,uda ogrom plis cellulit.. mimo diety i ćwiczen 5 x dziennie tez byl . I moja Pola tez ma po nas:p
    Ja z Pola bralam lactuloze na zaparcia w kryzysie.
    U nas będzie pierwszy syn, więc go to 'ominie' :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrezygnowaliśmy z zoo i jestesmy dzis w ogrodzie gdzie jest nawet cień. A dzieci bawią sie w wielkim ogrodzie.Był to swietnt pomysł:-). Bo w taki upał nie ma co ryzykowac w gdańsku u nas jest inne powietrze niż Wrocławiu wiec czuje tą roznice.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj po lodzie 103, po dzisiejszym kawałku pizzy 141 - no niemal się udało zmieścić :) od jutra koniec z grzeszkami

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ☺ w Lublinie też skwar i nie da się wytrzymać. Zawiozłam Zosie o 10 do teściowej i ogarniam rzeczy bo jutro przychodzi Pani sprzątać- zdjęłam zasłony i firany , moskitiery z okiem i umyłam. Wywalilam kołdry i poduchy na dwór i padam. Biorę się za prasowanie pościeli bo potem muszę jeszcze nawlec 4 komplety. Trzeba ogarnąć to i owo przed roczkiem.

Kiniorek - Ty się kobieto nie przejmuj tymi komentarzami- jesteś w ciąży i nie masz na to wpływu- A jesz zdrowo. Od nowego roku pełna mobilizacja i będziemy walczyć ze zbednymi kilogramami. Na mnie w szkole wolali 'pączek'taka byłam gruba i dopiero w liceum jakis mi te kg poleciały ale kości mam grube i tendencje do tycia mega, a zgubić mi bardzo ciężko chociażby kilogram.

Przedszkolanka i jaką nadmorska miejscowość wybraliście na wyjazd ?

Basiu czekamy jutro na informacje.

Miłego dnia Dziewczyny ☺

wiktoriaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej
    2 plasterki warzyw i nic wiecej? Jak dokladnie wyglądało sniadanie?

Warzyw więcej, tylko pomidora dwa plasterki. Zawsze ten sam zestaw :
    - dwie małe kromki (nie pszenne)
    - chuda wedlina x2
    - plaster pomidora x2
    - ogórek lub jasnozolta papryka

I dotychczas było ok, jedyne co się od dwóch dni zmienilo to wstaję później na śniadanie.

Druga rzecz z jaką muszę poprobowac to godzina przekąski przed snem, chyba ostatnio jem ją zbyt późno bo koło północy. Jest to w sumie zgodne z zaleceniem diabetolog, bo miałam napady głodu w środku nocy.

Kinga82 lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja jeszcze czynnie pracuję ?:((((

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ