Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się gole tylko przed lusterkiem i przed wizytami czyli 2 x na miesiąc. W poprzedniej ciąży raz się ogolilam "Na czuja" i na wizycie jak siadlam na fotel moja gin rzuca tekst "O widzę nowa fryzurka" - myślałam że się spale ze wstydu. Od tamtej pory zawsze po goleniu- mąż rzuca okiem czy jest ok ☺
moni05, wiktoriaa lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Kookosowa wrote:Japonka ja liczę że skoro kość nosowa obecna, przyziernosc w normie. Wszystko ok to ta dwunastnica tylko rozwojowa a nie że współwystępująca. Bo jestem tym przerażona.
Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:nova ja też nie miałam częściej wizyt, a chodzę prywatnie. W sumie wychodziło, że 5 tygodni odstępu.
I wyszło, że to za długo, bo u mnie już wynikły jakieś kwiatki, a wizyta za 2 tygodnie dopiero.
Byłam dzisiaj na dodatkowej wizycie u kogoś innego, lekarka sensowna, ale w gabinecie nie było usg, bo to medicover. W każdym razie kazała się oszczędzać, bo szyjka miękkawa i na jej oko palpacyjnie ok. 1,5 cm. Do tego magnez, luteina, nospa.
Dostałam skierowanie na cito na usg i udało mi się zrobić je też dzisiaj, ale jakość tego usg medicoverowego niestety pozostawia wiele do życzenia
szyjki praktycznie nie mógł gość zmierzyć, ponoć głowa dziecka zasłania (?!) więc uznał, że jest 2,5cm, czyli na granicy. USG było bardzo kiepskie, więc pozostaje mi się oszczędzać i czekać na wizytę u mojego lekarza za 2 tygodnie
z plusow to tylko tyle, ze maly rosnie i ma 1800g juz, ale ze to usg kiepskie to lekarz kazal sie 16centylem w ogole nie przejmowac, bo jego pomiary na tym sprzecie nie sa precyzyjne. Po co w ogole taki sprzet im do gabinetu wstawiają -
nick nieaktualnyjaponka wrote:Sunshine to chyba zależy od centrum bo ja i u mojego ginekologa stałego w Medi mam usg w gabinecie i u pani która mnie przyjęła tydzień temu i dziś też jest usg. I jeszcze w ciągu 20 min mój ulubiony doktor od usg mnie przyjął i bez problemu zmierzył szyjkę, za tydzień będę też robić u niego... A Ty w Warszawie czy inne miasto? No i faktycznie miałyśmy dziś podobne przygody
Do którego centrum na wizyty chodzisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 18:56
-
_nova wrote:Mam pytanie do dziewczyn prowadzących ciążę na NFZ. Macie już po 30 tc wizyty co dwa tygodnie? Ja się tak nastawiałam, a dzisiaj zapisali mnie na kolejną wizytę dopiero za miesiąc! Matko i córko, to już będzie 35 tc! Wtedy też lekarz chce mi pobrać GBS.
Co do golenia, to ja już od trzech miesięcy nie gole się maszynką. Udaje mi się to zrobić w miarę dokładnie i bezboleśnie tylko kremem do depilacji. Czytałam na necie, że niby jest bezpieczny w ciąży. Macie jakieś informacje, żeby było inaczej? -
japonka wrote:Musi być dobrze. Będę trzymać za Ciebie kciuki a Ty trzymaj za moje usg. I zaciskamy nogi do 38 tygodnia chociaż
Trzymam kciuki cały czasi liczę że już kilkakrotnie doświadczone smutnymi ciążami te okażą się radosnym finiszem.
japonka lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja miałam mieć już wizyty na NFZ co dwa tygodnie, ale jak zmierzył szyjkę i zrobił usg dziś to stwierdził, ze za tydzień mam przyjść jednak. Prywatnie na razie dalej co 4 tygodnie.
Goemi, ale dlaczego się nie golić? Przecież do porodu chociażby należy być ogolona w razie pęknięcia/nacięcia i szycia, do cc również, przynajmniej tam przy linii bikini.
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
kalcia wrote:Ja miałam mieć już wizyty na NFZ co dwa tygodnie, ale jak zmierzył szyjkę i zrobił usg dziś to stwierdził, ze za tydzień mam przyjść jednak. Prywatnie na razie dalej co 4 tygodnie.
Goemi, ale dlaczego się nie golić? Przecież do porodu chociażby należy być ogolona w razie pęknięcia/nacięcia i szycia, do cc również, przynajmniej tam przy linii bikini.Paulina -
Kasia, przepraszam, parsknelam w telefon 😁😂👍🏻
Zacznę się bacznie przyglądać jaki jest efekt końcowy 😋kasia1518 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
XYZ89 wrote:ja kolejną wizytę mam za 32 dni dopiero...
Będzie juz 37+1
Jak to poważnie brzmi! Ja ostatnio w 37+1 urodziłam 😂
Dobra, trochę się uspokoiłam, że Wy też macie wizyty co miesiąc. Może jakoś przeżyję do kolejnej. 🙈moni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:W Warszawie, ale dzisiaj po prostu pojechałam na szybko na wizytę tam, gdzie było wolne miejsce.
Do którego centrum na wizyty chodzisz? -
japonka, sandrina22, kasia1518, Kinga82, sunshine03, wiktoriaa, meerici, ManiaM, Cabrera, moni05, Jupik, silent, Atyde, przedszkolanka:), miśka, Karooo93, nuśka91, Aaga, brunetka91 lubią tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
moni05 wrote:Kasia, przepraszam, parsknelam w telefon 😁😂👍🏻
Zacznę się bacznie przyglądać jaki jest efekt końcowy 😋moni05 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Położona mówiła że maszyną już się nie powinno, dlaczego to nie tłumaczyła. stwierdziła tylko że bezpieczniej jest przycinać niż się golić. Pamiętam pytanie jak mnie przyjmowali do szpitala "a jak u pani z fryzurą" a ja byłam w takim stresie że nie załapałam o co chodzi 🙄 na szczęście byłam dobrze przygotowana chociaż pobyt przez zupełny przypadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 21:09
-
Co do golenia to jak byłam na patologii to dwie dziewczyny poszły do cesarki i jak już był obchód to lekarka sprawdzała osobiście czy trzeba golić. Bo trzeba być na gładko. Bo i szycie o szwy a i sam plaster to nic przyjemnego jak musisz zdjąć razem z włosami.
Dlatego lepiej przed wyjściem do szpitala jeszcze sobie machnąć na wysokości blizny żeby ten brzuch nad spojeniem był gładko bo nigdy nic nie wiadomo.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku