Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuśka ja mam taką małą walizkę
moja koleżanka teraz rodziła i miała małą walizeczke, a dla córki zdjela tą torbę która jest przy wózku, z tym, że u nas w szpitalu (Koźle) do niemowląt wymagają tylko pampersy i chusteczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 11:13
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Czy któraś z Was ma tak, że podczas skurczu najpierw zalewa Was fala takiego gorąca, później brzuch się spina i przez cały czas trwania skurczu serce przyspiesza dosyc znacząco?
Kurde, ja takich skurczy się boję, miałam w pierwszej ciąży wybuchy gorąca i kolatanie przy skurczu... W dniu porodu. Teraz mam od 3-4 tyg... Po ponad 20 skurczy na dzień (zapisuje).Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Muszę się pochwalić hehe zadzwoniłam sobie do UCK. Nie mogłam znaleźć info o tym rodzeniu przez CC we dwoje. Ilo kosztuje itp. Dodzwoniłam się do super Pani położnej. Powiedziała mi wszystko. Że za darmo jest pobyt taty na sali. Że jak mnie anestezjolog przygotuje to wtedy tatuś wchodzi z położna i siada za kotara. Jak małego wyciągną to bada go pediatra i później jak wszystko ok to dostaje go tata do kangurowania. Mnie szyja i razem jedziemy na osobną sale gdzie jesteśmy we troje 2godz
pępowiny nie przecina niestety ale przeżyjemy
no i skoro Pani doktor powiedziała że dwa tyg wcześniej to mam dzwonić 14sierpnia i się umówić konkretnie już na 14wrzesien
Aaga, moni05 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek będę czekała na relację bo też tam chce rodzić
Póki co jeszcze się nastawiam na poród SN ale też mam widmo cesarki. Z tego co wiem tot am dają ubranka dla maluszka więc mniej rzeczy do prania po wyjściu i więcej miejsca w torbie
Kiniorek91 lubi tę wiadomość
-
Jestem po usg 3 trym w Medicover (sunshine, jakbys miala jeszcze jakies usg polecam dr Jęczeń, sprawdzil wszystko co pisałaś po kilka razy, a jak mu powiedzialam o chorobie Borysa to nerki ogladal w 4 przekrojach)
Nina zdrowa jak ryba, tym razem nozki przestaly byc super dlugie i sa raczej w sam raz na wiek. W sredniej wyszla 2 dni starsza niz z OM, a to daje przewidywana date porodu na 1.10 czyli tak jak urodzil sie Borys
Dzwigam juz ok 1800g
Ale... zeby byla nutka goryczy na zakonczenie to na szyjce pojawil sie wewnetrzny lejek. Caly czas dlugosc jest zadawalajaca (29mm), ale po konsultacji tel z moim ginem lejek swiadczy o tym, ze macica pracuje i to efektywnie, a jeszcze nie powinna, takze mam sie jakos mocno nie martwic, ale potraktowac to jako sygnal ostrzegawczy i robic co sie da, aby macica nie twardniala...Kookosowa, sunshine03, Aaga, KasiaP, moni05, przedszkolanka:), Cabrera, kalcia, ammarylis, wiktoriaa, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość
-
Taka walizka na kółkach może nie wejść pod łóżko i będzie problem,ja biorę miękką
plus można taka wyprać jak coś chociaż ja mam taka stara specjalnie i chyba ja wezmę g wyrzuce po prostu :p
Do spania w śpiwórku w domu u nas,a torba do szpitala jedna ale z środku osobom moje rzeczy a osobno dziecka w workach sturowych2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Jestem po usg 3 trym w Medicover (sunshine, jakbys miala jeszcze jakies usg polecam dr Jęczeń, sprawdzil wszystko co pisałaś po kilka razy, a jak mu powiedzialam o chorobie Borysa to nerki ogladal w 4 przekrojach)
Nina zdrowa jak ryba, tym razem nozki przestaly byc super dlugie i sa raczej w sam raz na wiek. W sredniej wyszla 2 dni starsza niz z OM, a to daje przewidywana date porodu na 1.10 czyli tak jak urodzil sie Borys
Dzwigam juz ok 1800g
Ale... zeby byla nutka goryczy na zakonczenie to na szyjce pojawil sie wewnetrzny lejek. Caly czas dlugosc jest zadawalajaca (29mm), ale po konsultacji tel z moim ginem lejek swiadczy o tym, ze macica pracuje i to efektywnie, a jeszcze nie powinna, takze mam sie jakos mocno nie martwic, ale potraktowac to jako sygnal ostrzegawczy i robic co sie da, aby macica nie twardniala...tylko zapisać się trzeba chyba w placówce albo przez infolinię, bo przez aplikację się nie da.
Najważniejsze, że Nina zdrowa
A z szyjką oszczędzaj się i odpoczywaj, ile możeszkkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Jestem po usg 3 trym w Medicover (sunshine, jakbys miala jeszcze jakies usg polecam dr Jęczeń, sprawdzil wszystko co pisałaś po kilka razy, a jak mu powiedzialam o chorobie Borysa to nerki ogladal w 4 przekrojach)
Dzwigam juz ok 1800g
Ale... zeby byla nutka goryczy na zakonczenie to na szyjce pojawil sie wewnetrzny lejek. Caly czas dlugosc jest zadawalajaca (29mm), ale po konsultacji tel z moim ginem lejek swiadczy o tym, ze macica pracuje i to efektywnie, a jeszcze nie powinna, takze mam sie jakos mocno nie martwic, ale potraktowac to jako sygnal ostrzegawczy i robic co sie da, aby macica nie twardniala... -
Hej wszystkim
Ja się dawno nie odzywałam to dziś dorzucę swoje trzy grosze do tematuodnośnie pakowania do szpitala. Mam już gotowe dwie torby miękkie takie średniej wielkości podręczne, w jednej tylko rzeczy dla mnie w drugiej dla dziecka. Cała wyprawkę wyprałam już i wyprasowałam pare dni temu i cieszę się ze mam to za sobą bo to była jedna z najbardziej męczących rzeczy jakie ostatnio zrobiłam, lepiej nie czekać z tym za długo bo stanie przy desce do prasowania z tymi mini łaszkami to jakiś dramat jest.
-
moni05 wrote:Czy któraś z Was ma tak, że podczas skurczu najpierw zalewa Was fala takiego gorąca, później brzuch się spina i przez cały czas trwania skurczu serce przyspiesza dosyc znacząco?
Kurde, ja takich skurczy się boję, miałam w pierwszej ciąży wybuchy gorąca i kolatanie przy skurczu... W dniu porodu. Teraz mam od 3-4 tyg... Po ponad 20 skurczy na dzień (zapisuje).
Moni, współczuję bardzo. 20 to dużo, magnez nie pomaga? Ja fali gorąca nie miałam, ale miałam za każdym razem jakby przygniatanie klatki piersiowej i zaczynało mi się ciężko i dziwnie oddychać. I zawsze zwiastowało to skurcz. I wysokie tętno. W pierwszej miałam kilkanaście dziennie od około połowy ciąży, a w tej o dziwo 1-2...prawie magnezu nie muszę brać. -
Moja torba już stoi w szafie w razie czego spakowana. I też nie żałuję, że wcześniej prałam i prasowałam bo teraz nie byłoby szans na to. Fizycznie mam taki przypływ sił, że aż się hamuje żeby nie robić za dużo. Ale psychicznie już jestem wykończona, myśleniem co będzie i jak będzie, czy będzie dobrze czy źle itp
moni05, Kotecki lubią tę wiadomość
Paulina -
silent wrote:Moni, współczuję bardzo. 20 to dużo, magnez nie pomaga? Ja fali gorąca nie miałam, ale miałam za każdym razem jakby przygniatanie klatki piersiowej i zaczynało mi się ciężko i dziwnie oddychać. I zawsze zwiastowało to skurcz. I wysokie tętno. W pierwszej miałam kilkanaście dziennie od około połowy ciąży, a w tej o dziwo 1-2...prawie magnezu nie muszę brać.
Właśnie chyba muszę pogadać z lekarzem o zwiększeniu dawek...
Ja widzisz odwrotnie - pierwsza ciąża nic, spokój, a druga od początku z przygodami. Ponoć tak jest z różnych ojców 😉 (tzn mówię, że u mnie z różnych 😁)
silent lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kkaaarrr super,źe Ninka zdrowa
a Ty odpoczywaj i leź ile sie da.
Moni ja też mialam moment gdy skurcze miałam non stop bite 3h wieczorem (np.po intensywnych 3 dniach),tu na wyjezdzie mialam tak przedwczoraj ale kilka tylko po tyyylu kilometrach. Ale ja 2x no spa i magnez lece juz jakiś czas. Ogranicze do jednej jak ogarne wyprawke i torbe ;p -
Neroli wrote:Ja tez mam wewn lejek i zamknieta czesc ma 24 mm i musze lezec glownie. Juz sama nie wiem. Co lekarz to inne opinie. Brzuch mi twardnieje max 2 x dziennie. Czesto w ogole. Trzymaj sie tez dzielnie
kalcia, Neroli lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie nospy nie biorę. Wzięłam dotychczas od początku ciąży z 5-6 tabletek kiedy coś bolało żeby standardowo sprawdzić czy nospa i prysznic pomogą, czy szpital.
Boję się tej nospy 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Czy któraś z Was ma tak, że podczas skurczu najpierw zalewa Was fala takiego gorąca, później brzuch się spina i przez cały czas trwania skurczu serce przyspiesza dosyc znacząco?
Kurde, ja takich skurczy się boję, miałam w pierwszej ciąży wybuchy gorąca i kolatanie przy skurczu... W dniu porodu. Teraz mam od 3-4 tyg... Po ponad 20 skurczy na dzień (zapisuje).
Ja może nie mam aż fali gorąca, ale czuje takie ciepło nagle i serce zaczyna szybciej bić.
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
nick nieaktualnyNo ja tez twardnienia mam lekko 20 razy dziennie (ale bez uderzeń gorąca...za to jak byłam podpięta do ktg, to z nerwów mój puls skakał jak oszalały, myślałam, ze serce wyskoczy mi z klatki, a mam stwierdzona bradykardie (czyli bardzo niski puls, Ok 40/50 to u mnie norma): biorę 3 x 2 magnez, nospy tez się jakiś boje
-
Hej, jestem w 17 tc bliźniaczej i od kilku dni kilka razy dziennie czuję w brzuchu takie bąbelki jakby mi ktoś rozpuszczała w brzuchu tabletkę musującą. Czy to mogą być pierwsze ruchy dzieciaczków?24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦