X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyjdzie paczka z gremini

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kciuki za wizyty. Ja dzisiaj średni humor... Do dupy się czuje i wracam dzisiaj do domu wieczorem...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa bo w szpitalu to najlepsza dieta;p
    Trzymam kciuki by dzisiaj juz po wszystkim było!

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zaczynam kolejny tydzień.

Cabrera, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, mam nadzieje, ze w końcu dziś zrobią ci amnio ✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzień dobry :) Zaczynam kolejny tydzień.

Ooo, ja tez i to chyba 8 miesiąc ❤️❤️

moni05, Aaga, KasiaP, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mercici, a wiesz, że lekarz kazał mojemu mężowi zabrać mnie w ramach wyluzowania na weekend nad morzem? 😬 A Ty mi tu zabraniasz prasowac na siedząco? 😋

Kurcze, Kokosowa, nieźle 😔 można się śmiać, że dieta cud itd, ale Cholera, przecież kobieta w ciąży potrzebuje się właściwie odżywiać... A nie glodzic trzy dni... :/

Magnezin miałam brać i to w zasadzie jedno opakowanie bo na kolejnej wizycie to już koniec, bo 36 tydzień będzie chyba a od 37 się odstawia i tak. 🤷🏻‍♀️🙄

Zrobię jak napisałaś Pola, wykupie tego dupka, on ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi. W międzyczasie postaram się dostać do lekarza chociaż tu na NFZ. No i będę odpoczywać.

Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny 😘

pOla34, meerici, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Acardem ja bezpośrednio nie miałam do czynienia, ale koleżanka tak - rodziła w czerwcu i w trakcie połogu miała krwotoki właśnie najprawdopodobniej przez to, że całą ciążę brała Acard. Ja z leków to jak brzuch się stawia to biorę MagneB6 a tak to nic ew. jak mi się wspomni to witaminy typu Pregna, ale raczej bezlekowo. I tak Już mam dość tabletek na alergię i astmę więc wolę zminimalizować inne lekarstwa.

Dziewczyny szpitalne kciuki za Was, dziewczyny z powikłaniami odpoczywajcie i nie forsujcie się!!

Kasia do kiedy zostajesz w Polsce? Dasz radę z wyprawką po powrocie :)

• kalcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tak wtrace, no czytam, ale nie mam czasu pisać. Twoja szyjka nie jest niewiadomo jaka krótka, po 32 tc ma prawko się już skracać, a do 2,6 chyba jest norma. Takim badaniem jej co kilka dni możesz jej tylko zaszkodzić, niepotrzebnie ruszając. Mnie w szpitalu trzymali aż 6 dni, żeby ja ponownie zbadać, bo jeśli faktycznie się skraca i robi rozwarcie to nie wolno za często jej badać.

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Trzymam dziewczyny za nas wszystkie kciuki żebyśmy dotrwały do terminów. Już niedługo na szczęście.

Kokosowa no naprawdę masz "atrakcje" w tym szpitalu. Oby dzisiaj ci zrobili w końcu to badanie i jak najszybciej wypisali.

Monia w szoku jestem że taka duża różnica w wadze😲 a Ty do Torunia chodzisz do ginow ? Można wiedzieć do kogo? ( Jak nie chcesz to nie pisz).

Ja wczoraj pół dnia załatwiałam zaległe sprawy urzędowe i prasowalam, a skończyło się to masakrycznym bólem głowy. Jeszcze mnie dzisiaj trochę ćmi, ale już się bałam że to migrena.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, dobrze wiedzieć 😊 nie o jej długość mi chodziło tylko o to, że jest otwarta i miękka i wylazi z niej czop powoli. A dwóch lekarzy ma totalnie inne zalecenia na te sytuacje.

Sandrina, napiszę Ci na priv. Nie chcę żeby to nasze forum ktos odgrzebal, a wystarczy Google 😉

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, do 18.08. Myślę że mam jeszcze czas :D tylko jak się z Wami porównuję to się trochę stres włącza :D

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w 17tc miałam skurcze to brałam magnezin i złego słowa na niego powiedzieć nie mogę, bo po 3 dawkach skurcze całkowicie ustaly (a miałam mocne). Od tamtej pory codziennie biorę magnezin 3x2, w razie konieczności zwiększam do 4x2 (skurcze łydek albo ogólnie twatdszy brzuch)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty,i miłego dzionka:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Próbowałam was nadrobić wczoraj ale padłam chyba jakoś po 23ej i obudziłam się po 9tej. Od poniedziałku pracuje zdalnie i to nie ma etat tylko raczej kilka godzin, jak coś trzeba zrobic . Ale to jest zajebiste! :) inna jakość życia, serio, od dwóch dni zdążyłam już popracować, posprzątać w szafkach w kuchni, zrobic 3 prania i ugotować obiad.

Dzisiaj nadrobiłam, trzymam kciuki za Was wszystkie. Kokosowa mam nadzieje ze dzisiaj w końcu zrobią badanie i od razu wrócisz do domu. Moni, kurczę niepotrzebnie Cię zestresowała tylko ta wizyta. W sumie nic złego się nie dzieje wiec może posłuchaj lekarza i relaks nad morzem ;) oczywiście tak jak piszą dziewczyny leżenie zawsze ok i na pewno nie zaszkodzi. Basia, super wiadomości! Dreamer, widziałam ze zaakceptowałaś zaproszenie, zaraz Ci napisze na Priv.

A ja mam dzisiaj po południu wizytę, mam nadzieje ze będzie rutynowa bez żadnych rewelacji i ze młody dobrze rośnie. Dam znać po. Miłego dnia!

KasiaP, moni05, Kookosowa, mia4444, pOla34, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często wasze maleństwa mają czkawkę? Bo mój ma codziennie, a czasami nawet 2 razy w ciągu dnia. Się zaczynam śmiać, że on więcej czka niż się rusza

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja jak w 17tc miałam skurcze to brałam magnezin i złego słowa na niego powiedzieć nie mogę, bo po 3 dawkach skurcze całkowicie ustaly (a miałam mocne). Od tamtej pory codziennie biorę magnezin 3x2, w razie konieczności zwiększam do 4x2 (skurcze łydek albo ogólnie twatdszy brzuch)
    No i bądź tu człowieku mądry 🙈 co ciężarna to inne doświadczenia, inne zalecenia!

Monia, to ja zazdroszczę lekarza w takim razie 🙂 moja nie pozwoliła póki co nawet na spacer wyjść. Ale kazała przecierpieć chociaż do tego 34 tygodnia i potem już długość tej szyjki nie będzie tak kłuć w oczy. Powoli mi szajba odbija przez to leżenie, ale obstawiałam się różnymi książkami (w tym mnóstwo poradników, skoro ze szkoły rodzenia trzeba było zrezygnować 😕) i tak jakoś czas leci.

Dziewczyny a orientujecie się czy przy niewydolności szyjki są jakieś przeciwwskazania, żeby dość szybko zajść w kolejną ciąże? Tak do roku po porodzie.

moni05 lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
    Czeka na nas 2AA 🌷 -> grudzień
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam wczoraj i spalam do prawie 10, a tak sobie myslalam, ze dzisiaj porobie pare rzeczy i bedzie mobilizacja od rana.
    Kokosowa naprawde jaja w tym szpialu, ale miejmy nadzieje, ze w koncu dzisiaj wszystko sie uda zrobic i puszcza Cie do domu, a jak te skurcze? pisza sie nadal?
    Kalcia no wlasnie, tu nie chodzi o sama dlugosc szyjki Moni, tylko ze skrocila sie mocno w krotkim czasie, i o te silne napinania brzucha. Wiadomo, grzebanie tam za czesto nie jest wskazane ale czasem trzeba, nie dziwie sie Moni, ze sie niepokoi, skoro ma rozbiezne informacje, a sama sytuacja moze stresowac. Dobrze by bylo, zeby te nasze maluchy jeszcze pare tyg posiedzialy w brzuchu. Poza tym posiew wydawal mi sie w takich sytuacjach standardem i lepsza obstawa lekowa i lezenie.
    Moni z tym prasowanaiem na siedzaco to merci ma racje- no way, musisz odstapic komu innemu ta przyjemnosc. A jak juz siedzisz to nie na bacznosc, wyprostowana, naciskajac na miednice, tylko mniej elegancko ;), z miednica wypchnieta do przodu i przeniesieniem ciezaru na plecy, no i nie z noga na noge, bo to tez napina wiezadlo, ktore skraca szyjke.
    A ten lekarz na nfz to ktos w miare pewny? Bo jak trzecia opinia bedzie znowu inna, to dopiero bedzie zamieszanie.
    Sandrina moj jeden synek do tej pory mial tylko raz, drugi chyba wcale, za to w pierwszej ciazy czulam bardzo czesto, ale to chyba troche pozniej.
    Milego dnia i kciuki za wizyty.
    Ja ide w koncu cos podzialac, bo ostatnio tak uczciwie leze, ze to chyba az przesada ;).

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już po zabiegu. Całe 5 minut atrakcji. Lekarz ten co mnie ty skierował to mnie przeprosił że tu debile pracują że mogli zabieg zrobić wczoraj. I że tyle razy się powtarza że nie trzeba być na czczo. Tam siedziała jeszcze jedna pani profesor i też aż przeklęła i mówi że kobieta w ciąży mam jeść bo to nie operacja na otwartym sercu. Także odrazu balsam na sercu.
    No i teraz co godzinę mam chodzić na porodowke na ktg i obserwacja bo pierwsza dobra ryzyko porodu jeszcze z wielowodziiem. A jutro pewnie do domu. Wyniki 19 sierpnia. No i lekarz powiedział że duży chłopak 2 kg prawie. Będziemy ustalać w poniedziałek co dalej. Bo jeśli nie ma wady to da sobie spokojnie radę. Więc zasugerował że będziemy rozważać wcześniejsze rozwiązanie.
    Także teraz kanapowy tryp życia a w razie porodu to na cito do szpitala bo ten szpital na dobre łącza z czd i najlepszy oiom.

pOla34, mia4444, Karooo93, sandrina22, wiktoriaa, Cabrera, ammarylis, Jupik, kalcia, przedszkolanka:), ManiaM, adella1, Atyde, silent, moni05, Dominika32, sunshine03, kkkaaarrr, KasiaP, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, mysle, ze to nie jest p/wsk do kolejnej ciazy w krotkim czasie , ale ryzyko, ze sytuacja sie powtorzy pewnie dosc duze. Chociaz moze nie regula, ja z synem tez mialam problemy z szyjka, przelazalam ponad polowe ciazy , teraz zobacz, ciaza mega trudna, wysokiego ryzyka, a szyjka mam dosyc dluga, tyle ze rozpluchniona (tak jest od 16tc , moze taka jej uroda), plus wiadomo jestem konkretnie obstawiona lekami z uwagi na ta niewydolnosc w wywiadzie, mam nakaz oszczedzania sie w zasadzie od poczatku (rozne powody po drodze), regularne posiewy, regularne kontrole dlugosci szyjki i jakos idzie. Narazie nie jestem uziemiona 24h ale mam duzo lezec i naprawde staram sie do tych zalecen stosowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 11:29

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ