Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, na chwilę obecną wszystko ok, przezierność 0,98. 23 marca mam jeszcze jedno USG, bo jak to stwierdził lekarz "woli zrobić drugie na koniec tego terminu, żeby wszystko dokładnie sprawdzić".
Magu, Wombat, Kama91, Etoilka, Marcelina85, opóźniona, Mama Trójki, Mum2b, Wojna, Nalia, Beza87 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Silnaja wrote:22 lutego miałam ostatnie usg w Gamecie, ale rozmawiamy w każdy dzień przy okazji tego usg genetycznego w poniedziałek zrobię jeszcze panel tarczycowy i morfologię, zastanawiam się czy badać coś w stylu kwas foliowy czy witaminy.... mam okazje zrobić wszystko co chce na NFZ. Pozostałe czyli tokso, HIV i inne zakaź robiłam w grudniu do in vitro. Jak radzicie ?
Widzę,że bierzesz encorton, kontroluj więc poziom magnezu, potasu i kwasu foliowego bo sterydy zwiększają wypłukiwanie tych związków.Do którego tygodnia będziesz na sterydach? -
Cześć
dziewczyny mam takie pytanie może któraś się orientuje.. jestem teraz na macierzyńskim kończy mi się w czerwcu zastanawiam się czy nie zrezygnować z macierzyńskiego i nie iść na L4 jak to prawnie wygląda podpowiecie ?? co jest dla mnie bardziej korzystne ? zostać na macierzyńskim do czerwca czy zrezygnować i L4,
mam termin na 19 wrześniaINVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Atena000 wrote:Cześć
dziewczyny mam takie pytanie może któraś się orientuje.. jestem teraz na macierzyńskim kończy mi się w czerwcu zastanawiam się czy nie zrezygnować z macierzyńskiego i nie iść na L4 jak to prawnie wygląda podpowiecie ?? co jest dla mnie bardziej korzystne ? zostać na macierzyńskim do czerwca czy zrezygnować i L4,
mam termin na 19 września
L4 z kodem B masz 100% płatne, a macierzyński w zależności od tego którą wersję wybrałaś. (80 lub 60)
https://www.praca.pl/poradniki/rynek-pracy/ciaza-na-macierzynskim_pr-2247.html
Ale według tego, co tu jest napisane, nie można przerwać macierzyńskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 14:47
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
mam termin na 19 września -
nick nieaktualnyami_ami wrote:Dziewczyny, jak sobie pomóc? Wiem, że muszę przeczekać, ale wczoraj rano było fajnie a dziś masakra. Wierci tak w brzuchu, non stop mam wrażenie że że mnie poleci, a w kibelku jednak nic.
Cole pije.. wzięłam Espumisan 😓
Jeśli dobrze rozumiem to polecam czopki glicerynowe, efekt natychmiastowy i bezpieczny -
Ooo moje dziecko też ma 9 miesięcy i 2 dni jedziemy na tym samym wózku tak jak dziewczyny piszą, teraz mamy 80% płatne, a l4 z B jest 100% płatne, więc niby się opłaca. Ale ja na początku się bałam, bo wiadomo, że różnie moglo byc, a teraz dla 3 wypłat chyba mi się już nie chce.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Kania85 wrote:Widzę,że bierzesz encorton, kontroluj więc poziom magnezu, potasu i kwasu foliowego bo sterydy zwiększają wypłukiwanie tych związków.Do którego tygodnia będziesz na sterydach?👩🏼🦰31 l 🧔🏻34 l Gameta Rzgów
Hashimoto💊 letrox
Histeroskopia -3x 2018/2019
Operacja - 6 mięśniaków - 2019
Drożność 💪 Facet 💪
IVF - 02.2020- bhcg 6,25 🙏🏻
IVF FET - 06.2020 bhcg 0 😔
IVF - 08.2020 bhcg 0 😔
💉 bemfola, orgalutran
Problemy:
Mutacja Leiden
Cytokiny 😱:
TNF alfa - 5686 (norma 322,3-1376,6), Interleukina 5 - 9 (norma 20-59,8 ), Interleukina 2 - 121 (norma 20- 62,5), IFN/IL4 - 12,8 (norma 36,7-175), IFN/IL10 - 0,6 (norma 1,2-3), TNF/II10 - 4,1 (norma 0,7-2,8 )
🧬Encorton, Zarzio, Flaxiparyna
💊 suple: Q10, wit. E,D3, cynk, selen, mg
IVF - 01.2021
💉Menopur, orgalutran
8.01 - transfer 3dniowego - 12dpt - bhcg 105 ✊🏻
9.02 - mamy serduszko ❤️🤰🏼💗
⛪️ Nowenna pompejańska
Iga - 21.09.2021 -
Magu wrote:Powiem Wam, że dzisiaj przymierzyłam jeansy ciążowe i sobie przypomniałam jakie niewygodne to cholerstwo. Ja nienawidzę jeansów z niskim stanem, muszę mieć wysoki stan. Także niech już się robi cieplej.
Magu a jakie ty masz spodnie ciążowe? Ja mam z h&m i to jedne z najwygodniejszych spodni jakie miałam w życiu, a też nie lubię tych z niskim stanem i nie noszę takich. Są jakieś sztywne czy co?13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Mam z bonprix, kupiłam w poprzedniej ciąży i nie pamiętam, żeby wtedy mnie tak denerwowały. Są to jakby normalne jeansy z niskim stanem (tylko to taki bardziej denim), a wyżej jest taki pas materiałowy. Muszę poszukać gdzie stacjonarnie jest H&M Mama, jeśli w ogóle nie zamknęli/nie zamkną nam galerii znowu.
-
Marcelina85 wrote:Ja też na USG mam ciążę młodszą niż OM. W 6t6d była młodsza o 5 dni, a na prenatalnych już tylko o dzień. Przed pierwszym dzieckiem miałam cykle jak w zegarku po 28 dni, a kiedy wrócił mi okres po ciąży, zrobiły się po 31-39 dni (ale miałam tylko 3 cykle zanim zaszłam). Jestem prawie pewna, że owulację miałam około 23 dc, bo nie mogę sobie przypomnieć żebyśmy współżyli w święta, za to noc sylwestrową pamiętam bardzo dokładnie 😉
Odebrałam wyniki i bardzo się cieszę, że miałam test PAPPA, bo bardzo obniżył mi ryzyka. Ze względu na wiek, podstawowe wyglądały niezbyt dobrze, chyba dlatego ginka w ogóle mi ich nie wydrukowała po samym USG, żeby mnie nie stresować. Pewnie gdybym je dostała, poleciałbym od razu na NIFTY.
Wyniki w 12,2hbd:
Trisomia 21 - podstawowe 1:226, skorygowane 1:4527
Trisomia 18 - podstawowe 1:537, skorygowane 1:10743
Trisomia 13 - podstawowe 1:1689, skorygowane <1:20000
Niestety nie ma żadnej interpretacji w odniesieniu do funkcji łożyska. Muszę o to spytać na następnej wizycie.
Ten podstawowy wynik jest tylko dla dla Twojego wieku. On nie zawiera danych z Twojego usg. Ja miałam podobny. Mam 34 lata. Dopiero ten skorygowany zawiera usg i pappe. TakZe nie wiadomo jaki miałabyś wynik po samym usg bez pappy. Ja tez nie mam nic o łożysku. I zapomniałam o tym na wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 15:49
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie i będzie prawdopodobnie trzeci chłopiec, Julek 💙😊 imię już dawno wybraliśmy 😊
Jest duży, silny i zdrowy i już ładnie buziulkę widziałam 😍
Ma 7,5 cm, serduszko bije 162ud/min i ogólnie super się rozwija 🙏
Przy okazji u tego lekarza bywałam też kiedyś, jeszcze podczas starań o dziecko, a dziś jak wyszłam z gabinetu to spotkałam moją siostrę 😄
Ale była tylko żeby zrobić cytologię, a też wiem, że z mężem się starają o maluchablama, Wombat, Tusianka, Mama Trójki, nat87, Marianka@87, Mum2b, Wojna, Nalia, Kama91, Marcelina85, Atena000, Beza87 lubią tę wiadomość
-
Mnie tez głowa boli. Pogoda bardzo się zmieniła. Pewnie przez to. Ledwo żyje.
Potwierdzam ze jeansy z hm są super wygodne. Jak przymierzyłam to niw chciałam zdejmować mimo ze nie miałam jeszcze brzucha.
Gratuluje udanych wizyt.
Dziewczyny jak któraś ma teraz macierzyński płatny 60 % to się mega opłaca przejść na l4. Tylko trzeba się liczyć ze skontrolują. Wcześniej tego nie robili. Teraz niestety robią. -
Ulaa wrote:Już po wizycie i będzie prawdopodobnie trzeci chłopiec, Julek 💙😊 imię już dawno wybraliśmy 😊
Przy okazji u tego lekarza bywałam też kiedyś, jeszcze podczas starań o dziecko, a dziś jak wyszłam z gabinetu to spotkałam moją siostrę 😄
Ale była tylko żeby zrobić cytologię, a też wiem, że z mężem się starają o malucha
Ha ha co za spotkanie. Chyba bym padła z wrażenia tym bardziej ze moja siostra jeszcze nie wie o ciąży.
Gratuluje zdrowego silnego synka ale będą Cię na rękach nosić 💪💪💪
-
Dreamer wrote:Ha ha co za spotkanie. Chyba bym padła z wrażenia tym bardziej ze moja siostra jeszcze nie wie o ciąży.
Gratuluje zdrowego silnego synka ale będą Cię na rękach nosić 💪💪💪
Nie no moja siostra już dawno wie o tej ciąży, my mamy mega dobre relacje, wiedziałam, że ona chodzi do tego lekarza, ale nic nie mówiła ostatnio, że będzie miała jakieś badania więc taki szok lekki, tym bardziej, że ja wyszłam z gabinetu taka trochę oszołomiona informacją o trzecim synu 🤣🤣🤣 -
A ja właśnie się pakuje, bo mąż strażak właśnie do mnie zadzwonił że mieli kontakt z covidem. I jutro jak wróci lepiej żeby mnie w domu nie bylo-jade do rodziców. Na szczęście mają tylko samokontrolę ale przez tydzień lepiej żeby mnie w domu nie było. Ja pitole...31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ulaa wrote:Już po wizycie i będzie prawdopodobnie trzeci chłopiec, Julek 💙😊 imię już dawno wybraliśmy 😊
Ale była tylko żeby zrobić cytologię, a też wiem, że z mężem się starają o maluchaCorka - 2018
Syn - 2021 -
Czytam was cały czas, ale jakoś nie mam siły pisać. Dopadła mnie infekcja a ja mądra naczytałam się w internetach i właśnie dostaje zawału pod drzwiami gabinetu... Mam tak złe i czarne myśli że szok😭😭😭 już od jakiegoś czasu chodzę zestresowana ze coś jest nie tak ale dzisiaj to już apogeum...