X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Powodzenia na wizytach:-)
    Basia kciuki za dzisiaj

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kalcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja w pierwszej ciąży z mężem wymazała spora torbiel, wyszła nagle miała około 2 cm i była na tyle płytko, ze przed samym porodem miałam już wybrzuszenie i sucha zaczerwieniona skore. Na usg wyszło nic złośliwego, po porodzie się wchłonęła, po roku na kontroli już jej nie było. Teraz się obserwuje :) u mnie trz lekarze mowili, ze to od hormonów.

Kokosowa cudownie czytać jął ze spokojem i mądrością bez paniki podchodzicie do tematu. Podejście jest najważniejsze w radzeniu sobie z przeciwnościami życia :) patrząc po tym jak piszesz wierze, ze zapewnicie mu cudne życie i dobra opiekę, żeby mógł się rozwijać jął najlepiej. Mądra z ciebie kobieta :)

Basiu powodzenia dzisiaj :*

Ja już pod gabinetem, o 8 badanie szyjki.

PS. Dla mnie ciąża to najcudowniejszy moment na świecie, uwielbiam w niej być :) :P i jakoś takie mam nastawienie zawsze, ze nawet jak coś mi dokucza czy się dzieje to nie odbieram tego negatywnie tylko wszystko mam jakoś w głowie ustawione, ze taki bonus ;P mam już 13 kg na plusie , a czuje się mega pięknie i sexy- nie mogę się odpędzić od męża i on ciagle uważa, ze go kokietuje i prowokuje :D

Kookosowa, moni05, Cabrera, nuśka91, aga_ni lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kinga82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymaj się!!!!czekamy na dobre informacje✊✊✊✊✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ściskamy i powodzenia!

3uqruv0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Kciuki za wizyty!
    Kalcia daj znac jak szyjka.
    Ja podobnie jak Ty,uwielbiam stan ciąży nawet mimo mdłosci i tego,że już ciezko z brzuchem. I szczerze mam troche podziwu dla osób otylych..ja nie potrafilabym tak funkcjonować..

Basiuuuuu Ty wiesz!:*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, trzymamy wszyscy za Was kciuki!

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Tak bo zawsze marzyłam o dużej rodzinie 3 albo 4 dzieci- na czwarte to już się wiekowo nie wyrobie , bo po tej ciąży też zakładam spiralę na 3 lata.

A z tym nie ma że wpadam to Ci powiem że mam koleżankę która mając założona spiralę wpadła- zakładam że spirala była źle założona ale jednak ciąża była 🙂
    Duża rodzina mimo wie lakiego poświęcenia to piękny wybór. Dla mnie jest tylko jeden warunek. Stać mnie ba więcej niż 1 lub 2 dzieci. Nie rozumiem ale nie chce iceniac osób które świadomie decydują się na kolejne dzieci mimo że wiedza ze finansowo będzie przez to bardzo trudno. Tak zrobiła moja teściowa i moja babka chociaż kiedyś dzieci to były ręce do pracy w polu. Teściowa decydowała się na 3 i 4 dziecko bo chciała mieć córkę mimo że widziała że mąż ich nie wyzywi i trzeba jednak drugiej osoby do pracy. Przez kolejne narodziny tak ba prawdę w pewnym sensie ucierpiały pierwsze dzieci które ledwo co w życiu otrzymały. Mówi się że pieniądze nie są najważniejsze lecz życie w biedzie skrajnej biedzie jest okrutne i nie mogę zrozumieć czemu ludzie świadomie się na to decydują. Kiedyś ludzie rąk nie myśleli. Myśleli jakiś to będzie.

moni05, kasia1518, kalcia lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Hej ;)

Kciuki za wizyty!
    Kalcia daj znac jak szyjka.
    Ja podobnie jak Ty,uwielbiam stan ciąży nawet mimo mdłosci i tego,że już ciezko z brzuchem. I szczerze mam troche podziwu dla osób otylych..ja nie potrafilabym tak funkcjonować..

Basiuuuuu Ty wiesz!:*
    Wczoraj to samo powiedziałam mojej mamie, że w ciąży przytyłam już 20kg i nie wyobrażam sobie jak bym mogła funkcjonować gdybym bez ciąży miała te +20, czuję, że siadają mi stawy, ciężko oddychać, cały czas mi gorąco.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Myślicie o wazektomii? My na 80% jesteśmy na tak. Mąż był już na 100 a teraz trochę spasował wiec jestem cierpliwa. Bo teraz musi być coś na 100 % skutecznego.
    Mój mąż uważa że wazektomia pozbawi go męskości. Co za, średniowiecze. Czy to jest odwracalne?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Mój mąż uważa że wazektomia pozbawi go męskości. Co za, średniowiecze. Czy to jest odwracalne?
    Lepiej żebym ja cpala hormony. Przecież jak dostanę zatoru z powodu hormonów i trombofili to mój problem a jak umrę to wtedy pewnie się zastanowi że był to jednak zły pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 08:27

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, wszystkiego dobrego dla was dzisiaj, aby Filipek mial jak najwiecej niewidocznych w usg gram, aby pieknie oddychal, ladnie jadl i szybciutko adaptowal sie do zycia poza brzuszkiem. A tobie życzę, abys szybciutko wrocila do formy, aby bylo szybko mleczko i hakby tfutfu pojawily sie jakies stresy to zenys przeszla przez nie pelna sily! Powodzenia!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!!! My cały czas czekamy... stres mnie dopadł już...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do dziewczyn, które nie lubią być w ciąży :-/ mnie nawet wkurza, jak mi ktoś mówi, że ciąża to nie choroba. Nigdy nie czułam się bardziej chora niż przez pierwsze 3 mce (a w pierwszej nawet 4-5 mcy) ciąży. Potem jest lepiej i ja nie mam wprawdzie problemów ze zgagą czy rozstępami, w tej ciąży nawet też czuję się atrakcyjna i mąż za mną lata, ale co z tego skoro pierwsze m-ce dają mi tak w kość, że na myśl o kolejnej ewentualnej ciąży mnie wręcz cofa. I ogólnie samopoczucie z tym brzuchem, duszności (dziś się znów w nocy obudziłam), zmęczenie (wczoraj po spacerze z córką z nóg mnie ścięło), i cała otoczka to dla mnie udręka. Cudem jest to, że z takich 2 komoreczek rozwija się takie cudo, co to później śpi w łóżeczku obok, ale objawy towarzyszące rozwojowi do cudownych nie należą :-/
    Chyba, że też wiek robi swoje- ja będę mieć 2 niemal w 35 urodziny. Może 10 lat temu inaczej by to wyglądało.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii dzieci to ja jako nastolatka w ogole uwazalam, ze nie chce miec dzieci, no ale powiedzmy, ze w tym wieku to sie gada trzy po trzy. Pozniej, do czasu Borysa zarzekalam sie, ze jedno mi wystarczy. Sama jestem jedynaczka i nigdy nie cierpialam z tego powodu jakos bardzo. Jednak, wraz z pojawieniem sie Borysa, zachcialam miec dwójkę :) jego choroba nie odwiodla mnie od tej mysli, a tylko utwierdzila w przekonaniu, ze rodzenstwo jest najlepszym co moge mu jeszcze dac. Oby zycie bylo juz dla nas laskawsze, bez wiekszych tragedii, chorob i innych nieszczesc, z reszta lepiej lub gorzej damy radę :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia będzie dobrze! Trzymamy kciuki!!!

Dzień dobry. Dziewczyny ile trwała u Was realizacja zamówienia w gmini? Zamawiałam w sobotę, dziś środa i cisza

syy26iye928jhyb7.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu tak się nie bałam...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Kciuki za wizyty i Basię z Filipkiem
    Ja wizytuje o 16.30 I mam stres.

Nie pamiętam, ale któraś z was miała na olx wystawiony organizer na łóżeczko. Wyślesz jeszcze raz link? Zastanawiam się czy nie ułatwi mi to sprawy z malutka przestrzenią w sypialni..

oar843r8hxms7jm7.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    W życiu tak się nie bałam...
    I to jest całkiem zrozumiałe, ale będzie dobrze :) za niedługo zobaczysz Filipka, a tak jak Ci pisałam to bardzo waleczne chłopaki są :) mój siostrzeniec był hipotrofikiem, i ma na imię Filip - dzisiaj zdrowy cztero latek, cudowny chłopaczyk, a miał na prawdę wiele problemów zdrowotnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 09:16

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki :* będzie dobrze, będziemy czekać razem z Tobą :*

Ja tam w ciąży lubię być, oprócz tych wszystkich boleści :p pierwsza ciąża minęła super, druga trochę gorzej teraz ale mały wynagradza mi wszystko swoją obecnością.
    Dzisiaj się wierci od rana więc jest dobrze i nie panikuję. Szkoda tylko, że pogoda do dupy. No ale z pozycji kanałowej to raczej nie ma co wybrzydzać...

Kusi mnie założenie karuzeli nad łóżeczko. Chciałabym żeby tak już ładnie przygotowane było.
    Jeszcze 23dni...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek mnie teźale za dlugo jeszcze a za bardzo u nas siê kurzy..

Basiu rozumiemy Cię,ale wszystko będzie dobrze!:*

Paulina dokładnie ..poza tym schylić się,skarpety ubrać..mnie za bardzo zdecydowanie nosi, biegać już mi sie chce 😀

Mania kciuki!;)

Ja czekam wlasnie na kuriera z matą edukacyjną i śpiochami bo dokupilam. Wczoraj boska zawieszka przyszla dla Olka 😍a dla siebie zestaw do hybryd😀

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ