Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia, przykro mi. Może i dobrze się stało. Mąż zasługuje na ludzkie traktowanie. A nie takie... Jeszcze można pożal się Boże szefowi problemów narobić trochę. Chyba, że był bez umowy...
Na pewno się wszystko ułoży 😘Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej dziewczyny, ja kolejny dzień leżenia i Netflixa, do piątku chyba jajko zniosę... Mam wrażenie, że wód nie ubywa bo czuję się czasem jakby brzuch miał mi się urwać, twardy jest cały czas, Nospa i magnez nie robią różnicy. Mam nadzieję, że się chociaż nie będzie pogarszać i że nie znajdą żadnego powodu.
Basia, kciuki za cięcie, będzie dobrze. Kasia, współczuję, mam nadzieję, że mąż szybko coś znajdzie.
Ja sobie w związku z siedzeniem na tyłku wreszcie zaczęłam ogarniać braku, lecę z listy po kolei, może do końca sierpnia się uda wszystko zamówić. A potem albo w międzyczasie pranie...
1. Laktator Medela 500 (już kupiony)
2. Łóżeczko + komoda Klupś 1300 - zamówione, będzie na koniec sierpnia
https://dino.sklep.pl/nowy/klups-iwo-bialysosna-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-i-barierka-komoda-z-przewijakiem-p-25007.html
3. Fotel bujany Jysk - może poczekać do września
https://jysk.pl/salon/fotele/fotel-bujany-nebel-tkanina-j-niebieski
4. Dywanik przed łóżko 60
https://allegro.pl/oferta/100x150-cm-skandynawski-dywan-romby-antyposlizgowy-7934434380
5. Naklejka na ścianę zwierzątka leśne ok 150 z wysyłką
https://yokodesign.pl/naklejka-na-sciane-gromadka-dk259,id1573.html?gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WQBkmH9_iHdyW2S_oQ2YXa7Sk0IW_R-B4nC9hCu2MhH8lkeM-VA4BsaApTvEALw_wcB
6. Wanna ze stelażem anatomiczna ok 100 z wysyłką
7. Zamówienie z IKEA (materac, prześcieradła, podkłady, organizery do szuflad) ok 350
8. Zamówienie apteka internetowa - 550, przyszło
9. Torba do szpitala 150 (mam jedną dużą na oku ale jeszcze się rozglądam)
10. Wózek od koleżanki 1000 - zapłacony i na miejscu, fotelik pożyczony
11. Dostawka do łóżka Chicco Next2me Magic 700 zł - używka z AllegroWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 19:20
sunshine03, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga_ni wrote:Kate, to ja nie powinnam narzekać bo ty nie dość ze jesteś już w bardziej zaawansowanej ciąży to jeszcze masz dwa maluchy na pokładzie! Masz już termin cc?
Ja jednak mam dwubiegunowke. Po tym jak Wam pojęczałam tu polezałam ze 4 godziny w poczuciu niemocy i uznałam nagle, ze czuje się już dużo lepiej i mogę wstać i coś zrobic. I tak po kolei wstawiłam pralkę, zmywarkę, starłam kurze, umyłam wszędzie blaty i podłogi, zmieniłam posciel i wzięłam prysznic. Trzeba chyba podążać po prostu za tym co mówi organizm i jak nam każe odpoczywać, to leżeć, a jak jest łaskawszy to się ruszyć.
Myśle ze czuć sie mozna i tragicznie z jednym lokatorem na pokładzie 👶 a teraz jeszcze lato.. pogoda dokłada swoje... Nie mamy twrminu CC dalej lekarz upiera sie przy SN.. u nas w każdej chwili może się zacząć szyjka krotka miękka i maluchy 2 i 2.5 kg. Ale jednak wolałabym wytrzymac jeszcze 3 tygodnie 😂
Aga macie juz wszystko gotowe? -
aga_ni wrote:Kate, to ja nie powinnam narzekać bo ty nie dość ze jesteś już w bardziej zaawansowanej ciąży to jeszcze masz dwa maluchy na pokładzie! Masz już termin cc?
Ja jednak mam dwubiegunowke. Po tym jak Wam pojęczałam tu polezałam ze 4 godziny w poczuciu niemocy i uznałam nagle, ze czuje się już dużo lepiej i mogę wstać i coś zrobic. I tak po kolei wstawiłam pralkę, zmywarkę, starłam kurze, umyłam wszędzie blaty i podłogi, zmieniłam posciel i wzięłam prysznic. Trzeba chyba podążać po prostu za tym co mówi organizm i jak nam każe odpoczywać, to leżeć, a jak jest łaskawszy to się ruszyć.laktator wyparzylam. Mąż przywiezie go do szpitala bo będzie musiał tylko wypłukać go. W pt mogę rodzic
tzn mam nadzieję że nie ale ulgę czuję
aga_ni, kalcia lubią tę wiadomość
-
Kate_88 wrote:Myśle ze czuć sie mozna i tragicznie z jednym lokatorem na pokładzie 👶 a teraz jeszcze lato.. pogoda dokłada swoje... Nie mamy twrminu CC dalej lekarz upiera sie przy SN.. u nas w każdej chwili może się zacząć szyjka krotka miękka i maluchy 2 i 2.5 kg. Ale jednak wolałabym wytrzymac jeszcze 3 tygodnie 😂
Aga macie juz wszystko gotowe? -
KasiaP wrote:Wiecie co. Właśnie zwolnili mojego męża. 2 miesiące przed porodem. Masakra
Kasia, współczuje i witam w klubie! Mój mąż się niedawno dowiedział, że projekt w którym pracuje, niedługo się kończy. O tyle spoko, ze ma długi czas wypowiedzenia bo do lutego. Ale to oznacza ze nie pójdzie na rodzicielski a tak planowaliśmy, ze ja posiedzę w domu kilka miesięcy k potem się zamienimy. Plany sobie a życie sobie. Będzie dobrze, ja niestety już się w życiu przekonałam ze naprawdę zdrowie jest najważniejsze a reszta się ułożyKasiaP lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
japonka wrote:Hej dziewczyny, ja kolejny dzień leżenia i Netflixa, do piątku chyba jajko zniosę... Mam wrażenie, że wód nie ubywa bo czuję się czasem jakby brzuch miał mi się urwać, twardy jest cały czas, Nospa i magnez nie robią różnicy. Mam nadzieję, że się chociaż nie będzie pogarszać i że nie znajdą żadnego powodu.
Basia, kciuki za cięcie, będzie dobrze. Kasia, współczuję, mam nadzieję, że mąż szybko coś znajdzie.
Ja sobie w związku z siedzeniem na tyłku wreszcie zaczęłam ogarniać braku, lecę z listy po kolei, może do końca sierpnia się uda wszystko zamówić. A potem albo w międzyczasie pranie...
1. Laktator Medela 500 (już kupiony)
2. Łóżeczko + komoda Klupś 1300 - zamówione, będzie na koniec sierpnia
https://dino.sklep.pl/nowy/klups-iwo-bialysosna-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-i-barierka-komoda-z-przewijakiem-p-25007.html
3. Fotel bujany Jysk - może poczekać do września
https://jysk.pl/salon/fotele/fotel-bujany-nebel-tkanina-j-niebieski
4. Dywanik przed łóżko 60
https://allegro.pl/oferta/100x150-cm-skandynawski-dywan-romby-antyposlizgowy-7934434380
5. Naklejka na ścianę zwierzątka leśne ok 150 z wysyłką
https://yokodesign.pl/naklejka-na-sciane-gromadka-dk259,id1573.html?gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WQBkmH9_iHdyW2S_oQ2YXa7Sk0IW_R-B4nC9hCu2MhH8lkeM-VA4BsaApTvEALw_wcB
6. Wanna ze stelażem anatomiczna ok 100 z wysyłką
7. Zamówienie z IKEA (materac, prześcieradła, podkłady, organizery do szuflad) ok 350
8. Zamówienie apteka internetowa - 550, przyszło
9. Torba do szpitala 150 (mam jedną dużą na oku ale jeszcze się rozglądam)
10. Wózek od koleżanki 1000 - zapłacony i na miejscu, fotelik pożyczony
11. Dostawka do łóżka Chicco Next2me Magic 700 zł - używka z AllegroPaulina -
nick nieaktualnySarrrra wrote:Ale przy blizniakach podobno powinna być cc. Jak on to tłumaczy że SN?
Nie ma na to żadnego przepisu... ☹ tłumaczy ze lepiej dla dzieci 😑 dla mnie to nic innego jak mega duże ryzyko.. nie wiem w czym ona ma problem.. ale nie poddam sie mam 4 wizyty u innych specjalistow w najblizszych dniach moze ktorys sie zlituje i da wskazanie do CC...sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Kate, ponoć teraz o sposobie porodu ma decydować lekarz prowadzący Cie w szpitalu, bo zawsze jest jakiś przydzielony lub lekarz dyzurujacy w przypadku porodu "z ulicy". No i wtedy podobno skierowanie na CC ma nie mieć żadnego znaczenia. Niestety, nie zglebialam się jeszcze w to od kiedy to ma być i jak to będzie wyglądało w praktyce.
Kate_88 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ciąża bliźniacza nie jest wskazaniem do cc. Zależy od szpitala. W jednym lekarz stwierdzi że na grzmot to ryzykować i jeszcze fundować traumę mamie. A inny powie że cierp ciało jak chciało.
Ale znam mamy które z bliźniakami miały sn bo szpital przeciwny CC.
Japonka ty z wielowodziem. Też ci tak poszły rozstępy na brzuchu?? Dosłownie w dwa dni cały brzuch. I niestety ciągle czuć jakby ten brzuch miał zaraz pęknąć.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kasia współczuję. Niepotrzebny stres teraz. Ale jak to mówią nie ma tego złego. Czasem los rzuca nam kłody pod nogi a potem się okazuje że obróciło się wszystko na plus.
Kate moja koleżanka rodziła bliźniaki naturalnie. Tylko u niej to była druga ciąża, dwukosmowkowa i obie córki ułożone glowkowo. Urodziła w 37tugodniu. I w jej odczuciu łatwiej było z dziewczynami niż za pierwszym razem z synem. Ale to sprawa indywidualna. A skąd jesteś? W Białymstoku wystarczy zapłacić prywatnie i robią cc na życzenie, tylko nie wiem jak z bliźniakami.
Kokosowa ja po synku też mam rozstęp na rozstepie. A niby wody były ok. Teraz nawet nie wiem czy ich przybywa bo i tak cała popekalam. A brzuch mam duży. Czesto pytają czy to już już blisko. Smaruje 2razy dziennie dla zabicia wyrzutów sumienia że nic nie robiłam. -
KasiaP sytuacja może nie za ciekawa, ale mówią, że po każdej burzy wyjdzie Wkoncu słońce
może akurat teraz mąż znajdzie lepsza pracę, lepiej płatną
nigdy nie wiadomo, mam nadzieję, że za parę tygodni z tej sytuacji będziecie się śmiali, bo wszystko się ułoży tak jak pragniecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 21:10
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Według mojego odczucia to mam brzuch jak przy porodzie. No i z córką zrobiły mi się rozstępy na dole brzucha. Dopiero je widać było jak urodziłam. A teraz mam na górze brzucha. Ja się nimi nie przejmuje bo mąż i tak kocha. Więc smarowanie od pierwszego dnia po teście guzik dało
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek91 wrote:Ja nie pokazuje się z moimi rozstępami
mam po prostu caly brzuch w paskach
Dosłownienie ma wolnego miejsca gdzie by ich nie było
Kookosowa też smarowałam i guzik mi to dałomąż musi pokochać takie jakie są, innego wyjscia nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 21:12
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyKonieczynka wrote:Kasia współczuję. Niepotrzebny stres teraz. Ale jak to mówią nie ma tego złego. Czasem los rzuca nam kłody pod nogi a potem się okazuje że obróciło się wszystko na plus.
Kate moja koleżanka rodziła bliźniaki naturalnie. Tylko u niej to była druga ciąża, dwukosmowkowa i obie córki ułożone glowkowo. Urodziła w 37tugodniu. I w jej odczuciu łatwiej było z dziewczynami niż za pierwszym razem z synem. Ale to sprawa indywidualna. A skąd jesteś? W Białymstoku wystarczy zapłacić prywatnie i robią cc na życzenie, tylko nie wiem jak z bliźniakami.
Kokosowa ja po synku też mam rozstęp na rozstepie. A niby wody były ok. Teraz nawet nie wiem czy ich przybywa bo i tak cała popekalam. A brzuch mam duży. Czesto pytają czy to już już blisko. Smaruje 2razy dziennie dla zabicia wyrzutów sumienia że nic nie robiłam.
Gdańsk, własnie blizniaki trzeba rodzić w szpitalu z III stopniem referencyjności wiec prywatny odpada 😑 wszystko zależy od tego na kogo trafię najwyżej bede go potem prześladować do konca moich dni 🙄 co ma być to bedzie weszły to i jakoś wyjdą? 🙈 -
Kate_88 wrote:Gdańsk, własnie blizniaki trzeba rodzić w szpitalu z III stopniem referencyjności wiec prywatny odpada 😑 wszystko zależy od tego na kogo trafię najwyżej bede go potem prześladować do konca moich dni 🙄 co ma być to bedzie weszły to i jakoś wyjdą? 🙈
Innej opcji nie ma. To że wyjdą masz jak w banku, wszystkie tu będziemy trzymać kciuki żeby bezboleśnie i bezpiecznie. A u Ciebie dwukosmowkowe?
Atyde nie wiem co gorsze. Każdej swoje własne są najgorsze, na pocieszenie z cyckami na wierzchu raczej się nie paraduje nawet po plaży czy na basenie, a z brzuchem już można by było. Ale strój dwuczęściowy w moim przypadku odpada. Raczej nigdy już nie założę.
Ps. Podzuccie jakiś link z siatkami centylowymi płodu. Lekarz mi nie podał przewidywanej wagi urodzeniowej tylko sugerował 4kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 21:25
ammarylis lubi tę wiadomość