Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Atylie a czy niftow nie robi się do określonego czasu? Mi genetyk powiedział że do 24 tygodnia jakoś.Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Jej Kokosowa ... Bardzo mi przykro! Mam jednak nadzieję,że Bartus jest zdrowy.
Trzymam mocno za Was kciuki! ✊
A powiedz mi jak dużo masz wód?
U mnie niestety też jest dużo, norma nie przekroczona, ale zdecydowanie więcej niż powinno być,bo 18cm. (Norma do 20) 😐 -
Nie mogę znaleźć tego afi ale pisze płyn owodniowy mvp 11 cm. Znaczne wielowodzie.
Atyde dziekuje. poczytałam już pół neta i dużo kobiet miało wielowodzie przez niedrożność przewodu pokarmowego i rodziły zdrowe dzieci mimo przypuszczeń o zd.
Pocieszmaa się tym że z prenatalnych miałam środek normy i małe prawdopodobieństwo że są trisomnie. Więc Bartek będzie zdrowy ale operacja go nie minie. Damy radę.moni05, Cabrera, Goemi, silent, KasiaP lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyAtyde jeśli dobrze pamiętam to juz za późny tydzień ciąży na zrobienie nifty. Poza tym jego wynik nie zostanie i tak uznany za wystarczający do stwierdzenia czy dziecko jest zdrowe czy nie.
Amniopunkcja na tym etapie ciąży to właściwie jedyne wyjście i bez ryzyka tak naprawdę, skoro i tak już jest zagrozenie porodem przedwczesnym
Kookosowa trzymaj się mocno!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!Kookosowa, Atyde lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja na kartce informacyjnej mam ilości wod płodowych 18cm. Tylko tyle. Na USG babeczka mówiła,że sprawdzała dokładnie malucha i żadnych niepokojących zmian nie widzi... Eh, dobrze że za 2 tygodnie mam lepsze USG może bardziej mnie to uspokoi.
Kokosowa na pewno będzie wszystko w porządku! -
Kokosowa trzymaj się.
Jeśli pęcherz jest już rozciagniety do granic to czy przekucie podczas amnio nie spowoduje pęknięcia?
1 na 5 dzieci zd na usg wygląda normalnie ale wierzę i życzę Ci, żeby Bartuś był zdrowym chłopcem.
Chłopcem z małą blizna co najwyżej. -
Kookosowa wrote:Nie mogę znaleźć tego afi ale pisze płyn owodniowy mvp 11 cm. Znaczne wielowodzie.
Atyde dziekuje. poczytałam już pół neta i dużo kobiet miało wielowodzie przez niedrożność przewodu pokarmowego i rodziły zdrowe dzieci mimo przypuszczeń o zd.
Pocieszmaa się tym że z prenatalnych miałam środek normy i małe prawdopodobieństwo że są trisomnie. Więc Bartek będzie zdrowy ale operacja go nie minie. Damy radę.Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kokosowa przykro mi że dziś otrzymałaś takie niefajne informacje, ale wierzę że koniec końców wszystko będzie dobrze, operacja zaraz po porodzie, więc na pewno szybko będziecie w domu.
Basiu Super wieści- przyrost rewelacja- Filipek dzielny chłopak, posiedzi jeszcze u mamy bo tam mu póki co najlepiej.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
U mnie ze spaniem średnio, raz że córka się czasami wybudza ( zależy od nocy) to dwa ha muszę w nocy przynajmniej 2 razy zrobić siku i jak już wstane to mam tak jak teraz i nie mogę usnąć.
Dziewczyny pierwsze zakupy zrobione- trochę w aptece gemini, kupiłam 2 koszule dr nap j nawet coś z ciuszkow- jakis pajac polarowy na wyjście, rożek... wczoraj siedziałam do 1 w nocy aż mąż pytał co ja tak długo robiłam i jak odp ze zakupy to tylko zapytał czy ma się bać zaglądać na konto ☺ a ja ponad 1100zl wydalam ( ale też Zosi mleko i ponad 200 pampersow).
W ogóle dom lśni- okna piękne- w końcu mogę na nie patrzeć, ale za to nogi mi napuchly- trochę więcej przez 2 dni na nogach bo na tule ile mogłam to chciałam pomóc tej dziewczynie od sprzątania, pościele nawleklam, nawet przed domem zamiotlam kostkę i nogi banie. A najbliższe dni zapowiadają się bardziej intensywne bo rodzina mi się zwala i A to będzie śniadanie trzeba zrobić, obiad, roczek także ciężko będzie trzymać nogi w górze.moni05 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Kasia, mi też właśnie zaczęły puchnąć nogi w kostkach jak za dużo coś robię i chodzę, jeszcze w tę upały... Ale dużo wody pije i rano już nie ma śladu. Najwyżej od nowa 🤷🏻♀️
Jutro sama gdzieś będę musiała "przepuścić" jakiś 1000zl bo właśnie dostawka, apteka i kilka drobnych faktur 😋
Właśnie jestem podczas pobudki z serii "miałam zły sen", więc pewnie z pół h jak nie lepiej poczekam aż na dobre usnie i już sama mam nockę z głowy, bo się rozbudzilam...kasia1518 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019