X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj śpię jak zabita, czaaasem mi się zdarza mieć problem, ale rzadko. A teraz to już w ogóle wstanę rano, ogarnę dziecko, coś porobie i najchętniej znów bym poszła spać :-/

Kokosowa, oby diagnoza się nie potwierdziła, trzymam kciuki.
    Tak jak za przepływy u Basi.

Ja myślę, że za ok.2 tyg.znow się wybiorę na usg. Dla swojego spokoju.

Kookosowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Basiu czekamy na newsy od Was.
    My dziś leniwy dzień. Młode bajki a ja nadal w łozku sobie czytam. A potem w planach obiad na miescie i aquapark. Pogoda wydaje sie lepsza wiec dzieki Bogu bo było strasznie.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lektur o dzieciach polecam autorów Faber, Mazlish. Przeczytaliśmy już "Jak mówić, żeby dzieci do nas mówiły.." i czytamy właśnie "Rodzeństwo bez rywalizacji", a na półce mamy jeszcze jakieś 2 tych autorów.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż powiedzial że mam dzisiaj nic nie dotykac już. I rozłożyć to co zaplanowałam a nie wszystko na raz. I nawet obiadu mam nie robić tylko do knajpki idziemy później.
    Na razie kawusia na rozbudzenie bo od rana pogoda Brzydka i leje ;)

kalcia, sunshine03, moni05, Neroli lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! Kiedyś już pisalam że u mnie z zaśnięciem tragedia...Mam wygodny materac, przewietrzony pokój, ciszę i spokój a i tak dzisiaj po 2giej jeszcze nie spałam. Na szczęście mój prawie siedmiolatek da mi rano pospać do 9 tej więc jakoś funkcjonuje. Koniczynka dzieci mają takie okresy. Myślę,że najgorzej może być jak dziecko już będzie na świecie. Pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość, dużo rozmawiać i tłumaczyć. U mnie poród zejdzie się prawie z pójściem do szkoły więc też się boję bo po przeprowadzce w listopadzie Wiki zaczął non stop chrząkać.Myślę,ze po części też że stresu to wynikało.

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Więc my już po badaniu. Filipek ma teraz 900g więc w końcu zaczął przybierać. Dwa tygodnie temu było 600g więc 300g do przodu. Dalej jest maleńki ale przyrost jest satysfakcjonujący :) Po za Tym przepływy wszystkie dobre po za tym co było czyli opór w pępowinie jest dalej ale wskaźnik wynosi 1,49 a miewaliśmy już nawet 2,0 czy też przepływy wsteczne. Łożysko jest dwupłatowe, przodujące, nisko i do obserwacji. Oby się nie obniżyło bo może dojść do krwawienia i wtedy od razu cięcie. Póki co jest ok.
    Ogólnie lekarka podejrzewa że niska masa małego spowodowana jest raczej niewydolnością łożyska bo badania prenatalne i echo były w porządku. Choć oczywiście wszystko wyjaśni się po porodzie...
    Na razie plan jest żeby dotrzymać do 32 tyg. Potem 34 tyg. Jeżeli dotrzymamy i będzie rósł to trzymają go dalej. Chyba że znów zwolni bądź się zatrzyma z wagą to ze względu na niską masę mogą podjąć decyzję o cięciu w 34 tyg. Więc walczymy teraz o każdy dzień :) Oby Synek się nie poddawał to i ja dam jakoś radę...

Kiniorek91, KasiaP, wiktoriaa, Kookosowa, Uwemhe, Zimri, Cabrera, kalcia, Alicjaa92, Aaga, sunshine03, ammarylis, brunetka91, moni05, Konieczynka, przedszkolanka:), meerici, Jupik, Kasiulina, kkkaaarrr, ManiaM, Karooo93, _nova, emikey, mia4444, Neroli, Dominika32, Goemi, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Mąż powiedzial że mam dzisiaj nic nie dotykac już. I rozłożyć to co zaplanowałam a nie wszystko na raz. I nawet obiadu mam nie robić tylko do knajpki idziemy później.
    Na razie kawusia na rozbudzenie bo od rana pogoda Brzydka i leje ;)
    Brawo mąż 😊👏👍

syy26iye928jhyb7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu. Cudowne wiesci! Trzymajcie się w tym dwupaku i niech ładnie przybiera :* strasznie się cieszę! Trzymamy dalej kciuki za was :*

Mnie dalej boli podbrzusze. Chyba pójdzie w ruch nospa... I do tego odezwały się nerwobóle międzyzebrowe (moja zmora od najmłodszych lat) i znowu się popłakałam bo ból niesamowity i brak możliwości złapania oddechu... Leżę i czekam aż przejdzie i idziemy na obiad. Dziś mam dzień narzekania... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu super wieści! To teraz czekamy jeszcze na Kokosową.

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to super informacje!bardzo się cieszę😁teraz walka o każdy dzień i już tyle przetrwaliście to teraz już z górki!trzymaj się ciepło!

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Hej dziewczyny. Więc my już po badaniu. Filipek ma teraz 900g więc w końcu zaczął przybierać. Dwa tygodnie temu było 600g więc 300g do przodu. Dalej jest maleńki ale przyrost jest satysfakcjonujący :) Po za Tym przepływy wszystkie dobre po za tym co było czyli opór w pępowinie jest dalej ale wskaźnik wynosi 1,49 a miewaliśmy już nawet 2,0 czy też przepływy wsteczne. Łożysko jest dwupłatowe, przodujące, nisko i do obserwacji. Oby się nie obniżyło bo może dojść do krwawienia i wtedy od razu cięcie. Póki co jest ok.
    Ogólnie lekarka podejrzewa że niska masa małego spowodowana jest raczej niewydolnością łożyska bo badania prenatalne i echo były w porządku. Choć oczywiście wszystko wyjaśni się po porodzie...
    Na razie plan jest żeby dotrzymać do 32 tyg. Potem 34 tyg. Jeżeli dotrzymamy i będzie rósł to trzymają go dalej. Chyba że znów zwolni bądź się zatrzyma z wagą to ze względu na niską masę mogą podjąć decyzję o cięciu w 34 tyg. Więc walczymy teraz o każdy dzień :) Oby Synek się nie poddawał to i ja dam jakoś radę...

wooow, Basia 900 to super wynik! To chyba bardzo duży przyrost przez te dwa tygodnie, jak się cieszę :) No to teraz naprawdę trzymamy kciuki za każdy dzień i oby tak dalej:)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu super wieści :) nadal trzymam kciuki. Oby teraz przybierał i już was nie stresował. Pamiętaj że waga plus minus więc może ważyć więcej :)

Kasiu ja dopiero o 19. Dam znać po wyjściu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Basiu super wieści :) nadal trzymam kciuki. Oby teraz przybierał i już was nie stresował. Pamiętaj że waga plus minus więc może ważyć więcej :)

Kasiu ja dopiero o 19. Dam znać po wyjściu.
    Oczywiście za Was też trzymam kciuki mocno i czekam na wieści razem z pozostałymi dziewczynami :)

Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu aż się wzruszyłam:-) ciesze się bardzi bo to są wspaniałe wieści:-). A teraz badania bedziesz miała częściej czy nadal co 2 tygodnie? Już prawie z gorki. Będzie dobrze. Mocno mocno ściskamy.

• silent Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, cudowne wieści :) 900 to już jest super waga, a za tydzień dobijesz do pierwszego zakładanego celu 32 tc. Bardzo się cieszę :)

3uqruv0.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basię super wieści :) cieszymy się z wami. Oby dalej przybierał, każdy dzień do przodu to sukces :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja tez się wzruszyłam ❤️ I zobaczysz, okaże się, ze Filipek jest zdrowy :) Trzymamy kciuki za kolejne dni i tygodnie w dwupaku :)!

• Aaga Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Filipek pięknie nam tu rośnie! Już tyle czasu daliście radę to do tego 34 tygodnia szybciutko Wam zleci! :)

Dziewczyny zdarzyło Wam się w III trymestrze mieć brunatne plamienie? U mnie dziś taka sytuacja miała miejsce, nie czułam żadnych szczególnych objawów, których by nie było już wcześniej. Mam twardnienie brzucha jak większość, czasami coś tam poboli w brzuchu czy pachwinach, albo na okres ale to też raczej normalne. Tylko dziś taka niewielka ilość tej wydzieliny mnie troszkę zmartwiła. Mała się rusza normalnie, a wizytę mam w poniedziałek. Co radzicie?

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Basiu aż się wzruszyłam:-) ciesze się bardzi bo to są wspaniałe wieści:-). A teraz badania bedziesz miała częściej czy nadal co 2 tygodnie? Już prawie z gorki. Będzie dobrze. Mocno mocno ściskamy.
    Jutro się dowiem na obchodzie jaki plan mają dalej ;)

Uwemhe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipek wymiata. ✊🏻✊🏻 To niesamowicie silny maluch. Tak się cieszę Basiu, że wiadomości są tak optymistyczne. 😘 Na pewno i Tobie lepiej, bo wiesz, że koczowanie w tym szpitalu ma sens. 😊

A ja wypiłam kawę i już dwa razy po niej zwymiotowalam. Ciśnienie 97/52 i puls 97. Wtf?!

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ