Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w pierwszy dzień wolnego znowu się nakatalam. Niby nic a 3,5 h nie moje. Zus z l4 i odebrać dokumenty, zmiana poradni dla Syna i złożyć wniosek do starej poradni, naprawić okulary, nocnik w peoko kupić, hebe, pamiątka na chrzest dla syna brata męża, apteka razy 2, moje biuro po odbiór dokumentów żeby w pon w domu troszkę pisać, kupić chleb, kupić ojcu plbon podarunkowy, z kotem do weterynarza. Padam. Trochę odpocznę, zjem pierogi ruskie kupione ale dobre, i może pranie rozciele i wstawię,. Chciałam zacząć wyprawkę prac i kurze tylko ppscierac żeby mąż pomyl i idkurzyl podłogę ale to zobaczę. Nie da się no nie da się leżeć nawet gdy dziecko i babci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:06
-
Sara, naprawdę się oszczędzaj. Miałaś nie sprzątać. Rozloz to na jutro i pojutrze co najmniej...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Malinka2401 wrote:Hej, jestem w 17 tc bliźniaczej i od kilku dni kilka razy dziennie czuję w brzuchu takie bąbelki jakby mi ktoś rozpuszczała w brzuchu tabletkę musującą. Czy to mogą być pierwsze ruchy dzieciaczków?Paulina
-
Hej dziewczyny:-)
href=https://zapodaj.net/dfcb4eda8679c.jpg.html>20190802_123923.jpg</a>
My po wizycie,Michalinka ma 1665kg i 40cm wg lekarza idealnie
Następna wizyta 26.08
mia4444, Kookosowa, Karooo93, Cabrera, ammarylis, moni05, Kinga82, przedszkolanka:), ManiaM, kasia1518, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Malinka2401 wrote:Hej, jestem w 17 tc bliźniaczej i od kilku dni kilka razy dziennie czuję w brzuchu takie bąbelki jakby mi ktoś rozpuszczała w brzuchu tabletkę musującą. Czy to mogą być pierwsze ruchy dzieciaczków?
Hej mogą. Fajne porównanie. Później Twoje tabletki musujące zmienia się w wystrzaly armatnie.dużo zdrówka.
Dominika jakie slicznosci
Zamówiliśmy dziś z mężem meble do pokoju Lili. Mają byc od tygodnia do 4 tygodni.
Od dziś zaczynam pranie. Jestem jedną z pierwszych do rozpakowania, tzn termin mam na 8.10 a jako ostatnia zaczynam coś robić. Wózka nie mam, ubranka nie przygotowane, a torby nie spakuje bo jeszcze nie mam co w nią włożyć.
Ps. Podeślijcie mi proszę linki do koszul do karmienia. Mam jedną z poprzedniej ciąży, ale do szpitala przydała by się druga.
Ja biorę magnez i wapń. I chyba po tym calperosie jest lepiej więc może to wapna mi brakowało a nie magnezu. Wyniki mg robiłam to są ok.
A do no-spy mam mieszane uczucia, w pierwszej ciazy nic mi nie pomagała. A mój lekarz twierdzi że nie ma żadnego znaczenia przy zapobieganiu porodu przedwczesnego. Tzn. Że nie ma badań potwierdzających skuteczność przy zagrożeniu porodem...Dominika32 lubi tę wiadomość
-
Choc zdania lekarzy podzielone to ja uwazam, ze obnizone napiecie mięśniowe u Borysa, ktore rehabilitowalismy jak byl malutki bylo wlasnie na skutek wiadra nospy w pierwszej ciazy. Dzis moj gin powiedzial, aby zaczac brac regularnie, ale chyba go nie poslucham, juz wole lezec, chyba ze bede czula twardnienia to wezme
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:22
-
Też brałam regularnie nospe w pierwszej ciąży, ale tylko miesiąc. I uważam, że mi ona pomaga bardziej brana doraźnie i okazyjnie niż regularnie. Pierwsze dwa tyg ok, później przestał mój organizm na nią reagować.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Witam wszystkich. My po wizycie u mojego gina. Mała waży 1300 g- idealnie w środku jak na ten wiek i ogólnie wszystko w porządku. Kolejne usg 3 trym. 13-go, tam gdzie bylam na polówkowych. No i zaczynam brać witaminki w koncu bo hemoglobina leci w dól. Moni ja skurcze mialam jeden raz tylko, ale jak dla mnie to u Ciebie strasznie ich dużo i często. Co na to Twój lekarz?
mia4444, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Konieczynka ja mam taką : https://allegro.pl/oferta/koszula-do-karmienia-nocna-ciazowa-na-zakladke-s-8054991687.
Niedroga, a fajny materiał. U tego samego gościa zamówiłam jeszcze inny wzór.
Jeżeli chodzi o no spe, to wzięłam może dwa razy i to z powodu skurczy jelit, bo niestety mam z tym problemy. Ale mój lekarz otwarcie mówi, że jak boli brzuch lub mam skurcze to no spe wziąć, ale jak dla mnie co za dużo to nie zdrowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:38
Konieczynka lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Konieczynka wrote:Hej mogą. Fajne porównanie. Później Twoje tabletki musujące zmienia się w wystrzaly armatnie.
dużo zdrówka.
Zamówiliśmy dziś z mężem meble do pokoju Lili. Mają byc od tygodnia do 4 tygodni.
Od dziś zaczynam pranie. Jestem jedną z pierwszych do rozpakowania, tzn termin mam na 8.10 a jako ostatnia zaczynam coś robić. Wózka nie mam, ubranka nie przygotowane, a torby nie spakuje bo jeszcze nie mam co w nią włożyć.
Ps. Podeślijcie mi proszę linki do koszul do karmienia. Mam jedną z poprzedniej ciąży, ale do szpitala przydała by się druga.
Ja biorę magnez i wapń. I chyba po tym calperosie jest lepiej więc może to wapna mi brakowało a nie magnezu. Wyniki mg robiłam to są ok.
A do no-spy mam mieszane uczucia, w pierwszej ciazy nic mi nie pomagała. A mój lekarz twierdzi że nie ma żadnego znaczenia przy zapobieganiu porodu przedwczesnego. Tzn. Że nie ma badań potwierdzających skuteczność przy zagrożeniu porodem... -
Sarrrra wrote:Kochana ja cesarkę będę mieć 12 września a termin z usg mi wychodzi 26.09.
powiedz mi w, którym tygodniu wykonują ci cesarke? 38 czy 39?
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
To u nas więcej wrześniówek zaraz będzie niż pażdziernikówek
Choć na innych wątkach też większość dziewczyn rodzi w poprzedzającym miesiącu niż podany z OM czy USG.
Ja się trzymam terminu z I USG czyli 07.10 ale do końca sierpnia chce mieć wszystko gotowe typu torba, pokoik, ubranka itd.moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może źle to ujelam że jedna z pierwszych, choć u mnie 30tygodni a są mamy w 27
Sara nasze suwaczki różnią się o 3dni a rodzic mamy prawie z różnica miesiąca ;P
My z Aaga będziemy razem na porodowke jechać. Hihi.
Też już mam mocne postanowienie poprawy i zabieram się za wicie gniazda. Do tego w sierpniu męża nie będzie przez tydzień akurat wtedy gdy przedszkole młodego ma przerwę. Ajaj jak ja sobie poradzę -
Konieczynka wrote:Hej mogą. Fajne porównanie. Później Twoje tabletki musujące zmienia się w wystrzaly armatnie.
dużo zdrówka.
A do no-spy mam mieszane uczucia, w pierwszej ciazy nic mi nie pomagała. A mój lekarz twierdzi że nie ma żadnego znaczenia przy zapobieganiu porodu przedwczesnego. Tzn. Że nie ma badań potwierdzających skuteczność przy zagrożeniu porodem...
Konieczynka, ja mam termin na 3 dni po Tobie i tak samo, ani torby ani co do torby włożyć nie mam. Tzn parę rzeczy mam, ale większości nie. Zaczynam się tym zajmować od poniedziałku! Wydaje mi się, że jak już się za to zabierzemy, szybko pójdzieWtedy też zaczynam pracować zdalnie, dzisiaj ostatni dzień pracy w biurze. Calkiem przestanę pracować do końca sierpnia i do wtedy też chcę mieć całą wyprawkę skończoną.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
brunetka91 wrote:Mam do Was pytanie. Czy mniewacie czasami w pochwie uczucie takiego sekundowego pradu/uszczypniecia/wbicia igielki? Nie wiem jak to inaczej nazwać.. Mam coś takiego od wczoraj.. Nie wiem czy to mała mi coś tam robi czy co to by mogło być?
brunetka91 lubi tę wiadomość