X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzień dobry 😘

Basiu, myślami jestem z Wami. Sama mam stres i będę czekać na informacje od Ciebie ✊🏻✊🏻 Jestem przekonana, że będzie dobrze.

Co do stanu ciąży... traktuje go jak wyzwanie raczej. Nie jest jakiś super, wiadomo. Ale mnóstwo mam wokół siebie osób długo starających się o dziecko i nam tez to zajęło sporo czasu, że mam jakaś blokadę w narzekaniu. Nie potrafię marudzić, bo przecież chciałam i pragnęłam tego najbardziej na świecie... dla mnie ta ciąża trwa za długo trochę 😋 trzeciego trymestru już wybitnie nie lubię, bo wróciły mi wymioty (na szczęście sporadyczne), no i niewydolnośc szyjki, przymus kanapowego stylu życia, non stop się jest obolalym... już chyba wole pierwszy trymestr z haftami po 10 razy dziennie. Jestem typem osoby dość ruchliwej, nie umiem usiedzieć w miejscu. Nie czuje się błogosławiona tylko pozbawiona sprawności 😋🙈

Co do ilości dzieci... marzyła mi się trójka do 30. No, nie wyjdzie raczej. Kasa ok, ale zamiast wynajmować większe mieszkanie chcemy już coś kupić, najlepiej z kawałkiem ogródka. A do tego trzeba dozbierac do wkładu na kredyt 😉 chociaż, może... ale tu starania były dość długie, dwie choroby po drodze... w sumie nigdy się nie wie. Zobaczymy, co los przyniesie. Z dwójki zdrowych dzieci tez będę zadowolona.

Uwemhe i inne mamy dziewczynek w wieku 7-9 lat. Gdzie zamawiacie ubrania online? Rozmiar 134 jest tak fatalny, ze jest na pograniczu każdej rozmiarowki i ciężko mi znaleźć fajne rzeczy dla młodej :/ smyk ma takie sobie już na ten rozmiar, pepco ciężka sprawa, bo jest na granicy właśnie. Jedynie w h&m i reserved spoko, ale czasem chciałabym tez coś tańszego na „wylatanie”...

Trzymam kciuki za Wasze szyjki, wizyty itd ❤️✊🏻✊🏻

Cabrera dziękuję ❤️ Już mam i jestem dzięki Tobie spokojniejsza o wiele... 😊
    Hej:-)
    Ja małym raczej nie kupuje online wiec nawet nie wiedziałam ze jest problem. No i są wysokie wiec mlodsza ma 140 a starsza 146/152 . Ale mamy dużo ciuchow z Anglii bo tam rodzice mieszkają. Uwielbiam tez reserved mają piękne rzeczy..teraz w czrwcu zostawiłam tam.700 zł zaaopatrując mlode ale wszystko na wyprzedażach. Sukienki z 89 na 29:-). A wiek.że ceny były prawdziwe bo było.dużo takich co.kupowałam.wczesniej własnie za 89/99 wiec najlepiej to kupować na wyprzedażach i wieksze rozmiary:-)

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona, bo mam dwie małe torby sportowe na treningi i liczyłam, że się w to zmieszczę :D

Kiniorek, ja ostatnio miałam takie podrażnienie i zaczerwienienie ze swędzeniem, podejrzewam, że po wkładkach higienicznych... może za mocno perfumowane. W każdym razie jeśli masz "zewnętrzne" objawy to polecam krem pimafucin (ale niestety na receptę) i tantum rosa. Dwa dni i ulga.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu kochana trzymam kciuki. Strach jest normalny. Będzie dobrze:-)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie ubrań dla dzieci... Dzisiaj w H&M ostatni dzień promocji -20% NA WSZYSTKO z kolekcji dziecięcych dla klubowiczów. Obłowiłam się na prawie 400zł, wszystko dla młodej (długie rękawy, dżinsy itd też -20%) i kupiłam cieplejszą czapeczkę dla młodego.

Uwemhe, serio wysokie :o Moja taka kruszynka metr dwadzieścia w kapeluszu, ale z jakiegoś powodu 128 jest na granicy komfortu... :P Dzięki :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam średnią walizkę z lasockiego na kółkach. I planuje tam spakować moje i małego rzeczy. Będe na bieżąco oddawała brudne rzeczy mężowi oraz prosiła o donoszenie. Bedzie u mnie 2 razy dziennie więc nie ma.problemu. ważne by mieć wszystko ułożone by wiedział co ma przynieść:-)

• meerici Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, trzymaj się dzielnie! Nie daj się nerwom 🙂

Mój bąbel wazy już 2400 g, główka w kanale rodnym także jest gotowy na wyjście 🤦🏼‍♀️ Ale mam nadzieję, że jeszcze w brzuszku trochę posiedzi. Szyjka 2 cm, trochę rozpulchniona, ale zamknięta. Dołączam do dziewczyn, które nie są fankami stanu błogosławionego, choć na początku tak się zarzekałam, że złego słowa nie powiem 😜 najbardziej męczy mnie to leżenie, człowiek taki ułomny i zdany na otoczenie, koszmar.

Ja spakowałam się tak, że do torby wrzuciłam kilka sztuk tych wszystkich produktów z dużych paczek np. podkłady, a resztę wozimy w samochodzie, jak będzie potrzeba to mąż skoczy do auta i przyniesie resztę.

Prawie kupiliśmy też fotelik, myślimy o avionaut ultralite pixel, czy któraś z Was ma jakieś zdanie o nim?

KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    W temacie ubrań dla dzieci... Dzisiaj w H&M ostatni dzień promocji -20% NA WSZYSTKO z kolekcji dziecięcych dla klubowiczów. Obłowiłam się na prawie 400zł, wszystko dla młodej (długie rękawy, dżinsy itd też -20%) i kupiłam cieplejszą czapeczkę dla młodego.

Uwemhe, serio wysokie :o Moja taka kruszynka metr dwadzieścia w kapeluszu, ale z jakiegoś powodu 128 jest na granicy komfortu... :P Dzięki :)
    Ja mam 177 cm, moje siostry po 180 a moj brat 195:-) wiec wysokie będą kwestia tylko tego jak bardzo hehehhe.

moni05 lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 20 miesięcy to mniej więcej jaki rozmiar? 92 czy lepiej wziąć 98?

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś kończę 34 lata:-) zawsze dzień urodzin jest dla mnie czymś wielkiem pod względem tego że to błogosławieństwo. PAN Bog przeprowadził przez kolejny rok. Są ludzie ktorzy nie dożyli tych urodzin. Ciesze się i jestem wdzięczna:-).

A swoją drogą pamiętam jak dopiero co 18 obchodziłam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 10:51

Cabrera, moni05, ammarylis, silent, Kookosowa, Jupik, brunetka91, Goemi lubią tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Według mnie 92,Wiki 98 nosiła gdzieś 2,5 a drobna nie jest.

Atyde lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy avionaut ale model starszy po corce. Bardzo zadowoleni bylismy, bo wkład podzielony na 3 części i bez problemu można było dopasować coś wyciągając. Fizjoterapeuci bardzo polecają ta markę dla wcześniaków właśnie ze względu na te wkładki, które można łatwo dopasować do dzidziusia :)

meerici lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu mnie brzuch boli jak na okres. Spazmoline i magnez nie pomaga. Do tego znowu nam przelewanie w żołądku. Może ból jest efektem przelewanie a może na odwrót? Kurwa muszę jeszcze na 12:30 do klienta do firmy na 1 h zajechać potem tacie odwiesc auto moje. Żebym dała radę do 15. Potem moze dziać się co chce.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wszystkiego najlepszego!!!spełnienia marzeń szybkiego rozwiązania i dużo zdrówka🍰👍

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, wszystkiego najlepszego :) spełnienia wszystkich marzeń i pociechy z już za niedługo trójki dzieci <3

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra kurcze. Może lepiej pojechac na IP jak pozalatwoasz. A nie masz kogo poprosić żeby z Tobą pojechal, zebys nie musiała prowadzić?

Próbowałam zobaczyc,jak wygląda ta karuzela. Nie dość że teraz nie da się rozmontowac tej cholernej karuzelki od pałąka... :/ I będę kupować do niej 4x baterie R20 ;p na allegro znalazłam za 20zl 4 z wysyłką więc nie ma tragedii ;) na razie schowałam i poczekam aż się urodzi mały.

Przepakować. Torbę i tak mam walizeczkę i tam wszystko jest i czeka. Jedynie bieliznę i skarpetki dopakuje :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, samych wspaniałości ❤️ I zdrowia 😘

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki z całych sił! Tyle przeszliście a dziś Wasz wielki dzień.
    Uwemhe wszystkiego najlepszego. Też mam podobne podejście co do urodzin. Zawsze się cieszę i dziękuję, że dane mi było przeżyć w zdrowiu kolejny rok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii zakupów ciuszkowych, to sama sobie zabroniłam dalszych zakupów. Jak zobaczyłam, ile tego mamy, to się z głowę chwyciłam :D

To moja wczorajsza segregacja (ciuszki tylko do rozmiaru ok 68/74 i/lub 6/9 miesięcy):

7d3092324fb7.jpg

Także teraz skupiam się na urządzaniu i organizacji kącika dla Malucha oraz praniu i prasowaniu :)
    No i muszę za tą torbę się, generalnie od poniedziałku męczą mnie ataki paniki, że nie zdążę tego wszystkiego ogarnąć....
    Wydawało mi się, że mamy jeszcze duuużo czasu, ale chyba nie zdawałam sobie sprawy, ile to pracy :/
    No nic, trzeba zakasać rękawy i wziąć się do roboty ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Oj to bardzo zalezy i od dziecka i od firmy. Borys zaraz kończy 3 lata a w szafie dominuje 92, choć zarówno 86 i 98 się znajdą. Dodatkowo, ja lubię go w dopasowanych ubraniach.
    Dla kontrastu, córka przyjaciółki 3 tygodnie młodsza od Borysa chodzi w 104, ale ona lubi luzne, lepszy podwiniety rekaw czy nogawka niz milimetr za krótki.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wszystkiego najlepszego:)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ