Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Japonka to teraz nic tylko pozostaje Ci leżący tryb życia
. Ważne że z małym jest wszystko wporzadku, a 31 tydzień to już sporo, ani się obejrzysz, a ciąża będzie donoszona. Teraz moja koleżanka 20 miała termin porodu, dalej chodzi w dwupaku, a od lipca praktycznie miała już rodzic, miała krótką szyjke itp.
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
moni05 wrote:Japonka, wiedza co robią. U nas tez się odchodzi od ingerowania w szyjkę. Sumiennie teraz prosimy leżeć i wypoczywać 😊 a puścili Cię do domu?
ale jakoś optymizm mi się włączył. A młody właśnie tańczy w brzuchu do playlisty taty na Spotify, dobry gust od małego
moni05, Cabrera, meerici lubią tę wiadomość
-
Kate jeszcze raz gratuluje! Naprawdę dwa porody przeżyłaś!!! Ja bym tez bardzo chciała zzo ale w moim szpitalu prawie nigdy nie dają
Japonka to w sumie dobre wiadomości, to teraz proszę się zaopatrzyć i dobre rozrywki stacjonarne i leżeć, leżeć, leżećmłody już całkiem sporo wazy, teraz szybko będzie przybierał, jak się uda kilka tygodni jeszcze w dwupaku to będzie super
Ktoś dzisiaj jeszcze miał wizytę i się nie pochwalił? My mamy w nast tygodniu, we wtorek i w środę.
Pisalyscie o problemach z oddychaniem. Ja czasami do tego stopnia nie mogę nabrać powietrza ze muszę się natychmiast położyć na lewym boku, albo tal trochę głowa w dół albo nogi do góry, szukam najlepszej pozycji, która przynosi ulgę i coś się jakby odblokowuje i mogę oddychać. Ale tak z pół godziny co najmniej schodzi mi żeby dojść do siebie.
Na bolące spuchnięte dłonie (jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem ale wygląda na to ze mam ten zespół cieśni nadgarstka) jeszcze nie znalazłam sposobu. Lekarz z medicoveru mówił żeby jeść więcej białka a mniej soli. (Powiedział: więcej mięsa, ale nie słonego, czyli nie kiełbasę)
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Atyde wrote:Dziewczyny skąd macie kocyk bambusowy dla maleństwa?!
Atyde lubi tę wiadomość
-
Basiu ogromne gratulacje, Kate również! Byłyscie mega dzielne!! Nie było mnie kilka dni a tu takie wiadomosci! Niech maluszki rosną zdrowo
Ja byłam wczoraj na wizycie. Mały ma 2800 g. Wszystko dobrze. Lekarka zapytała jak chcę rodzić. Byłam w szoku bo zaproponowała cc ze wzgl na 6 pròb inv, inseminacje i nasze przeżycia i obawy... mam sie zastanowić.
Stąd moje pytanie, termin mam na 2.10 wg inv, wg 1 prenatalnych 29.09 A wczoraj jej wyszło 22.09. Wizyta dopiero 12.09 I gdybym się zdecydowała np.na cc to przecież może być już za późno by cokolwiek ustalać, nie wiem...
Kiniorek Ty pisałaś że masz cc 13.09 I w sumie mamy podobne terminy A masz już dawno ustalone.
Oczywiście sn może być wcześniej i nie obawiam się tego.moni05, Kookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Basiu ogromne gratulacje, Kate również! Byłyscie mega dzielne!! Nie było mnie kilka dni a tu takie wiadomosci! Niech maluszki rosną zdrowo
Ja byłam wczoraj na wizycie. Mały ma 2800 g. Wszystko dobrze. Lekarka zapytała jak chcę rodzić. Byłam w szoku bo zaproponowała cc ze wzgl na 6 pròb inv, inseminacje i nasze przeżycia i obawy... mam sie zastanowić.
Stąd moje pytanie, termin mam na 2.10 wg inv, wg 1 prenatalnych 29.09 A wczoraj jej wyszło 22.09. Wizyta dopiero 12.09 I gdybym się zdecydowała np.na cc to przecież może być już za późno by cokolwiek ustalać, nie wiem...
Kiniorek Ty pisałaś że masz cc 13.09 I w sumie mamy podobne terminy A masz już dawno ustalone.
Oczywiście sn może być wcześniej i nie obawiam się tego. -
Aguuuuula ja mam podobnie jak ty termin mam na 1.10 i też ze względu na przeżycia i mój wiek lekarz zalecił mi cesrakrę i termin mi ustalił na 24.09 więc spokojnie się wyrobisz jak się zdecydujesz.Ja się też właśnie zastanawiam czemu Kiniorek ma tak wcześnie ustaloną tą cesarke a ma podobny terminy do nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 17:58
-
Sarrrra wrote:Ja jeszcze nie mam nic ustalone mimo że mojej termin cc wychodzi 16.09. Dopiero 5.09 dostanę nr do ordynator z którym będę się umawiać na cc w prywatnym szpitalu. Tego 5.09 będzie też dopiero robić wymaz. Termin z Om mam na 1.10 a z usg 26.09kasia1518
-
Mamy starszaków, nosicie jeszcze swoje dzieci? Ja staram się od dłuższego czasu nie podnosić już mojego synka (13 kg), ale czasami się zdarza, że muszę. Ale nie żadne długie noszenie, tylko raczej podniesienie na chwilę (niestety od roku przechodzi bunt dwulatka i czasem kładzie mi się np. na chodniku
). Myślicie, że coś się może od tego stać? Dziś miałam taką sytuacje, czuję lekkie napięcie w brzuchu, ale może to z nerwów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 18:13
-
kasia1518 wrote:A przy CC wymagany jest wymaz? Pamiętam że w pierwszej ciąży mi robiła po 30tc, w szpitalu sobie powtórzyli ( najlepsze że u dr wyszedł ujemny A w szpitalu dodatni), a teraz nic nie mówiła- zleciła mi tylko te wszystkie hiv, wr, toxo, grupę krwi po raz kolejny
-
japonka wrote:Tak, leżę w domu
ale jakoś optymizm mi się włączył. A młody właśnie tańczy w brzuchu do playlisty taty na Spotify, dobry gust od małego
Jupik lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
moni05, kalcia, Kookosowa, KasiaP, ManiaM, silent, Kamilka, Dominika32, Kinga82, Aguuula;2525, Zimri, Kotecki, aga_ni, kasia1518, Karooo93, wiktoriaa, przedszkolanka:), Cabrera, Milanka, _nova, ammarylis, Goemi, brunetka91, Spirit, Neroli, eemmiilliiaa, Klaudia2016, Atyde, emikey, japonka, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Aguuula;2525 wrote:Basiu ogromne gratulacje, Kate również! Byłyscie mega dzielne!! Nie było mnie kilka dni a tu takie wiadomosci! Niech maluszki rosną zdrowo
Oczywiście sn może być wcześniej i nie obawiam się tego.
Na termin z obecnego usg nie patrz. Najbardziej wiarygodne są usg w I trymestrze. Sporo moich koleżanek miało wskazania do cc i czekały na skurcze. Jak się pojawiły to pojechały do szpitala na cięcie.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
silent wrote:Mamy starszaków, nosicie jeszcze swoje dzieci? Ja staram się od dłuższego czasu nie podnosić już mojego synka (13 kg), ale czasami się zdarza, że muszę. Ale nie żadne długie noszenie, tylko raczej podniesienie na chwilę (niestety od roku przechodzi bunt dwulatka i czasem kładzie mi się np. na chodniku
). Myślicie, że coś się może od tego stać? Dziś miałam taką sytuacje, czuję lekkie napięcie w brzuchu, ale może to z nerwów.
Nie noszę, zdarza mi się córeczkę z łóżka wyciągać tylko. Ona akurat nie lubi noszenia, więc mam łatwiej.
Wiadomo, czasami trzeba podnieść- tak jak piszesz- z chodnika. Bo co zrobisz, zostawisz?😏 Jak robisz to sporadycznie to myślę że nie zaszkodzi. -
Basiu cudny ten Twój chłopczyk 🙂🐣
Ja miałam pobrany wymaz we wtorek i czekam na wynik póki co. Trochę się dygam, bo gdzieś słyszałam, że jak wynik szybko się pojawia to ujemny, natomiast im dłużej się czeka tym większe prawdopodobieństwo, że dodatni 😕🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
GBS będę miała pobrany na wizycie 6 września, czyli to będzie 35+5
Rany, "zaraz" wszystkie zaczniemy rodzić...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja gbs mam dodatni bo to raz w życiu robią potem się nie zmienia. Ale ma mi pobrać bo gdzieś zgubiłam wynik. O ile dotrwamy to 10 września na wizycie.
Basiu najpiękniejsze chwile na świecie
Właśnie ogarnęłam szafę córki. Wszystkie nowe ciuszki popralam już na 104. Wszystkie ciuszki na 98 już za małe. Jak te dzieci rosną. Znowu dwa wory ciuchów muszę oddać przyjaciółce.moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku