Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni** wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Widziałam dzidziusia z bijącym sercem. Ale trzęsłam się jak galareta i ciężko było zrobić zdjęcie. Dzidziuś ma 3,5mm. I na razie to tyle nie wiadomo czy zdrowa ciąża wiadomo. Krwiaka nie ma możliwe że krwawienie przez leki bo i zastrzyki i acard. Jestem jeszcze pełna emocji.❤Ada&Pola❤
-
Ulkuś wrote:Dziewczyny mam wyniki bety i mam mieszane uczucia. Beta w kolejności
28.12 (27dc)- 20,21
30.12 (29dc)- 43,32
12.01 (41dc)- 681,7
-
Ulkuś wrote:Dziewczyny mam wyniki bety i mam mieszane uczucia. Beta w kolejności
28.12 (27dc)- 20,21
30.12 (29dc)- 43,32
12.01 (41dc)- 681,7
Co do pozamacicznej jeśli nie masz dolegliwości bólowych i/lub plamień, a lekarz ostatnio szukał dokładnie to może po prostu ciąża jest dobrze umiejscowiona, tylko się zatrzymała.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Ulkuś wrote:Domyslam się ze czeka mnie poronienie:( lekarz kazal powtórzyć bete w czwartek i przyjść rano na wizytę. Pewnie jakos się trzyma przez progesteron. Jestem załamana:(
Podczas wizyty lekarz mówił jak wygląda endometrium? przy pozamacicznej endometrium w macicy nie wskazuje na ciążę.Przy pozamacicznej zazwyczaj są także krwawienia/plamienia obfite ze skrzepami mniej więcej od daty @ i oczywiście ból w okolicy jajników/jajowodów.Jeżeli nie widział ciąży poza macicą to pewnie :
1. była w macicy lecz była za mała aby ją uwidocznić
2.już się rozpoczął proces wchłaniania
Bardzo wczesne ciąże nieprawidłowe mogą zostać całkowicie wchłonięte przez ścianę endometrium (proces absorpcji)
U mnie tak było z tym że był to 11tydz wg OM, a wg USG zarodek urósł tylko do 2,4 mm, wykazał pracę serca lecz przy kolejnym USG ujrzałam tylko sam pęcherzyk, cała reszta zniknęła ;-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 14:48
-
Przy ciąży pozamacicznej miałam bardzo silne bóle.takie które łamały w pół. Także jeśli nie masz bólów to raczej to nie to. Ale najważniejsze żebyś zbadała betę
-
Witajcie Dziewczyny. Widzę ze cześć informacji pozytywnych. Na takie liczyłam wchodząc na forum. A są tez smutne. Ulkus jesteśmy z Tobą.
U mnie tez słabo z objawami. Teraz trochę ciągnie podbrzusze bo pierworodny dał popalić i się nadZwigalam go ile wlezie. teraz usnął wiec chwilo trwaj. Cały czas ten stan podgorączkowy. W pierwszej ciąży tego nie miałam.
Chyba czas umówić wizytę u gina. Widzę ze macie zarodek widoczny wcześniej nic 6 tydzień. U mnie było widoczne po 6 tygodniu wiec jeszcze czekam. -
Kania85 wrote:Podczas wizyty lekarz mówił jak wygląda endometrium? przy pozamacicznej endometrium w macicy nie wskazuje na ciążę.Przy pozamacicznej zazwyczaj są także krwawienia/plamienia obfite ze skrzepami mniej więcej od daty @ i oczywiście ból w okolicy jajników/jajowodów.Jeżeli nie widział ciąży poza macicą to pewnie :
1. była w macicy lecz była za mała aby ją uwidocznić
2.już się rozpoczął proces wchłaniania
Bardzo wczesne ciąże nieprawidłowe mogą zostać całkowicie wchłonięte przez ścianę endometrium (proces absorpcji)
U mnie tak było z tym że był to 11tydz wg OM, a wg USG zarodek urósł tylko do 2,4 mm, wykazał pracę serca lecz przy kolejnym USG ujrzałam tylko sam pęcherzyk, cała reszta zniknęła ;-(
Mowil ze wygląda dobrze ze jest grube. Szukal ale nic nie znalazł. Naprawdę jeszcze resztkami nadziei liczę ze bylo za wcześnie i bedzie dalej wszystko dobrze. Z objawów to mam tylko bol piersi. Poza tym nic mi nie jest żadnego bolu. Moje cykle trwaly zwykle 30-32 dni wiec od 10dni zakładając termin miesiączki nie mam ani grama plamienia. -
uff kolejny przyrost Bety 9.01-268 mIU ---->12.01- 1361 mIU ( 195,5%)
a cukier hurra 81,80 na czczo, może się wybronię z insulinyUlkuś, Mimi__, Nalia, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
Kania85 wrote:uff kolejny przyrost Bety 9.01-268 mIU ---->12.01- 1361 mIU ( 195,5%)
a cukier hurra 81,80 na czczo, może się wybronię z insuliny
Od dzisiaj też rozpoczynam badać cukier, jestem już zaopatrzona w glukometr przez diabetologa. Powiedz mi, o której jesz kolacje, czyli po ilu godzinach od ostatniego posiłku badasz glukoze naczczo? -
Już po wizycie. 5t 3d jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i tyci tyci tworzy się zarodek. Pani doktor mówi, że to dobrze wszystko wg norm. Torbieli już nie ma. Spytałam czy ciąża pojedyncza, powiedziała że póki co na USG tak. Ale za to w obu jajnikach jest płyn (coś chyba żółtkowe - nie pamiętam nazwy) co może wskazywać na bliźniaki. Spytałam ile procent-50%. Dodam, że moja mama ma siostry bliźniaczki, a jej mama rodzeństwo trojaczki. I kuzyn mamy ma bliźniaki 😂 za dwa tygodnie wizyta 🙈
lawendowePole, Kania85, Norka01, Nalia lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Elena26 wrote:Od dzisiaj też rozpoczynam badać cukier, jestem już zaopatrzona w glukometr przez diabetologa. Powiedz mi, o której jesz kolacje, czyli po ilu godzinach od ostatniego posiłku badasz glukoze naczczo?
Szczerze to nie pilnuję tego, moja kolacja jest zwykle około 22.00 ale bywa że i przed samym połóżeniem się spać coś zagryzę,nie powinno się dopuszczać do długich przerw między posiłkami, ostatnio chodzę spać o 21.00 max 22.30 jak nigdy
Gosiaaak gratulacje! to bardzo dobrze rokuje jeżeli widziałaś już zarodeczekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 16:49
-
Gosiaaak wrote:Już po wizycie. 5t 3d jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i tyci tyci tworzy się zarodek. Pani doktor mówi, że to dobrze wszystko wg norm. Torbieli już nie ma. Spytałam czy ciąża pojedyncza, powiedziała że póki co na USG tak. Ale za to w obu jajnikach jest płyn (coś chyba żółtkowe - nie pamiętam nazwy) co może wskazywać na bliźniaki. Spytałam ile procent-50%. Dodam, że moja mama ma siostry bliźniaczki, a jej mama rodzeństwo trojaczki. I kuzyn mamy ma bliźniaki 😂 za dwa tygodnie wizyta 🙈
👍😁10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
nick nieaktualnyUlkuś wrote:Mowil ze wygląda dobrze ze jest grube. Szukal ale nic nie znalazł. Naprawdę jeszcze resztkami nadziei liczę ze bylo za wcześnie i bedzie dalej wszystko dobrze. Z objawów to mam tylko bol piersi. Poza tym nic mi nie jest żadnego bolu. Moje cykle trwaly zwykle 30-32 dni wiec od 10dni zakładając termin miesiączki nie mam ani grama plamienia.
Przy moim poronieniu zaczęłam krwawić dopiero 6+7, beta tylko 230. Objawy też cały czas miałam, dopóki krwawienie się porządnie nie rozkręcilo. Trzymaj się mocno, wiem że jest ciezko, ale stres nic nie da. Uda się następnym razem a może akurat jeszcze nie wszystko stracone 😉Ulkuś lubi tę wiadomość
-
Norka01 wrote:Przy moim poronieniu zaczęłam krwawić dopiero 6+7, beta tylko 230. Objawy też cały czas miałam, dopóki krwawienie się porządnie nie rozkręcilo. Trzymaj się mocno, wiem że jest ciezko, ale stres nic nie da. Uda się następnym razem a może akurat jeszcze nie wszystko stracone 😉
To faktycznie późno zaczelas krwawic. Ja mam synka i zaczynam wierzyć ze to byl cud, to mnie otrzymuje jakos na duchu. liczę ze po wszystkim nie będzie przeciwskazań do staran, choć zebym ja zaszła w ciążę to tez nie lada wyzwanie 😔
Moze jestem naiwna ale liczę na kolejny cud!Norka01 lubi tę wiadomość
-
Ulkuś wrote:To faktycznie późno zaczelas krwawic. Ja mam synka i zaczynam wierzyć ze to byl cud, to mnie otrzymuje jakos na duchu. liczę ze po wszystkim nie będzie przeciwskazań do staran, choć zebym ja zaszła w ciążę to tez nie lada wyzwanie 😔
Moze jestem naiwna ale liczę na kolejny cud!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:48
-
Moze jestem juz za stara 🙊 i tak probuhe doszukać się plusów jak na 9 lat to dopiero 2 zapłodnienie, jedno bawi się w pokoju ake tera także w końcu się choc w jakiejś części udało,moze nastepny raz pójdzie szybciej... jest jakieś światełko
Moni** lubi tę wiadomość