Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:Kiniorek a ważysz wszystkie produkty, że wiesz dokładnie, ile zjadasz kalorii?
Ja jem trzy razy dziennie, czasem zdarzy się że 4 ale tu wpada zazwyczaj owoc. I nie jem nic tłusto. Już nawet pulpety robiłam drobiowe z passata pomidorowa. Na odrobinie oliwy, bez ziemniakow. Na kolację dwie kromki z szynką, serem pomidorem i ogórkiem. Śniadanie dzisiaj wstawiłam. Dwie kawy rozpuszczalne z mlekiem i erytrolem i herbata. Plus woda oczywiście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 21:33
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGłowa do góry w takim razie! Po połogu się zajmiesz dietą na schudnięcie, a teraz po prostu dbaj, żeby jeść zdrowo
Skoro puchniesz to sama woda zatrzymana w organizmie może spokojnie ważyć 1-2kg.
Poza tym maluch też przybiera na wadze, więc do porodu jeszcze trochę przybierzesz na wadze -
nick nieaktualnyNa szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z dietetykiem i mówiła, żeby w ciąży jeść mniejsze posiłki, ale jednak 5-6razy dziennie. Tak samo przy cukrzycy ciążowej.
Może spróbuj jeść częściej, a mniej, wtedy organizm nie magazynuje, bo wie, że go nakarmisz i nie musi odkładaćprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A czemu jeszz tylko 3 posiłki? Właśnie od tego możesz tyć, bo organizm odkłada na później. Powinno się jeść na tyle często, ze jak organizm strawi poprzedni posiłek to już jesz następny. Czyli 2 godziny lżejsze posiłki. Po dużej ilości mięsa na obiad można nawet do 3 godzin odczekać, bo dluej się trawi, ale zdecydowanie powinnaś jeść mniejsze porcje a częściej. Chociaż jogurt naturalny jeśli nie jesteś głodna- a jeden jogurt dziennie tez by pomógł na twoje problemy z wypróżnieniem
do tego jakiś błonnik i gwarantuje ci poprawę
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Ja na szczęście póki co nic, a nic nie przytyłam
początkowo schudłam 6 kilo i teraz powolutku je nabywam spowrotem, po pierwszej ciąży byłam chudsza niż przed ciąża
zawsze myślałam, że to przez stres związany z pierwszą ciąża i później z chorobą Jagódki, ale teraz jest podobnie więc chyba mam już takie szczęście co do wagi ciążowej
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Cabrera wrote:Kookosowa, Twój stan emocjonalny jest całkowicie zrozumiały...a jak Twoj mąż radzi sobie z sytuacja?? Mam nadzieje, ze mocno cię wspiera ??
Mąż jest mocno skryty ale widać po nim że mu smutno. Wspieramy się nawzajem. Ciągle o tym gadamy żeby to jakoś ugryźć. On ma niepełnosprawnego brata. I kiedyś działał we wspólnocie gdzie było dużo różnych przypadków i on ma trochę inny stosunek do tego. No i zabronił teściowej do mnie dzwonić żeby mnie nie denerwować hehe
Ja znowu szukam pozytywów.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:No dokładnie to nie waże teraZ. Dla dietetyka Kiedyś spisywałam to i ważyłam i zawsze się najadłam a zostawało jeszcze dużo kalorii do zagospodarowania. Dietetyczce pokazałam co jem i ile a ona mi że tyje przez to, że jem za mało kalorycznie i organizm magazynuje zasoby. I przed ciążą u niej byłam, miałam się umówić później z nią na rozpisanie diety z deficytem kalorycznym żebym się najadla czyms zdrowym a bardziej kalorycznym. Jak powiedzialam jej o ciąży to powiedziała że zaprasza mnie po połogu i będziemy walczyc.
Ja jem trzy razy dziennie, czasem zdarzy się że 4 ale tu wpada zazwyczaj owoc. I nie jem nic tłusto. Już nawet pulpety robiłam drobiowe z passata pomidorowa. Na odrobinie oliwy, bez ziemniakow. Na kolację dwie kromki z szynką, serem pomidorem i ogórkiem. Śniadanie dzisiaj wstawiłam. Dwie kawy rozpuszczalne z mlekiem i erytrolem i herbata. Plus woda oczywiście.
Warzyw powinno być na dzień pół kilograma.
1 ogórek+pomidor na śniadanie i kolację to trochę za mało.
Poza tym właśnie zjedz jogurt naturalny albo serek wiejski lekki. Do tego jakieś warzywa np.
Nie wiem jak z dietą cukrzycową się mają płatki owsiane, ale to na wypróżnianie też by by pomogło
Dodaj do diety strączki zamiast takiej ilości mięsa dziennie - np. czerwona soczewica. Nie trzeba tego jeść dużo, wystarczy łyżka albo dwie -
Potwierdzam ja codziennie na śniadanie zalewam wrzątkiem 3 łyżki płatków owsianych , jak zmiękną dodaje jogurt naturalny i skrajem jeden owoc lub borówki, maliny, truskawki. Wypróżniać się codziennie. Do tego bardzo dużo pije wody, żadnych napojów tylko woda niegazowana i dwie kawy z mlekiem. Mięso niestety jest ciężkostrawne, a w ciąży jelita pracują wolniej, bo są ściśnięte, wiec musisz Kiniorek trochę lżej jeść
twoje dzisiejsze śniadanie spokojnie bym sobie rozłożyła na dwa śniadania tylko do drugiego jeszcze warzywo dołożyła
moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Jestem po usg. Dostałam opr od lekarki że za długo pracowałam a ciąża zagrożona. Moja blizna ma 7 mm więc nie tak źle. Szyjka długa. Leki ciągle mam brać.
Moja mała ma 1800g śmiechnela się do mnie. Bardzo naciska mi na pęcherz i na blizne na macicy i mam zagrożenie. Zero dźwignią dziecka. Mam odpoczywać. Nawet się nie ważyć sprzątać itd, schylac gwaltownie. Boję się o tą blizne.
Będę rodzic w prywatnym szpitalu w Katowicach, gdzie normalnie koszt to 10 tys zł a ona mi przez nzw załatwi. W 35 tyg mam mieć rozmowe z ordynatorem. Jeśli nie dotrwam do 37 tyg to mam jechać do Chorzowa bo tam jest patologii a noworodków. Tam rodziłam wojtka i było fajnie. -
Hej. Ja równo po 2 miesiącach mam koniec remontu. Wczoraj zamontowali meble w kuchni, tylko trochę nas facet nie zrozumiał miały być do sufitu, a nie są. Ma dorobić szafki. Teraz by tylko wszystko ogarnąć, posprzątać i można żyć, ale z tym mi musi pomóc mama bo mi brzuch twardnieje jak długo coś robię.
We wtorek mąż wyjeżdża to ogarnę trochę masz pokój i wezmę się za komode małej.
A dziś mamy 5 rocznicę ślubu ♥️ matko kiedy to zleciało. Zapowiada się równie upalny dzień jak wtedy.
Wczoraj wieczorem stawałam na wadze i znowu jest 0.5kg mniej 🤷♀️
Miłego dnia!Cabrera, Karooo93, KasiaP, przedszkolanka:), brunetka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Sara, więc teraz trzeba posłuchać lekarza i oszczędzać się do maksimum możliwości 😊 wtedy będzie dobrze ✊🏻✊🏻
A mnie obudził mąż 😋 ponoć mu kazałam wczoraj 😂🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019