Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo ja w pierwszej ciąży z mężem wymazała spora torbiel, wyszła nagle miała około 2 cm i była na tyle płytko, ze przed samym porodem miałam już wybrzuszenie i sucha zaczerwieniona skore. Na usg wyszło nic złośliwego, po porodzie się wchłonęła, po roku na kontroli już jej nie było. Teraz się obserwuje
u mnie trz lekarze mowili, ze to od hormonów.
Kokosowa cudownie czytać jął ze spokojem i mądrością bez paniki podchodzicie do tematu. Podejście jest najważniejsze w radzeniu sobie z przeciwnościami życiapatrząc po tym jak piszesz wierze, ze zapewnicie mu cudne życie i dobra opiekę, żeby mógł się rozwijać jął najlepiej. Mądra z ciebie kobieta
Basiu powodzenia dzisiaj :*
Ja już pod gabinetem, o 8 badanie szyjki.
PS. Dla mnie ciąża to najcudowniejszy moment na świecie, uwielbiam w niej byći jakoś takie mam nastawienie zawsze, ze nawet jak coś mi dokucza czy się dzieje to nie odbieram tego negatywnie tylko wszystko mam jakoś w głowie ustawione, ze taki bonus ;P mam już 13 kg na plusie , a czuje się mega pięknie i sexy- nie mogę się odpędzić od męża i on ciagle uważa, ze go kokietuje i prowokuje
Kookosowa, moni05, Cabrera, nuśka91, aga_ni lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Hej
Kciuki za wizyty!
Kalcia daj znac jak szyjka.
Ja podobnie jak Ty,uwielbiam stan ciąży nawet mimo mdłosci i tego,że już ciezko z brzuchem. I szczerze mam troche podziwu dla osób otylych..ja nie potrafilabym tak funkcjonować..
Basiuuuuu Ty wiesz!:* -
kasia1518 wrote:Tak bo zawsze marzyłam o dużej rodzinie 3 albo 4 dzieci- na czwarte to już się wiekowo nie wyrobie , bo po tej ciąży też zakładam spiralę na 3 lata.
A z tym nie ma że wpadam to Ci powiem że mam koleżankę która mając założona spiralę wpadła- zakładam że spirala była źle założona ale jednak ciąża była 🙂moni05, kasia1518, kalcia lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Hej
Kciuki za wizyty!
Kalcia daj znac jak szyjka.
Ja podobnie jak Ty,uwielbiam stan ciąży nawet mimo mdłosci i tego,że już ciezko z brzuchem. I szczerze mam troche podziwu dla osób otylych..ja nie potrafilabym tak funkcjonować..
Basiuuuuu Ty wiesz!:*przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Paulina -
Uwemhe wrote:Myślicie o wazektomii? My na 80% jesteśmy na tak. Mąż był już na 100 a teraz trochę spasował wiec jestem cierpliwa. Bo teraz musi być coś na 100 % skutecznego.
-
Sarrrra wrote:Mój mąż uważa że wazektomia pozbawi go męskości. Co za, średniowiecze. Czy to jest odwracalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 08:27
-
Basia, wszystkiego dobrego dla was dzisiaj, aby Filipek mial jak najwiecej niewidocznych w usg gram, aby pieknie oddychal, ladnie jadl i szybciutko adaptowal sie do zycia poza brzuszkiem. A tobie życzę, abys szybciutko wrocila do formy, aby bylo szybko mleczko i hakby tfutfu pojawily sie jakies stresy to zenys przeszla przez nie pelna sily! Powodzenia!!
-
Ja dołączam do dziewczyn, które nie lubią być w ciąży
mnie nawet wkurza, jak mi ktoś mówi, że ciąża to nie choroba. Nigdy nie czułam się bardziej chora niż przez pierwsze 3 mce (a w pierwszej nawet 4-5 mcy) ciąży. Potem jest lepiej i ja nie mam wprawdzie problemów ze zgagą czy rozstępami, w tej ciąży nawet też czuję się atrakcyjna i mąż za mną lata, ale co z tego skoro pierwsze m-ce dają mi tak w kość, że na myśl o kolejnej ewentualnej ciąży mnie wręcz cofa. I ogólnie samopoczucie z tym brzuchem, duszności (dziś się znów w nocy obudziłam), zmęczenie (wczoraj po spacerze z córką z nóg mnie ścięło), i cała otoczka to dla mnie udręka. Cudem jest to, że z takich 2 komoreczek rozwija się takie cudo, co to później śpi w łóżeczku obok, ale objawy towarzyszące rozwojowi do cudownych nie należą
Chyba, że też wiek robi swoje- ja będę mieć 2 niemal w 35 urodziny. Może 10 lat temu inaczej by to wyglądało. -
A w kwestii dzieci to ja jako nastolatka w ogole uwazalam, ze nie chce miec dzieci, no ale powiedzmy, ze w tym wieku to sie gada trzy po trzy. Pozniej, do czasu Borysa zarzekalam sie, ze jedno mi wystarczy. Sama jestem jedynaczka i nigdy nie cierpialam z tego powodu jakos bardzo. Jednak, wraz z pojawieniem sie Borysa, zachcialam miec dwójkę
jego choroba nie odwiodla mnie od tej mysli, a tylko utwierdzila w przekonaniu, ze rodzenstwo jest najlepszym co moge mu jeszcze dac. Oby zycie bylo juz dla nas laskawsze, bez wiekszych tragedii, chorob i innych nieszczesc, z reszta lepiej lub gorzej damy radę
-
Cześć
Kciuki za wizyty i Basię z Filipkiem
Ja wizytuje o 16.30 I mam stres.
Nie pamiętam, ale któraś z was miała na olx wystawiony organizer na łóżeczko. Wyślesz jeszcze raz link? Zastanawiam się czy nie ułatwi mi to sprawy z malutka przestrzenią w sypialni..
-
basia1987 wrote:W życiu tak się nie bałam...
za niedługo zobaczysz Filipka, a tak jak Ci pisałam to bardzo waleczne chłopaki są
mój siostrzeniec był hipotrofikiem, i ma na imię Filip - dzisiaj zdrowy cztero latek, cudowny chłopaczyk, a miał na prawdę wiele problemów zdrowotnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 09:16
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Basiu trzymam kciuki :* będzie dobrze, będziemy czekać razem z Tobą :*
Ja tam w ciąży lubię być, oprócz tych wszystkich boleści :p pierwsza ciąża minęła super, druga trochę gorzej teraz ale mały wynagradza mi wszystko swoją obecnością.
Dzisiaj się wierci od rana więc jest dobrze i nie panikuję. Szkoda tylko, że pogoda do dupy. No ale z pozycji kanałowej to raczej nie ma co wybrzydzać...
Kusi mnie założenie karuzeli nad łóżeczko. Chciałabym żeby tak już ładnie przygotowane było.
Jeszcze 23dni... -
Kiniorek mnie teźale za dlugo jeszcze a za bardzo u nas siê kurzy..
Basiu rozumiemy Cię,ale wszystko będzie dobrze!:*
Paulina dokładnie ..poza tym schylić się,skarpety ubrać..mnie za bardzo zdecydowanie nosi, biegać już mi sie chce 😀
Mania kciuki!
Ja czekam wlasnie na kuriera z matą edukacyjną i śpiochami bo dokupilam. Wczoraj boska zawieszka przyszla dla Olka 😍a dla siebie zestaw do hybryd😀moni05 lubi tę wiadomość