X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oraz, jestem wkurzona, przerażona i wściekła jednocześnie.

Po jedynych 10,5 tygodniach oczekiwania wreszcie dotarła do mnie pierwsza paleta z meblami dla Niny (pierwsza, bo komoda jeszcze nie gotowa, ma być 'niebawem'). Kurier dotoczył paletę pod drzwi. Gołym okiem widać, że kartony, które są na skraju palety są zdeformowane i będę niesamowicie zaskoczona jak się okaże, że ich zawartość jest nienaruszona. Oczywiście, na skraju nie mogły być powiedzmy elementy od regału tylko od łóżeczka. Jeśli rzeczywiście jest uszkodzone to przy ich terminie realizacji Nina nie będzie miała łóżeczka przez kilka miesięcy, no po prostu nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. A pod ten sklep własnymi rękami bombę podłoże!!!!!!!!!!!!! Najgorsze jest to, że to wszystko stoi na palecie na klatce schodowej, każda paczka waży po X kg i zdecydowanie sama nie mogę tego rozpakować, bo nawet bez ciąży nie wiem czy bym dała radę to utrzymać itd. Będę tak teraz siedzieć i się zadręczać do wieczora aż M wróci z pracy i rozpakuje. Aaaaaaaaaaaaaaaale jestem zła!!!!!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe kochana wszystkiego najlepszego!

Kkkaaarrr kurde ja miałam podobnie z meblami do pokoju Kaspra. Rok temu tak się dłużyło, z dostawą problem, ogólnie sajgon... Mam nadzieję, że nie będzie jednak uszkodzeń...

Teraz patrzę że mam skierowanie na badania krwi i moczu a nie dała mi na drugie badanie HIV ;/ no zła jestem, powinno to być około 32tyg zrobione a tu dupa... Jakbym szła do szpitala z zaskoczenia to jestem do tyłu z tym badaniem... Mam z początku ciąży ujemny więc chociaż tyle...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wszystkiego co najlepsze!, :* a co do rozmiarów to chyba każde dziecko inaczej, u jednej siostry malutka ma rok i 4 miesiące i wchodzą na nią 68 ubranka a u drugiej synek rok i 6 miesięcy i 86 są na niego za małe taki z niego klocek :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Dziewczyny 20 miesięcy to mniej więcej jaki rozmiar? 92 czy lepiej wziąć 98?
    Zależy od dziecka,mój dja lata 3 miesiące i dopiero zaczął 98 :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe sto lat! <3

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, a mój szpital na przykład wcale nie wymaga badania na HIV 🤷🏻‍♀️
    Nie mam pojęcia dlaczego. W przyjęciach nagłych tylko kartę ciąży i grupę krwi, a w planowych GBS i ostatnia morfologia i mocz.
    Bądź tu mądry...

Ale szczerze, szlam na pierwszy zabieg - poprawnie wycinków z szyjki, to nie miałam grupy krwi i sobie zrobili. Dostałam zaświadczenie normalne o grupie krwi razem z wypisem.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wszystkiego co najlepsze! 🙂
    Basiu trzymam kciuki i czekamy na wieści 🙂
    Dzięki dziewczyny,mam się zgłosić do kontroli właśnie za ok rok, najlepiej po zakończonym karmieniu.

Co do stanu błogosławionego to ja dobrze znoszę 😉 fizyczne super, psychicznie różnie,ale raczej pozytywnie wszystko znosze.
    I jeśli chodzi o ilość dzieci to też chciałam minimum 3. I mam nadzieję,że się uda jeszcze jedno 😉 aczkolwiek mąż jest na nie...
    Zobaczymy jak się będzie układało i mieszkaniowo (mamy własne mieszkanie 50m2, ale już z 3 dzieci może być ciasno) 😉 no i oczywiste też finansowo. Póki co na 2 powiedzmy,że nas stać 😂
    A jak wyjdzie w praktyce to się wszystko okaże 🙂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się spakowałam🤪🤪🤪nareszcie bo juz mnie to stresowało!wzięłam pół paczki tych pieluch i mąż najwyżej będzie dowoził a resztę też się upchnelam😊teraz tylko odliczam dni😉

moni05 lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no właśnie u mnie w liście co trzeba zabrać, jest tylko : aktualne wyniki badań, grupa krwi i czynnika rh, karta ciąży. A tak to reszta jaka wyprawka dla mnie i małego. Już dopakowalam sobie skarpetki. Kubek i sztućce.
    Zastanawiam się tylko czy pakować majtki jakieś większe swoje, bo mam te poporodowe i podkłady spakowane. Mam jedną większą bluzkę do porodu od K i dwie koszule do karmienia plus szlafrok. Jeden biustonosz do karmienia. Myślę czy dopakowac jeszcze jakaś większa bluzkę. I czy spodnie dresowe czy nie. Bo będę mieć ta ranę po CC i pewnie trzeba ją wietrzyć...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, patrzyłam tez na stronie szpitala, pytałam lekarza i na drzwiach izby jest wywieszone. Ale zrobię sobie z tymi badaniami, na które teraz pójdę. Na logikę z HIV to chyba im świeższe badanie, tym lepiej 🤷🏻‍♀️ Wiec wcale się nie przejmuj, ze nie masz jeszcze. Ja nie mam ani jednego...
    A co do rany po cc, nie mam pojęcia. To dość nisko jest, dresy nie będą Cię uwierać?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślę czy nie lepiej wziąć wysokie legginsy ciążowe.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej:-)
    Ja małym raczej nie kupuje online wiec nawet nie wiedziałam ze jest problem. No i są wysokie wiec mlodsza ma 140 a starsza 146/152 . Ale mamy dużo ciuchow z Anglii bo tam rodzice mieszkają. Uwielbiam tez reserved mają piękne rzeczy..teraz w czrwcu zostawiłam tam.700 zł zaaopatrując mlode ale wszystko na wyprzedażach. Sukienki z 89 na 29:-). A wiek.że ceny były prawdziwe bo było.dużo takich co.kupowałam.wczesniej własnie za 89/99 wiec najlepiej to kupować na wyprzedażach i wieksze rozmiary:-)
    Matko, to ja nosze 146/152 🙈🙈

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Dziewczyny dziś kończę 34 lata:-) zawsze dzień urodzin jest dla mnie czymś wielkiem pod względem tego że to błogosławieństwo. PAN Bog przeprowadził przez kolejny rok. Są ludzie ktorzy nie dożyli tych urodzin. Ciesze się i jestem wdzięczna:-).

A swoją drogą pamiętam jak dopiero co 18 obchodziłam:-)
    Wszystkiego co najlepsze!!!😍😍☺😚

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jak będą potrzebowali HIV to sobie zlecą w szpitalu. Czasami zdarzają się pacjentki co przychodzą rodzić bez żadnych badań i szpital wszystko zleca co potrzebne na cito i tyle w temacie. Po CC miałam tylko koszule i to minimum 3-4, a majtki swoje takie więjsze o rozmiar też miałam na później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 12:49

• Spirit Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Oraz, jestem wkurzona, przerażona i wściekła jednocześnie.

Po jedynych 10,5 tygodniach oczekiwania wreszcie dotarła do mnie pierwsza paleta z meblami dla Niny (pierwsza, bo komoda jeszcze nie gotowa, ma być 'niebawem'). Kurier dotoczył paletę pod drzwi. Gołym okiem widać, że kartony, które są na skraju palety są zdeformowane i będę niesamowicie zaskoczona jak się okaże, że ich zawartość jest nienaruszona. Oczywiście, na skraju nie mogły być powiedzmy elementy od regału tylko od łóżeczka. Jeśli rzeczywiście jest uszkodzone to przy ich terminie realizacji Nina nie będzie miała łóżeczka przez kilka miesięcy, no po prostu nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. A pod ten sklep własnymi rękami bombę podłoże!!!!!!!!!!!!! Najgorsze jest to, że to wszystko stoi na palecie na klatce schodowej, każda paczka waży po X kg i zdecydowanie sama nie mogę tego rozpakować, bo nawet bez ciąży nie wiem czy bym dała radę to utrzymać itd. Będę tak teraz siedzieć i się zadręczać do wieczora aż M wróci z pracy i rozpakuje. Aaaaaaaaaaaaaaaale jestem zła!!!!!!
    Ja miałam opóźnienie jak kupowałam łóżeczko,napisałam im że już rodze po mi zrobili w tej firmie w której kupiłam priorytet :D w sensie pierwsza w kolejce do tego modelu bo to też robione było dopiero :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni no właśnie u mnie w liście co trzeba zabrać, jest tylko : aktualne wyniki badań, grupa krwi i czynnika rh, karta ciąży. A tak to reszta jaka wyprawka dla mnie i małego. Już dopakowalam sobie skarpetki. Kubek i sztućce.
    Zastanawiam się tylko czy pakować majtki jakieś większe swoje, bo mam te poporodowe i podkłady spakowane. Mam jedną większą bluzkę do porodu od K i dwie koszule do karmienia plus szlafrok. Jeden biustonosz do karmienia. Myślę czy dopakowac jeszcze jakaś większa bluzkę. I czy spodnie dresowe czy nie. Bo będę mieć ta ranę po CC i pewnie trzeba ją wietrzyć...
    Ja po cc chodziłam tylko w koszulkach nocnych i w sumie w tych dużych podpaskach, bo raz dziennie lekarz przychodził i oglądał tą ranę

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wszystkiego co najlepsze!!!

Jeżeli chodzi o badanie, to ciąże pozamaciczna miałam usuwana w trybie nagłym i nie miałam żadnych badań przy sobie, wszystko zrobili w szpitalu na sali operacyjnej czekali, aż w komputerze pojawia im się wyniki, trwało to może z 15 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 12:57

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a w karcie ciąży nie zapisuje ci wyników badań?? Mi lekarz stawia minusiki przy ujemnych wirusowkach. I oni na to patrzą. Wyniki badań mam przy sobie ale oprócz grupy krwi i karty ciąży plus gbs nie chcieli nic. Morfologie sobie robią na bieżąco bo tam mają ileś dni tylko ważności te badania. Jakbym zrobiła dzień przed porodem to ok ale zwykle robi się wcześniej a oni chcą świeżą.
    Nie wiem jak będzie teraz w innym szpitalu ale też na patologie chcieli kartę ciąży i grupę krwi bo inne były wpisane w kartę a morfologię zrobili na dzień dobry przy przyjęciu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, wszystkiego najlepszego :-)

Kiniorek, z infekcją idź do lekarza, bo Lactovaginal to tylko do odbudowania flory po leczeniu infekcji, nie pozbędziesz się nim zakazenia, szczególnie jeśli to grzybicze.
    Ja jutro idę do lekarza po coś silniejszego, na razie stosuję ten Multi Gym, on niby zwalcza zakażenie grzybicze, choć ze względu na skład też raczej jest delikatny, no ale na własną rękę i bez recepty lepszego chyba nic nie ma.

Dziewczyny, z pieluchami nie przesadzajcie :-) ja mam zapisane ze szkoły rodzenia z pop.ciazy 5-10 szt, a z tego co pamiętam przez te 2 doby w szpitalu to nawet 5 nie zużyłam, bo na początku dziecko mało robi, dopiero później kramik się rozkręca ;-) więc paka 32 szt.to za dużo, bierzcie mniej, w razie co można dowieźć, a nie ma co miejsca w walizce zawalać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no muszę tydzień czekać :/ mojej lekarki nie ma do mojej wizyty za tydzien. Na razie spróbuję z tym lactovaginal.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: