X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    To będziemy bardzo mocno trzymać za Was kciuki! Będziesz pierwszą październikową Mamusią!! Mam nadzieję, że nam na sierpniówki nie uciekniesz i będziesz na bieżąco informowała co u Was. Jeżeli taka zapadła decyzja to widocznie jest ona dla Was najlepsza, a może faktycznie Filipek szybciej przybierze już będąc karmionym normalnie. Zrobiłaś kawał dobrej roboty dla swojego maluszka, pamiętaj o tym!!!
    Nigdzie się nie wybieram. Zostaje z Wami i to się nie zmieni ;) Wy nas od początku wspieracie i nie wyobrażam sobie teraz nic zmieniać!!! Dziękujemy ❤

Dominika32 lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Boję się tej szkoły. Cholernie się boję. Dopiero pierwsza klasa, ale już wiem jakie rzeczy były w przedszkolu. Dzieci są wychowanie strasznie różnie, nieraz wręcz skrajnie... Nie wiem jak moja córka poradzi sobie z takimi złymi wpływami.
    Moje dziecko jest wybiórcze bardzo jeśli chodzi o słodycze, je ich kilkukrotnie mniej niż inne dzieci. Ale przyznaję, dostaje te sklepowe, gotowe rzeczy... Też je zjadam. To jest myślę kwestia, nad którą będę chciała popracować w przyszłości, chociaż i tak jest nieźle.

Co do picia wody to tak samo jak Nuśka. Zawsze były w domu soki i napoje, sama musiałam się tego nauczyć. Teraz kupujemy zgrzewkami, delikatnie gazowaną lub muszyniankę, bo takie lubi moja Ala.

Ja dzisiaj się czuje dziwnie. Ale coraz częściej tak mam. Nie wiem, czy to jakaś zaawansowana faza pregnancy brain, ale mam wrażenie, że jestem ja, a rzeczywistość jest jakby obok. Totalnie nie mogę się skupić, jestem scieta, ospala, myślę jeszcze wolniej niż dotychczas w ciąży. Poszłam do szkoły córki, bo niedługo zacznie się dystrybucja podręczników, a na to trzeba umowy a ja zmieniłam nazwisko w maju. No i nie mogłam się nawet wyslowic po co ja przyszłam... 🤦🏻‍♀️ Stałam tam z 5 minut zanim doszłam jak to ująć. Masakra 🙄 chyba nie dospalam. A niedługo przyjdzie siostra, popracuje resztę ciuszków. Ułożenie tego w te 10 minut zostawię sobie, ja muszę mieć logistycznie to ogarnięte.

Przepraszam za taki długi post.

Aha. Zapisałam się do fryzjera na koniec października i na grudzień. Ale sciecie i odrost tylko, bo z dekoloryzacja będzie trzeba czekać jeszcze długo. I tak jestem zadowolona, że będę "ogarnięta" 😋
    Te darmowe podręczniki z biblioteki? Możesz zgłosić nazwisko później,nie ma znaczenia.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, Filipek ma pod górkę teraz, ale jestem pewna, że po drugiej stronie brzucha świetnie sobie poradzi i pięknie będzie przybierał na masie.
    Zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Cieszę się, że lekarze o Was dbają, Ty też dbaj o siebie, postaraj się ograniczyć ciut stres o tyle, o ile się da.
    Trzymam kciuki nadal 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Te darmowe podręczniki z biblioteki? Możesz zgłosić nazwisko później,nie ma znaczenia.

Już zgłosiłam. Po sprawie 😋 Nie wiedziałam, że jest to opcja. Myślałam, że wszystkie dzieci mają podręczniki za darmo, bo nawet nie ma list jakie to są.
    Poza religią oczywiście, którą trzeba kupić.
    W tej ciąży ta szkoła to dla mnie wyzwanie logistyczne, któremu ledwo daje rade 😂

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    No tak bo po 34 tyg kończy się skrajne wcześniactwo i maluch jest na tyle dojrzały że może sobie już poradzić na tej stronie. A co do wagi już nie liczą na cuda u mnie w brzuchu i chca go dozywic na tej stronie...
    Basia trzymam kciuki,ujastek naprawdę ma świetnych neonatołogow i sprzęt więc jeśli taka będzie decyzja to tak widać będzie mu lepiej rosnąć poza brzuchem. Poczytaj sobie komentarze pod wydarzeniami zjazdów wcześniaków stamtąd. I nic się nie bój,zaraz po cięciu jak coś przyjdzie do Ciebie "opiekun" synka i wszystko Ci wyjaśni jeszcze zanim będziesz mogła nawet wstać,sama widziałam.

2017 #1
    2019 #2
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu właśnie myślałam o was. Jestem z Wami sercem. Będzie dobrze :* musi być :*

Ja dzisiaj mam taki dzień że szkoda gadać :( chce mi się plakac. Każdy ruch sprawia, że odechciewa mi się wszystkiego...
    Jestem gotowa zrezygnować z wesela. K stwierdził że mnie nigdzie w tym stanie nie puści... Musiałam pojechać do centrum na badania do diablo, jeszcze bylismh na zakupach i obiad zrobiłam bo K na 14 do pracy. Zostawia mi samochód bo z młodym trening... Nie mam nawet kogo poprosić żeby go wziął ze sobą... Chociaż do domu znajoma mi go podwiezie bo nie dałabym rady zostać z nim na miejscu... :( Szczerze, nie wiedziałam, że przyjdzie dzień, gdzie nie bede miała kompletnie na nic siły :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Już zgłosiłam. Po sprawie 😋 Nie wiedziałam, że jest to opcja. Myślałam, że wszystkie dzieci mają podręczniki za darmo, bo nawet nie ma list jakie to są.
    Poza religią oczywiście, którą trzeba kupić.
    W tej ciąży ta szkoła to dla mnie wyzwanie logistyczne, któremu ledwo daje rade 😂
    Dasz radę :p i tak samo jakby dostała jakieś brzydkie zużyte to idź od razu poproś czy są na wymianę inne bo szkoda żeby w pierwszej klasie korzystać z brzydkich :) przeważnie są dodatkowe egzemplarze tylko trzeba iść poprosić żeby dali :)

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, wszystkie październikówki Ci kibicują. Ostatecznie najbardziej liczy się dojrzałość malucha, a 34 tygodnie to już naprawdę blisko donoszenia. Jesteś bardzo dzielna. W przyszłym tygodniu możesz liczyć na nasze mocno zaciśnięte kciuki :)

3uqruv0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, kciuki za Filipka! Ja dziś czwarty dzień w trybie kanapa, luteina i odpoczynek działają bo od soboty nie mam już żadnych plamień. Niestety brzuch dalej stawia się bardzo często ale przynajmniej to nie boli. Jeszcze żebym te 7,5 tygodnia chociaż wytrzymała i będzie super. A w piątek mam usg 3 trymestru, to będzie równo 30+0 i mam nadzieję, że z młodym nadal ok i to wielowodzie to przypadek...

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nadal trzymam kciuki :) i wierzę że do 34 przybierze dużo więcej. Jeśli to ma pomóc i maja go podtuczyc na zewnątrz to widocznie tak trzeba. Będziesz pierwsza. Zawsze ktoś musi być. Zacząć cykl :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić syna. Muszę. Ja mam dzisiaj zakaz od męża dotykania czegokolwiek w domu... Ale młody mnie strasznie zaskakuje. Dzisiaj rano poskładał pranie i suszarkę. Później zorbil sobie sam tosty. Posprzątał pokój. Teraz na prośbę poodkurzal mieszkanie. Zjadł caly obiad
    Jest tak grzeczny że jestem w szoku...
    Co prawda. Jeszcze mam do wywieszenia pranie ale to jak przestanie boleć trochę wszystko. Ból spojenia to jest masakra... Wszystko paraliżuje. Nawet jazda samochodem jest katorga gdy się najedzie na jakąś dziurę :( już mi K. truje że spakuję mnie i na IP zawiezie jak tak dalej będzie mnie boleć bo widzi, że się męczę chodzby przy wstawaniu do WC :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 14:39

Aaga, Kookosowa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek masz teraz nieocenionego pomocnika! :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kiniorek masz teraz nieocenionego pomocnika! :)

Aga, żebyś wiedziała... Mąż też strasznie się stara. Duże wsparcie mam. No i siedzi w pracy i mi pisze, że widzi, że źle wyglądam. I że mam się zdecydować kiedy chociaz podjedziemy sprawdzić czy wszystko ok. Ja wiem, że to się wiąże z obserwacją i ze jeżeli nic nie będzie to mnie zostawia :/ a ja nienawidzę szpitali... Uraz z dzieciństwa. Dlatego napisalam mu, że jeżeli się nic nie poprawi do piątku to słowem nie pisne i pojedziemy.

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, jesteś bardzo dzielna Mama bardzo dzielnego Filipka!! Jesteście w dobrych rękach. Będziemy mooocno trzymać kciuki, żeby Filip jak najszybciej przybierał na wadze już po drugiej stronie brzuszka ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie mieszane uczucia: szyjka niby trzyma (aż dwa razy mierzył, ma Ok 3,1 cm), ale wewnętrzne rozwarcie na 1 cm, wiec chyba dołączę do polegujacych :/
    No ale udało nam się pogadać o przyjęciu do szpitala i różnych scenariuszach i troszke się uspokoiłam :)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu kochana mocno trzymam kciuki. 34 tydzień to już dobry i bezpieczny czas. Noe zamartwiaj się. Daleko zaszliście, na zewnątrz będzie miał stado lekarzy ktorzy bedą o niego dbali. Magiczna granica wagi 1 kilo przekroczona. Będzie dobrze. To jest pewien sukces. Pamiętasz jak szłaś do szpitala to bie wiadomo było czy nawet do 30 tyg dotrwacie. Bedzie dobrze już bliżej niż dalej.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek super:-)
    Masz dużego chłopca i to jest kwestia tego czego ty od niego wymagasz. Ja widze niesamowitą dojrzałośc i moich dziewczynek i chęć pomocy. One po prostu mowią mama jest w ciąży i chcemy/ trzeba jej pomoc. I dla nich to ich wkład w moją ciąże:-). Wiec twoj mały też poczuje się jak mężczyzna teraz.

kalcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek widzisz za dużo na siebie brałaś wcześniej aż organizm sam powiedział "stop", a rodzina i przyjaciele potrafią wbrew Twoim obawom stanąć na wysokości zadania :) odpoczywaj, leż i niczym w domu się nie zajmuj :)
    jak widzisz świat się nie zawalił, jak mąż i syn zajmą się domem :)

Basiu trzymamy kciuki za Filipka! Super, że udało się do 34.tygodnia i 1kg dociągnąć, wcześniej nie było nawet wiadomo czy się uda :) Będzie dobrze! :) Po wyjściu z brzuszka na pewno szybko nadrobi kilogramy :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja urodziłam w 35 i 1 dniu także tylko tydzień później. Musi być dobrze.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowalam dzisiaj ubranka liliany i masakra. Nawet pozycja siedząca nie jest fajna. To co teraz schnie zostawiam mamie i w środę jej dam. Nie jest to warte odejścia wod znowu tak wcześnie. Spakuje się w sb jak odbiorę poprasowane ubrania.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ