X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyjdzie paczka z gremini

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kciuki za wizyty. Ja dzisiaj średni humor... Do dupy się czuje i wracam dzisiaj do domu wieczorem...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa bo w szpitalu to najlepsza dieta;p
    Trzymam kciuki by dzisiaj juz po wszystkim było!

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zaczynam kolejny tydzień.

Cabrera, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, mam nadzieje, ze w końcu dziś zrobią ci amnio ✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzień dobry :) Zaczynam kolejny tydzień.

Ooo, ja tez i to chyba 8 miesiąc ❤️❤️

moni05, Aaga, KasiaP, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mercici, a wiesz, że lekarz kazał mojemu mężowi zabrać mnie w ramach wyluzowania na weekend nad morzem? 😬 A Ty mi tu zabraniasz prasowac na siedząco? 😋

Kurcze, Kokosowa, nieźle 😔 można się śmiać, że dieta cud itd, ale Cholera, przecież kobieta w ciąży potrzebuje się właściwie odżywiać... A nie glodzic trzy dni... :/

Magnezin miałam brać i to w zasadzie jedno opakowanie bo na kolejnej wizycie to już koniec, bo 36 tydzień będzie chyba a od 37 się odstawia i tak. 🤷🏻‍♀️🙄

Zrobię jak napisałaś Pola, wykupie tego dupka, on ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi. W międzyczasie postaram się dostać do lekarza chociaż tu na NFZ. No i będę odpoczywać.

Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny 😘

pOla34, meerici, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Acardem ja bezpośrednio nie miałam do czynienia, ale koleżanka tak - rodziła w czerwcu i w trakcie połogu miała krwotoki właśnie najprawdopodobniej przez to, że całą ciążę brała Acard. Ja z leków to jak brzuch się stawia to biorę MagneB6 a tak to nic ew. jak mi się wspomni to witaminy typu Pregna, ale raczej bezlekowo. I tak Już mam dość tabletek na alergię i astmę więc wolę zminimalizować inne lekarstwa.

Dziewczyny szpitalne kciuki za Was, dziewczyny z powikłaniami odpoczywajcie i nie forsujcie się!!

Kasia do kiedy zostajesz w Polsce? Dasz radę z wyprawką po powrocie :)

• kalcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tak wtrace, no czytam, ale nie mam czasu pisać. Twoja szyjka nie jest niewiadomo jaka krótka, po 32 tc ma prawko się już skracać, a do 2,6 chyba jest norma. Takim badaniem jej co kilka dni możesz jej tylko zaszkodzić, niepotrzebnie ruszając. Mnie w szpitalu trzymali aż 6 dni, żeby ja ponownie zbadać, bo jeśli faktycznie się skraca i robi rozwarcie to nie wolno za często jej badać.

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Trzymam dziewczyny za nas wszystkie kciuki żebyśmy dotrwały do terminów. Już niedługo na szczęście.

Kokosowa no naprawdę masz "atrakcje" w tym szpitalu. Oby dzisiaj ci zrobili w końcu to badanie i jak najszybciej wypisali.

Monia w szoku jestem że taka duża różnica w wadze😲 a Ty do Torunia chodzisz do ginow ? Można wiedzieć do kogo? ( Jak nie chcesz to nie pisz).

Ja wczoraj pół dnia załatwiałam zaległe sprawy urzędowe i prasowalam, a skończyło się to masakrycznym bólem głowy. Jeszcze mnie dzisiaj trochę ćmi, ale już się bałam że to migrena.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, dobrze wiedzieć 😊 nie o jej długość mi chodziło tylko o to, że jest otwarta i miękka i wylazi z niej czop powoli. A dwóch lekarzy ma totalnie inne zalecenia na te sytuacje.

Sandrina, napiszę Ci na priv. Nie chcę żeby to nasze forum ktos odgrzebal, a wystarczy Google 😉

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, do 18.08. Myślę że mam jeszcze czas :D tylko jak się z Wami porównuję to się trochę stres włącza :D

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w 17tc miałam skurcze to brałam magnezin i złego słowa na niego powiedzieć nie mogę, bo po 3 dawkach skurcze całkowicie ustaly (a miałam mocne). Od tamtej pory codziennie biorę magnezin 3x2, w razie konieczności zwiększam do 4x2 (skurcze łydek albo ogólnie twatdszy brzuch)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty,i miłego dzionka:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Próbowałam was nadrobić wczoraj ale padłam chyba jakoś po 23ej i obudziłam się po 9tej. Od poniedziałku pracuje zdalnie i to nie ma etat tylko raczej kilka godzin, jak coś trzeba zrobic . Ale to jest zajebiste! :) inna jakość życia, serio, od dwóch dni zdążyłam już popracować, posprzątać w szafkach w kuchni, zrobic 3 prania i ugotować obiad.

Dzisiaj nadrobiłam, trzymam kciuki za Was wszystkie. Kokosowa mam nadzieje ze dzisiaj w końcu zrobią badanie i od razu wrócisz do domu. Moni, kurczę niepotrzebnie Cię zestresowała tylko ta wizyta. W sumie nic złego się nie dzieje wiec może posłuchaj lekarza i relaks nad morzem ;) oczywiście tak jak piszą dziewczyny leżenie zawsze ok i na pewno nie zaszkodzi. Basia, super wiadomości! Dreamer, widziałam ze zaakceptowałaś zaproszenie, zaraz Ci napisze na Priv.

A ja mam dzisiaj po południu wizytę, mam nadzieje ze będzie rutynowa bez żadnych rewelacji i ze młody dobrze rośnie. Dam znać po. Miłego dnia!

KasiaP, moni05, Kookosowa, mia4444, pOla34, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często wasze maleństwa mają czkawkę? Bo mój ma codziennie, a czasami nawet 2 razy w ciągu dnia. Się zaczynam śmiać, że on więcej czka niż się rusza

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja jak w 17tc miałam skurcze to brałam magnezin i złego słowa na niego powiedzieć nie mogę, bo po 3 dawkach skurcze całkowicie ustaly (a miałam mocne). Od tamtej pory codziennie biorę magnezin 3x2, w razie konieczności zwiększam do 4x2 (skurcze łydek albo ogólnie twatdszy brzuch)
    No i bądź tu człowieku mądry 🙈 co ciężarna to inne doświadczenia, inne zalecenia!

Monia, to ja zazdroszczę lekarza w takim razie 🙂 moja nie pozwoliła póki co nawet na spacer wyjść. Ale kazała przecierpieć chociaż do tego 34 tygodnia i potem już długość tej szyjki nie będzie tak kłuć w oczy. Powoli mi szajba odbija przez to leżenie, ale obstawiałam się różnymi książkami (w tym mnóstwo poradników, skoro ze szkoły rodzenia trzeba było zrezygnować 😕) i tak jakoś czas leci.

Dziewczyny a orientujecie się czy przy niewydolności szyjki są jakieś przeciwwskazania, żeby dość szybko zajść w kolejną ciąże? Tak do roku po porodzie.

moni05 lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam wczoraj i spalam do prawie 10, a tak sobie myslalam, ze dzisiaj porobie pare rzeczy i bedzie mobilizacja od rana.
    Kokosowa naprawde jaja w tym szpialu, ale miejmy nadzieje, ze w koncu dzisiaj wszystko sie uda zrobic i puszcza Cie do domu, a jak te skurcze? pisza sie nadal?
    Kalcia no wlasnie, tu nie chodzi o sama dlugosc szyjki Moni, tylko ze skrocila sie mocno w krotkim czasie, i o te silne napinania brzucha. Wiadomo, grzebanie tam za czesto nie jest wskazane ale czasem trzeba, nie dziwie sie Moni, ze sie niepokoi, skoro ma rozbiezne informacje, a sama sytuacja moze stresowac. Dobrze by bylo, zeby te nasze maluchy jeszcze pare tyg posiedzialy w brzuchu. Poza tym posiew wydawal mi sie w takich sytuacjach standardem i lepsza obstawa lekowa i lezenie.
    Moni z tym prasowanaiem na siedzaco to merci ma racje- no way, musisz odstapic komu innemu ta przyjemnosc. A jak juz siedzisz to nie na bacznosc, wyprostowana, naciskajac na miednice, tylko mniej elegancko ;), z miednica wypchnieta do przodu i przeniesieniem ciezaru na plecy, no i nie z noga na noge, bo to tez napina wiezadlo, ktore skraca szyjke.
    A ten lekarz na nfz to ktos w miare pewny? Bo jak trzecia opinia bedzie znowu inna, to dopiero bedzie zamieszanie.
    Sandrina moj jeden synek do tej pory mial tylko raz, drugi chyba wcale, za to w pierwszej ciazy czulam bardzo czesto, ale to chyba troche pozniej.
    Milego dnia i kciuki za wizyty.
    Ja ide w koncu cos podzialac, bo ostatnio tak uczciwie leze, ze to chyba az przesada ;).

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już po zabiegu. Całe 5 minut atrakcji. Lekarz ten co mnie ty skierował to mnie przeprosił że tu debile pracują że mogli zabieg zrobić wczoraj. I że tyle razy się powtarza że nie trzeba być na czczo. Tam siedziała jeszcze jedna pani profesor i też aż przeklęła i mówi że kobieta w ciąży mam jeść bo to nie operacja na otwartym sercu. Także odrazu balsam na sercu.
    No i teraz co godzinę mam chodzić na porodowke na ktg i obserwacja bo pierwsza dobra ryzyko porodu jeszcze z wielowodziiem. A jutro pewnie do domu. Wyniki 19 sierpnia. No i lekarz powiedział że duży chłopak 2 kg prawie. Będziemy ustalać w poniedziałek co dalej. Bo jeśli nie ma wady to da sobie spokojnie radę. Więc zasugerował że będziemy rozważać wcześniejsze rozwiązanie.
    Także teraz kanapowy tryp życia a w razie porodu to na cito do szpitala bo ten szpital na dobre łącza z czd i najlepszy oiom.

pOla34, mia4444, Karooo93, sandrina22, wiktoriaa, Cabrera, ammarylis, Jupik, kalcia, przedszkolanka:), ManiaM, adella1, Atyde, silent, moni05, Dominika32, sunshine03, kkkaaarrr, KasiaP, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, mysle, ze to nie jest p/wsk do kolejnej ciazy w krotkim czasie , ale ryzyko, ze sytuacja sie powtorzy pewnie dosc duze. Chociaz moze nie regula, ja z synem tez mialam problemy z szyjka, przelazalam ponad polowe ciazy , teraz zobacz, ciaza mega trudna, wysokiego ryzyka, a szyjka mam dosyc dluga, tyle ze rozpluchniona (tak jest od 16tc , moze taka jej uroda), plus wiadomo jestem konkretnie obstawiona lekami z uwagi na ta niewydolnosc w wywiadzie, mam nakaz oszczedzania sie w zasadzie od poczatku (rozne powody po drodze), regularne posiewy, regularne kontrole dlugosci szyjki i jakos idzie. Narazie nie jestem uziemiona 24h ale mam duzo lezec i naprawde staram sie do tych zalecen stosowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 11:29

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ