Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mum2b wrote:Ula gratulacje! A u synka widac bylo siusiaka czy to jest jakies dyndadelko dla lekarza widoczne a golym okiem nie?
Lekarz zobaczył tylko wyrostek płciowy, który jak powiedział może jeszcze zmienić położenie lub w ogóle przekształcić się w żeńskie narządy płciowe, ale na tą chwilę "na 51%" jest to chłopak.
Na siusiaka jeszcze dużo za wcześnie 😉Mum2b lubi tę wiadomość
-
Migotka29 wrote:Czytam was cały czas, ale jakoś nie mam siły pisać. Dopadła mnie infekcja a ja mądra naczytałam się w internetach i właśnie dostaje zawału pod drzwiami gabinetu... Mam tak złe i czarne myśli że szok😭😭😭 już od jakiegoś czasu chodzę zestresowana ze coś jest nie tak ale dzisiaj to już apogeum...
-
Ulaa wrote:Lekarz zobaczył tylko wyrostek płciowy, który jak powiedział może jeszcze zmienić położenie lub w ogóle przekształcić się w żeńskie narządy płciowe, ale na tą chwilę "na 51%" jest to chłopak.
Na siusiaka jeszcze dużo za wcześnie 😉
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Ja bym została na macierzyńskim bo wlicza się do stażu pracy a L4 nie. Pytanie co jest dla Ciebie istotne, kasa teraz czy później:)
A czy staż pracy obecnie coś nam daje ? Bo w kwestii przyszłej emerytury to nie. I tak liczy się kwota składek jaka odłożymy. Chyba ze w pracy jest w jakiś sposób staż doceniany. -
Dreamer wrote:A czy staż pracy obecnie coś nam daje ? Bo w kwestii przyszłej emerytury to nie. I tak liczy się kwota składek jaka odłożymy. Chyba ze w pracy jest w jakiś sposób staż doceniany.
-
Magu wrote:Mam już wyniki dzisiejszej morfologii i niestety płytki krwi mi spadły w ciągu 5 tygodni z 220 na 160. Niby nadal w normie, ale spadek wydaje mi się całkiem spory.
W pierwszej ciąży też mi spadał poziom płytek (tylko troszkę później). Przy ostatniej morfologii przed porodem miałam też badane płytki metodą manualną. Było ich około 130tys, więc też bez tragedii. Pamiętam, że według mojej lekarki powyżej 100tys. było jeszcze ok, w innym razie byłby problem z (ewentualnym) znieczuleniem.
Głowa mi dziś pęka. Mąż też się nie najlepiej czuje. Mam nadzieję, że nie zaczyna się jakaś infekcja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 19:22
-
Ja już po badaniach. Wszystko ok. Crl - 7,12 cm, FHR - 160, NT - 2,2. Ryzyka po skorygowaniu:
1:14802
<1:20000
<1:20000
I prawdopodobnie druga dziewczynka
Etoilka, Kama91, Nalia, opóźniona, martuśka737, Cola87, Tusianka, nat87, Marcelina85, Marianka@87, Beza87 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Ja wiem że to nie jest ten etap ale koleżanka mnie meczy czy kupię od niej wózek. Jestem całkowicie laikiem, nie wiem co jest ważne i mam pytanie do doświadczonych mam. Na co zwracać uwagę, co jest ważne a co jednak mniej ważne. Ceny wózków są bardzo różne, sama nie wiem czy warto kupować nowy czy może używany w idealnym stanie.
Chodzi o wózek 3 w 1.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Jestem po prenatalnych. Serce 166, przepływ na zastawce zwykły, crl 70 mm, nt 2,2, kość nosowa obecna. Reszta parametrów ok.
Ryzyko skorygowane:
t21 1:2532
t18 1:11044
t13 <1:20000
I w sumie to zadowolona nie jestem, ale ja to chyba już tak mam.
Nalia, Wombat, martuśka737, Tusianka, Kama91, nat87, Marcelina85, Etoilka lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Jestem po prenatalnych. Serce 166, przepływ na zastawce zwykły, crl 70 mm, nt 2,2, kość nosowa obecna. Reszta parametrów ok.
Ryzyko skorygowane:
t21 1:2532
t18 1:11044
t13 <1:20000
I w sumie to zadowolona nie jestem, ale ja to chyba już tak mam.
A dlaczego nie jesteś zadowolona ? Piękne wynikiopóźniona lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:A dlaczego nie jesteś zadowolona ? Piękne wyniki
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Gosiaaak wrote:Ja wiem że to nie jest ten etap ale koleżanka mnie meczy czy kupię od niej wózek. Jestem całkowicie laikiem, nie wiem co jest ważne i mam pytanie do doświadczonych mam. Na co zwracać uwagę, co jest ważne a co jednak mniej ważne. Ceny wózków są bardzo różne, sama nie wiem czy warto kupować nowy czy może używany w idealnym stanie.
Chodzi o wózek 3 w 1.
wózek to jest bardzo indywidualna sprawa, serio.
Mnie zalezalo na tym, zeby byl maly i lekki wiec ja mam cybexa miosa.
Sprawdzil mi sie rewelacyjnie. Na wycieczki po terenach gorzystych uzywam przyczepki rowerowej thule.
Ale ja wiedzjalam, ze nie chce i nie potrzebuje miec duzego wozka. Rozważałam miedzy miosem a bugaboo bee5.
edit. a i fotelik ma pasować do auta, nie do wózka. Więc nawet jesli chcesz kupic od kolezanki wozek, to kup bez fotelika.
https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 20:12
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A co do wózka. Dla każdego co innego ważne. Dla mnie ważny był dobry fotelik z atestami. Te dokładane do wózków
3w1 często są kiepskie. Także to warto sprawdzić. A co do samego wózka dla mnie było istotne żeby się łatwo składał i mało miejsca zajmował w bagażniku. Są wózki co złożysz jedna ręka. No i waga. Warto w sklepie porównać jak jeżdżą bo niektóre jak czołgi dosłownie. I dla mnie mniejszym zgrabnym wózkiem się lepiej w sklepach porusza. Ale ale maja mniejsze kolka i w terenie słabiej. Nie ma idealnego. Ja wolałam nowy i potem odsprzedam. A taki po 4 dzieci to już trudno sprzedać. -
O narzekacie na bóle głowy. Tyle osób. To nie może być przypadek.
Ile u Was trwają prenatalne? Bo przeczytałam właśnie ze minimum to 40 minut. Jak usg trwa 20 min. To jest zrobione po łebkach. Eh u mnie myśle ze koło 20 minut. I zastanawiam się czy coś więcej moZna było sprawdzić. -
A propo wózków, dziewczyny mają rację. Wózki 3w1 przeważnie mają bardzo słabe foteliki, sprawdz na pewno czy ten fotelik pasuje w ogóle do twojego auta. Nie wiem czy u ciebie w mieście jest sklep 8gwiazdek. Bardzo polecam. Tam pomogą ci dobrać fotelik do swojego auta.
Druga sprawa, gdzie mieszkasz. Miasto? Wieś? Gdzie będziesz jeździć na spacery, od tego zależy jakie powinnaś mieć koła. Gdzie będziesz trzymać wózek? Ja musiałam zmieścić wózek do auta i tam codziennie go pakowałam. Mój wózek składałam jedną ręką. Nie był bardzo lekki, ale dawałam sobie radę. Musiał być kompaktowy.
Dodatkowo wózka nie wybieraj kierując się gondolą. Ona jest ładna ale pojeździsz w niej 6-8 miesięcy. Wybieraj po spacerówce, z niej będziesz korzystać najdłużej. Sprawdź czy rozkłada się na płasko, maluchy często zasypiają więc musi być łatwo ją rozłożyć. Czy łatwo się prowadzi. Czyści.
Czy można dokupić przejściówkę do fotelika, po to, żeby jak ci dziecko zaśnie w aucie w foteliku, mogłabyś wziąć fotelik,wsadzić w stelaż wózka, zrobić zakupy a potem spowrotem wsadzić fotelik do auta nie budząc dziecka.
Nie decydowalabym się tak szybko na wózek o którym wiesz niewiele bądź nic. To sprawa którą musisz przemyśleć
Edit. Co do tego czy kupować używany czy nowy to już tylko twoja decyzja. Ja kupiłabym używany, gdyby w mojej okolicy sprzedawali taki jaki wybrałam. Niestety te lepsze rozchodziły się w ciągu 1-2 dni i niestety takiego jakiefo chciałam po prostu nie miałam gdzie kupić bez przejechania 300-400 km. Ale teraz mam dla drugiego malucha dobry wózek który służył mi lekka rękę 2,5 roku. Wybierz co dla ciebie będzie lepsze. Warto zapłacić więcej za dobry fotelik niż za wózek, przynajmniej moim zdaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 20:36
Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Magu wrote:Mam z bonprix, kupiłam w poprzedniej ciąży i nie pamiętam, żeby wtedy mnie tak denerwowały. Są to jakby normalne jeansy z niskim stanem (tylko to taki bardziej denim), a wyżej jest taki pas materiałowy. Muszę poszukać gdzie stacjonarnie jest H&M Mama, jeśli w ogóle nie zamknęli/nie zamkną nam galerii znowu.
A to nie pomogę, nie widziałam nawet nigdy tych z Bonprix. Nawet jak nie znajdziesz stacjonarnie w h&m poszukaj gdzieś w necie czy ktoś nie sprzedaje używanych. Za nowe pamiętam płaciłam po 140 zł, a koleżanka znalazła jedne na olx za 30 zł i wyglądały jak moje, zupełnie niezniszczone 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 20:40
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Dreamer wrote:O narzekacie na bóle głowy. Tyle osób. To nie może być przypadek.
Ile u Was trwają prenatalne? Bo przeczytałam właśnie ze minimum to 40 minut. Jak usg trwa 20 min. To jest zrobione po łebkach. Eh u mnie myśle ze koło 20 minut. I zastanawiam się czy coś więcej moZna było sprawdzić.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Nie będę go kupować jeszcze ale koleżanka zaproponowała i nie wie czy ma wystawić czy nie na olx. Tak chociaż wstępnie pytała.
Kupować nie mam zamiaru póki co bo też jestem zdania że nie ma co już kupować. To jeszcze jest o wiele za wcześnie. Ale chciałam spytać Was o zdanie bo zauważyłam że jest tu kilka babek co na już doświadczenie w temacie 😊31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g