Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Konieczynka wrote:Może źle to ujelam że jedna z pierwszych, choć u mnie 30tygodni a są mamy w 27
Sara nasze suwaczki różnią się o 3dni a rodzic mamy prawie z różnica miesiąca ;P
My z Aaga będziemy razem na porodowke jechać. Hihi.
Też już mam mocne postanowienie poprawy i zabieram się za wicie gniazda. Do tego w sierpniu męża nie będzie przez tydzień akurat wtedy gdy przedszkole młodego ma przerwę. Ajaj jak ja sobie poradzę -
Sarrrra wrote:Skończony 37 czyli 14 dni przed terminem
tydzień później od ciebie
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ja mogę rodzić po 24 września
termin z om mam 15.10 a z usg 12.10.
Moni a bierzesz brałaś luteine? Na twardy brzuszek tez pomaga.
Ja biorę nospe z corka w ciazy bralam bylo ok. Chociaż faktycznie mieszane uczucia mam czy faktycznie pomaga.
Wiecie co mi pomaga co lekarz mi przepisal.. Relanium...
W sr mialam usg 3 trymestru maly mial 1536 gram, po porodzie pecherz do sprawdzenia na usg, bo nie wiadomo czy mial siusiu czy jakis zastój jest. Szyjka troche w dół z 3.65 na 3.46.
Chyba popadne w jakaś depresję, zero żadnej pomocy, tescie na dole mieszkają my na górze, mąż dopiero w przyszly pt zjedzie i męczy mnie o to wesele 300 km od domu..
Za cholerę nie jadę... -
U mnie akurat termin z usg. Bo powiedziałam że nie pamiętam kiedy miałam miesiączkę. Takie klamstewko, bo owulacja była 19dc. Wiem dokładnie kiedy musiało dojść do zapłodnienia bo staraliśmy się rok, a wcześniej męża tydzień nie było i jak wrócił to sexik na powitanie i bez złudzeń że się uda. Cykl miałam spisany na straty a tu II. Taki nasz mały cud.
Więc termin zgadza mi się z terminem poczęcia, powtórzył się w 9 i 14 tygodniu podczas USG. A kiedy urodze kto to wie.
Dziewczyny a wszystkie macie wskazania do cc czy któraś chce na życzenie?
Tak z ciekawości.
Bo ja pomimo trudnego pierwszego porodu nie wyobrażam sobie ze mieliby mnie pokroić. Do tej pory miałam 2 operacje i jakoś tego tak nie przeżywałam jak myśl o cc. -
Ammarylis, na początku mówił, że w kolejnej ciąży tak może być. Później dostałam magnez, ale teraz wizytę mam w poniedziałek i zobaczymy, co on na to bo nasililo się to już po wizycie. A "smaczki" wyszły po USG III trymestru u innego lekarza.
Lena, miałam przez pierwszy trymestr luteine, teraz już odstawiona dawno. Co do relanium to dosc popularna praktyka w Wielkiej Brytanii ponoć. W książce "Zawód położna" czy jakoś tak jest o tym dość często wspomniane.
Ja po godzinnej drzemce. Dzisiaj straszny dzień pod względem aury i w ogóle. Wyszorowalam dzisiaj pralkę przed praniem małych ciuszków. 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Konieczynka ja mam że względu na wąska miednice i to, że Zaszłam w ciąże 11 miesięcy po wcześniejszej cesarce. A ogólnie powiem Ci szczerze pierwsza córke rodzilam 29 godzin, no i cesarka była jak tracilam przytomność i Jagodce tętno się tracilo, a rodzilam dziecko z poważna wada serca, więc tym bardziej powinni mieć to na uwadze. Ja jak ja, ale do dzisiaj nie mogę się pogodzić, że moje dziecko tyle czasu musiało się męczyć, a starczyloby zrobić cesarke. A jak na samym początku trafiłam na blok porodowy, to pielęgniarka mierzyla miednice i powiedziała, że dziecko na styk (2800)i mogę naturalnie nie urodzić, jagodka urodziła się z waga 3250
Masło maślane ale na szybko pisałam
W każdym bądź razie po tych przejściach nawet jakby mi nie chcieli cesarki zrobić to wybrałabym na życzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 19:12
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Aaga wrote:To u nas więcej wrześniówek zaraz będzie niż pażdziernikówek
Choć na innych wątkach też większość dziewczyn rodzi w poprzedzającym miesiącu niż podany z OM czy USG.
Ja się trzymam terminu z I USG czyli 07.10 ale do końca sierpnia chce mieć wszystko gotowe typu torba, pokoik, ubranka itd.
Edit: jesteśmy w domu! Jutro zakupy itp.od poniedziałku mąź maluje a ja zaczynam ogarniac wyprawke 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 19:32
moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie to będzie 15.09 😍 ale wolałabym urodzić chyba w co najmniej 39 lub 40 tc. Nie wiem czemu. Cykam się, że im później tym lepiej.
Wrzesień chciałabym poświęcić mojej ksiezniczce żeby wesprzeć ja w adaptacji w szkole.kalcia, ammarylis lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni ja tak samo, każdy nie może się doczekać, ale termin to termin
wiadomo. Moja córcia tez wraca do żłobka od września, cały sierpień ze mną w domu i chciałabym, żeby ten wrzesień wskoczył ponownie w ten tryb, ze jak mały się urodzi to żeby nie było dla niej za dużo na raz.
moni05 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata