Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Beza87 wrote:Nalia ja u lekarza na wizycie miałam 100/50. Ale ja zawsze miałam niskie ciśnienie, dlatego cieszę się że nie śpię po południu bo wybudzałam się jak z narkozy...
Ja mam termin 11.09
Co do pracy to powoli się wybieram na wolne. Miałam pracować do konca lutego, ale zostałam jeszcze kilka dni aby moje zastępstwo się nauczyło. Chviałam pracować dłużej ale moj doktor(pracodawca) powiedział że w warunkach covidowych on mnie w pracy nie widzi. Pracuje w gabinecie stomatologicznym. Sama maseczka nas nie chroni. Bakterie i wirusy nosimy na włosach, ubraniach, butach. Musielibyśmy przebierać sie w stroje chirurgiczne wychodząc na dwór, i wyrzucać i myć się przed wejściem do domu aby czegoś nie przynieść. Miejmy nadzieję że do naszych porodów się to troche uspokoi. Bo jak wyjdzie nam covid to maleństwo zabierają... Chore to jest po prostu. -
nick nieaktualnyA tak w ogóle odczuwam pieczenie. Dopiero przeleczyłam się pimafucinem (na drożdzyce), świąd zniknął, ale pieczenie jest gorsze. Leczyła się któraś tym? Nie wiem, czy to efekt leczenia, czy jest gorzej. Nie wiem, czy może jakiś probiotyk by pomógł. Nie mogę się dodzwonić do gina.
-
Mama Trójki wrote:A tak w ogóle odczuwam pieczenie. Dopiero przeleczyłam się pimafucinem (na drożdzyce), świąd zniknął, ale pieczenie jest gorsze. Leczyła się któraś tym? Nie wiem, czy to efekt leczenia, czy jest gorzej. Nie wiem, czy może jakiś probiotyk by pomógł. Nie mogę się dodzwonić do gina.
Ja się tym leczyłam niestety nie raz nie dwa... Jest jeszcze masc świetnie działająca na swędzenie wlasnie -
Tak, teraz właśnie czytałam w internecie, że nie mogą tak zabrać noworodka lub nie chcieć go oddać rodzicom, bo to ingerencja w prawa rodzicielskie itp. Dodatkowe nerwy i stres...
Mama Trójki ja mialam lekka infekcje od luteiny to tantum rosa mi gin polecił i naprawdę polecam. Ulga od razu.Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
Mama Trójki wrote:A tak w ogóle odczuwam pieczenie. Dopiero przeleczyłam się pimafucinem (na drożdzyce), świąd zniknął, ale pieczenie jest gorsze. Leczyła się któraś tym? Nie wiem, czy to efekt leczenia, czy jest gorzej. Nie wiem, czy może jakiś probiotyk by pomógł. Nie mogę się dodzwonić do gina.
-
Marghe wrote:Dziewczyny ja już umówiona na połówkowe 🙈🙈🙈jak to szybko leci♥️ Co tam u was? Jak dzieciaczki rosną? Czekam na wizytę by dowiedzieć się płeci, wy już wiecie?
Magu, Marianka@87, Tusianka, Nalia, Mama Trójki, Kania85, Marghe lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dreamer wrote:Właśnie czy któraś wie jak leczyć bezpiecznie infekcje w ciąży ? Bez recept ? Bo te kilka dni zanim się dostaniemy do giną czasem jest na wagę złota.
-
Hej dziewczyny ☺️
Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza na nfz i jestem zachwycona!
Niesamowite dobre wrażenie na mnie wywarł Pan doktor. Mega się cieszę, że na niego trafiłam, bo po pierwsze jest super specjalistą (pracuje także w klinice Invimed w Gdyni), po drugie mam blisko domu przychodnię, a po trzecie wizyty mam za darmo! 😅
Ma super gabinet i sprzęt usg, wcale nie tak jak niektórzy mówią, że jak za komuny, dla mnie tak samo jak w prywatnym gabinecie ☺️
I zrobił mi prenatalne, co prawda jutro mam w klinice razem z pappą, ale pomierzył bobasa i wszystko jest super, NT 1,58mm, wg pomiarów dzidziuś cały czas większy o 4 dni i poród z 13.09 przesunął się na 09.09 ☺️
Niestety nie było dokładnie można zobaczyć płci, bo maluch mega się zasłonił i chociaż długo szukaliśmy dogodnego obrazu to potem jeszcze tak ułożyło nóżki, że nie było szans absolutnie 😅
Może jutro się uda 😍
Tymczasem cieszę się, że maluszek cały i zdrowy, serduszko pikało miarowo 150 ud/min, CRL 6,2cm ☺️❤️Marianka@87, Tusianka, Magu, opóźniona, Nalia, Kama91, Kania85, Menina, martuśka737, Marcelina85, Etoilka, nat87, Wombat, Marghe, Beza87 lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:tak, ja czekam na drugiego chłopca
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dreamer wrote:Właśnie czy któraś wie jak leczyć bezpiecznie infekcje w ciąży ? Bez recept ? Bo te kilka dni zanim się dostaniemy do giną czasem jest na wagę złota.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dziewczyny leczenie infekcji na własną rękę jest do niczego. Zazwyczaj to źle się kończy. Bo nigdy nie wyleczymy tego dziadostwa probiotykami, możemy aby 'zaleczyc' albo przysłonić objawy.
Ja teraz biorę macmiror, bo miałam podobno infekcje. Jakoś nie piekło mnie, miałam faktycznie żółtawa wydzieline, ale jak dr zajrzał to mówił że jest infekcja. U mnie to po luteinę wyszło.Nalia lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ulaa wrote:Hej dziewczyny ☺️
Niesamowite dobre wrażenie na mnie wywarł Pan doktor. Mega się cieszę, że na niego trafiłam, bo po pierwsze jest super specjalistą (pracuje także w klinice Invimed w Gdyni), po drugie mam blisko domu przychodnię, a po trzecie wizyty mam za darmo! 😅
Ma super gabinet i sprzęt usg, wcale nie tak jak niektórzy mówią, że jak za komuny, dla mnie tak samo jak w prywatnym gabinecie ☺️
I zrobił mi prenatalne, co prawda jutro mam w klinice razem z pappą, ale pomierzył bobasa i wszystko jest super, NT 1,58mm, wg pomiarów dzidziuś cały czas większy o 4 dni i poród z 13.09 przesunął się na 09.09 ☺️
Niestety nie było dokładnie można zobaczyć płci, bo maluch mega się zasłonił i chociaż długo szukaliśmy dogodnego obrazu to potem jeszcze tak ułożyło nóżki, że nie było szans absolutnie 😅
Może jutro się uda 😍
Tymczasem cieszę się, że maluszek cały i zdrowy, serduszko pikało miarowo 150 ud/min, CRL 6,2cm ☺️❤️ -
ami_ami wrote:Dziewczyny leczenie infekcji na własną rękę jest do niczego. Zazwyczaj to źle się kończy. Bo nigdy nie wyleczymy tego dziadostwa probiotykami, możemy aby 'zaleczyc' albo przysłonić objawy.
Ja teraz biorę macmiror, bo miałam podobno infekcje. Jakoś nie piekło mnie, miałam faktycznie żółtawa wydzieline, ale jak dr zajrzał to mówił że jest infekcja. U mnie to po luteinę wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 18:58
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ulaa wrote:Hej dziewczyny ☺️
Może jutro się uda 😍
Tymczasem cieszę się, że maluszek cały i zdrowy, serduszko pikało miarowo 150 ud/min, CRL 6,2cm ☺️❤️
Ula, co to za lekarz i gdzie przyjmuję. Mów!31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Odebrałam wyniki nifty ...Zdrowa dziewuszka!!! Jak ja się cieszę ❤️🤪🥰😍skrycie marzyłam o dziewczynce ale bałam się zapeszać 🥰stres zszedł nareszcie
Mama Trójki, Kama91, opóźniona, Menina, majóweczka83, Tusianka, martuśka737, Wombat, Marcelina85, Magda - mbc, Magu, Nalia, Apple Lady, Etoilka, Migotka29, nat87, Marianka@87, Mimi__, ami_ami, Marghe, Beza87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kania85 wrote:Odebrałam wyniki nifty ...Zdrowa dziewuszka!!! Jak ja się cieszę ❤️🤪🥰😍skrycie marzyłam o dziewczynce ale bałam się zapeszać 🥰stres zszedł nareszcie
Kania85 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja właśnie w piątek coś złapałam, wizyte miałam dopiero we wtorek i też się ratowałam clotrimazolem. Kiedyś lekarka wypisała mojej 2 letniej córeczce, więc uznałam że mi nie zaszkodzi, a strasznie mnie wszytsko siedziało, jak nigdy. Teraz ginekolozka wypisała mi pimafucin i medivag combi żel z kwasem hialuronowym. Wydaje mi się że ten medivag kiedyś kupowałam bez recepty.13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek